Tässä artikkelissa on lisätietoja keskeytyskohdista. Katso, miten voit kiinnittää objekteja ja muuttaa niiden kokoa responsiivisessa asettelussa sekä muotoilla keskeytyskohtien tekstiä.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Responsiivisessa sivusuunnittelussa yksi ja sama objektien ja tekstin asettelu ei välttämättä sovi kaikille laitteille. Kuvat, tekstit, widgetit ja lomakkeet voidaan sijoittaa uudelleen eri keskeytyskohtiin. Kehykset voivat ylittää sivun leveyden, objektit voivat törmätä toisiinsa tai tekstin selkeys voi kärsiä. Kuvat, teksti, widgetit ja lomakkeet on sijoitettava uudelleen eri keskeytyskohtiin. Näin ollen objektien asettelu ja tekstin muotoilu harkitusti on välttämätöntä, jotta ne näkyvät hyvin aseteltuina erikokoisissa näytöissä.

Kun olet suunnitellut sivun, voit esikatsella asettelua erikokoisissa näytöissä pyyhkimen avulla. Jos objektit tarvitsee asetella eri tavalla eri selainleveyksiin, voit lisätä keskeytyskohtia.

Seuraavassa saat lisätietoa keskeytyskohdista ja responsiivisen asettelun tehokkaasta suunnittelusta Adobe Musessa.

Mitä keskeytyskohdat ovat?

Responsiivisen asettelun keskeytyskohdat edustavat eri selainleveyksiä pikseleinä. Keskeytyskohtien avulla voit visualisoida suunnittelemasi sivuston eri selainleveyksiä varten sekä testata, miten sivun objektit vastaavat selainleveyden muutokseen.

Keskeytyskohtien lisääminen

Adobe Musen uusi sivusto sisältää oletusarvoisesti keskeytyskohdat tietokoneille (960 pikselin leveys). Voit aloittaa suunnittelun tätä leveyttä varten. Kun suunnitelma on valmis, voit esikatsella asettelua eri leveyksillä pyyhkimen avulla. Siinä näet ja voit merkitä muistiin suunnitelman katkeamiskohdat. Katkeamiskohta voi tarkoittaa esimerkiksi tekstirivin jakautumista kahtia tai rivissä olevien kuvien siirtymistä allekkain. Näihin kohtiin tarvitaan keskeytyskohta. Kun olet lisännyt tarvittavat keskeytyskohdat, voit muuttaa suunnitelmaa siten, että kohteet asettuvat kauniisti.

Adobe Muse lisää taustalla sivulle kutakin keskeytyskohtaa vastaavan media query -ilmoituksen. Media query on CSS3-moduuli, joka mahdollistaa sisällön sovittamisen eri näyttökokoihin. Useimmat nykyiset selaimet osaavat tulkita media queryt näiden keskeytyskohtien mukaisesti. Kun käyttäjä tarkastelee sivua eri laitteilla, selain valitsee sopivimman media queryn ja sitä vastaavan suunnitelman, jonka se näyttää käyttäjälle.

1. Vedä keskeytyskohtapalkin pyyhin kohtaan, johon haluat lisätä keskeytyskohdan.

2. Napsauta -merkkiä keskeytyskohtapalkissa. Huomaa, että uusi keskeytyskohta lisätään keskeytyskohtapalkkiin. Näet myös keskeytyskohdan selainleveyden.

Lisää keskeytyskohtia tarvittaessa samalla tavalla keskeytyskohtapalkkiin eri selainleveyksille.

Kun napsautat keskeytyskohtaa, aktiivinen keskeytyskohta täyttyy värillä. Muut keskeytyskohdat näkyvät harmaina.

Huomautus:

Voit lisätä keskeytyskohtia myös sijoittamalla Muoto-näkymässä kirjastokohteita, joissa on keskeytyskohtia. Avaa Kirjasto-paneeli, valitse sijoitettava objekti, napsauta sen vieressä olevaa +-merkkiä ja vedä objekti Muoto-näkymään.

Mihin keskeytyskohtia kannattaa lisätä?

Keskeytyskohtia voi lisätä sekä sivupohjiin että yksittäisille sivuille. Kun lisäät keskeytyskohtia yksittäiselle sivulle, niitä käytetään ainoastaan kyseisellä sivulla.

