draw_appicon_128

Du kan bruge Adobe Illustrator Draw til frihåndstegning af vektorillustrationer på en smartphone, tablet-pc eller Chromebook. I Draw finder du fem vektorpenne, et viskelæder og op til ti tegnelag, så du kan slippe din kreativitet løs. Draw virker også sammen med Adobe Capture, så du kan indarbejde temaer og vektorbaserede former, som kan redigeres med Adobe Illustrator på computeren.

Generelle oplysninger

Draw til mobiltelefoner, tablets og Chromebook kan downloades omkostningsfrit i iTunes App Store og Google Play.

Draw er i øjeblikket tilgængelig på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, brasiliansk, portugisisk, polsk, tjekkisk, svensk, dansk, nederlandsk, finsk, kinesisk (traditionelt), norsk og tyrkisk.

Besøg Adobe Illustrator Draw-siden i iTunes App Store eller på Google Play for at få de senest opdaterede systemkrav.

Nej. Draw er udviklet til at arbejde sammen med Ink og Slide, men du behøver ikke at eje denne hardware for at bruge Draw. Du kan arbejde i Draw med din finger eller et tegneværktøj og den indbyggede digitale lineal.

Ja. Draw understøtter følgende trykfølsomme penne: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch with Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil fra FiftyThree og Apple Pencil.

Bemærk, at Apple Pencil kun understøttes på iPad Pro.

Draw understøtter også Adonit Jot Scripts funktion til ignorering af håndfladen.

Du skal enten have et omkostningsfrit eller betalt Creative Cloud-medlemskab. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig et omkostningsfrit Creative Cloud-medlemskab. Hvis du bruger en Google Chromebook, skal du oprette et Adobe ID, hvis du ikke har ét, og derefter logge på.

Du kan få flere oplysninger om Draw på disse websider:

Sådan bruger du Adobe Illustrator Draw

Se et selvstudie i, hvordan du kommer godt i gang med tegneprogrammet Draw.

Du kan gruppere tegninger i projekter. Du kan omorganisere tegningerne i et projekt eller omdøbe projektet.

• Tryk på ikonet + på linjen til venstre for at tilføje et nyt projekt.
Tryk på ikonet Rediger øverst i projektlinjen for at redigere et projekt.
  • Tryk på navnet, hvis du vil omdøbe projektet.
  • Træk i håndtagene, når du vil omorganisere tegningerne i projektet.

I Adobe Draw kan du kopiere og indsætte lag med indhold i samme projekt eller i et andet projekt.

1. I et projekt skal du trykke på det lag, du vil kopiere.
  2. Træk laget til midten af lærredet. Fortsæt med at holde dette lag, fjern ikke fingeren.
  3. (Valgfrit) Hvis du vil kopiere flere lag, skal du trykke på dem, mens du holder det valgte lag.
  4. Med en anden finger skal du trykke på Luk i øverste venstre hjørne af skærmen.
  5. Benyt én af følgende fremgangsmåder:
  • Hvis du vil kopiere din tegning i samme projekt, skal du slippe laget på det.
  • Hvis du vil kopiere din tegning i et andet projekt, skal du trykke på Luk i øverste højre hjørne af skærmen. Åbn det ønskede projekt og slip laget på det.

Bemærk: Denne funktionalitet findes i øjeblikket ikke til Android.

1. Tryk på ikonet Rediger i et projekt.
  2. Tryk på en skitse for at markere den. Du kan også markere flere skitser ad gangen.
  3. Tryk på ikonet Slet.

1. Tryk på ikonet Del i projektbanneret.
  2. Tryk på Fortsæt for at dele. Tegningerne i det aktuelle projekt vises.
  3. Tryk på Rediger for at tilføje eller fjerne tegninger. Du kan også tilføje andre filer fra Creative Cloud og kamerarullen – eller endda tage et billede med kameraet. Tryk på Fortsæt.
  4. Markér et coverbillede, og tryk på Fortsæt.
  5. Indtast oplysningerne, og tryk på Udgiv.

Du kan anvende farvetemaer, som er blevet oprettet med Adobe Capture-appen, så du kan angive farven for hvert tegneredskab.

1. Vælg et tegneredskab ved at trykke på det.
  2. Tryk på Farve for at åbne farvetemapanelet.
  3. Tryk på + for at tilføje farvetemaer.
  4. Tryk på Min farve, og tryk på farvetemaerne for at vælge dem.
  5. Tryk på Acceptér for at tilføje de markerede farvetemaer.

Du kan føje former til Creative Cloud-bibliotekerne vha. Adobe Capture-appen.

1. Tryk på ikonet Former i øverste linje på en tegning. Ruden Former åbnes.
  2. Tryk på Mit bibliotek. Tryk på Skift bibliotek for at vælge et andet bibliotek.
  3. Brug Touch Slide til at bladre gennem formerne i biblioteket og placere dem på lærredet.
    Bemærk: Touch Slide understøttes i øjeblikket ikke på iPhone og Android.
  4. Tryk to gange på formen for at tilføje den.

Du kan downloade en ressource fra Creative Cloud Market, føje den til et bibliotek og placere den på en tegning.

1. Tryk på ikonet Tilføj lag.
  2. Tryk på Fotolag, og vælg så Fra Market.
    Bemærk: Market fås i øjeblikket ikke til Android.
  3. Find en ressource, og tryk på Download.
  4. Vælg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også oprette et bibliotek.
  5. Tryk på Åbn. Ressourcen placeres i tegningen.
Du kan justere lagets opacitet vha. opacitetsskydeknapperne på lagene.

