Yleisiä tietoja

Mitä ympäristöjä ja laitteita Adoben mobiilisovellukset tukevat?

Adoben mobiilisovellusten yleiset järjestelmävaatimukset ovat seuraavat:

iOS

Adoben mobiilisovellukset tukevat iOS 9:ää ja sitä uudempia versioita, kun käytössä on iPad Pro, iPad 2 tai uudempi versio, iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7, 7 Plus tai 5. sukupolven iPod touch.

Android

Adoben mobiilisovellukset tukeva puhelimia, joissa on käytössä Android 4.1.x tai sitä uudempi versio.

Varmista, että Android-puhelin, johon haluat asentaa Adoben mobiilisovelluksia, vastaa seuraavia järjestelmävaatimuksia:

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin, 1,5 GHz:n taajuus ja ARMv7-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: 1 Gt
  • Sisäinen tallennustila: 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 4.1.x ja sitä uudemmat versiot

Suositellut järjestelmävaatimukset

• Suoritin: neliytiminen suoritin, 2,2 GHz:n taajuus ja korkeampi ARMv7-arkkitehtuuri
  • RAM-muisti: 2 Gt
  • Sisäinen tallennustila: vähintään 8 Gt
  • Android-käyttöjärjestelmän versio: 4.1.x ja sitä uudemmat versiot

Poikkeuksia

Jotkin Adoben mobiilisovellukset tukevat hieman erilaisia laitteita ja ympäristöjä kuin mitä edellä olevissa vakiovaatimuksissa on esitetty:

Adoben mobiilisovellus Android-käyttöjärjestelmän yhteensopivuus
Photoshop Fix

Vaatii puhelimen, jossa on käytössä vähintään Android-käyttöjärjestelmän versio 5.1.x.

Android-käyttöjärjestelmää käyttäviä tablet-laitteita ei tueta.

Premiere Clip

Android-käyttöjärjestelmää käyttäviä tablet-laitteita ei tueta.

Mikä on Adobe CreativeSync?

CreativeSyncillä voit liikkua mobiililaitteessa useiden sovellusten välillä saumattomasti yhden työnkulun sisällä. Tässä on esimerkki:

Olet suunnittelija, joka on luomassa taittoa Adobe Comp CC:llä. Olet lisännyt kuvan taittoon, mutta kuvaa on käsiteltävä – haluat ehkä poistaa esimerkiksi kuvan taustan. Kun napautat valokuvaa, Adobe Photoshop Mix käynnistyy laitteessa automaattisesti niin, että kuva on ladattu valmiiksi. (Jos sinulla ei ole Mixiä asennettuna, se kehotetaan asentamaan.) Poistat taustan ja yhdistelet kuvaa, kunnes se on täydellinen. Sen jälkeen suljet Mixin, ja CreativeSyncin ansiosta kuvan uusi versio lisätään automaattisesti Compissa olevaan taittoon.

Kun käytän jotakin toimintoa mobiilisovelluksessa, näen seuraavan viestin: ”Tämä on maksullinen toiminto. Käytettävissä maksutta rajoitetun ajan.” Mitä tämä tarkoittaa?

Käyttämäsi toiminto on maksuton kokeilujakson ajan, mutta sen käyttö voi myöhemmin edellyttää maksua tai maksullista Adobe Creative Cloud -jäsenyyttä. Huomaa, että maksullisen jakson alkaessa voit edelleen käyttää kaikkia näillä toiminnoilla maksuttoman jakson aikana tallennettuja töitä. Et siis menetä yhtäkään työtäsi.

Miksi näen tämän viestin muissa kuin Adoben mobiilisovelluksissa?

Adobe mahdollistaa monien Adoben mobiilisovelluksista tuttujen uusien toimintojen käytön joissakin muiden valmistajien sovelluksissa Adobe Creative SDK:n avulla. Jotkin näistä toiminnoista voivat myöhemmin edellyttää maksua tai maksullista Creative Cloud -jäsenyyttä, jotta niitä voi käyttää sovelluksesta.

Hinnat ja saatavuus

Miten voin hankkia Adoben mobiilisovellukset?

