Du skal have et Enterprise ID for at kunne bruge de Adobe-produkter og -tjenester, som dit firma eller din skole har aktiveret. Et Enterprise ID oprettes, ejes og administreres af virksomheden. Virksomhedsadministratorer opretter et Enterprise ID og udsteder det til en bruger. Administratorer styrer adgangen til produkter og tjenester og kan administrere brugerkontiene centralt. Administratorer kan også slette et Enterprise ID og blokere adgangen til de tilknyttede produkter, tjenester og data permanent.

Slutbrugere kan ikke tilmelde sig og oprette et Enterprise ID eller bestille yderligere produkter og tjenester fra Adobe vha. et Enterprise ID. Når et Enterprise ID oprettes, sendes der en e-mailinvitation til brugeren. Slutbrugerne skal acceptere invitationen, før de kan aktivere deres Enterprise ID.

Forsigtig:

Enterprise ID'er oprettes, ejes og administreres af din virksomhed. Hvis du ikke har et Enterprise ID, skal du kontakte din it-administrator.

Hvilke identitetstyper understøtter Adobe?

Adobe bruger et underliggende system til identitetsstyring til at godkende og give tilladelse til brugerne. Hvis du bruger navngivne licenser eller planlægger at give adgang til tjenester, er det et krav at bruge identiteter. Adobe understøtter tre identitets- eller kontotyper. De bruger en e-mailadresse som brugernavn. Disse identitetstyper er:

• Federated ID: Oprettet, ejet og administreret af en organisation og knyttet til enterprise-kataloget via føderation. Organisationen administrerer legitimationsoplysningerne og behandler enkeltlogon via en SAML2-identitetsudbyder (IdP).
  • Enterprise ID: Oprettet, ejet og styret af en organisation. Adobe hoster Enterprise ID'et og udfører godkendelsen, men organisationen vedligeholder Enterprise ID'er.
  • Adobe ID: Oprettet, ejet og styret af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen, og slutbrugeren styrer identiteten.

Ud fra behovene i din organisation kan du vælge at implementere og bruge den mest egnede identitetsmodel.

Federated ID

Et Federated ID oprettes og ejes af en virksomhed og er sammenkædet med virksomhedens katalog. Virksomheden administrerer loginoplysninger og håndterer enkeltlogon via en SAML2-identitetsudgiver (IdP).

Adobe anbefaler brug af Federated ID til følgende:

• Sikring af brugeradgang baseret på virksomhedens katalog.
  • Administration af brugergodkendelse.
  • Kontrol over, hvilke apps og tjenester brugeren har adgang til.
  • Tillade brugere at anvende den samme e-mailadresse til at oprette et Adobe ID.
  • Sikre, at lovene om elever og studerendes privatliv og andre relevante love overholdes i alle K-12-indstillingerne.

Enterprise ID

Et Enterprise ID oprettes, ejes og administreres af en virksomhed. Adobe stiller værtstjenester til rådighed for Enterprise ID og udfører godkendelsen, men selve Enterprise ID'et tilhører virksomheden. Slutbrugere kan ikke tilmelde sig og oprette et Enterprise ID eller bestille produkter og tjenester fra Adobe ved hjælp af et Enterprise ID.

Administratorer opretter et Enterprise ID og udsteder det til en bruger. Administratorer kan forhindre adgang til produkter og tjenester ved at overtage kontoen eller slette Enterprise ID et, så adgangen til tilknyttede data permanent er blokeret.

Adobe anbefaler brug af Enterprise ID til følgende:

• Kontrol over, hvilke apps og tjenester brugeren har adgang til.
  • Situationer, hvor det i nødstilfælde er nødvendigt at få adgang til filer og data, der er tilknyttet et id.
  • Mulighed for blokering eller sletning af en brugerkonto.
  • Sikre, at lovene om elever og studerendes privatliv og andre relevante love overholdes i alle K-12-indstillingerne.

Adobe ID

Et Adobe ID oprettes, ejes og administreres af slutbrugeren. Adobe udfører godkendelsen, og slutbrugeren administrerer identiteten. Brugere har fortsat fuld kontrol over filer og data, der er tilknyttet deres id. Brugere kan købe yderligere produkter og tjenester fra Adobe. Administratorer inviterer brugere til at tilknytte sig virksomheden og kan fjerne dem. Brugere kan dog ikke låses ude af deres egne Adobe-id-konti. Administratoren har ikke adgang til sletning eller overtagelse af konti af denne type. Det er ikke nødvendigt at udføre konfigurationer og installationer for at bruge Adobe ID'er.

