Laajennus on ohjelma, joka voidaan lisätä Adobe-sovellukseen parantamaan sen toimintoja. Laajennuksia voidaan lisätä seuraaviin sovelluksiin: Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro, Prelude ja Captivate. CS6 tai sitä uudemmat versiot eivät tue Bridgeä ja Fireworksia.

Extension Managerin versioita CC 7.0.x ja 7.1.x voidaan käyttää Dreamweaver CC:n, Flash Professional CC:n, Photoshop CC:n, InDesign CC:n, InCopy CC:n, Illustrator CC:n, Adobe Premiere Pro CC:n, Prelude CC:n ja Captivate CC:n kanssa.

Extension Manager CC 7.2:ta ja sitä uudempia versioita voidaan käyttää Dreamweaver CC:n ja 2014:n, Flash CC:n ja 2014:n, Photoshop CC:n ja 2014:n, InDesign CC:n ja 2014:n, InCopy CC:n ja 2014:n, Illustrator CC:n ja 2014:n, Adobe Premiere Pro CC:n ja 2014:n, Prelude CC:n ja 2014:n sekä Captivate CC:n kanssa.

Huomautus:

MXP-laajennuksia ei enää tueta Extension Manager CC:ssä. Jos haluat asentaa MXP-laajennuksia Adobe-sovelluksiin, sinun on ensin muunnettava ne ZXP-laajennuksiksi. Voit muuntaa MXP-laajennukset ZXP-laajennuksiksi Extension Manager CS6:n avulla. Extension Manager CS6:n voi ladata osoitteesta http://www.adobe.com/exchange/em_download/.

Tietoja Extension Managerista

Extension Manager tarjoaa helpon ja miellyttävän tavan Adobe-sovellusten laajennuksien asentamiseen ja poistamiseen sekä asennettujen laajennusten tietojen etsimiseen. Sen avulla on myös helppo siirtyä Adobe Exchange -sivustoon. Voit etsiä lisää laajennuksia, hakea tietoja niistä ja arvioida käyttämiäsi laajennuksia.

Jos et ole vielä asentanut Extension Manager CC:tä, valitse sovelluksesta Ohje > Hallitse sovelluksia, niin Extension Manager ladataan ja asennetaan automaattisesti.

Huomautus:

Extension Manager näyttää vain ne laajennukset, jotka on asennettu Extension Managerin kautta tai käyttämällä Extension Managerin komentoja komentorivillä. Kolmansien osapuolten asennusohjelmien avulla asennettuja laajennuksia tai paikallisesti määritystiedostoihin tehtyjä muutoksia ei näytetä Extension Managerissa.

Osoitteessa www.adobe.com/go/exchange_fi oleva Adobe Exchange ‑sivusto on paikka, jossa on erilaisia laajennuksia. Jos löydät ilmaisen laajennuksen, joka kiinnostaa sinua, voit ladata ja asentaa sen sovellukseen Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen avulla.

Laajennusten lataaminen

Adobe Exchange ‑sivustosta saat lisätietoja laajennuksista, voit arvioida käyttämiäsi laajennuksia ja etsiä uusia laajennuksia.

1. Siirry Adobe Exchangeen valitsemalla Tiedosto > Hae lisää laajennuksia Extension Managerissa tai kirjoittamalla osoitteen www.adobe.com/go/exchange_fi verkkoselaimeen.

2. Valitse Lataa, jos haluat ladata Adobe Exchange -paneelin.

3. Valitse Lisätietoja, jos haluat tietää, miten voit etsiä ja asentaa lisää laajennuksia Adobe Exchange -paneelin avulla.

Laajennusten asentaminen

Varmista laajennuksia asennettaessa, että Extension Managerin versio vastaa laajennettavien tuotteiden versiota. Käytä esimerkiksi Extension Manager CC:tä, jos haluat asentaa laajennuksia Dreamweaver CC:hen. Jos haluat hallita aikaisempien tuoteversioiden laajennuksia, käytä kyseisten tuotteiden mukana asennettua Extension Managerin versiota.

1. Kaksoisnapsauta laajennustiedostoa Windows® Explorerissa (Windows) tai Finderissa (Mac OS).
  2. Seuraa ruudulla näkyviä ohjeita.
  3. Jos näet varoituksen allekirjoittamattomasta laajennuksesta, paina soveltuvaa painiketta. Kaikki allekirjoittamattomat laajennukset eivät aiheuta varoitusta asennettaessa.

Jos laajennus asentuu ongelmitta, laajennuksen kuvaus ilmestyy Extension Managerin työtilan alaosaan.

Ota huomioon seuraavat asiat:

• Joidenkin laajennusten kohdalla muutokset tulevat voimaan vasta sovelluksen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

• Jos laajennus muokkaa määritystiedostoa, esimerkiksi menus.xml, Extension Manager luo varmuuskopion tiedostosta (menus.xbk) ennen laajennuksen asentamista. Siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että laajennus rikkoo määritystiedoston, voit palauttaa sen varmuuskopion avulla.

Huomautus:

Adobe suosittelee, että määritystiedostoja ei muokata itse. Jos niitä muokataan väärin, se saattaa aiheuttaa tuotteen eri osien toimimattomuuden ja estää muiden laajennusten asentamisen. Muokkaa määritystiedostoja vain Extension Managerin avulla.

Tietoja allekirjoitetuista laajennuksista

Digitaalinen allekirjoitus yksilöi laajennuksen julkaisijan. Se sisältää salattuja tietoja, jotka ovat allekirjoittajalle ainutkertaisia ja helposti vahvistettavissa. Digitaalinen allekirjoitus varmistaa käyttäjälle, että laajennus on peräisin julkaisijalta.

Digitaaliset allekirjoitukset vahvistetaan digitaalisella varmenteella, joka pitää sisällään julkaisijan sähköiset tunnisteet. Luotetun tahon myöntämä digitaalinen varmenne varmistaa, että julkaisija ja tietty laajennus liittyvät toisiinsa. Tätä voisi verrata siihen, kuinka ajokorttisi valokuva liittää henkilöllisyytesi henkilökohtaisiin piirteisiisi. Adoben allekirjoittamat laajennukset käyttävät VeriSignin myöntämää varmennetta. Muiden kuin Adoben kehittäjien luomat laajennukset voivat käyttää myös muita luotettuja varmenteita laajennustensa allekirjoittamiseen.

Tietoja laajennusten allekirjoittamisesta on osoitteessa www.adobe.com/go/learn_em_signextension_fi.

Lisää aiheita