Adobe Illustrator Draw -sovelluksessa voit luoda vapaasti piirrettyjä vektorikuvia älypuhelimella, taulutietokoneella tai Chromebookilla. Draw’ssa on viisi vektorikynää, pyyhekumi ja peräti kymmenen piirtotasoa, joten voit päästää luovuutesi valloilleen. Draw toimii myös Adobe Capture CC:n kanssa: sillä voi lisätä väriteemoja ja vektorimuotoisia muotoja, joita voi muokata Adobe Illustrator CC:llä työpöydällä.

Yleiset tiedot

Miten voin hankkia Adobe Illustrator Draw’n?

Voit ladata Draw’n matkapuhelin-, tabletti- ja Chromebook-version maksutta iTunes App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Draw’n tällä hetkellä saatavana olevat kieliversiot ovat englanti, ranska, saksa, japani, italia, espanja, venäjä, korea, portugali (Brasilia), puola, tšekki, ruotsi, tanska, hollanti, suomi, kiina (perinteinen), norja ja turkki.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Adobe Illustrator Draw -sivulta.

Onko minulla oltava Adobe Ink ja Slide Draw’n käyttöä varten?

Ei. Draw on yhteensopiva Inkin ja Sliden kanssa, mutta et tarvitse näitä laitteita Draw’n käyttöä varten. Voit luoda Draw’ssa sormellasi, jollakin muulla piirtokynällä ja sisäänrakennetulla digitaalisella viivoittimella.

Tukeeko Draw muita paineherkkiä kyniä?

Kyllä. Draw tukee seuraavia paineherkkiä kyniä: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch with Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil by FiftyThree ja Apple Pencil.

Huomaa, että Apple Penciliä tuetaan vain iPad Prossa.

Draw tukee myös Adonit Jot Scriptin kämmentunnistusta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Draw’n käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Draw’sta?

Voit lukea lisää Draw’sta seuraavilta verkkosivuilta:

Mistä saan apua ja tukea Draw’n käyttöön?

Adobe Illustrator Draw'n käyttö

Miten opin käyttämään Adobe Illustrator Draw'ta?

Katso opastusohjelma Draw'n käytön aloittamisesta.

Miten voin lisätä projektin tai muokata sitä?

Piirustukset voi ryhmitellä projekteihin. Voit järjestää projektissa olevat piirustukset uudelleen tai nimetä projektin uudelleen.

• Lisää uusi projekti napauttamalla vasemmassa palkissa olevaa +-kuvaketta. Uusi projekti, jossa on viisi tyhjää.
Muokkaa projektia napauttamalla projektipalkin yläosassa olevaa muokkauskuvaketta.
  • Nimeä projekti uudelleen napauttamalla sen nimeä.
  • Järjestä projektissa olevat piirustukset uudelleen vetämällä kahvoista.

Miten voin poistaa piirustuksia projektista?

1. Kun olet projektissa, napauta muokkauskuvaketta.
  2. Valitse hahmotelma napauttamalla sitä. Voit myös valita useita hahmotelmia.
  3. Napauta poistokuvaketta.

Miten voin jakaa projektin Behancessa?

1. Napauta jakokuvaketta projektibannerissa.
  2. Jaa napauttamalla Continue (Jatka). Nykyisen projektin piirustukset näytetään.
  3. Lisää tai poista piirustuksia napauttamalla Edit (Muokkaa). Voit myös lisätä muita tiedostoja Creative Cloudista, Kameran rullasta tai ottaa kuvan kameralla. Napauta Continue (Jatka).
  4. Valitse tunnuskuva ja napauta Continue (Jatka).
  5. Anna tiedot ja napauta Publish (Julkaise).

Miten voin lisätä väriteeman Creative Cloud -kirjastoista?

Voit määrittää värin kullekin piirtotyökalulle käyttämällä Adobe Capture -sovelluksessa luotuja väriteemoja.

1. Valitse piirtotyökalu napauttamalla sitä.
  2. Avaa Color Themes (Väriteemat) -paneeli napauttamalla Color (Väri).
  3. Lisää väriteemat napauttamalla +.
  4. Napauta My Color (Oma väri) ja valitse väriteemat napauttamalla niitä.
  5. Lisää valitut väriteemat napauttamalla Accept (Hyväksy).

Miten voin lisätä kuvioita Creative Cloud -kirjastoista?

