Fejlfinding ved nedbrud eller frysning i Photoshop

Photoshop kan ikke åbnes? Går Photoshop ned eller fryser ved start?

Vi er her for at hjælpe!

Løs almindelige problemer i 6 enkle trin

1. Kontrollér, om der er et kendt problem i Photoshop.
  2. Gennemtving nedlukning, og genstart Photoshop, eller genstart computeren.
  3. Opdater Photoshop til den nyeste version
  4. Nulstil Photoshops præferencer
  5. Foretag fejlfinding af GPU og grafikdriver
  6. Hold dit macOS eller Windows-operativsystem opdateret.

Andre fejlfindingstips

Deaktiver GPU'en for hurtigt at indsnævre årsagen til problemet

I nogle tilfælde bliver alle problemer med grafikkortet og -driveren ikke løst vha. den nyeste driver.

Den hurtigste og nemmeste måde at finde ud af, om problemet skyldes grafikkortet eller -driveren, er ved at deaktivere præferencen Brug grafikprocessor.

• Gå til Photoshops Præferencer > Ydeevne, fjern markeringen i Brug grafikprocessor, og genstart Photoshop.
    For hjælp til at få adgang til præferencer skal du se Tilpas præferencer i Photoshop.

Du kan finde flere oplysninger i Fejlfind problemer med Photoshop-grafik (GPU) og grafikdriver.

Identificer et problematisk ekstramodul

Du kan hurtigt finde ud af, om Photoshop går ned på grund af et problematisk valgfrit ekstramodul eller ekstramodul fra tredjeparter på følgende måde:

1. Luk Photoshop.
  2. Hold Skift nede, og åbn Photoshop. Under åbningen bliver du spurgt: Spring over indlæsning af valgfri og tredjepartsekstramoduler.
  3. Klik på Ja for at springe indlæsningen af valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjeparter over.
  4. Start Photoshop.

Hvis Photoshop åbnes uden problemer, skyldes det et valgfrit ekstramodul eller et ekstramodul fra en tredjepart. Du kan få flere oplysninger i Fejlfinding i forbindelse med ekstramoduler i Photoshop.

Bemærk:

Med Photoshop 23.2 er problemet med, at Photoshop går ned ved start eller under åbning af en video på grund af tilstedeværelsen af eksterne ekstramoduler som Adobe Design to Print, blevet rettet.

Benyt en af følgende fremgangsmåder for at løse det samme problem i Photoshop 23.2 eller tidligere versioner:

• Afinstaller ekstramodulet Adobe Adobe Design to Print: Gå til Creative Cloud-app > Stock & Marketplace > Ekstramoduler, og vælg Administrer ekstramoduler. Vælg Adobe Design to Print, og fjern den.
  • Hvis du overhovedet ikke kan se ekstramodulet, men har installeret for et stykke tid siden, skal du følge nedenstående trin for at rydde de tilbageværende filer:
    1. Luk Adobe Photoshop, hvis det kører
    2. Slet filtypenavn
      • Gå til /Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ og slet mappen 'com.adobe.designtoPrint', ELLER
      • Gå til /Users/<username>/Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ og slet mappen 'com.adobe.designtoPrint'
    3. Slet mappen Ekstramodul og Generator – gå til /Applications/Adobe Photoshop CC 2022/Plug-ins/, og slet mappen "Generator" og AdobeDesigntoPrint.plugin
    4. Slet mappen FBS – gå til /Users/<brugernavn> /Library/Application Support/Adobe/Adobe Design to Print, og slet mappen 'FBS'

Hvis Photoshop stadig går ned, skal du holde Shift-tasten nede ved opstart og klikke på "Ja" for at springe indlæsning af ekstramoduler fra tredjepart over.

Nulstil Photoshops skrifttypecache

En defekt skrifttype kan forårsage generelle problemer med funktionaliteten, herunder nedbrud eller at programmer hænger, når du starter eller bruger Photoshop. Photoshops skrifttypecache indeholder den opregnede liste over skrifttyper og skrifttypefunktioner, der er installeret på det system, som Photoshop kan bruge. Sletning af denne skrifttypecache-fil gør det muligt for Photoshop at oprette en ny.

macOS

1. Afslut Photoshop og Creative Cloud-computerprogrammet.
  2. Gå til:/ Brugere/[Brugernavn]/Bibliotek/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop.
  3. Slet mappen CT Font Cache, og tøm papirkurven.

Windows

1. Afslut Photoshop og Creative Cloud-computerprogrammet
  2. Gå til \Brugere\[brugernavn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <version>
  3. Slet mappen CT Font Cache, og tøm papirkurven.

Få flere oplysninger i Fejlfinding af skrifttyper.

Nedbrud med antivirussoftware installeret

Hvis du kommer ud for et Photoshop-nedbrud med antivirussoftware installeret, skal du deaktivere eller afinstallere din antivirussoftware eller kontakte producenten af antivirussoftwaren (f.eks.Avast AntiVirus).

Går Photoshop stadig ned?

Som en sidste udvej kan du prøve at vende tilbage til en tidligere app-version, hvis du ikke kan løse problemet.

Du kan få flere oplysninger i Installer tidligere versioner af i dine Creative Cloud-apps.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du dele oplysninger om dit problem med nedbrud og log over nedbrud for at hjælpe Adobe med at løse problemet for dig. Du kan finde flere oplysninger i Indsend en fejlrapport.

Du kan også deltage i Adobe Photoshop Community for at finde svar på nogle almindelige spørgsmål eller problemer eller for at dele dine idéer. Vi vil gerne høre fra dig!