Adobe anbefaler brug af Adobe ID til følgende:

• Gøre det muligt for brugere at oprette, eje eller administrere deres identiteter.
  • Tillade brugere at købe eller bestille andre Adobe-produkter og -tjenester.
  • Hvis det forventes, at brugere anvender andre Adobe-tjenester, som i øjeblikket ikke understøtter Enterprise ID eller Federated ID.
  • Hvis brugere allerede har Adobe ID'er med tilknyttede data, f.eks. filer, skrifttyper eller indstillinger.
  • I videregående uddannelsesinstitutioner, så de studerende nemt kan beholde deres Adobe ID og indholdet af deres konti efter afslutningen af uddannelsen.
  • Hvis du har leverandører og freelancere, som ikke anvender de e-mailadresser og domæner, du administrerer.

Login med Enterprise ID

Hvis du logger på med et Enterprise ID, skal du gøre følgende:

1. Klik eller tryk på Log på med et Enterprise ID på loginskærmen.

Loginskærmen
  2. Indtast den e-mailadresse og adgangskode, som er tilknyttet dit Enterprise ID, og klik eller tryk på Log på med et Enterprise ID.

Indtast e-mailadressen og adgangskoden

Hvilket af disse problemer oplever du, når du logger på?

Sådan nulstilles din adgangskode

Hvis du har glemt adgangskoden eller får fejlmeddelelsen "Enterprise ID og adgangskode stemmer ikke overens", skal du nulstille adgangskoden ved at følge nedenstående trin.

1. Indtast din e-mailadresse, og klik på Har du glemt adgangskoden på loginsiden til Enterprise ID.

Glemt adgangskode

Bemærk:

Kan du ikke slette den tekst, der vises i feltet "E-mailadresse"? Klik i feltet, og begynd at skrive.

2. Du modtager en e-mail på den adresse, du angav, med en vejledning til nulstilling af adgangskoden. Hvis du ikke kan finde e-mailen i din indbakke, skal du se efter, om den ligger i mappen med spam eller uønsket post.

E-mailen fra Adobe indeholder instruktioner til nulstilling af adgangskoden

Har du ikke modtaget en e-mail? Du kan bede administratoren om at nulstille din adgangskode.

Kan du ikke huske dit Enterprise ID? Se Sådan finder du den e-mailadresse, du bruger som Enterprise ID.

Sådan finder du den e-mailadresse, du bruger som Enterprise ID

Enterprise ID et er den e-mailadresse, der blev angivet, da firmaet eller skolen tilmeldte dig. Åbn loginsiden, og prøv at logge på med din officielle e-mailadresse.

Du kan også prøve at nulstille din adgangskode. Kontakt administratoren, hvis fejlmeddelelsen "Den angivne e-mailadresse matcher ikke nogen registrerede konti" vises.

Kan du stadig ikke logge på?

Prøv en anden browser.

Aktivér cookies i browseren, og slet derefter cookies og cachefiler i browseren. Du kan finde anvisninger i dokumentationen til browseren.

Hvis du ikke kan finde e-mailen fra Adobe, skal du se efter, om den ligger i mappen med spam eller uønsket post.

Skriv din e-mailadresse og adgangskode igen. Sørg for, at Caps Lock og Num Lock er slået fra.

Har du stadig brug for hjælp?

Bed administratoren om at nulstille din adgangskode.

Jeg vil vælge, hvilken konto jeg logger på med.

Der er muligvis allerede knyttet et Adobe ID til din e-mailadresse på arbejdet. Du har muligvis allerede et Adobe ID, der bruger den samme e-mailadresse som dit Enterprise ID. Hvis din e-mailadresse er knyttet til både et Adobe ID og et Enterprise ID, kan du vælge, hvilken konto du vil logge på med.

Indtast din e-mailadresse på loginskærmen. Hvis din e-mailadresse er knyttet til både et Adobe ID og et Enterprise ID, vises et vindue, hvor du kan vælge den ønskede konto.

Vælg kontotypen

Bemærk:

Vinduet med kontovalg fungerer kun, hvis JavaScript er aktiveret i browseren. Hvis JavaScript er deaktiveret, skal du bruge linket Log på med Adobe ID eller Log på med Enterprise ID på loginskærmen.