Voit lisätä kuvioita Creative Cloud -kirjastoihin käyttämällä Adobe Capture CC -sovellusta.

1. Kun olet piirustuksessa, napauta yläpalkissa olevaa kuviokuvaketta. Kuviopaneeli avautuu.
  2. Napauta My Library (Oma kirjasto). Valitse toinen kirjasto napauttamalla Change Library (Vaihda kirjasto).
  3. Selaa kirjastossa olevia kuvioita käyttämällä Touch Slide -sovellusta ja sijoita ne piirtoalueelle.
    Huomautus: Touch Slide ei ole tällä hetkellä käytettävissä iPhone- tai Android-laitteissa.
  4. Lisää kuvio kaksoisnapauttamalla sitä.

Miten voin lisätä resursseja Creative Cloud Marketista?

Voit ladata resurssin Creative Cloud Marketista, lisätä sen kirjastoon ja sijoittaa sen piirustukseen.

1. Napauta tason lisäyskuvaketta.
  2. Napauta Photo Layer (Kuvataso) ja valitse sitten From Market (Marketista).
    Huomautus: Market ei ole tällä hetkellä käytettävissä Android-laitteissa.
  3. Etsi resurssi ja napauta Download (Lataa).
  4. Valitse Creative Cloud -kirjasto. Voit myös luoda kirjaston.
  5. Napauta Open (Avaa). Resurssi sijoitetaan piirustukseen.
Voit muokata tason peittävyyttä käyttämällä sen peittävyyden liukusäätimiä.

Mitä eroa on Draw’n iPad-, iPhone- ja Android-versioilla?

Erot ovat seuraavat:

• Draw’n iPhone- ja Android-versiot eivät tue piirtokynän käyttöä.
  • iPad Pro on optimoitu tukemaan vain Apple Pencil -kynää Draw-sovelluksessa.
  • Market ei ole tällä hetkellä käytettävissä Android-laitteissa.

Miten voin lähettää piirustuksen tietokoneeseen?

Voit tarvittaessa lähettää piirustuksen Photoshop CC:hen tai Illustrator CC:hen jatkokäsiteltäväksi tai viimeisteltäväksi.

1. Napauta Share (Jaa).
  2. Napauta Send to Photoshop (Lähetä Photoshopiin) tai Send to Illustrator (Lähetä Illustratoriin).
Photoshop tai Illustrator käynnistyy ja piirustus avautuu siinä. Sinun tulee olla kirjautuneena Creative Cloud -työpöytäsovellukseen, ja asianmukaisen sovelluksen tulee olla asennettuna tietokoneeseesi.

Eikö näitä toimintoja tueta Androidissa?

Draw’n Android-versio ei tällä hetkellä tue

• Wacomin ja Pencil by 53:n uusimpia kyniä
  • apulinjoja ja ruudukoita

Miten voin käyttää Adobe Stockia?

Voit käyttää Adobe Stockia Adobe Illustrator Draw’sta seuraavasti:

1. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Layers (Tasot) -kuvaketta.
  2. Valitse Photo Layer (Valokuvataso). Images (Kuvat) -valikko avautuu.
  3. Valitse Images (Kuvat) -valikosta From Stock (Stockista).

Miten voin käyttää Draw’n perspektiiviruudukoita ja graafisia ruudukoita?

Voit käyttää ruudukoita Adobe Illustrator Draw’ssa seuraavasti:

1. Napauta näytön vasemmassa alakulmassa olevaa ruudukon kuvaketta.
  2. Voit ottaa ruudukot käyttöön siirtämällä painiketta oikealle. Voit poistaa ruudukot käytöstä siirtämällä painiketta vasemmalle.
  3. Voit säätää ruudukon välistystä napauttamalla Adjust (Säädä) -painiketta.
  4. Voit avata kahden pisteen perspektiivin tai graafisen ruudukon asetukset napauttamalla Other Grids (Muut ruudukot) -vaihtoehtoa.

Siirtyminen Adobe Ideas -sovelluksesta Adobe Illustrator Draw -sovellukseen

Miksi Adobe korvasi Ideasin Illustrator Draw’lla?

