Lær at overføre dit Adobe Muse-websted til en tredjeparts hostingtjeneste vha. FTP, SFTP og FTPS.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

I denne artikel lærer du at bruge FTP (File Transfer Protocol) til at udgive dit Adobe Muse-website til en tredjepartsudbyder af webhosting.

Hvis du vil udgive til Adobe Business Catalyst i stedet for en tredjepartsudbyder, skal du se Udgiv dit første Adobe Muse-website.

Hvad er FTP?

FTP (File Transfer Protocol) er en metode, der bruges til at overføre (uploade eller downloade) filer via internettet. Du kan bruge FTP til at overføre filer, der er eksporteret af Adobe Muse, til den eksterne server, der er vært for dit website. Få mere at vide om FTP ved at besøge File Transfer Protocol.

SFTP

SFTP, som står for SSH File Transfer Protocol, eller Secure File Transfer Protocol, er FTP pakket med SSH (Secure Shell) over en sikker forbindelse. Få mere at vide om SFTP ved at besøge SSH File Transfer Protocol.

FTPS

FTPS (også kendt som FTP-ES, FTP-SSL og FTP Secure) er en udvidelse til FTP (File Transfer Protocol) som understøtter TLS (Transport Layer Security) og SSL (Secure Sockets Layer) kryptografiske protokoller. Læs om FTPS ved at klikke på FTPS.

Konfigurer webhosting

Webhosting er en internet-hostingservice, der giver brugerne mulighed for at lave et website, der kan fås adgang til via internettet. Udbydere af webhosting er virksomheder, der tilbyder plads på en server, som kunderne kan bruge.

Som Adobe Muse-bruger skal du først oprette en konto hos en webhosting-udbyder. Følgende er eksempler på populære udbydere af webhosting:

Søg online efter udtrykket “webhosting” for at finde flere muligheder, og sammenlign priser og faciliteter for at finde den hostingplan, der passer dig bedst.

Når du har oprettet din konto online, giver hostingudbyderen dig FTP-loginoplysninger (også kaldet identitetsoplysninger eller legitimationsoplysninger), som du skal bruge for at få adgang til serveren via FTP. Følgende oplysninger er typisk inkluderet:

FTP-vært

er webadressen på den server, der er vært for dit website. Den kan være identisk med dit websites domænenavn (f.eks. yoursite.com), men er ofte anderledes (f.eks. ftp.yoursite.com). Den kan også være en numerisk IP-adresse som f.eks. 152.16.274.1. Den kaldes også FTP-server.

Webmappen

er den mappe på FTP-serveren, hvor dit websites filer skal overføres. For nogle hostingudbydere kan den være tom. Oftest er webmappen public_html. Andre typiske eksempler er www og httpdocs. Den kaldes også Website Root Directory (rodmappe) eller Host Directory (værtsmappe).

Portnummer

identificerer entydigt værtens IP-adresse. Et portnummer kan være angivet. FTP bruger som standard portnummer 21. Du skal kun notere dig portnummeret, hvis det ikke er 21.

Brug den indbyggede funktion Overfør til FTP-vært

Når du har FTP-loginoplysningerne, er du klar til at udgive dit Adobe Muse-website:

1. Vælg Filer > Overfør til FTP-vært.

Vælg indstillingen Overfør til FTP-vært
    Vælg indstillingen Overfør til FTP-vært.

2. Angiv følgende oplysninger i de viste felter, og klik på Næste.

FTP-server

som den er tilsendt af hostingudbyderen. FTP-serveren kan enten være et domænenavn (f.eks. google.com) eller en IP-adresse. Medtag ikke webmappen i dette felt. Hvis serveren bruger en anden port end standarden (21), skal et kolon og portnummeret tilføjes i slutningen. F.eks. ftp.yoursite.com:3341

Brugernavn og adgangskode

for din hostingkonto. Brugernavnet og adgangskoden er specifik for den FTP, du har angivet i feltet FTP-server. Disse loginoplysninger er ikke dit Adobe ID.

Gem loginoplysninger

bruges til at gemme dine FTP-loginoplysninger sikkert, og du får automatisk forbindelse til FTP-serveren i efterfølgende overførselssessioner. Når du gemmer loginoplysninger, kontrollerer Adobe Muse også automatisk for ændringer, der er foretaget under redigering i browser, hver gang en Adobe Muse-websitefil åbnes.

Hvis du ikke vælger Gem loginoplysninger, vises FTP-vinduet, når du synkroniserer med live-versionen. Det kan også medføre, at synkronisering mislykkes.

Metode

Angiv metode til filoverførselsprotokol:
    • Automatisk registrering: Adobe Muse registrerer automatisk den sikreste udgivelsesmulighed for din hostingudbyder.
    • FTP
    • SFTP
    • FTP over SSL/TLS (implicit kryptering)
    • FTP over SSL/TLS (eksplicit kryptering)

Tilstand

Angiv tilstanden for filoverførselsprotokol: EPSV (Extended Passive) eller PASV (Passive).

