Lees hoe je Creative Cloud-apps activeert en deactiveert.

Activeren

Als je een app activeert, wordt deze gekoppeld aan een geldige gebruikerslicentie. Je moet je apps activeren om ze te kunnen gebruiken nadat je een lidmaatschap hebt gekocht.

Activeren met de Creative Cloud desktop-app

1. Zorg dat je computer is verbonden met internet.

2. Klik op de taakbalk (Windows) of in het Dock (macOS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen.

3. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden. (Als je al bent aangemeld, vraagt de Creative Cloud desktop-app je niet om je aan te melden.)

Zodra je bent aangemeld, worden je Creative Cloud-licentie en alle geïnstalleerde apps en services automatisch geactiveerd.

Activeren vanuit een Creative Cloud-app

1. Zorg dat je computer is verbonden met internet.

2. Start een Creative Cloud-applicatie die op je computer is geïnstalleerd.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als je wordt gevraagd om je aan te melden: Voer je Adobe ID (meestal je e-mailadres) in en klik op Aanmelden.
    • Als je niet wordt gevraagd om je aan te melden: Kies Help > Aanmelden en klik op Nu aanmelden. Voer je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Aanmelden. (Als (Je Adobe ID) afmelden wordt weergegeven in het Help-menu, ben je al aangemeld.)

Nadat je bent aangemeld, worden je Creative Cloud-licentie en alle geïnstalleerde apps en services automatisch geactiveerd.

Opmerking:

Als je al bent aangemeld op andere apparaten, wordt je in versie CC 2019 van apps gevraagd je af te melden. Zie Activeringslimiet voor apparaten | CC 2019.

Deactiveren

Bij deactivering worden de apps op een specifieke computer losgekoppeld van je gebruikerslicentie. Als je apps deactiveert, kun je ze installeren en uitvoeren op een andere computer. (Met één licentie voor Adobe-software kun je een applicatie op twee computers installeren. Zie Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?)

Deactiveren met de Creative Cloud desktop-app

1. Zorg dat je computer is verbonden met internet.

2. Klik op de taakbalk (Windows) of in het Dock (macOS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen.

3. Als je wordt gevraagd om je aan te melden, voer je je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in en klik je op Aanmelden. (Als de app hier niet om vraagt, ben je al aangemeld.)

4. Vernieuw je accountgegevens in de app met behulp van de volgende toetsenbordopdrachten:

Windows

Ctrl + Alt + R

macOS

Command + Option + R

De Creative Cloud desktop-app wordt automatisch opnieuw gestart.

Opmerking:

Als de Creative Cloud desktop-app niet opnieuw wordt gestart, start je deze handmatig:

Windows  Kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud
    Mac OS  Kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

5. Klik op Afmelden in het menu Profiel.

6. Klik in het bevestigingsvenster op Afmelden.

De Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan je Adobe ID zijn gekoppeld, worden gedeactiveerd.

Deactiveren vanuit een Creative Cloud-app

1. Zorg dat je computer is verbonden met internet.

2. Start een Creative Cloud-applicatie die op je computer is geïnstalleerd.

3. Kies Help > (Je Adobe ID) afmelden

4. Klik in het bevestigingsvenster op Afmelden.

De Creative Cloud-apps en -services op de computer die aan je Adobe ID zijn gekoppeld, worden gedeactiveerd.

Deactiveren via Adobe.com

Opmerking:

Deze optie is niet beschikbaar in bepaalde regio's. Zie de lijst met landen waarin Digital River werkzaam is.

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

2. Klik in het gedeelte Lidmaatschappen op Lidmaatschap beheren.

3. Deactiveer het apparaat in het gedeelte Geactiveerde apparaten (onderaan op de pagina).