Yritystunnusta tarvitaan yhteyden muodostamiseksi Adobe-tuotteeseen ja organisaatiosi tai oppilaitoksesi sallimiin palveluihin. Yritystunnukset ovat organisaatioiden luomia, omistamia ja hallitsemia. Yrityksen järjestelmänvalvojat voivat luoda yritystunnuksia ja määrittää niitä käyttäjille. Järjestelmänvalvojat valvovat tuotteiden ja palvelujen käyttöä sekä hallitsevat keskitetysti käyttäjätilejä. Järjestelmänvalvoja voi myös poistaa yritystunnuksen ja siten estää tunnukseen liittyvien tuotteiden, palvelujen ja tietojen käytön pysyvästi.

Loppukäyttäjät eivät voi itse hankkia tai luoda yritystunnusta tai rekisteröityä käyttämään muita Adoben tuotteita ja palveluita yritystunnuksella. Kun yritystunnus luodaan, käyttäjälle lähetetään sähköpostitse kutsu. Loppukäyttäjän täytyy hyväksyä kutsu, jotta yritystunnus aktivoituisi.

Varoitus:

Organisaatiosi luo ja omistaa Enterprise ID -tunnukset ja hallinnoi niitä. Jos sinulla ei ole Enterprise ID -tunnusta, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Millaisia tunnustyyppejä Adobe tukee?

Adobe käyttää tunnistetietojen hallinnan taustajärjestelmää käyttäjien todentamiseen ja valtuuttamiseen. Jos käytät nimettyjä käyttöoikeuksia tai haluat antaa käyttäjille pääsyn palveluihin, tämä edellyttää tunnistetietojen käyttöä. Adobe tukee kolmea tunnistetietojen tai tilien tyyppiä. Ne käyttävät sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena. Nämä tunnistetietotyypit ovat seuraavat:

• Federated ID: Tunnus, jonka organisaatio luo, omistaa ja jota se hallinnoi ja joka on liitetty yhdistämällä yrityshakemistoon. Organisaatio hallinnoi kertakirjauksen tunnistetietoja ja prosesseja SAML2- tunnistetietojen toimittajan (IdP) kautta.
  • Enterprise ID: Tunnus, jonka organisaatio luo, omistaa ja jota organisaatio hallinnoi. Adobe isännöi Enterprise ID -tunnuksia ja suorittaa todentamisen, mutta organisaatio ylläpitää Enterprise ID -tunnuksia.
  • Adobe ID: Tunnus, jonka loppukäyttäjä luo, omistaa ja jota hän hallinnoi. Adobe suorittaa todennuksen, ja loppukäyttäjä hallinnoi tunnistetietoja.

Organisaatiotarpeesi mukaan voit valita sopivimman toteutettavan ja käytettävän tunnistetietomallin.

Federated ID

Federated ID on organisaation luoma ja omistama, ja se yhdistetään yrityksen hakemistoon liittoutumisen kautta. Organisaatio hallinnoi kirjautumistietoja ja käsittelee kertakirjautumisia SAML2-tunnistetietojen toimittajan (IdP) kautta.

Adobe suosittelee Federated ID -tunnuksia seuraaviin tarpeisiin:

• käyttäjätilien valmisteleminen organisaation oman yrityshakemiston mukaisesti
  • käyttäjien todennuksen hallinnoiminen
  • käyttäjien käytettävissä olevien sovellusten ja palvelujen tarkka valvominen
  • sen mahdollistaminen, että käyttäjät voivat käyttää samaa sähköpostiosoitetta Adobe ID:n rekisteröimiseen
  • koululaisen yksityisyyden ja muiden soveltuvien lakien noudattamisen varmistaminen koulukäytössä.

Enterprise ID

Enterprise ID -tunnukset ovat organisaatioiden luomia, omistamia ja hallinnoimia. Adobe isännöi Enterprise ID -tunnuksia ja suorittaa todennuksen, mutta Enterprise ID -tunnuksia ylläpitää organisaatio itse. Loppukäyttäjät eivät voi itse rekisteröityä ja luoda Enterprise ID -tunnusta eivätkä rekisteröityä käyttämään muita Adoben tuotteita ja palveluita Enterprise ID:llä.

Järjestelmänvalvojat voivat luoda yritystunnuksia ja määrittää niitä käyttäjille. Järjestelmänvalvojat voivat peruuttaa tuotteiden ja palvelujen käyttöoikeuksia ottamalla tilin hallintaansa tai poistamalla yritystunnuksen, jolloin siihen liitettyjen tietojen käyttö on pysyvästi estetty.

Adobe suosittelee Enterprise ID -tunnuksia seuraaviin tarpeisiin:

• käyttäjien käytettävissä olevien sovellusten ja palvelujen tarkka valvominen
  • käyttöoikeuden saaminen poikkeustilanteissa tunnukseen yhdistettyihin tiedostoihin ja tietoihin
  • käyttäjätilin täydellisen estämisen tai poistamisen mahdollistaminen
  • koululaisen yksityisyyden ja muiden soveltuvien lakien noudattamisen varmistaminen koulukäytössä.

