Fejlfinding og hjælp

Download og installer

Hvordan downloader og installerer jeg Animate?

Du kan downloade Animate fra kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade. For at få flere oplysninger om, hvordan du installerer ældre versioner eller tjekker, om der er opdateringer, se Download dine Creative Cloud-programmer.

Hvorfor kan jeg ikke installere Animate?

Se Fejlmeddelelsen: Creative Cloud-skrivebordsprogrammet "blev ikke installeret" for at finde en løsning på problemet. Du kan se flere løsninger på problemer med download, installation og opdatering i denne fejlfindingsvejledning til download og installation.

Kan jeg downloade en prøveversion af Animate?

Ja! Du kan downloade prøveversioner af alle Creative Cloud-apps, herunder Animate, vha. kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade en prøveversion. Du kan finde yderligere oplysninger i Download og installation af Creative Cloud-prøveversion.

Hvordan henter jeg mit Adobe ID eller min adgangskode?

Her kan du læse nogle simple løsninger til enkle problemer med Adobe ID og med at logge på, så du kan få adgang til kontoen igen.

Kan jeg installere Animate på en anden computer?

Du kan installere Animate og andre Creative Cloud-apps på op til to computere. Hvis du vil installere det på en tredje computer, skal du deaktivere det på en af de tidligere maskiner. Lær mere om aktivering og deaktivering af Creative Cloud-apps.

Kontoadministration

Hvordan ændrer jeg adgangskoden?

Log på Adobes kontoside med det nuværende Adobe ID samt adgangskoden.Derfra klikker du på fanen Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, og klik derefter på Rediger under Adgangskode. Du finder flere oplysninger om ændring af adgangskode og andre kontooplysninger under Administration af din Adobe ID-konto.

Hvordan kan jeg ændre mine kreditkortoplysninger?

Hvordan opgraderer eller ændrer jeg mit medlemskab?

Sådan skifter du nemt Creative Cloud-abonnement. Følg disse trin-for-trin-anvisninger til opgradering eller ændring af abonnement.

Prøveversionen udløber snart. Hvordan konverterer jeg den?

Det er nemt at konvertere prøveversionen til et betalt medlemskab. Følg disse trin-for-trin-anvisninger til opgradering og start af medlemskabet.

Hvordan annullerer jeg, og hvad sker der med mine filer?

Hvis du annullerer medlemskabet, vil du stadig have adgang til fordele, som er gratis for Creative Cloud-medlemmer, samt alle de filer, du har gemt på enheden. Du vil ikke have adgang til apps og heller ikke de fleste tjenester, og cloud-lageret vil være reduceret til 2 GB. Læs, hvordan du annullerer dit Creative Cloud-medlemskab og forstår Adobes abonnementsvilkår.

Animation

Kan jeg lave Virtual Reality-animationer med Animate? Hvordan?

Ja. Du kan bruge 2D-funktioner i Animate og eksportere panorama eller 360 graders virtual reality-animationer. Lær, hvordan du opretter og udgiver virtual reality-indhold ved hjælp af Animate.

Hvordan kan jeg animere en 2D-figur?

I denne vejledning kan du lære om 2D-vektorfiguranimation.

Hvordan bruger jeg lagdybde til min animation?

Du kan bruge avancerede lag-funktionen i Animate for at skabe lagdybde til dine tidslinjelag. Du kan ændre dybden af et lag og mellem det.

Lær hvordan man benytter lagdybde-funktionen i Animate.

Hvordan kan jeg skabe en parallax-effekt vha. kamera?

Lagdybde sammen med kameraforstørrelser sætter animatorer i stand til at skabe mere involverende indhold. Du kan skabe parallex-effekt til dine Animate-projekter ved at introducere kamera på lag med dybde.

Lær hvordan man skaber en parallex-effekt vha. kamera.

Hvordan skaber jeg handlinger uden at skrive kode?

Når der skabes animationer til HTML5 Canvas, kan du tilføje kode ved brug af handlinger med kodeguide uden at skulle skrive nogen kode.

Lær hvordan man bruger handlinger med kodeguide i Animate.

Hvordan bruger jeg HTML5 Canvas?

Dokumenttypen HTML5 Canvas indeholder indbygget understøttelsen så du kan oprette rigt og interaktivt HTML5-indhold. Det betyder, at du kan bruge de den traditionelle Animate-tidslinje, det traditionelle arbejdsrum og de traditionelle værktøjer til at skabe indhold, men producere i HTML5.

Se, hvordan man bruger Animates HTML5 Canvas-funktion.

Hvordan laver jeg en bevægelsestweenanimation?

Du kan lave bevægelsestweenanimationer på tre måder: Læs om hver metode, og vælg den, der passer dig bedst.

Ny inden for bevægelsestweenanimation? Se, hvordan du kommer godt i gang med bevægelsestweens.

Almindelige opgaver

Hvordan synkroniserer jeg automatisk tale og billede?

Du kan automatisk tilpasse mundbevægelser til lyden med Animate fra Adobe Sensei. Lær, hvordan du opretter automatisk synkronisering af tale/billede i Animate

Hvordan tilpasser jeg elementer i Animate til vektor- og rasterindhold?

Du kan ændre formen på komplekse vektorfigurer og rasterfigurer ved hjælp af forvrængningsværktøjet. Opret billede-for-billede-animation på komplekse figurer eller bitmapbilleder. Lær, hvordan du tilpasser elementer til vektor- og rasterindhold.

Hvad er ActionScript, og hvordan bruger jeg det i Animate?

Scriptingsproget ActionScript giver dig mulighed for at tilføje kompleks interaktivitet, afspilningsfunktioner og datavisning til programmet. Se, hvordan man integrerer ActionScript i Animate-arbejdsforløbet i denne oversigt.

Hvordan eksporterer jeg en GIF fra Animate?

Hvordan indsætter jeg en keyframe på min tidslinje?

Vælg Indsæt > Tidslinje > Keyframe. Se de komplette anvisninger til, hvordan man indsætter nye eller tomme keyframes.

Almindelige problemer

Hvorfor er SWF-filen blevet forringet efter at være blevet importeret til Animate?

Animate kan importere filformatet SWF. Dog kan nogle datatyper i SWF-filen ikke genimporteres, da det er en gengivet fil. Læs mere om import af SWF-filer i denne artikel.

Hvordan installerer jeg MXP- og ZXP-udvidelser?

Du kan installere udvidelser som ekstramoduler vha. værktøjet Administrer udvidelser eller ved at bruge kommandolinjen. Se, hvordan du installerer udvidelser og finder tips til fejlfinding, hvis du støder på problemer.