Tarkista sovellusten saatavuus oman maasi Apple App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Millä kielillä Adoben mobiilisovellukset ovat saatavana?

Tarkista eri kieliversioiden saatavuus oman maasi Apple App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Onko Creative Cloudin käyttö Adoben mobiilisovellusten kanssa maksullista?

Adoben mobiilisovellusten ja Creative Cloudin välinen yhteys (tiedostojen synkronointia, tallennusta ja jakamista varten) edellyttää maksutonta tai maksullista Creative Cloud -jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud -jäsenyyttä varten. Adoben mobiilisovellukset on ladattava erikseen.

Adobe Capture CC

Miten voin hankkia Adobe Capture CC:n?

Voit ladata Adobe Capture CC:n iOS- ja Android-versiot maksutta iTunes App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Adobe Capture on tällä hetkellä saatavana seuraavilla kielillä: englanti, norja, tšekki, tanska, hollanti, suomi, ranska, saksa, italia, japani, korea, puola, portugali, venäjä, espanja, ruotsi, perinteinen kiina ja turkki.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Adobe Capture CC -sivulta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Capturen käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Capturesta?

Voit lukea lisää Capturesta seuraavilta verkkosivuilta:

Mistä saan apua ja tukea Capturen käyttöön?

Voit aloittaa käytön katsomalla opastusohjelman tai käymällä Adobe Capture -foorumeilla.

Adobe Comp CC

Miten voin hankkia Adobe Comp CC:n?

Voit ladata Compin iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- ja Chromebook-version maksutta iTunes App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Comp CC:n saatavana olevat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, japani, italia, espanja, venäjä, korea, portugali (Brasilia), puola, perinteinen kiina, ruotsi, turkki, tanska, hollanti, suomi, norja ja tšekki.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play ‑kaupan Adobe Comp ‑sivulta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Compin käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Compista?

Lisätietoja Compista saat näiltä verkkosivuilta:

• Käy Adobe Compin tuotesivulla.

• Käy Adobe Compin lisätietosivulla.

• Käy Adobe Compin iTunes-sivulla.

Mistä saan apua ja tukea Compin käyttöön?

Adobe Illustrator Draw

Miten voin hankkia Adobe Illustrator Draw’n?

Voit ladata Draw’n matkapuhelin-, tabletti- ja Chromebook-version maksutta iTunes App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Draw’n tällä hetkellä saatavana olevat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, japani, italia, espanja, venäjä, korea, portugali (Brasilia), puola, tšekki, ruotsi, tanska, hollanti, suomi, kiina (perinteinen), norja ja turkki.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Adobe Illustrator Draw -sivulta.

Onko minulla oltava Adobe Ink ja Slide Draw’n käyttöä varten?

Ei. Draw on yhteensopiva Inkin ja Sliden kanssa, mutta et tarvitse näitä laitteita Draw’n käyttöä varten. Voit luoda Draw’ssa sormellasi, jollakin muulla piirtokynällä ja sisäänrakennetulla digitaalisella viivoittimella.

Tukeeko Draw muita paineherkkiä kyniä?

Kyllä. Draw tukee seuraavia paineherkkiä kyniä: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch with Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil by FiftyThree ja Apple Pencil.

Huomaa, että Apple Penciliä tuetaan vain iPad Prossa.

Draw tukee myös Adonit Jot Scriptin kämmentunnistusta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Draw’n käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Draw’sta?

Voit lukea lisää Draw’sta seuraavilta verkkosivuilta:

Mistä saan apua ja tukea Draw’n käyttöön?

Adobe Photoshop Fix

Mikä on Adobe Photoshop Fix?