Angiv loginoplysningerne til din hostingkonto i felterne
    Angiv loginoplysningerne til din hostingkonto i felterne.

3. Angiv følgende i dialogboksen Overfør til FTP-vært:

• URL-adresse: URL-adressen på dit website. Dvs. den adresse, der indtastes i en browser for at navigere til dit websites startside (f.eks. www.yoursite.com). Medtag ikke sidenavnet index.html.
    • Mappe på server: Den webmappe, som hostingudbyderen har leveret. Mappenavnet eller stien afhænger af hostingudbyderen. Generelt bruger de fleste platforme mappen public_html. Men mappen afhænger af roden eller undermappestien på din server. Dette felt kan være udfyldt på forhånd. I det tilfælde skal du sikre dig, at mappen stemmer overens med oplysningerne fra din udbyder.
    • Upload: En rullemenu, hvor du kan vælge, om du vil uploade alle sider fra dit website eller kun ændrede sider. Du skal vælge Upload alle sider, når du uploader dine filer første gang.
    Angiv domænenavnet på dit website
    Angiv domænenavnet på dit website

4. Klik på OK for at starte overførslen af dit website til tredjepartsudbyder af hostingtjeneste.

Du ser straks status for overførslen.

FTP-upload i gang i Adobe Muse
    FTP-upload i gang

Hvis du bliver advaret om, at Adobe Muse ikke kunne validere tilknytningen mellem det angivne domæne og FTP-serveren og -mappen, skal du dobbelttjekke de værdier, du indtastede i disse felter. Denne advarsel kan dog også blive vist, hvis du netop har oprettet din hostingkonto, og domænet endnu ikke er registreret. I så fald kan du ignorere advarslen.

Adobe Muse begynder at generere og overføre websitefiler til FTP-serveren. Når processen er fuldført, viser Adobe Muse en meddelelse om, at upload til FTP er afsluttet. Dit udgivne website åbnes automatisk i et nyt browservindue.

Dialogboks, der viser, at upload til FTP er gennemført i Adobe Muse
Dialogboks, der viser, at upload til FTP er gennemført

Brug af en ekstern FTP-klient

Nogle hostingudbydere kræver, at du bruger FTPS og SFTP til at overføre websteder. Fra og med oktober 2014-opdateringen understøtter den indbyggede FTP-funktionalitet i Adobe Muse nu FTPS eller SFTP.

Alternativt kan du bruge tredjeparts-FTP-klienter at overføre websteder via FTPS og SFTP. Mange FTP-klienter (omkostningsfrie eller betalte) er tilgængelige online. Følgende ufuldstændige liste indeholder nogle af de mere populære FTP-klienter:

Brug af en ekstern FTP-klient er en totrinsproces. Du skal først eksportere dit Adobe Muse-website til en placering på din computer. Derefter skal du bruge en ekstern FTP-klient til at overføre de eksporterede websitefiler.

Følgende afsnit beskriver de to trin mere detaljeret.

Eksport af et website som HTML

Eksporter dit site som HTML, når du er klar til at udgive dit Adobe Muse-website. Når du eksporterer som HTML, gengives visse sideelementer, der skal bruge en liveforbindelse for at blive gengivet, ikke. Det er f.eks. iframe-indhold med absolutte URL'er, som du kan indsætte ved hjælp af Objekt > Indsæt HTML.

1. Vælg Filer > Eksporter som HTML.

2. Angiv domænenavnet i det viste felt. Det er URL til dit website, dvs. den adresse, der indtastes i en browser for at navigere til dit websites startside (f.eks. www.yoursite.com). Medtag ikke sidenavnet index.html.

Vælg den ønskede mappeplacering til lagring af de eksporterede filer
    Vælg den ønskede mappeplacering til lagring af de eksporterede filer.

3. Klik på mappeikonet, og naviger til den mappe på din computer, hvor du vil eksportere websitefilerne. Klik på OK.

Omdøb filen index.html til.

Overfør dine websitefiler via FileZilla

Før du overfører dit websted, skal du have oplysningerne om FTP-serveren, port, FTP-brugernavn og adgangskode klar. Du skal også kende den destinationsmappe, som du vil sende dit websted til.

Følgende trin gælder specifikt for FileZilla, men de kan tilpasses andre eksterne FTP-klienter.

1. Indtast dine FTP-loginoplysninger i øverste sektion, og klik på Lyntilslut. Hvis din hostingudbyder bruger en anden port end standarden (21), skal du også indtaste den.

Forbindelse til FTP-serveren via FileZilla
    Forbindelse til FTP-serveren via FileZilla

2. Når du har forbindelse, skal du i venstre rude (under Lokalt sted) navigere til den mappe, hvor du har eksporteret dine websitefiler. Brug den højre rude (under Fjernsted) til at navigere til webmappen.

3. Markér alle eksporterede webstedsfiler (fra den nederste venstre rude), og træk dem over til den nederste højre rude.

Hvis du får besked om, at ‘Destinationsfil findes allerede’, skal du vælge handlingen ‘Overskriv, hvis kilden er nyere’. Du kan også vælge indstillingen ‘Brug altid denne handling’.