Adobe ID

Adobe ID on tunnus, jonka loppukäyttäjä luo ja omistaa ja jota hän voi itse hallinnoida. Adobe suorittaa todennuksen, ja loppukäyttäjä hallinnoi tunnusta. Käyttäjän tunnukseen liitettyjen tiedostojen ja tietojen täysi hallinta säilyy käyttäjällä itsellään. Käyttäjät voivat ostaa Adobelta lisää tuotteita ja palveluita. Järjestelmänvalvojat kutsuvat käyttäjiä liittymään organisaatioon ja voivat poistaa käyttäjiä. Käyttäjiä ei kuitenkaan voi lukita ulos näiden omilta Adobe-tunnustileiltä. Järjestelmänvalvojat eivät voi poistaa tilejä tai ottaa niitä haltuunsa. Adobe ID:n käytön aloittamiseen ei tarvita määrityksiä.

Adobe suosittelee Adobe ID -tunnuksia seuraaviin tarpeisiin:

• sen mahdollistaminen, että käyttäjät voivat itse luoda, omistaa ja hallinnoida tunnistetietojaan
  • sen salliminen, että käyttäjät ostavat tai rekisteröivät muita Adoben tuotteita ja palveluja
  • jos käyttäjien odotetaan käyttävän muita Adoben palveluita, jotka eivät tue Enterprise ID:tä tai Federated ID:tä
  • jos käyttäjillä on jo Adobe ID -tunnukset ja niihin liitettyjä tietoja, kuten tiedostoja, kirjasimia tai asetuksia
  • korkeakouluympäristöissä, jotta aikuiset opiskelijat voivat helposti säilyttää saman Adobe ID:n ja tilin sisällön valmistumisensa jälkeen
  • jos alaisuudessasi on alihankkijoita ja freelancereita, jotka eivät käytä hallitsemiesi toimialueiden sähköpostiosoitteita.

Kirjautuminen Enterprise ID -tunnuksella

Jos haluat kirjautua sisään Enterprise ID -tunnuksella, toimi seuraavasti:

1. Valitse kirjautumisnäkymästä Kirjaudu Enterprise ID -tunnuksella.

Kirjautumisnäkymä
  2. Anna Enterprise ID -tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite ja salasana ja valitse Kirjaudu Enterprise ID -tunnuksella.

Anna sähköpostiosoite ja salasana

Mikä seuraavista on oma kirjautumisongelmasi?

Salasanan vaihto-ohjeet

Jos olet unohtanut salasanasi tai jos näkyviin tulee virheilmoitus ”Enterprise ID -tunnus ja salasana eivät vastaa toisiaan”, vaihda salasana noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Anna Enterprise ID -tunnuksella kirjautumisen näkymässä sähköpostiosoitteesi ja valitse Unohdin salasanani.

Unohdin salasanani

Huomautus:

Eikö Sähköpostiosoite-kentän tyhjentäminen onnistu? Napsauta kenttää ja aloita kirjoittaminen.

2. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa on salasanan vaihto-ohjeet. Jos sähköpostiviestiä ei näy saapuneissa viesteissä, tarkista roskapostikansio.

Etsi sähköposteistasi Adoben lähettämä viesti, jossa on ohjeet salasanan palauttamiseksi

Etkö saanut sähköpostiviestiä? Voit pyytää järjestelmänvalvojaa vaihtamaan salasanasi.

Etkö muista Enterprise ID -tunnustasi? Katso Enterprise ID -tunnuksena käyttämäsi sähköpostiosoitteen vaihtaminen.

Yritystunnuksena käyttämäsi sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Yritystunnus on sähköpostiosoite, jota organisaatiosi tai oppilaitoksesi käytti rekisteröidessään sinut. Siirry kirjautumissivulle ja yritä kirjautua virallisella sähköpostiosoitteellasi.

Voit myös yrittää vaihtaa salasanasi. Jos saat viestin ”Annettu sähköpostiosoite ei täsmää minkään tiedossamme olevan tilin kanssa”, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Eikö sisäänkirjautuminen vieläkään onnistu?

Kokeile toista selainta.

Salli selaimen evästeet ja tyhjennä selaimen evästeet ja välimuisti. Katso ohjeet selaimen dokumentaatiosta.

Jos Adobelta odottamaasi sähköpostiviestiä ei näy saapuneissa viesteissä, tarkista roskapostikansio.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi uudelleen. Tarkista, että Caps Lock ja Num Lock eivät ole käytössä.

Tarvitsetko vielä apua?

Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, jos haluat palauttaa salasanasi.

Haluan valita kirjautumiseen käyttämäni tilityypin.

On mahdollista, että sinulla on jo työsähköpostiisi yhdistetty Adobe ID -tunnus. Olet saattanut rekisteröityä Adobe ID:llä, jossa käytetään samaa sähköpostiosoitetta kuin Enterprise ID -tunnuksessasi. Jos sähköpostiosoitteesi on yhdistetty Adobe ID- ja Enterprise ID -tunnukseen, voit valita tilin, jolla kirjaudut sisään.

Anna sähköpostiosoitteesi kirjautumisnäkymässä.Jos sähköpostiosoite on yhdistetty Adobe ID- ja Enterprise ID -tunnukseen, tilinvalintanäkymä tulee näkyviin.

Tilityypin valitseminen

Huomautus:

JavaScriptin on oltava käytössä selaimessasi, jotta tilin valitsin toimii. Jos JavaScript on poistettu käytöstä, käytä kirjautumisnäkymän Kirjaudu Adobe ID -tunnuksella- tai Kirjaudu Enterprise ID -tunnuksella -linkkiä.