En udvidelse er et stykke software, der kan føjes til et Adobe-program for at forbedre dets funktionalitet. Du kan føje udvidelser til Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro, Prelude og Captivate. Bridge og Fireworks understøttes ikke i CS6 eller nyere.

Extension Manager CC 7.0.x og 7.1.x kan bruges sammen med Dreamweaver CC, Flash Professional CC, Photoshop CC, InDesign CC, InCopy CC, Illustrator CC, Adobe Premiere Pro CC, Prelude CC og Captivate CC.

Extension Manager CC 7.2 og senere versioner kan bruges sammen med Dreamweaver CC og 2014, Flash CC og 2014, Photoshop CC og 2014, InDesign CC og 2014, InCopy CC og 2014, Illustrator CC og 2014, Adobe Premiere Pro CC og 2014, Prelude CC og 2014 og Captivate CC.

Bemærk:

MXP-udvidelser understøttes ikke længere af Extension Manager CC. Hvis du vil installere MXP-udvidelser til Adobe-programmer, skal du konvertere dem til ZXP-udvidelser først. Du kan bruge Extension Manager CS6 til at konvertere MXP-udvidelser til ZXP-udvidelser. Extension Manager CS6 kan downloades fra http://www.adobe.com/exchange/em_download/.

Om Extension Manager

Extension Manager er en nem og praktisk måde at installere og slette udvidelser i Adobe-programmer og finde oplysninger om udvidelser, du har installeret. Det er også en smart måde at navigere til Adobe Exchange-stedet på. Du finder flere udvidelser, oplysninger om udvidelser og bedømmelser på udvidelser, du brugte.

Hvis du ikke allerede har installeret Extension Manager CC, skal du klikke på Hjælp > Manage Extensions i dit program for automatisk at hente og installere Extension Manager.

Bemærk:

Extension Manager viser kun udvidelser, der blev installeret med Extension Manager-programmet eller med Extension Manager-kommandoer fra kommandolinjen. Udvidelser, der installeres ved hjælp af et installationsprogram fra tredjepart eller lokale ændringer, der er foretaget til dine konfigurationsfiler, vises ikke i Extension Manager.

Adobe Exchange-webstedet på www.adobe.com/go/exchange_dk er et opbevaringssted for mange udvidelsestyper. Hvis du finder en ikke-kommerciel udvidelse, du er interesseret i, kan du downloade og installere den i et program ved hjælp af Creative Cloud-skrivebordsklienten.

Download udvidelser

Du kan få flere oplysninger om en udvidelse, bedømme en udvidelse, du har brugt, eller finde flere udvidelser på Adobe Exchange.

1. Gå til Adobe Exchange ved at vælge Fil > Hent flere udvidelser i Extension Manager eller ved at indtaste www.adobe.com/go/exchange_dk i webbrowseren.

2. Klik på Hent for at hente panelet Adobe Exchange.

3. Klik på Få mere at vide for at få mere at ide om, hvordan du bruger panelet Adobe Exchange til at finde og installere flere udvidelser.

Installer udvidelser

Når du installerer udvidelser, skal du sørge for, at din version af Extension Manager svarer til den version af produkterne, du udvider. Brug f.eks. Extension Manager CC til at installere udvidelser i Dreamweaver CC. Hvis du vil administrere udvidelser i tidligere versioner af produktet, skal du bruge den version af Extension Manager, der er installeret med disse produkter.

1. Dobbeltklik på udvidelsesfilen i Windows® Stifinder (Windows) eller i Finder (Mac OS).
  2. Følg instruktionerne på skærmen.
  3. Hvis der vises en advarsel om, at en udvidelse ikke er signeret, skal du klikke på den relevante knap. Der vises ikke altid en advarsel ved installation af usignerede udvidelser.

Hvis udvidelsen er blevet installeret, vises en beskrivelse af den nederst i arbejdsområdet i Extension Manager.

Bemærk følgende:

• Ved nogle udvidelsestyper træder ændringerne først i kraft, når du lukker og genstarter programmet.

• Hvis en udvidelse ændrer en konfigurationsfil, f.eks. menus.xml, opretter Extension Manager en sikkerhedskopi af filen (menus.xbk) inden installation af udvidelsen. I det usandsynlige tilfælde at udvidelsen ødelægger konfigurationsfilen, kan du gendanne den med sikkerhedskopieringsfilen.

Bemærk:

Adobe anbefaler, at du ikke selv ændrer konfigurationsfiler. Hvis de bliver ændret forkert, kan det forårsage, at store dele af produktet ikke fungerer og forhindrer installationen af andre udvidelser. Ændring af konfigurationsfiler bør kun ske ved hjælp af Extension Manager.

Om signerede udvidelser

En digital signatur identificerer udgiveren af udvidelsen og indeholder krypterede oplysninger, som er unikke for underskriveren, og som let kan bekræftes. Den digitale signatur er brugerens forsikring for, at udvidelsen stammer fra udgiveren.

Digitale signaturer verificeres med et digitalt certifikat, som fastslår udgiverens legitimationsoplysninger elektronisk. Et digitalt certifikat, som er udstedt af et nøglecenter, certificerer, at der er en forbindelse mellem en udgiver og en bestemt udvidelse. Denne forbindelse kan sammenlignes med den måde, hvorpå fotoet på dit kørekort forbinder din identitet med dine personlige data. Udvidelser, som er signeret af Adobe, bruger et certifikat, der er udstedt af VeriSign. Udvidelser, som er oprettet af andre udviklere end Adobe, bruger evt. et andet certifikat, der er tillid til, til signering af deres udvidelser.

Du kan finde oplysninger om at signere en udvidelse på www.adobe.com/go/learn_em_signextension_dk.

Flere emner