Kun lisäät keskeytyskohtia sivupohjaan, voit valita yksittäisille sivuille haluamasi keskeytyskohdat. Sivupohjien keskeytyskohdat näkyvät yksittäisillä sivuilla pieninä kolmioina. Sinun on vain aktivoitava keskeytyskohdat yksittäisillä sivuilla napsauttamalla plusmerkkiä (+).

Sivupohjan keskeytyskohdat
Voit lisätä sivupohjan keskeytyskohtia valitsemalla +.

Esimerkkitilanne: Kun luot sivuston asettelua, haluat ehkä lisätä keskeytyskohtia puhelimille. Voit lisätä niitä sivupohjaan, jotta ne ovat valmiiksi yksittäisillä sivuilla. Kun suunnittelet yksittäisiä sivuja, voit käyttää niillä sivupohjaan lisäämiäsi keskeytyskohtia yhdellä napsautuksella.

Huomautus:

Kun käytät yksittäisellä sivulla eri sivupohjaa, uuden sivupohjan keskeytyskohdat korvaavat vanhan sivupohjan keskeytyskohdat.

Keskeytyskohtien muokkaaminen

1. Vedä keskeytyskohtapalkin pyyhin siihen paikkaan, johon haluat määrittää keskeytyskohta-arvon. Tämä on keskeytyskohdan muutettu sijainti.

2. Jos haluat myös tarkastella tai muokata keskeytyskohdan väriä, napsauta keskeytyskohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Keskeytyskohdan ominaisuudet tai kaksoisnapsauta keskeytyskohtaa.

Tässä ikkunassa voit myös muuttaa keskeytyskohdan väriä, sivun leveyttä, korkeutta ja marginaaliarvoja.

Keskeytyskohdan ominaisuudet, joiden avulla voit tarkastella ja muokata keskeytyskohdan väriä ja marginaaliarvoja
    Voit muokata keskeytyskohdan väriä ja arvoja Keskeytyskohdan ominaisuudet -valintaikkunassa.

3. Tallenna tiedosto valitsemalla OK.

Huomautus:

Et voi muokata sivupohjan keskeytyskohtia yksittäisiltä sivuilta.

Keskeytyskohtien poistaminen

1. Voit poistaa keskeytyskohdan seuraavilla tavoilla:

• Valitse aktiivisen keskeytyskohdan vasemmalla puolella olevaa X-painiketta.
    • Napsauta keskeytyskohtapalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista keskeytyskohta.

Kun poistat keskeytyskohdan, poistat myös vastaavat asettelun muutokset ja keskeytyskohdan tekstiasetukset.

Keskeytyskohtien poistaminen
    Poista keskeytyskohta napsauttamalla X-merkkiä.

Poista keskeytyskohtia hiiren kakkospainikkeella.
    Napsauta hiiren kakkospainiketta ja poista keskeytyskohtia.

Huomautus:

Et voi poistaa sivupohjan keskeytyskohtia yksittäisiltä sivuilta.

Siirtyminen keskeytyskohtien välillä

Nykyisestä keskeytyskohdasta voit siirtyä seuraavaan tai edelliseen keskeytyskohtaan. Jos haluat siirtyä edelliseen tai seuraavaan keskeytyskohtaan, toimi seuraavasti:

• Windows-käyttäjät:
    • Edellinen keskeytyskohta – käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + vaihto + 5
    • Seuraava keskeytyskohta – käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + vaihto + 6
  • Mac OS -käyttäjät:
    • Edellinen keskeytyskohta – käytä näppäinyhdistelmää Komento + vaihto + 5
    • Seuraava keskeytyskohta – käytä näppäinyhdistelmää Komento + vaihto + 6

Objektien käyttäminen responsiivisessa asettelussa

Seuraavien valintojen avulla voit varmistaa, että asettelusi näyttää hyvältä kaikkien keskeytyskohtien kohdalla:

