Læs denne artikel for at få at vide, hvordan du udgiver Adobe Muse-websites til Business Catalyst. Lær, hvordan du eksporterer dit website som HTML.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Når du har designet dit website i Adobe Muse, kan du hoste dit website på Adobe Business Catalyst eller en tredjeparts hostingservice, f.eks. GoDaddy.

Før du udgiver skal du klikke på Filer > Gem for at gemme de seneste ændringer af dit websitedesign. Hele websitet gemmes i et enkelt dokument i .muse-filformatet. Du kan udgive websitet, når du har gennemset det og bekræftet, at det er klar til at blive vist online.

Bemærk:

I dette afsnit beskrives, hvordan du overfører filer til Adobe Business Catalyst. Hvis du foretrækker at hoste dit website hos en tredjeparts hostingudbyder, kan du se mere på Upload website til en tredjeparts hostingudbyder.

Selv hvis du vil hoste dit website på en anden server, kan du vælge at udgive dine websites på Adobes hostingservere midlertidigt. Du kan derefter dele dit website og effektivisere kundegodkendelsesprocessen.

Udelad sider fra udgivelse og eksport

Før du udgiver dit website, skal du overveje, om der er sider på websitet, som ikke er klar til at blive udgivet (eller eksporteret).

Benyt følgende fremgangsmåde for at udelade en side fra udgivelse eller eksport:

1. Højreklik på den side, der skal udelades. Du kan enten højreklikke på miniaturebilledet af en side i planvisningen eller højreklikke direkte på siden i designvisningen.

I kontekstmenuen er der som standard sat et flueben ved siden af indstillingen Eksporter side.

2. Vælg Eksporter side, og fjern fluebenet. Den valgte side udgives ikke.

Denne indstilling kan slås til/fra. Når du er klar til at udgive siden, skal du højreklikke og vælge indstillingen Eksporter side for at sætte fluebenet igen. Startsiden på dit website er den første side, og den skal eksporteres.

Fjern fluebenet ved Eksporter side for at fjerne sider, der ikke skal udgives eller eksporteres
    Fjern fluebenet ved Eksporter side, og fjern sider, der ikke skal udgives eller eksporteres.

Bemærk:

Indstillingen Eksporter side er nedtonet og kan ikke slås fra, når du højreklikker på startsiden.

Hvis du fjerner fluebenet ud for Eksporter side, udgives siden ikke, når du udgiver dit website. Siderne eksporteres heller ikke, hvis du eksporterer dit website.

Bemærk:

Hvis du ændrer indstillingen Eksporter side, efter du har udgivet et website, fjernes siden fra prøvewebsitet, næste gang du udgiver det.

Udgiv et midlertidigt website på Adobes hostingservere

Udgivelse af et website vil sige at overføre websitefilerne til en fjernserver, så websitet kan ses af besøgende med internetadgang. Når du udgiver et prøvewebsite, kan alle med den korrekte URL se websitet.

Hvis du sender dine kunder et link til deres prøvewebsite og derefter foretager ændringer, kan du udgive den nye version og dele den. Alternativt kan dine kunder også logge på og se det igangværende arbejde.

Adobe Muse har et integreret udgivelsessystem, som du kan bruge til at udgive dine websites hurtigt og nemt. De filer, du overfører via grænsefladen Udgiv, gemmes på Business Catalyst-værtsserverne.

Gør følgende for at udgive et Adobe Muse-website:

1. Klik på knappen Udgiv øverst i arbejdsrummet, eller vælg Filer og Udgiv. Muse opretter forbindelse til din konto med det brugernavn og den adgangskode, du indtastede eller oprettede, første gang du startede Adobe Muse.

2. Angiv navnet på dit website i feltet Navn på website i dialogboksen Udgiv til Business Catalyst.

Indtast navn på website
    Angiv navnet på kundens forretning eller det navn, der skal bruges til websitet.

Bemærk:

Det websitenavn, du angiver, bruges til at oprette prøvewebsitets midlertidige domænenavn. Når du opgraderer dit live website, kan du bruge et domænenavn efter eget valg som adressen på dit website.

Adobe Muse genererer automatisk en URL for prøvewebsitet. F.eks. site_name.businesscatalyst.com.

Det automatisk genererede navn vises med gråt under feltet Navn på website. Hvert websitenavn skal være unikt i systemet. Hvis du indtaster et navn, der allerede er i brug, foretager Adobe Muse en lille ændring af navnet for at gøre det unikt.

Hvis du ikke synes om det navn, der genereres automatisk i Adobe Muse, kan du ændre det.

3. Udvid sektionen Indstillinger ved at klikke på pilen ved siden af menuelementet. Indtast et nyt, unikt navn i URL-feltet.

