Lue, miten Adobe-tilille kirjaudutaan koulu- tai työsähköpostilla. Etsi ratkaisuja sisäänkirjautumisongelmiin.

Koulun tai yrityksen antamaa Enterprise ID- tai Federated ID -tunnusta tarvitaan yhteyden muodostamiseksi Adobe-tuotteisiin ja -palveluihin. Vain organisaation IT-järjestelmänvalvojat voivat luoda, hallita ja poistaa Enterprise ID- ja Federated ID -tunnuksia.

Yritys- tai koulutilille kirjautuminen

Anna virallinen sähköpostiosoitteesi ja valitse sitten Jatka.

Sisäänkirjautuminen

Jos organisaatiosi tai koulusi käyttää kertakirjautumista, sinut ohjataan organisaation kirjautumissivulle.

Anna salasana ja valitse Jatka.

Salasana

Huomautus:

Eikö Sähköpostiosoite-kentän tyhjentäminen onnistu? Napsauta kenttää ja aloita kirjoittaminen.

Henkilökohtaisen tai virallisen tilin valitseminen

Jos käytät sekä henkilökohtaista että virallista tiliä, jotka on liitetty samaan sähköpostiosoitteeseen, näet tilin valintanäytön. Sinun pitää valita tili, jota haluat käyttää. Näillä kahdella tilillä on sama sähköpostiosoite, mutta ne ovat erillisiä tilejä. Tietoja ei jaeta tai siirretä automaattisesti.

Anna virallinen sähköpostiosoitteesi ja valitse sitten Jatka. Sinut ohjataan tilinvalintanäyttöön.

Sisäänkirjautuminen

Jos haluat siirtyä salasananäyttöön (Enterprise ID) tai organisaatiosi kertakirjautumiseen (Federated ID), valitse Yritys- tai koulutili.

Tilinvalinta
Tilinvalintanäyttö

Yleisiä kysymyksiä

Vain IT-järjestelmänvalvojat voivat luoda ja hallita Federated ID- ja Enterprise ID -tunnuksia. Jos haluat hankkia sopivan tunnustyypin, ota yhteyttä organisaation järjestelmänvalvojaan.

Huomautus:

Seuraava koskee vain Enterprise ID -käyttäjiä. Jos käytät Federated ID -tunnusta eikä sisäänkirjautuminen onnistu, ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaan.

Jos näet varoituksen, että salasanat eivät täsmää, tai olet unohtanut salasanasi, vaihda salasana näillä ohjeilla.

1. Napsauta Kirjoita salasanasi  -näytössä Palauta salasanasi.

2. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa on salasanan vaihto-ohjeet. Jos sähköpostiviestiä ei näy saapuneissa viesteissä, tarkista roskapostikansio.

Sähköpostin tarkistaminen

Jos et edelleenkään saa sähköpostia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Yritystunnus on sähköpostiosoite, jota organisaatiosi tai oppilaitoksesi käytti rekisteröidessään sinut. Siirry Kirjaudu-näyttöön ja yritä kirjautua virallisella sähköpostiosoitteellasi.

Voit myös kokeilla salasanan palauttamista tai alla olevia vihjeitä.

Jos näet Tarkista sähköpostiosoitteesi -virheen, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Vihjeitä sähköpostivirheen ratkaisemiseen

• Kokeile toista selainta.
  • Salli selaimen evästeet ja tyhjennä selaimen evästeet ja välimuisti. Katso ohjeet selaimen dokumentaatiosta.
  • Jos Adobelta odottamaasi sähköpostiviestiä ei näy saapuneissa viesteissä, tarkista roskapostikansio.
  • Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi uudelleen. Tarkista, että Caps Lock ja Num Lock eivät ole käytössä.

Poista valinta Pysy kirjautuneena -kohdasta, kun käytät julkista tai jaettua laitetta. Pysy kirjautuneena -asetus on oletusarvoisesti käytössä. Adobe ID- tai Enterprise ID -käyttäjät eivät saa useaa sisäänkirjautumiskehotetta. Asetus ei kuitenkaan koske Federated ID (kertakirjautuminen) -käyttäjiä. Heidän organisaationsa asetukset huomioidaan. Tavallisesti käyttäjäistunto päättyy, kun suljet kaikki selainikkunat tai kirjaudut ulos Adobe-verkkosivustoilta.

Kun Pysy kirjautuneena on käytössä, Enterprise ID -käyttäjien istunto kestää jopa kaksi viikkoa, vaikka selainikkuna suljettaisiin. Istunto päättyy, kun kirjaudut ulos manuaalisesti.

On mahdollista, että sinulla on jo työsähköpostiisi yhdistetty Adobe ID -tunnus. Olet saattanut rekisteröityä Adobe ID:llä, jossa käytetään samaa sähköpostiosoitetta kuin Enterprise ID- tai Federated ID -tunnuksessasi. Tällöin järjestelmä näyttää tilin valintanäytön ja pyytää valitsemaan tilin, jolle haluat kirjautua.

Näillä kahdella tilillä on sama sähköpostiosoite, mutta ne ovat erillisiä tilejä. Tietoja ei jaeta tai siirretä automaattisesti.

Olet saattanut kirjautua sisään eri tilillä. Jos sähköpostiosoite on liitetty Adobe ID -tunnukseen ja Enterprise ID- tai Federated ID -tunnukseen, syntyy kaksi eri tiliä. Yhdelle tilille tallennettuja tiedostoja ja resursseja ei voi käyttää toiselta tililtä. Voit kuitenkin siirtää resurssit manuaalisesti.

Voit etsiä resurssisi kirjautumalla sisään toiseen tilille.

• Jos olet kirjautunut sisään Enterprise ID -tilille sähköpostiosoitteella, joka on liitetty myös Adobe ID -tiliin, kirjaudu ulos ja kirjaudu jälleen sisään Adobe ID -tilille.
  • Tiliisi on mahdollisesti liitetty toinen sähköpostiosoite. Kirjaudu ulos ja kirjaudu sisään toisella sähköpostiosoitteella.