• Näytä/piilota objekteja: voit valinnaisesti piilottaa objektin yhdessä keskeytyskohdassa ja näyttää sen toisessa keskeytyskohdassa. Lisätietoja on artikkelissa Objektien näyttäminen ja kätkeminen.
  • Objektien sijoittaminen eri tavoin eri keskeytyskohdissa: Voit sijoittaa yksittäisen objektin eri paikkoihin eri keskeytyskohdissa. Lisätietoja on artikkelissa Objektien sijoittaminen responsiivisessa sivusuunnittelussa.
  • Responsiivisen kiinnityksen käyttö: Voit päättää, mitkä objektit ovat staattisia ja mitkä joustavia. Voit kiinnittää staattiset objektit siten, että ne pysyvät samassa paikassa kaikissa keskeytyskohdissa. Lisätietoja on artikkelissa Responsiivinen kiinnitys.
  • Objektien koon muuttaminen: voit määrittää objektille eri koon kuhunkin keskeytyskohtaan. Voit myös määrittää objektin koon muuttumaan automaattisesti sivun leveyden mukaan. Lisätietoja objektien koon muuttamisesta on artikkelissa Objektien koon muuttaminen.
  • Tekstin muotoilu eri keskeytyskohdissa: Voit muotoilla tekstin eri tavoin eri keskeytyskohdissa, jotta se on selkeämpää ja helpommin luettavaa eri selainleveyksillä. Lisätietoja on artikkelissa Tekstin muotoilu responsiivisissa asetteluissa.

Objektien näyttäminen tai piilottaminen

Esimerkkitilanne: Olet lisännyt perinteisen valikon pöytäkoneversioon. Mutta tämä valikko vie aivan liikaa tilaa tabletin näytöllä. ”Voileipävalikko” tai haitari toimii paremmin tableteilla.

Adobe Musessa tällaisten tilanteiden hoitaminen suunniteltaessa responsiivisia sivustoja on helppoa. Voit valita perinteisen valikon tietokonenäkymää varten ja "voileipävalikon” tablettilaitteille, kuten seuraavissa kuvissa esitetään.

Objektien näyttäminen tai piilottaminen responsiivisessa asettelussa
Perinteisen valikon näyttäminen ja "voileipävalikon” piilottaminen tietokonenäkymässä.

Objektien näyttäminen tai piilottaminen responsiivisessa asettelussa
"Voileipävalikon” näyttäminen mobiilinäkymässä ja perinteisen valikon piilottaminen.

Voit näyttää tai piilottaa Adobe Muse -projektisi objekteja seuraavasti:

1. Lisää kaikki haluamasi objektit, mukaan lukien ne, jotka haluat piilottaa joissakin keskeytyskohdissa.

2. Vedä pyyhin haluamaasi keskeytyskohtaan.

3. Napsauta piilotettavaa objektia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Piilota keskeytyskohdissa.

Objekti piilotetaan nykyisessä keskeytyskohtanäkymässä, mutta se näkyy muissa keskeytyskohdissa. Jos haluat piilottaa objektin kaikissa muissa keskeytyskohdissa, valitse Piilota muissa keskeytyskohdissa. Voit näyttää objektin myöhemmin tietyissä keskeytyskohdissa Tasot-paneelista.

Objektien piilottaminen keskeytyskohdissa
    Objektien piilottaminen keskeytyskohdissa

Asettele tämän jälkeen objektit, joiden on määrä näkyä tässä keskeytyskohtanäkymässä.

4. Siirry keskeytyskohtanäkymään, jossa haluat näyttää aiemmin piilottamasi objektin. Voit tehdä tämän pyyhintä vetämällä.

5. Napsauta Tasot-paneelia ja etsi sen objektin taso, jonka piilotuksen haluat poistaa. Sinun on ehkä porauduttava eri tasoihin, jotta löydät oikean objektitason.

Objektien näyttäminen tai piilottaminen Tasot-paneelin avulla
    Tasot-paneelin käyttö objektien näyttämiseen/piilottamiseen

6. Napsauta ensin ensimmäistä saraketta, joka vastaa objektitasoa. Pieni musta piste tulee näkyviin sen merkiksi, että objekti on nyt näkyvissä nykyisessä keskeytyskohtanäkymässä.

Näytä tai piilota objekteja napsauttamalla
    Näytä tai piilota objekteja napsauttamalla ensimmäistä saraketta.

Jos haluat poistaa objektin piilotuksen kaikissa keskeytyskohdissa, napsauta objektia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä muissa keskeytyskohdissa.

Objektien sijoittaminen

Voit sijoittaa objekteja eri tavoin eri keskeytyskohtanäkymiin. Voit esimerkiksi sijoittaa kuvat vaakatasoon tietokonenäkymässä ja pystytasoon mobiilinäkymässä.