Systemet kontrollerer, om den nye URL er unik. Hvis feltet findes i systemet, bliver feltet rødt, og der foreslås en alternativ unik URL.

Indtast en unik URL på dit midlertidige website
    Indtast en unik URL på dit midlertidige website

Når du angiver en unik URL i URL-feltet, fjernes den røde ramme om feltet.

Indstillinger for udgivelse af website
    Den unikke URL er accepteret, når URL-feltet er fremhævet med blåt.

Som standard vælges Udgiv på: Nyt website. Hvis du allerede tidligere har oprettet prøvewebsites, skal du vælge indstillingen Eksisterende website. Vælg derefter navnet på et eksisterende prøvewebsite i menuen Udgiv på.

Hvis du laver en ny version af et eksisterende website, kan du vælge at udgive den nyere version af et design til et nyt website. Dvs. de nye filer overskriver ikke det eksisterede website. Denne strategi er brugbar, hvis du vil sende to links til din kunde. Dermed kan din kunde sammenligne to versioner af websitet på samme tid i forskellige browservinduer.

Indstillingen Datacenter er som standard angivet til Automatisk. Datacenteret betegner Business Catalyst-fjernservernes geografiske placering i forhold til din fysiske placering. Adobe Muse registrerer din placering og vælger automatisk den korrekte placering. Der er typisk ingen grund til at ændre indstillingen Automatisk. Hvis din kunde er placeret i et andet land, kan du dog tilsidesætte standardindstillingen og vælge mellem følgende indstillinger:

• USA
    • EU
    • Australien

Hvis du f.eks. arbejder i USA, og din kunde er i Australien, kan du vælge datacenterindstillingen Australien. Websitet fungerer optimalt for din kunde, når vedkommende ser det online.

4. Når du har angivet websitets navn, URL og andre indstillinger skal du klikke på OK. Der vises en midlertidig statuslinje, som viser, hvor stor en procentdel af filerne der er blevet overført til værtsserveren.

Live-prøvewebsitet indlæses i et nyt browservindue. Du kan klikke på linkene og se, hvordan designet ser ud, når du ændrer størrelsen af browseren.

5. Gå tilbage til Adobe Muse. Systemet viser en bekræftelsesmeddelelse om, at prøvewebsitet hostes.

Klik på knappen Administrer for at administrere websitet i bekræftelsesvinduet. Klik på OK og luk vinduet for at fortsætte arbejdet.

Klik på knappen Administrer
    Klik på OK for at lukke bekræftelsesmeddelelsen, eller klik på Administrer for at administrere websitet.

Du kan også tilføje brugere af In-Browser Editing eller tildele et domænenavn, efter du har udgivet dit website.

Du kan også bruge Business Catalyst til at udgive dit website live med et domænenavn efter eget valg. Du kan derudover administrere dine websites, administrere brugere, overvåge målinger med data og meget mere. Du kan finde ud af mere på Hjælp til Adobe Business Catalyst.

Bemærk:

Før du lancerer dit website, skal du registrere et domænenavn, du vil bruge, ved at kontakte en domæneregistrator. Få mere at vide på Domænenavnsregistrator.

Før du går i gang med at udgive, skal du gennemgå nedenstående arbejdsforløb for at få bedre indsigt i de nødvendige trin:

• Lad det udgivne website gå live, og angiv betalingsoplysninger (eller brug hostingkredit)
  • Tilføj nye brugere, der kan administrere websitet
  • Tilføj websitets domænenavn for at knytte det til det live Muse-website
  • Log på det website, hvor du har registreret dit domænenavn, og opdater DNS-indstillingerne

Udgivelse af et Adobe Muse-website til Adobes hostingservere

Første gang du udgiver et gratis prøvewebsite i Adobe Muse, tilmelder du dig også en gratis Business Catalyst-konto, hvis du ikke allerede har en konto.

Når du udgiver dit website, kan du få adgang til dit websites dashboard i Business Catalyst.

Dashboard for Muse-website
Dashboardet er en onlinegrænseflade med funktioner til administration af websitet.

Du kan opgradere websitet mod betaling af hostinggebyr via dashboardet. Du kan opgradere websitet med den hostingkredit, du får som abonnent, ved at klikke på knappen Lad website gå live i sektionen Status for website.

Lad website gå live
Klik på knappen Lad website gå live for at bruge din hostingkredit.

Bemærk:

Hvis du har købt Creative Cloud-medlemskab inden 1. maj 2015, har du mulighed for at hoste op til fem gratis, live webBasics-websites på Business Catalyst. Du kan vælge at bruge dine muligheder for hosting eller læse videre og finde ud, hvordan du kan købe et Business Catalyst-abonnement med kreditkort.

Hvis du vil bruge dine muligheder for hosting, skal du klikke på Lad website gå live i dialogboksen Lad website gå live.