Toukokuussa 2010 ilmestynyt Adobe Ideas oli yksi Adoben ensimmäisistä iPhonelle saatavista sovelluksista. Sen jälkeen mobiilisovellusten suunnittelu ja suorituskyky ovat kehittyneet suurin harppauksin. Adobe on panostanut näihin uusiin suunnittelumalleihin ja -mahdollisuuksiin muun muassa tuoreilla Photoshop Sketch-, Illustrator Line- ja Photoshop Mix -sovelluksilla. Haluamme yhdistää Adobe Ideasin piirtämisen ydinelementit näihin uusiin mahdollisuuksiin ja tuottaa käyttökokemuksen, joka vastaa muita piirtämiseen suunniteltuja mobiilisovelluksiamme. Draw sisältää Adobe Ideasista tutut vektoripiirtämisen suosikkityökalut ja -toiminnot tutussa, modernissa käyttöliittymässä. Se tukee myös Creative Cloud -kirjastoja ja aivan uutta Adobe Shape CC -sovellusta, joten voit muuntaa ideasi ja inspiraatiosi upeiksi malleiksi ja kehittää niitä edelleen mobiililaitteellasi tai pöytätietokoneellasi. Lisätietoja on Adobe Illustrator Draw’n tuotesivulla.

Millaisia uusia toimintoja Illustrator Draw’ssa on?

Draw sisältää Ideasin tärkeimmät piirtoelementit sekä suosikkisovellukset ja -säätimet, mutta sovellukseen on lisätty myös useita uusia toimintoja, kuten Creative Cloud -kirjastojen tuki sekä mahdollisuus piirtää täysin suoria viivoja sekä ympyröitä, soikioita, neliöitä, suorakaiteita, kolmioita ja muita muotoja. Lisäksi Adobe Capture CC:n avulla Draw’n käyttäjät voivat taltioida ympäristössään näkemiään muotoja vektoreiksi ja käyttää niitä Draw-piirroksissa. Lisätietoja on Adobe Illustrator Draw’n tuotesivulla.

Miten siirrän Ideasissa luomani työt Draw-sovellukseen?

Ideas-tiedostojen automaattinen synkronointi Creative Cloudiin poistettiin käytöstä 1. joulukuuta 2014. Jos tiedostot on synkronoitu ennen 1. joulukuuta, asiakkaat voivat ladata Illustrator Draw’n, käynnistää sen ja valita Settings (Asetukset) > Import Ideas Files (Tuo Ideas-tiedostoja)> Fetch All Files (Nouda kaikki tiedostot). Tämä toiminto tuo Draw-sovellukseen Creative Cloud -resursseissa olevat synkronoidut Ideas-tiedostot.

Jos iPad-laitteellasi on Ideas-tiedostoja, joita ei ole ladattu Creative Cloudiin, voit helposti ladata tiedostot. Käynnistä Adobe Ideas ja napauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa pilvikuvaketta. Voit tämän jälkeen valita vähintään yhden Ideas-tiedoston ja ladata tiedostot Creative Cloudiin. Kun tiedostot on ladattu Creative Cloudiin, voit tuoda ne Draw-sovellukseen käynnistämällä Draw’n ja siirtymällä kohtaan Settings (Asetukset) > Import (Tuo) Ideas Files (Ideas-tiedostot).

Voinko jatkaa Adobe Ideasin käyttöä?

Adobe ei tarjoa Adobe Ideasille päivityksiä tai tukea uusissa iOS-versioissa. Adobe Ideasin käyttäjät voivat asentaa Ideasin ja käyttää sitä, mutta uudet käyttäjät eivät voi asentaa sovellusta. Adobe Illustrator Draw sisältää Adobe Ideasista tutut vektoripiirtämisen suosikkityökalut ja -toiminnot tutussa, modernissa käyttöliittymässä. Vieraile Creative Cloud -blogissa ja tutustu Ideasista Draw-sovellukseen siirtymistä koskeviin vinkkeihin: http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Jos minulla oli aiemmin Adobe Ideas, voinko asentaa sen vielä sen jälkeenkin, kun se on poistettu kaupasta?

Kyllä. Jos laitteellasi oli aiemmin asennettuna Adobe Ideas, voit asentaa sen yhä senkin jälkeen, kun se on poistettu kaupasta. Siirry App Storessa kohtaan Ostetut ja valitse Ei tässä iPadissa/iPhonessa. Adobe Ideas on kyseisessä luettelossa, ja voit asentaa sen sieltä.