Adobe Muse muistaa objektien sijainnin ja näyttää ne tämän mukaisesti, kun näytön koko vaihtuu.

Objektien asettelu tietokonenäkymään
Objektien asettelu vaakatasoon tietokonenäkymään.

Objektien asettelu mobiilinäkymään
Objektien asettelu pystytasoon mobiililaitteille.

Jos haluat liikuttaa objektejasi keskeytyskohtien välillä, toimi seuraavasti:

1. Valitse keskeytyskohta, johon haluat sijoittaa objektin.

2. Vedä ja sijoita objekti haluamaasi sijaintiin.

Huomautus:

Kun asettelet objekteja, muista tarkistaa etäisyys objektien välillä sekä objektien ja selaimen reunan välillä. Sinun on ehkä säädettävä objektien sijainteja tai lisättävä ylimääräisiä keskeytyskohtia, jotta voit korjata keskeytyskohtien välillä ilmenevät suunnitteluongelmat.

Useiden objektien siirtäminen ryhmänä

Voit siirtää objekteja ryhmänä responsiivisessa asettelussa. Jos haluat siirtää pystysuunnassa tasatun objektiryhmän, sinun tarvitsee vain valita ylimpänä oleva objekti. Adobe Musen vasempaan marginaaliin tulee näkyviin pystysuuntainen kahva.

Pystysuuntainen siirtokahva Adobe Musessa
Siirrä pystysuunnassa tasattu objektiryhmä.

Kun napsautat kahvaa ja liikutat sitä ylös- tai alaspäin, valittu objekti ja kaikki sen alla olevat objektit siirtyvät ryhmänä.

Objektien sijoittaminen keskeytyskohtien avulla

Voit lisätä joukon keskeytyskohtia sijoittamalla Muoto-näkymässä kirjastokohteen, jossa on keskeytyskohtia. Avaa Kirjasto-paneeli (Ikkuna > Kirjasto). Valitse sivulle lisättävä kohde. Napsauta kohteen vieressä olevaa plusmerkkiä ja vedä kohde Muoto-näkymään.

Keskeytyskohtien lisääminen kirjastokohteiden avulla
Sijoita objekteja keskeytyskohtien avulla napsauttamalla +-symbolia

Näet, että sivulle lisätään automaattisesti joukko keskeytyskohtia. Jos olet jo lisännyt sivulle keskeytyskohtia ja lisäät kirjastokohteen, jossa on keskeytyskohtia, kaikki sivun keskeytyskohdat ovat aktiivisia.

Käyttämällä keskeytyskohtia sisältäviä kirjastokohteita voit lisätä samanlaisia keskeytyskohtia eri sivuille tai jopa eri .muse-tiedostoihin.

Objektien kiinnittäminen

Jos haluat määrittää objekteja staattisiksi Adobe Musessa, voit käyttää kiinnittämistä. Voit kiinnittää objektin joko sivulle tai selaimeen:

• Objektien kiinnittäminen selaimeen: voit kiinnittää objektin selaimeen, jos haluat sen pysyvän paikallaan, vaikka selaimen näkymää vieritetään. Esimerkki tästä on valikkopalkki, joka pysyy paikallaan, vaikka sivua vieritetään ylös- tai alaspäin. Saat lisätietoja objektien kiinnittämisestä selaimeen tästä linkistä.
  • Objektien kiinnittäminen sivulle: voit kiinnittää objektin sivulle, jos haluat sen pysyvän paikallaan suhteessa verkkosivuun. Esimerkki tästä on yrityksen logo, joka näkyy aina verkkosivun oikeassa yläkulmassa.

Jäljempänä saat tietoja siitä, kuinka voit kiinnittää objektin sivulle responsiivisessa asettelussa.

Huomautus:

Pyyhkimen avulla ja katselemalla sivua eri selainleveyksillä voit määrittää, haluatko kiinnittää objektin. Jos haluat yhä kiinnittää objektin sivulle, toimi seuraavasti:

1. Valitse objekti, jonka haluat kiinnittää.

2. Valitse yläreunan Kiinnitä-valinnassa jokin ruuduista, jos haluat kiinnittää objektin sivulle.

Kiinnitä sivulle -asetuksen käyttö responsiivisessa suunnittelussa
    Kiinnitä-valikolla voit kiinnittää objekteja responsiivisessa asettelussa.

