Svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende Adobe Photoshop Sketch.
Vil du have bedre muligheder for at tegne og male? Prøv Adobe Fresco, den nyeste tegne- og maleapp. Dine Sketch-aktiver bliver automatisk overført, første gang du logger på Fresco.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch samler inspiration, udtryksfuld tegnekunst og kreative brugergrupper på ét sted – på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhed eller Chromebook. Gør dine ideer til skitser, og del dem på Behance, så du kan få feedback med det samme. Med Sketch får du frihed til at finde inspiration, udforske ideer og få feedback fra personer, du stoler på, uanset hvor du befinder dig.

Generelle oplysninger

Sketch til iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhed og Chromebook kan downloades omkostningsfrit i iTunes App Store og Google Play.

Sketch findes i øjeblikket på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (brasiliansk) og polsk.

Besøg Sketch-siden på iTunes App Store eller Google Play for at se de mest opdaterede systemkrav.

Nej. Sketch er udviklet til at arbejde sammen med Ink og Slide, men du behøver ikke at eje denne hardware for at bruge Adobe Sketch. Du kan tegne i Sketch med din finger eller et tegneværktøj og den indbyggede digitale lineal.

Ja. Ud over Ink understøtter Sketch også de nyeste trykfølsomme penne fra Wacom, Pencil fra FiftyThree og Apple Pencil.

Apple Pencil er det eneste tegneværktøj, som Sketch understøtter på iPad Pro.

Du skal enten have et omkostningsfrit eller betalt Creative Cloud-medlemskab. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig et omkostningsfrit Creative Cloud-medlemskab. Hvis du bruger en Google Chromebook, skal du oprette et Adobe ID, hvis du ikke har ét, og derefter logge på.

Du kan få flere oplysninger om Sketch ved hjælp af disse ressourcer:

Brug en eller flere af følgende praktiske ressourcer:

1. Log på Sketch

2. Tryk på ikonet  i øverste venstre hjørne af skærmen.

3. Vælg Vis selvstudier

Screenshot_tutorials

Du kan også sende feedback og spørgsmål fra mobilappen:

1. Log på Sketch.

2. Klik på ikonet  i øverste venstre område af skærmen.

3. Vælg Send feedback.

send feedback

Sådan bruger du Adobe Photoshop Sketch

Ja. Hvis du har oprettet tegninger i Illustrator Line, er de tilgængelige i Sketch. De kan importeres ved at trykke på Indstillinger > Importér projekter.

Du kan gruppere skitser i projekter. Du kan omorganisere skitserne i et projekt eller omdøbe projektet.

• Tryk på ikonet + på linjen til venstre for at tilføje et nyt projekt. Et nyt projekt med fem tomme
Tryk på ikonet Rediger øverst i projektlinjen for at redigere et projekt.
  • Tryk på navnet, hvis du vil omdøbe projektet.
  • Træk i håndtagene, når du vil omorganisere tegningerne i projektet.

Følgende enheder understøtter pensler med vandfarve:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Pensler med vandfarve understøttes ikke i Sketch på iPad 2, iPad 3 eller iPad 4.

1. Tryk på ikonet Rediger i et projekt.

2. Tryk på en skitse for at markere den. Du kan også markere flere skitser ad gangen.

3. Klik på ikonet Slet.

1. Klik på ikonet Del i projektbanneret.

2. Klik på Fortsæt for at dele for at vise tegninger fra det aktuelle projekt.

3. Tryk på Rediger for at tilføje eller fjerne tegninger. Du kan også tilføje andre filer fra Creative Cloud og kamerarullen – eller endda tage et billede med kameraet. Tryk på Fortsæt.

4. Markér et coverbillede, og tryk på Fortsæt.

5. Indtast oplysningerne, og tryk på Udgiv.

Både perspektivgitre og grafgitre fra Line kan nu bruges i Sketch.

1. Tryk på ikonet Former i øverste højre hjørne på skærmen.

2. Vælg ikonet Indstillinger ved at trykke på skruenøglen.

3. I menuen Indstillinger skal du vælge Slå gitre til.

4. Tryk på Pil mod venstre for at lukke menuen Indstillinger.

5. Tryk hvor som helst på skærmen for at lukke menuen Form.

6. Tryk på gitterfirkanten i det nederste venstre hjørne af skærmen for at vælge Topunktsperspektiv eller Gitre til grafer.