Photoshop Fix on ammattilaisille ja valokuvien ystäville tarkoitettu, Adobe Creative SDK:hon perustuva, kuvien paranteluun soveltuva Adoben mobiilisovellus, joka on saatavana iPhone-, iPad- ja Android-laitteisiin. Fix tuo mobiililaitteissa käyttöön ominaisuuksia, jotka olivat aikaisemmin käytettävissä vain Photoshopissa. Helppokäyttöinen Fix tukee niin yhteyksiä kuin myös kuvien parantelua. Fix toimii saumattomasti Adobe Photoshop Mix -mobiilisovelluksen kanssa, jolla voit leikata ja yhdistellä valokuvia. Molemmilla sovelluksilla voit lähettää tiedostoja Photoshopiin ja tallentaa ne Lightroom-kokoelmiisi.

Miten voin hankkia Photoshop Fixin?

iPhonen ja iPadin käyttäjät voivat ladata Photoshop Fixin maksutta iTunes App Storesta. Android-käyttäjät voivat ladata maksuttoman sovelluksen Google Play ‑kaupasta.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storesta tai Google Play ‑kaupasta.

Huomautus:

• iOS-laitteisiin Photoshop Fix on tällä hetkellä saatavana englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja japaniksi.
  • Photoshop Fix ‑sovelluksen Android-versio ei tällä hetkellä ole saatavana Android-pohjaisiin tablet-laitteisiin ja Chromebookeihin.

Miten Photoshop Fix käyttää Adobe CreativeSynciä?

Voit liikkua CreativeSyncillä mobiililaitteessa useiden sovellusten välillä saumattomasti yhden työnkulun sisällä.

Liiku saumattomasti Photoshop Mixin, Lightroomin mobiiliversion ja Photoshop Expressin sekä Fixin välillä. Fix on yhteensopiva myös Adobe Photoshop CC:n, Adobe Spark Videon ja Adobe Spark Pagen kanssa.

Mistä saan apua ja tukea Photoshop Fixin käyttöön?

Voit aloittaa käytön katsomalla opetusohjelman tai käymällä tukifoorumilla.

Adobe Photoshop Mix

Miten Adobe Photoshop Touch ja Photoshop Mix eroavat toisistaan?

Adobe Photoshop Touchin tarkoituksena oli alun perin tuoda käyttöön joitakin Photoshopin työkaluja itsenäisen, mutta rajoitetun sovelluksen muodossa. Photoshop Mix keskittyy yksinomaan kuvien miksaamiseen. Sen toiminnot on laajennettu luovuutesi edistämiseksi Adobe Creative SDK -pilvipalveluihin ja integrointiin eri sovellusten, kuten Photoshop CC:n ja Lightroom CC:n, kanssa.

Creative SDK:lla luotu, yhteyksien muodostamista ja muokkausta tukeva helppokäyttöinen Mix-sovellus tuo mobiililaitteisiin ominaisuuksia ja toimintoja, jotka olivat aikaisemmin käytettävissä vain ammattilaisille tarkoitetuissa tietokonetuotteissa.

Miten voin hankkia Photoshop Mixin?

Voit ladata Photoshop Mixin iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- tai Chromebook-version maksutta iTunes- ja Google Play ‑sovelluskaupoista.

Photoshop Mixin iOS-version tällä hetkellä saatavana olevat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, japani, italia, espanja, portugali (Brasilia), puola, venäjä, korea, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ruotsi, turkki, tanska, hollanti, suomi, norja ja tšekki.

Androidiin sovelluksesta on saatavana englannin-, ranskan-, saksan- ja japaninkieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Photoshop Mix -sivulta.

Miten Photoshop Mix käyttää Adobe CreativeSynciä?

Voit liikkua CreativeSyncillä mobiililaitteessa useiden sovellusten välillä saumattomasti yhden työnkulun sisällä.

Photoshop Mixissä voit liikkua saumattomasti uuden Photoshop Fix -sovelluksen, Lightroomin mobiiliversion, Compin ja Sketchin välillä. Mix on yhteensopiva myös Adobe Spark Videon ja Adobe Spark Pagen kanssa.

Mistä löydän lisätietoja Photoshop Mixistä?

Lisätietoja Photoshop Mixistä saat Adobe Photoshop Mixin tuotesivulta.

Mistä saan apua ja tukea Photoshop Mixin käyttöön?

Voit aloittaa käytön katsomalla opetusohjelman tai käymällä tukifoorumilla.