3. Kiinnitä objekti sivulle jollakin seuraavista tavoista:

• Kiinnitä vasemmalle : valitse tämä ruutu, jos haluat kiinnittää objektin verkkosivun vasempaan reunaan. Selaimen reunan ja objektin vasemman reunan etäisyys säilyy vakiona.
    • Kiinnitä keskikohtaan : valitse tämä ruutu, jos haluat kiinnittää objektin verkkosivun keskelle. Etäisyys objektin vasemman reunan ja yläreunan sekä selaimen reunan välillä säilyy vakiona.
    • Kiinnitä oikealle : valitse tämä ruutu, jos haluat kiinnittää objektin verkkosivun oikeaan reunaan. Selaimen reunan ja objektin oikean reunan etäisyys säilyy vakiona.

Jos sivullasi on esimerkiksi painike Ennakkotilaa nyt, jonka on näyttävä kaikissa keskeytyskohdissa sivun oikeassa reunassa, sinun on valittava painike ja kiinnitettävä se oikealle kuvan mukaisesti.

Kiinnitä objekti oikealle napsauttamalla ruutua.
    Kiinnitä objekti oikealle napsauttamalla oikeanpuoleista ruutua.

Kun kiinnität objektin sivulla, Adobe Muse osoittaa Kiinnitä sivulle -kohdan näyttämällä objektista lähtevän pisteviivan. Seuraavassa kuvassa pisteviiva ulottuu sivun oikeaan reunaan. Se osoittaa, että objekti on kiinnitetty sivun oikeaan reunaan.

Kiinnitä sivulle -sorkkarauta
    Pisteviivat osoittavat Kiinnitä sivulle -kohdan.

4. Pyyhkimen avulla voit katsella asettelua eri sivuleveyksillä. Tarkista, kuinka kiinnittäminen vaikuttaa sivun asetteluun, kun sivun koko muuttuu.

Objektien koon muuttaminen

1. Siirry keskeytyskohtanäkymään, jossa haluat muuttaa objektin kokoa.

2. Napsauta objektia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muuta kokoa > <Resize option>.

Huomautus:

Koon muutosvalinta on erilainen eri objekteilla. Responsiivisessa asettelussa voit esimerkiksi muuttaa kuvan leveyttä ja korkeutta, mutta tekstilaatikosta voit muuttaa vain leveyttä.

Objekteilla, jotka eivät ole joustavia, ei ole koonmuuttamisasetusta.

3. Vedä objekti ja muuta sen kokoa nykyisessä keskeytyskohdassa.

Huomioi esimerkiksi, että ensimmäisessä kuvassa oleva kuva ylittää leveyden 768 pikselin keskeytyspisteessä. Voit vetää kuvaa ja muuttaa sen kokoa siten, että se sopii sivun leveyteen, kuten toisessa kuvassa.

Kuva ylittää sivun leveyden.
    Kuva ylittää sivun leveyden.

Muuta objektien kokoa eri keskeytyskohdissa.
    Vedä objekteja ja muuta niiden kokoa eri keskeytyskohdissa.

4. Esikatsele muutos selaimessa. Muuta selaimen kokoa, kunnes selaimen leveys saavuttaa keskeytyskohdan arvon. Huomaa, kuinka objektin koko muuttuu, kun selainleveys saavuttaa keskeytyskohdan arvon.

Huomautus:

Jos Tila-painikkeessa tai muussa widget-säilössä olevat kohteet on määritetty joustaviksi, ne sijoitetaan uudelleen ja/tai niiden koko muuttuu, kun säilön kokoa muutetaan.

Objektien koon ja sijainnin kopiointi

Jos haluat kopioida objektin koon ja sijainnin eri keskeytyskohtien välillä, toimi seuraavasti:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella objektia, jonka haluat kopioida.

2. Tee jokin seuraavista:

• Jos valitset Kopioi koko ja sijainti kohteeseen > <haluamasi keskeytyskohdan arvo>, nykyisen objektin kokoa ja sijaintia käytetään määrittämässäsi keskeytyskohdassa.
    • Jos valitset Kopioi koko ja sijainti kohteeseen > Kaikki keskeytyskohdat, nykyisen objektin kokoa ja sijaintia käytetään kaikissa keskeytyskohdissa.

