Vastauksia Adobe Photoshop Sketchiä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch keskittää inspiraation, ilmaisuvoimaisen piirtämisen ja luovan yhteisön iPadissa, iPad Prossa, iPhonessa, Android-laitteella tai Chromebookissa yhteen paikkaan. Muunna ideat hahmotelmiksi ja jaa ne Behancessa, niin saat välitöntä palautetta. Sketch tarjoaa mahdollisuuden saada inspiraatiota, kehittää ideoita ja saada palautetta luotetuilta kollegoilta missä tahansa.

Yleiset tiedot

Miten voin hankkia Adobe Photoshop Sketchin?

Voit ladata Sketchin iPad-, iPad Pro-, iPhone-, Android- ja Chromebook-version maksutta iTunes App Storesta ja Google Play ‑kaupasta.

Sketchistä on tällä hetkellä saatavana englannin-, ranskan-, saksan-, japanin-, italian-, espanjan-, venäjän-, korean-, portugalin- (Brasilia) ja puolankieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play ‑kaupan Sketch-sivulta.

Onko minulla oltava Adobe Ink ja Slide Sketchin käyttöä varten?

Ei. Sketch on yhteensopiva Inkin ja Sliden kanssa, mutta et tarvitse tätä laitetta Adobe Sketchin käyttöä varten. Voit piirtää Sketchissä sormellasi, jollakin muulla piirtokynällä ja sisäänrakennetulla digitaalisella viivoittimella.

Tukeeko Sketch muita paineherkkiä kyniä?

Kyllä. Inkin lisäksi Sketch tukee myös Wacomin uusimpia paineherkkiä kyniä, Pencil by FiftyThreetä ja Apple Penciliä.

Apple Pencil on ainoa piirtokynä, jota Sketch tukee iPad Prossa.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Sketchin käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud ‑jäsenyyttä varten. Jos käytät Google Chromebookia, luo Adobe ID, jos sinulla ei vielä ole sitä, ja kirjaudu sitten sisään.

Mistä löydän lisätietoja Sketchistä?

Voit lukea lisää Sketchistä seuraavista resursseista:

Mistä saan apua ja tukea Sketchin käyttöön?

Perehdy ainakin yhteen seuraavista hyödyllisistä resursseista:

1. Kirjaudu Sketchiin.

2. Napauta näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa -kuvaketta.

3. Valitse Katso opastusohjelmia.

Screenshot_tutorials

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä myös mobiilisovelluksesta:

1. Kirjaudu Sketchiin.

2. Napsauta näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa -kuvaketta.

3. Valitse Lähetä palautetta.

send feedback

Adobe Photoshop Sketchin käyttö

Voinko käyttää Line-kuvia Sketchissä?

Kyllä. Jos loit piirrokset Illustrator Linella, kaikki piirrokset ovat käytettävissä Sketchissä. Voit tuoda ne napauttamalla Asetukset > Tuo projektit.

Miten voin lisätä projektin tai muokata sitä?

Hahmotelmat voi ryhmitellä projekteihin. Voit järjestää projektissa olevat hahmotelmat uudelleen tai nimetä projektin uudelleen.

• Lisää uusi projekti napauttamalla vasemmassa palkissa olevaa +-kuvaketta. Uusi projekti, jossa on viisi tyhjää.
Muokkaa projektia napauttamalla projektipalkin yläosassa olevaa muokkauskuvaketta.
  • Nimeä projekti uudelleen napauttamalla sen nimeä.
  • Järjestä projektissa olevat piirustukset uudelleen vetämällä kahvoista.

Missä laitteissa voin käyttää vesivärisiveltimiä?

Vesivärisiveltimet ovat käytettävissä seuraavissa laitteissa:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Vesivärisiveltimet eivät ole käytettävissä Sketchissä iPad 2:ssa, iPad 3:ssa tai iPad 4:ssä.

Miten voin poistaa hahmotelmia projektista?

1. Kun olet projektissa, napauta muokkauskuvaketta.

2. Valitse hahmotelma napauttamalla sitä. Voit myös valita useita hahmotelmia.

3. Napsauta Poista-kuvaketta.

Miten voin jakaa projektin Behancessa?

1. Napsauta jakokuvaketta projektibannerissa.

2. Valitse Jatka jakamista, niin nykyisen projektin piirustukset näytetään.

3. Lisää tai poista piirustuksia napauttamalla Edit (Muokkaa). Voit myös lisätä muita tiedostoja Creative Cloudista, Kameran rullasta tai ottaa kuvan kameralla. Valitse Jatka.

4. Valitse kansikuva ja napauta Jatka.

5. Anna tiedot ja napauta Julkaise.

Miten voin käyttää perspektiiviruudukoita Sketchissä?

Voit nyt käyttää Linen perspektiiviruudukoita ja kaavioruudukoita Sketchissä.

1. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa muotokuvaketta.

2. Valitse Asetukset-kuvake napauttamalla kiintoavaimen kuvaketta.

3. Napauta Asetukset-valikossa Ota ruudukot käyttöön.

4. Sulje Asetukset-valikko napauttamalla vasemmalle osoittavan nuolen kuvaa.

5. Sulje Muoto-valikko napauttamalla mitä tahansa näytön kohtaa.

6. Napauta näytön vasemmassa alakulmassa olevaa ruudukoitua neliötä ja valitse Kahden pisteen perspektiivi tai Grafiikan ruudukot.