Overførsel til FTP-serveren via FileZilla
    Overførsel til FTP-serveren via FileZilla

Ofte stillede spørgsmål

Sådan afgør du, om FTP-udgivelsen foretages med Adobe Muse eller med en FTP-hostingserviceudbyder.

Prøv at overføre dit website ved hjælp af en gratis FTP-klient, f.eks. FileZilla.

Jeg får følgende fejlmeddelelse: "Kunne ikke logge dig på [adgang nægtet: 530]. Kontroller brugernavn og adgangskode." Hvad skal jeg gøre?

Du oplever en 530-fejl, når der er et problem med din adgang. Du kan foretage fejlfinding af fejlen ved at kontrollere følgende:

• Kontrollér, at FTP-oplysningerne, du har angivet, er korrekte.
  • Hvis dine loginoplysninger er korrekte, kan du prøve at uploade dine filer via et tredjepartsværktøj som FileZilla. Hvis du ikke kan uploade dine filer korrekt, skal du kontakte din hostingudbyder for at få de korrekte loginoplysninger.
  • Kontrollér, om du har adgang til at opdatere filen .htaccess i din hosting.
  • Kontrollér, at du har valgt PASV som FTP-tilstand i dialogboksen Opret forbindelse til FTP-server (Filer > Overfør til FTP-vært).

Jeg får følgende fejlmeddelelse: "Fejl ved upload af .htaccess-fil. Klik på Genoptag for at prøve igen. Hvis problemet fortsætter, skal du prøve igen senere [Mislykket FTP-upload: 553/550]". Hvad skal jeg gøre?

Du får 553- og 550-fejl, som er to forskellige fejl for filen .htaccess, der beskyttes mod opdateringer på to forskellige måder. Hvis du ikke kan opdatere .htaccess, oplever du disse fejl. Kontakt din serviceudbyder for at løse problemet.

Som en midlertidig løsning kan du bruge Filer > Overfør til FTP-vært og derefter bruge en ekstern FTP-klient til at uploade filerne til din server.

Jeg får følgende fejlmeddelelse: "Kunne ikke bekræfte, at det angivne domæne er tilknyttet FTP-serveren og -mappen. Vil du fortsætte alligevel?" Hvad skal jeg gøre?

Kontakt din udbyder, og kontrollér, om dine loginoplysninger er korrekte. Når du har bekræftet og indtastet dine loginoplysninger, og du stadig oplever fejlen, kan du vælge enten at ignorere eller løse fejlen. Hvis du ignorerer fejlen, selvom du kan uploade filerne til din FTP-vært, kan der ikke fås adgang til dit website. Derfor anbefales det altid at løse fejlen først.

Hvis du uploader til FTP og oplever denne fejl, kan det betyde, at dit domæne ikke peger på den rigtige mappe. I dialogboksen Overfør til FTP skal du kontrollere, at du har indtastet det rigtige domænenavn i feltet Domænenavn. Det domænenavn, du indtaster, skal stemme overens med URL-adressen på dit website.

Du skal også sørge for, at det domænenavn, du har indtastet, peger mod rodmappen (f.eks. public_html), hvor dine filer er uploadet eller vil blive uploadet, når du har fuldført dit upload. Hvis du uploader sitet til en undermappe på dit domæne, skal feltet Domænenavn indeholde en indtastning i formatet <www.mysite.com/subfolder>.

Forsøg at uploade igen, når du har kontrolleret og rettet eventuelle unøjagtigheder. Hvis du stadig oplever fejl, skal du kontakte din webhosting-udbyder for at sikre at dit domænenavn, godkendte server og andre indstillinger, herunder porte, er konfigureret korrekt.

Hvorfor overfører/eksporterer Adobe Muse alle siderne på mit website?

Hver gang et website bliver åbnet af en netop opdateret version af Adobe Muse, regenereres og overføres alle filer ved første udgivelse/eksport/overførsel. Dette skyldes, at opdateringen sandsynligvis medtager ændringer i den genererede kode og de genererede filer.

Eksempler på ændringer omfatter:

• Fejlrettelser, nye funktioner eller forbedringer af ydeevnen i HTML/CSS/JavaScript-filer
  • Ændringer i navngivning af filer (hvordan filnavne er tvunget til at være webvenlige, hvordan modstridende filer modtager unikke navne osv.)
  • Fejlrettelser og/eller forbedringer til ændring af billedstørrelse (nedsampling) eller kodning (komprimering af JPEG- eller PNG)
  • Ændringer i kodegenerering, der fjerner behovet for billeder (dvs. konvertering af størstedelen af brugen af slagskygge fra billeder, som er genereret af Muse til CSS3-egenskaber, eller det samme gældende for rotation af elementer på mobile enheder osv.)

Efter den første udgivelse bør efterfølgende udgivelses-/eksport-/overførselshandlinger for samme .muse fil kun overføre ændrede filer (under forudsætning af, at .muse-filen blev gemt efter at være åbnet i opdateringen).