Tekstin muotoilu responsiivisessa asettelussa

Responsiivisessa asettelussa tekstin on määritettävä niin, että se näkyy selkeänä ja luettavana kaikilla selainleveyksillä. Yhteen keskeytyskohtanäkymään sijoitettu teksti voi rivittyä huonosti toisessa keskeytyskohtanäkymässä. Tahattomia rivinvaihtoja voi ilmetä myös keskeytyskohtia vaihdettaessa.

Adobe Muse mahdollistaa tekstin muotoilun eri tavoin eri keskeytyskohdissa. Voit esimerkiksi valita kirjasinkooksi 20 pt tableteille ja 15 pt mobiililaitteille.

Tekstin muotoilu tietokonenäkymään
Tekstin muotoilu tietokonenäkymään

Tekstin muotoilu mobiilinäkymään
Tekstin muotoilu mobiilinäkymään

Jos haluat muotoilla tekstiä responsiivisessa suunnittelussa, Adobe Muse tarjoaa käyttöösi tekstin muotoilukuvakkeen samassa paneelissa, jossa sijaitsevat myös rajaustyökalu ja valintatyökalu. Tässä kuvakkeessa on kaksi vaihtoehtoa, ja voit valita niistä kumman tahansa tekstin muotoiluun.

Voit valita Muotoile teksti kaikissa keskeytyskohdissa -valinnan, jos haluat muotoilla tekstin kaikkiin sivun keskeytyskohtiin. Jos valitset tämän valinnan, sinun täytyy muotoilla teksti vain yhdessä keskeytyskohtanäkymässä. Muiden keskeytyskohtien teksti muotoillaan automaattisesti.

Jos taas haluat muotoilla tekstin vain tietyssä keskeytyskohdassa, voit valita Muotoile teksti nykyisessä keskeytyskohdassa. Voit esimerkiksi määrittää tekstikooksi 24 mobiililaitteiden sivuasetteluun.

Tekstin muotoilu jää muistiin ja teksti näkyy sen mukaisesti, kun sivustoa katsellaan eri selainleveyksillä.

Tekstin muotoilu responsiivisessa asettelussa

1. Siirry haluamaasi keskeytyskohtanäkymään.

2. Valitse tekstilaatikko ja muuta sen kokoa vetämällä. Tekstisi juoksutetaan uudelleen, kun muutat tekstilaatikon kokoa.

Huomautus:

Tekstilaatikon oikea raja määrittää, mihin leveyteen teksti juoksuttuu, kun muutat tekstilaatikon kokoa.

3. Muotoile teksti valitsemalla ensin se teksti, jonka haluat muotoilla, ja valitsemalla sitten jokin seuraavista:

• Muotoile teksti kaikissa keskeytyskohdissa, jos haluat muotoilla tekstin kaikissa keskeytyskohdissa.
    • Muotoile teksti nykyisessä keskeytyskohdassa, jos haluat muotoilla tekstin vain nykyisessä keskeytyskohdassa.

Molemmat valinnat sijaitsevat vasemmassa paneelissa, josta valitset myös tekstityökalun ja rajaustyökalun.

Tekstin muotoilu keskeytyskohdissa
    Tekstin muotoilu responsiivisessa suunnittelussa

A. Muotoile teksti kaikissa keskeytyskohdissa B. Muotoile teksti nykyisessä keskeytyskohdassa

Huomautus:

Tekstin muotoiluasetus responsiivisessa asettelussa muuttaa ainoastaan tekstin muotoilua. Et voi muuttaa sanoja tai sisältöä kussakin keskeytyskohdassa.

Tekstin muotoilun kopiointi keskeytyskohtien välillä

Jos haluat kopioida tekstin koon ja sijainnin eri keskeytyskohtien tai selainleveyksien välillä, toimi seuraavasti:

1. Valitse teksti, jonka haluat kopioida.

2. Tee jokin seuraavista:

• Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Kopioi tekstin muotoilu kohteeseen > <haluamasi keskeytyskohdan arvo>, jos haluat käyttää nykyisiä tekstimääritteitä kyseisessä keskeytyskohdassa.
    • Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Kopioi tekstin muotoilu kohteeseen > Kaikki keskeytyskohdat, jos haluat käyttää nykyisiä tekstimääritteitä kaikissa keskeytyskohdissa.