Miten voin perehtyä Photoshop Mixiin?

Katso kattava opetusohjelma Photoshop Mixin käytön aloittamisesta.

Adobe Photoshop Sketch

Miten voin hankkia Adobe Photoshop Sketchin?

Voit ladata Sketchin iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- ja Chromebook-version maksutta iTunes App Storesta ja Google Play ‑kaupasta.

Sketchistä on tällä hetkellä saatavana englannin-, ranskan-, saksan-, japanin-, italian-, espanjan-, venäjän-, korean-, portugalin- (Brasilia) ja puolankieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play ‑kaupan Sketch-sivulta.

Onko minulla oltava Adobe Ink ja Slide Sketchin käyttöä varten?

Ei. Sketch on yhteensopiva Inkin ja Sliden kanssa, mutta et tarvitse tätä laitetta Adobe Sketchin käyttöä varten. Voit piirtää Sketchissä sormellasi, jollakin muulla piirtokynällä ja sisäänrakennetulla digitaalisella viivoittimella.

Tukeeko Sketch muita paineherkkiä kyniä?

Kyllä. Inkin lisäksi Sketch tukee myös Wacomin uusimpia paineherkkiä kyniä, Pencil by FiftyThreetä ja Apple Penciliä.

Apple Pencil on ainoa piirtokynä, jota Sketch tukee iPad Prossa.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Sketchin käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Sketchistä?

Voit lukea lisää Sketchistä seuraavista resursseista:

Mistä saan apua ja tukea Sketchin käyttöön?

Perehdy ainakin yhteen seuraavista hyödyllisistä resursseista:

1. Kirjaudu Sketchiin.

2. Napauta näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa -kuvaketta.

3. Valitse Katso opastusohjelmia.

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä myös mobiilisovelluksesta:

1. Kirjaudu Sketchiin.

2. Napsauta näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa -kuvaketta.

3. Valitse Lähetä palautetta.

Adobe Premiere Clip

Miten voin hankkia Adobe Premiere Clipin?

iPhonen, iPadin ja Android-puhelimien käyttäjät voivat ladata Premiere Clipin maksutta iTunes- ja Google Play ‑kaupoista.

Premiere Clipistä on tällä hetkellä saatavana englannin-, ranskan-, saksan-, japanin-, korean-, italian-, venäjän-, portugalin- (Brasilia), hollannin-, ruotsin-, perinteisen kiinan- ja espanjankieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Premiere Clip ‑sivulta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Premiere Clipin käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud -jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud -jäsenyyttä varten.

Voinko avata Premiere Clip -projektini Adobe Premiere Prossa?

Kyllä. Kun olet valmis viemään projektisi Premiere Prohon, aloita napauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-kuvaketta. Napauta seuraavaksi Muokkaa Premiere Prossa -painiketta. Projekti ja mediasisällöt viedään muutaman minuutin kuluessa Creative Cloud -kansioon. Avaa Premiere Pro tietokoneessa ja valitse valikkopalkista Tiedosto > Muunna Premiere Clip -projekti. Kaikki Premier Clipin muokkaukset, musiikkimerkinnät ja mukautetut Looks-ulkoasut ilmestyvät saumattomasti aikajanallesi.

Mistä löydän lisätietoja Premiere Clipistä?

Voit lukea lisää Premiere Clipistä seuraavilta verkkosivuilta:

Mistä saan apua ja tukea Adobe Premiere Clipin käyttöön?

Huomautus:

1 Käyttöön tarvitaan Internet-yhteys. Adoben verkkopalveluita voivat käyttää vain vähintään 13-vuotiaat, ja niiden käyttämiseksi on hyväksyttävä lisäehdot ja Adoben tietosuojakäytäntö. Mobiili- ja taulutietokonesovellukset edellyttävät erillistä lataamista ja lisäehtojen hyväksymistä. Sovellukset eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla, ja niitä voidaan muuttaa tai ne voidaan lakkauttaa ilman erillistä ilmoitusta. Lisä- tai jäsenyysmaksut ovat mahdollisia.