Du kan anvende farvetemaer, som er blevet oprettet med Adobe Color-appen, så du kan angive farven for hvert tegneredskab.

1. Tryk på en pensel i værktøjslinjen.

2. Klik på Farve-cirklen for at åbne panelet Farvetemaer.

3. Vælg Mit Bibliotek for at vise de farvetemaer du har lavet og gemt i dine Creative Cloud Libraries.

4. Tryk på Skift Bibliotek for at vælge et specifikt Creative Cloud-bibliotek.

Du kan føje Photoshop-pensler til Creative Cloud Libraries eller oprette nye pensler ved hjælp af Adobe Capture-mobilappen. Disse pensler kan anvendes i Adobe Photoshop Sketch.

1. Hold nede på en hvilken som helst pensel i værktøjslinjen for at åbne listen af tilgængelige pensler i Sketch.

2. Vælg Mit Bibliotek fra menuen for at se en liste med de brugerdefinerede pensler, du har lavet og gemt i dine Creative Cloud-biblioteker.

3. Klik på Skift Bibliotek for at vælge et andet Creative Cloud-bibliotek.

4. Når du har fundet den pensel, du ønsker at bruge, skal du klikke på den for at placere den på værktøjslinjen.

Photoshop-pensler i Sketch er kompatible med følgende enheder: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 og iPad Pro.

Du kan downloade en ressource fra Creative Cloud Market, føje den til et bibliotek og placere den på en tegning.

1. Tryk på ikonet Tilføj billede.

2. Vælg Marked.

3. Find en ressource, og klik på Download.

4. Vælg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også oprette et bibliotek.

5. Klik på Åbn. Ressourcen placeres i tegningen.

Du kan justere lagets opacitet vha. opacitetsskydeknapperne på lagene.

Sådan overføres et projekt/en tegning til Creative Cloud:

1. Tryk på ikonet Del øverst på skærmen.

2. Klik på Send til Creative Cloud.

Filen overføres derefter til dine Creative Cloud-biblioteker.

Hvis du har behov for det, kan du sende en tegning til Photoshop eller Illustrator til yderligere redigering eller bearbejdning.

1. Klik på Del.

2. Klik på Send til Photoshop eller Send til Illustrator.

Photoshop eller Illustrator åbnes, og derefter åbnes tegningen. Du skal være logget på Creative Cloud på computeren, og det rigtige program skal være installeret på computeren.

1. Tryk på ikonet Sketch i øverste venstre hjørne på skærmen. Herefter vises menuen Indstillinger.

2. Vælg Indstillinger > Præferencer.

3. I menuen Præferencer kan du indstille placeringen af værktøjslinjen for tegninger til højre eller venstre.

1. Tryk på Sketch-ikonet i det øverste venstre hjørne af skærmen for at åbne Indstillinger.

2. Vælg Vis selvstudier.

Sådan vælger, flytter eller ændrer du størrelse på et objekt i iOS eller Android:

1. Vælg det lag, som indeholder det objekt, du vil rotere, flytte eller ændre størrelse på.

2. Når det er skitseret i blåt, skal du trykke på det igen for at åbne menuen Lag.

3. Klik på Transformér og roter, flyt, vend eller skaler objektet i laget.

4. Når du har anvendt transformationen, skal du gøre følgende:

• (iOS) Klik på Udført.
    • (Android) Klik på afkrydsningsikonet.

Sådan tilføjer du et foto til dit Sketch-tegning:

1. Åbn en skitse og tryk på ikonet + i højre side af skærmen. Du kan derefter se Skitselag og Billedlag.

2. Tryk på Billedlag og vælg en af følgende importfunktioner:

• På min iPad
    • Tag et billede
    • Mine CC-filer
    • Fra Market
    • Fra Adobe Stock
    • Indsæt billede

Bemærk:

Importindstillingerne varierer i Sketch til Android.

3. Når du har importeret billedet, skal du trykke på ikonet + igen og oprette et skitselag oven på billedlaget. For at ændre rækkefølgen af lagene skal du trykke og holde nede, mens du flytter for at flytte det pågældende lag.