Der er følgende forskelle:

• Stylus-penne understøttes ikke i Draw til iPhone og Android.
  • iPad Pro understøtter kun Apple Pencil i Draw.
  • Market fås i øjeblikket ikke til Android.

(iOS)

Der er tre filformater – PDF, PSD og PNG – som du kan gemme tegninger i. Hvis du har behov for det, kan du sende din tegning til Photoshop eller Illustrator til yderligere redigering eller bearbejdning.

(Android)

Du kan gemme dine tegninger i PNG-format. Hvis du har behov for det, kan du sende et projekt til Photoshop eller Illustrator til yderligere redigering eller bearbejdning.

(iOS)

For at gøre baggrunden gennemsigtig skal du dobbelttrykke på baggrundslaget. Adobe Draw viser  ikon for en gennemsigtig baggrund.

(Android)

I et projekt skal du trykke på ikonet Del i øverste højre hjørne af skærmen og vælge Kopiér billede til galleri. Vælg derefter Gem tegningen med en gennemsigtig baggrund i rullemenuen.

Hvis du har behov for det, kan du sende en tegning til Photoshop eller Illustrator til yderligere redigering eller bearbejdning.

1. Tryk på Del.
  2. Tryk på Send til Photoshop eller Send til Illustrator.
Photoshop eller Illustrator åbnes, og derefter åbnes tegningen. Du skal være logget på Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og det rigtige program skal være installeret på computeren.

Draw i Android understøtter i øjeblikket ikke:

• De nyeste penne fra Wacom og Pencil fra 53
  • Hjælpelinjer og gitre

Gør følgende for at få adgang til Adobe Stock via Adobe Illustrator Draw:

1. Tryk på ikonet Lag i øverste højre hjørne på skærmen.
  2. Vælg Fotolag. Således åbnes menuen Billeder.
  3. Vælg 'Fra Stock' i menuen Billeder.

Sådan bruger man gitre i Adobe Illustrator Draw:

1. Tryk på ikonet Gitter i nederste venstre hjørne af skærmen.
  2. Skub knappen til højre for at aktivere gitre. Skub knappen til venstre for at deaktivere dem.
  3. Tryk på Juster-knappen for at ændre gitterafstanden.
  4. Tryk på 'Andre gitre' for at åbne topunktsperspektiv eller gitre til grafer.

Fra Adobe Ideas til Adobe Illustrator Draw

Da Adobe Ideas kom i butikkerne i maj 2010, var den en af de første Adobe-apps til iPhone. Siden dengang har design af mobilapps og processorer været i rivende udvikling. Disse nye designmønstre og egenskaber med introduktion af Photoshop Sketch, Illustrator Line, Photoshop Mix og andre apps er en investering fra vores side. Vi ville kombinere kernen i de tegneelementer, som var essensen i Adobe Ideas, med disse nye egenskaber og levere denne pakke i en oplevelse, som er i tråd med vores andre mobiltegneapps. I Draw finder du alle dine yndlingsværktøjer til vektortegning og funktioner fra Adobe Ideas i en velkendt, moderne grænseflade. Det understøtter også Creative Cloud-biblioteker, så det er ingen sag at forvandle en ide eller inspiration til et smukt design – og du udvikle det endnu mere på mobilenheden, skrivebordet eller begge dele. Du kan få flere oplysninger på produktsiden om Adobe Illustrator Draw.

I Draw finder du ikke alene fundamentale tegneelementer og de bedste værktøjer samt styrefunktioner fra Ideas, men også en række nye funktioner, herunder understøttelse af Creative Cloud-biblioteker samt mulighed for at tegne helt lige linjer, cirkler, ellipser, kvadrater, rektangler, trekanter og mange andre former. Draw-brugere kan via Adobe Capture indfange de former, de ser i den omgivende verden, som vektorer og bruge dem i illustrationer i Draw. Du kan få flere oplysninger på produktsiden om Adobe Illustrator Draw.

Den 1. december 2014 blev automatisk synkronisering mellem Ideas-filer og Creative Cloud deaktiveret. Hvis du har synkroniseret dine filer før 1. december, skal du downloade Illustrator Draw, åbne det og gå til Indstillinger > Importér filer fra Ideas > Hent alle filer. Herpå importeres de synkroniserede Ideas-filer fra Creative Cloud Assets-mappen til Draw.

Hvis du på din iPad har filer fra Ideas, der ikke er uploadet til Creative Cloud, kan du nemt uploade dem. Start Adobe Ideas, og tryk på skyikonet øverste til højre på skærmen. Du kan derefter vælge en eller flere filer fra Ideas og uploade dem til Creative Cloud. Når de er blevet uploadet til Creative Cloud, kan du importere dem til Draw ved at starte Draw og gå til Indstillinger > Importér Filer fra Ideas.

Adobe opdaterer ikke og udfører ikke længere support på Adobe Ideas i nye versioner af iOS. Adobe Ideas-brugere vil kunne installere og anvende Ideas, men nye brugere vil ikke kunne installere programmet. I Adobe Illustrator Draw finder du alle dine yndlingsværktøjer til vektortegning og funktioner fra Adobe Ideas i en velkendt, moderne grænseflade. På Creative Cloud Blog kan du få hjælp til at skifte fra Ideas til Draw: http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Ja, selv om det er blevet fjernet fra butikken, kan du stadig installere Adobe Ideas, hvis programmet engang har været installeret på en enhed. I App Store skal du gå ind i Købt og vælge Ikke på denne iPad/iPhone. På denne liste finder du Adobe Ideas, hvorfra du kan installere det.