Miten voin lisätä väriteeman Creative Cloud -kirjastoista?

Voit määrittää värin kullekin piirtotyökalulle käyttämällä Adobe Color -sovelluksessa luotuja väriteemoja.

1. Napauta työkalurivillä olevaa sivellintä.

2. Napsauta Väri-ympyrää, jolloin Väriteemat-paneeli avautuu.

3. Tuo näkyviin luomasi ja Creative Cloud -kirjastoihin tallentamasi väriteemat valitsemalla Oma kirjasto.

4. Valitse tietty Creative Cloud -kirjasto napauttamalla Vaihda kirjasto.

Miten voin käyttää Creative Cloud -kirjastoissa olevia siveltimiä?

Voit lisätä Photoshop-siveltimet Creative Cloud Librariesiin tai luo uusia siveltimiä käyttäen Adobe Capture CC -mobiilisovellusta. Näitä siveltimiä voi käyttää Adobe Photoshop Sketchissä.

1. Avaa Sketch-sovelluksessa käytettävissä olevien siveltimien luettelo painamalla pitkään jotakin työkalurivin sivellintä.

2. Tuo näkyviin luomiesi ja Creative Cloud -kirjastoihin tallentamiesi mukautettujen sivellinten luettelo valitsemalla valikosta Oma kirjasto.

3. Valitse toinen Creative Cloud -kirjasto napsauttamalla Vaihda kirjasto.

4. Kun olet löytänyt siveltimen, jota haluat käyttää, sijoita sivellin työkaluriville napsauttamalla sitä.

Sketching Photoshop-siveltimet ovat yhteensopivia seuraavien laitteiden kanssa: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ja iPad Pro.

Miten voin lisätä resursseja Creative Cloud Marketista?

Voit ladata resurssin Creative Cloud Marketista, lisätä sen kirjastoon ja sijoittaa sen piirustukseen.

1. Napauta kuvan lisäyskuvaketta.

2. Valitse Market.

3. Etsi resurssi ja napauta Lataa.

4. Valitse Creative Cloud -kirjasto. Voit myös luoda kirjaston.

5. Napsauta Avaa. Resurssi sijoitetaan piirustukseen.

Voit muokata tason peittävyyttä käyttämällä sen peittävyyden liukusäätimiä.

Kuinka lähetän projektin tai piirustuksen Creative Cloudiin?

Lähettääksesi projektin tai piirustuksen Creative Cloudiin:

1. Napsauta näytön yläosassa olevaa Jaa-painiketta.

2. Napsauta Lähetä Creative Cloudiin.

Tiedosto ladataan Creative Cloud -kirjastoihisi.

Miten voin lähettää piirustuksen tietokoneeseen?

Voit tarvittaessa lähettää piirustuksen Photoshop CC:hen tai Illustrator CC:hen jatkokäsiteltäväksi tai viimeisteltäväksi.

1. Valitse Jaa.

2. Valitse Lähetä Photoshopiin tai Lähetä Illustratoriin.

Photoshop tai Illustrator käynnistyy ja piirustus avautuu siinä. Sinun tulee kirjautuneena Creative Cloud -työpöytäsovellukseen, ja asianmukaisen sovelluksen tulee olla asennettuna tietokoneeseesi.

Miten voit muuttaa työkalupalkin paikkaa?

1. Avaa Asetukset-valikko napsauttamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Sketch-kuvaketta.

2. Valitse Asetukset > Oletusasetukset.

3. Valitse Oletusasetukset-valikosta työkalupalkin paikka (vasemmalle tai oikealle) piirtotyökalupalkin paikan määrittämistä varten.

Miten opin käyttämään Adobe Photoshop Sketchiä?

1. Avaa Asetukset-valikko napauttamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Sketch-kuvaketta.

2. Valitse Katso opastusohjelmia.

Miten valitsen ja muunnan objektin kerroksessa?

Valitse objekti, siirrä sitä tai muuta sen kokoa iOS- tai Android-järjestelmässä seuraavasti:

1. Valitse taso, jolla kierrettävä, siirrettävä tai mukautettava objekti sijaitsee.

2. Kun se on ympäröity sinisellä, avaa Tasot-valikko napsauttamalla sitä uudelleen.

3. Valitse Muunna ja kierrä, siirrä, käännä tai skaalaa tasolla sijaitsevaa objektia.

4. Kun olet suorittanut muunnoksen, toimi seuraavasti:

• (iOS) Valitse Valmis.
    • (Android) Napsauta valintamerkkikuvaketta.

Miten avaan valokuvan, lisään siihen kerroksen ja lisään valokuvaan suunnittelua?

Valokuvan lisääminen Sketch-taiteeseen:

1. Avaa luonnos ja napauta +-kuvaketta näytön oikeassa laidassa. Voit tarkastella Sketch-tasoa ja kuvatasoa.

2. Valitse Kuvataso ja valitse seuraavista tuontivaihtoehdoista:

• iPadilta
    • Ota valokuva
    • Omat CC-tiedostot
    • Marketista
    • Adobe Stockista
    • Liitä kuva

Huomautus:

Sketchin Android-versiossa tuontivaihtoehdot poikkeavat yllä mainituista.

3. Kun valokuva on tuotu, napauta +-kuvaketta uudelleen ja luo Sketch-taso kuvatason päälle. Jos haluat vaihtaa tasojen järjestystä, paina siirrettävää tasoa ja vedä sitä.