Lær, hvordan du kan overføre forudindstillinger, handlinger, tilføjelsesprogrammer og indstillinger, hvis du opgraderer til en ny version af Photoshop eller installerer Photoshop på en anden computer.

Forudindstillinger, indstillinger og handlinger

Forudindstillinger er elementer og værdier, der anvendes på illustrationer i Photoshop. Du kan gemme og indlæse forudindstillinger eller erstatte dem med brugerdefinerede værdier når som helst. Handlinger, pensler og tastaturgenveje er eksempler på forudindstillinger. Photoshop kommer med forudindstillinger, men du kan også oprette dine egne.

Indstillingerne er faktiske værdier, der på nuværende tidspunkt er indlæst i Photoshop. De kontrollerer forskellige elementer og værktøjer i programmet, såsom dine aktuelle pensler og deres værdier.

Handlinger er en række opgaver, som du afspiller på en enkelt fil eller et batch af filer, f.eks. menukommandoer, panelindstillinger, værktøjshandlinger osv. En handling kan f.eks. ændre et billedes størrelse, påføre en effekt på billedet og derefter gemme filen i det ønskede format.

Overfør forudindstillinger

Du kan overføre dine brugerdefinerede samlinger samt nogle Photoshop-forudindstillinger fra én version af Photoshop til en anden på den samme computer. De forudindstillinger, du kan overføre, er:

• Handlinger
  • Pensler
  • Sort-hvid justering
  • Kanalmixer (justering)
  • Farveområde
  • Farveprøver
  • Konturer
  • Kurver (justering)
  • Brugerdefinerede former
  • Duotone (Mono, Duo, Tri, Quad)
  • Belysning (justering)
  • Farveforløb
  • HDR-toning (justering)
  • Farvetone og farvemætning (justering)
  • Tastaturgenveje
  • Niveauer (justering)
  • Belysningseffekter
  • Lys (3D)
  • Materialer (3D)
  • Menutilpasning
  • Mønstre
  • Gengivelsesindstillinger (3D)
  • Repoussé (3D)
  • Selektiv farve (justering)
  • Typer
  • Værktøjer
  • Versioner (3D)

Overfør forudindstillinger, mens du opdaterer Photoshop

Når du opdaterer til den seneste version af Photoshop CC ved hjælp af Creative Cloud-computerappen, overføres dine forudindstillinger og indstillinger fra den tidligere version af Photoshop som standard. Derudover spørges du, om du vil overføre alle tilgængelige indstillinger fra den version af Photoshop, der er installeret på din computer, når du åbner Photoshop første gang.

Forudindstillinger kan overføres fra den nyeste version, der blev installeret før Photoshop CC, tilbage til Photoshop CS3. Du skal overføre fra én version af Photoshop ad gangen for at overføre fra flere versioner af Photoshop.

Bemærk:

Du kan vælge ikke at overføre dem ved at fjerne markeringen i Avancerede indstillinger > Importer tidligere versions indstillinger i bekræftelsesdialogboksen, der vises, når du klikker på Opdater i Creative Cloud-computerappen.

update_v1
Creative Cloud-computerappen
advanced-options
Avancerede indstillinger, der er tilgængelige, når du klikker på Opdater i Creative Cloud-computerappen

Overfør forudindstillinger, når du installerer/opdaterer Photoshop

Hvis du vælger ikke at overføre forudindstillinger, når du opdaterer Photoshop CC, eller hvis du oplever problemer med at overføre forudindstillinger, kan du vælge Rediger > Forudindstillinger > Overfør forudindstillinger for at overføre forudindstillinger og indstillinger i Photoshop på et senere tidspunkt. Photoshop søger efter en ældre version af Photoshop på samme system og spørger dig, om du vil overføre forudindstillingerne.

Eksporter og importer forudindstillinger

Du kan overføre dine indstillinger fra en computer til en anden, eller til en computer, der er offline, ved manuelt at eksportere og importere dem. Eksporter/importer forudindstillinger er ikke begrænset til computere med Photoshop fra Creative Cloud.

KILDECOMPUTER: På den computer, hvor de forudindstillinger du vil overføre, er, skal du gøre følgende:

1. Åbn Photoshop.
  2. Vælg Rediger > Forudindstillinger > Eksportér/importér forudindstillinger.
  3. Vælg Eksportér forudindstillinger.
  4. Vælg de ønskede forudindstillinger, og flyt dem til kolonnen Forudindstillinger, der skal eksporteres.
  5. Klik på Eksportér forudindstillinger.
  6. Vælg den mappe, du vil eksportere dine forudindstillinger til. Vælg en mappe, du kan bruge til at overføre filer med et USB-drev, netværk eller onlinedelingstjeneste.
  7. Klik på OK.

MÅLCOMPUTER: På den computer, der modtog de importerede indstillinger, skal du gøre følgende:

1. Vælg Rediger > Forudindstillinger > Eksportér/importér forudindstillinger.
  2. Vælg Importér forudindstillinger.
  3. Vælg de forudindstillinger, du vil importere, eller klik på Tilføj alle.
  4. Hvis du har gemt forudindstillingerne i en mappe, der ikke er en standardmappe, skal du vælge Vælg importmappe og vælge den relevante mappe.
  5. Klik på Importér forudindstillinger.

Gem og indlæs forudindstillinger

Du kan flytte handlinger og forudindstillinger på tværs af forskellige versioner af Photoshop på samme eller forskellige computere ved at gemme og indlæse dem i målprogrammet.

KILDECOMPUTER: På den computer, hvor de forudindstillinger du vil overføre, er, skal du gøre følgende:

1. Åbn Photoshop.
  2. Vælg Rediger > Forudindstillinger > Styring af forudindstillinger.
  3. Vælg den ønskede indstilling fra rullemenuen Forudindstillingstype. Vælg f.eks. Pensler.
  4. Vælg de ønskede forudindstillinger. Du kan f.eks. vælge de pensler, du vil overføre.
  5. Klik på Gem sæt, og klik derefter på Gem. Til et sæt pensler opretter Photoshop en.ABR-fil som standard på følgende placering:
  • (Windows) C:\Brugere\<brugernavn>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC*<version>\Forudindstillinger\Pensler
  • (macOS) Programmer/Adobe Photoshop <version>/Forudindstillinger/Pensler

MÅLCOMPUTER: På den computer, der modtog de importerede indstillinger, skal du gøre følgende:

1. Vælg Rediger > Forudindstillinger > Styring af forudindstillinger.
  2. Klik på Indlæs i dialogboksen Styring af forudindstillinger.
  3. Vælg det gemte sæt, som du vil indlæse.
  4. Klik på Indlæs.

Overfør handlinger

Kopiér indstillinger manuelt

Photoshop har et antal indstillingsfiler, som du manuelt kan kopiere fra en installation til en anden. Disse filer inkluderer:

• Actions Palette.psp
  • Brushes.psp
  • Contours.psp
  • CustomShapes.psp
  • Default Type Styles.psp
  • Gradients.psp
  • Patterns.psp
  • Styles.psp
  • Swatches.psp
  • ToolPresets.psp

Du kan flytte disse indstillinger til en ny installation ved at kopiere filerne fra følgende sti på kildeinstallationen til samme sti på målinstallationen:

• Mac: <Brugernavn>/Bibliotek/Indstillinger/Adobe Photoshop CC*<version> Indstillinger
  • Windows: C:\Brugere\<brugernavn>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC*<version>\Adobe Photoshop CC*version Indstillinger