Lad website gå live
Klik på Lad website gå live for at opgradere websitet automatisk og bruge en hostingkredit.

Hvis du ikke allerede har købt et Business Catalyst-abonnement, kan du indtaste dine kreditkortoplysninger for at betale for websitehostingen.

Klik på Partnerportal-linket på dashboardet for at betale med kreditkort. Vælg derefter et navn på dit website på fanen Klienter. Klik på Opgrader. Du kan angive betalingsoplysningerne i vinduet Opgrader, der vises.

Dashboard for Business Catalyst
Du kan også angive kreditkortoplysninger, hvis du ikke ønsker at bruge en af dine kreditter.

Systemet viser dashboardet, og websitets status opdateres til Live.

Du kan klikke på linket på dashboardet for at føje en bruger til websitet.

Føj en bruger til dit Adobe Muse-website
Føj en bruger til dit website

Der er to typer af brugere, du kan tilføje som administratorer:

• Andre webdesignere: Hvis du samarbejder med et team om at designe et Adobe Muse-website, kan du tilføje kolleger som administratorer. Disse brugere kan opdatere websitets filer og administrere websitet.
  • Dine kunder: Du kan give dine kunder mulighed for at logge på dashboardet, se rapporter og få oplysninger om, hvordan websitet fungerer.

Bemærk:

Kunder behøver ikke at have Adobe Muse installeret for at få adgang til dashboardet for deres website. De kan få adgang til det fra en hvilken som helst browser med internetforbindelse med det brugernavn, du konfigurerer for dem. Hvis du arbejder eksternt, kan du også logge på dashboardet fra en vilkårlig browser på en computer med internetforbindelse.

Hvis du klikker på Tilføj et domæne, kan du tilknytte et domænenavn, som du har registreret, til det opgraderede website.

Tilføjelse af et domæne er en af de sidste handlinger, du skal udføre for at lancere det færdige website og gøre det offentligt tilgængeligt.

Indstillinger for Eksisterende domæne
Angiv det domænenavn, du har registreret for et website, i vinduet Tilknyt eksisterende domæne.

Få mere at vide mere om administration af dit website, eller upload af website til en tredjeparts hostingudbyder på Upload af website til en tredjeparts hostingudbyder.

Eksportér dine Adobe Muse-filer

Når du designer et website i Adobe Muse, kan du altid eksportere alle websitefilerne. HTML-, CSS- og scripting-filer genereres i Adobe Muse, og der oprettes et komplet website med udsnit af billedfiler og aktiver. Billedsnit giver mulighed for at billeder, specielt store billeder, kan inddeles i mindre sektioner.

Eksport er en enkel proces, som kun tager nogle minutter. Der findes tre hovedgrunde til at eksportere websitefilerne fra Adobe Muse:

• Filerne gemmes som en sikkerhedskopi af websitet på det lokale drev, så du har adgang til dem lokalt.
  • Du kan bruge en FTP-klient til at overføre dit website til den tjenesteudbyder, der skal hoste dit website.
  • Du kan genbruge nogle af de billedfiler, du har oprettet til dit website, i andre projekter, f.eks. sociale medier, e-mailnyhedsbreve og blogs.

Adobe Muse opretter automatisk udsnit og optimerer billedfilerne, når du udgiver eller eksporterer et website. Eksport opretter en mappe med websiteaktiver, der kan bruges i andre projekter, herunder i mobilapplikationer, som vises online.

Læs videre for at få at vide, hvordan du eksporterer, mens dit website er åbnet i Adobe Muse:

1. Klik på Filer > Eksportér som HTML. Systemet viser dialogboksen Eksportér til HTML.

2. Vælg den placering på computeren, hvor filerne skal gemmes, og klik derefter på OK.

Dialogboksen Eksporter som HTML.
    Angiv websitets domænenavn i dialogboksen Eksporter til HTML, og klik på OK.

Det er bedre at eksportere hele websitet til din lokale harddisk, hvis du ønsker at genbruge websitets webaktiver til e-mailnyhedsbreve, sociale medier og mobilapplikationer.

Adobe Muse eksporterer de optimerede billedfiler til en separat mappe. Du kan også overføre de eksporterede filer manuelt til en hostingkonto efter dit eget valg. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du overfører filer til en ekstern hostingudbyder, i Brug af en FTP-klient fra tredjepart til at overføre aktiver til et hostet Muse-website.

Fejlfinding af fejl under udgivelse eller eksport af Adobe Muse-website

Hvis du oplever, at der forekommer fejl under udgivelsesprocessen i Adobe Muse, skal du se følgende links:

Bortset fra disse fejl, skal du sørge for, at dine Business Catalyst-oplysninger er korrekte, hvis du oplever problemer med at få adgang.

Hvis du har brug for at løse andre problemer, skal du kontakte Adobe Support.