Esikatsele asettelusi kunkin keskeytyskohdan osalta pyyhkimen avulla. Voit optimoida asettelun eri selainleveyksille lisäämällä keskeytyskohtia tarvittaessa.

Vieritystehosteiden käyttö responsiivisessa asettelussa

Voit lisätä vieritystehosteita responsiiviseen asetteluun. Vieritystehosteita voi käyttää vain kiinteiden keskeytyskohtien kanssa. Kiinteät keskityskohdat tarkoittavat, että asettelu on kiinteä kyseisellä leveydellä. Lisää kiinteä keskeytyskohta ja valitse objekti, jossa haluat käyttää vieritystehosteita. Määritä sitten vieritystehosteen asetukset.

1. Avaa Adobe Muse -sivusto, johon haluat lisätä vieritystehosteen. Voit esimerkiksi lisätä vieritystehosteita ylätunnisteen navigointiin ja taustakuvaan.

2. Kun avaat responsiivisen asettelun, kiinnitä huomiota sivun keskeytyskohtiin. Nämä keskeytyskohdat ovat joustavia, kuten kaksipäinen nuolikuvake ilmaisee.

Joustavat keskeytyskohdat
    Joustavat keskeytyskohdat ilmaistaan kaksipäisellä nuolikuvakkeella

Jos nyt tarkastelet vieritystehosteiden paneelia, huomaat valinnan olevan poissa käytöstä.

Joustavien keskeytyskohtien vieritystehosteet ovat poissa käytöstä
    Joustavien keskeytyskohtien vieritystehosteet ovat poissa käytöstä

3. Sinun on lisättävä kiinteä keskeytyskohta, jos haluat ottaa vieritystehosteet käyttöön. Lisää kiinteä keskeytyskohta napsauttamalla keskeytyskohtapalkkia ja valitsemalla Lisää keskeytyskohta.

4. Valitse Kiinteä leveys avattavasta valikosta ja valitse OK.

Lisää kiinteän leveyden keskeytyskohta
    Lisää kiinteän leveyden keskeytyskohta

Kiinteät keskeytyskohdat
    Huomaa, että kiinteät keskeytyskohdat on merkitty neliökuvakkeella

Huomaa, että sivulla oleva kiinteä keskeytyskohta on merkitty neliöllä. Kun tarkastelet sivua selaimella, jonka leveys on vähintään 1225 pikseliä, sivun asettelu säilyy kiinteänä 1225 pikselin leveysasetuksella. Asettelu ei muutu joustavaksi tässä keskeytyskohdassa.

5. Valitse objekti, jossa haluat käyttää vieritystehosteita, ja määritä vieritystehosteen asetukset.

Vieritystehosteiden käyttö valituissa objekteissa
    Vieritystehosteiden käyttö valituissa objekteissa

Huomautus:

Voit käyttää vieritystehosteita vain kiinteässä keskeytyskohdassa – et muissa (joustavissa) keskeytyskohdissa.

Saat lisätietoja vieritystehosteiden käytöstä Adobe Musessa kohdasta Vieritystehosteiden käyttö Adobe Musessa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat ihanteelliset keskeytyskohdat, kun suunnitellaan sivustoa pöytätietokoneille, tableteille ja mobiililaitteille?

Jos haluat suunnitella sivuston tietylle laitteelle, voit lisätä asianmukaisen keskeytyskohdan. Sivustoa voi kuitenkin tarkastella kaikilla laitteilla näytön koosta riippumatta. Siksi keskeytyskohtia suositellaan lisättäviksi ainoastaan kohtiin, joissa suunnitelma katkeaa. Siten sivuston asettelu näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.

Miksi sivupohjan keskeytyskohdat eivät toimi yksittäisillä sivuilla?

Sivupohjan keskeytyskohdat näkyvät valkoisina kolmioina yksittäisillä sivuilla. Voit ottaa keskeytyskohtia käyttöön yksittäisillä sivuilla napsauttamalla keskeytyskohtapalkin valkoista kolmiota ja valitsemalla plusmerkin (+).

Keskeytyskohtia voi kopioida sivupohjasta tietylle sivulle myös kopioimalla sivupohjan elementin, siirtymällä sivulle, jolla keskeytyskohtia halutaan käyttää, valitsemalla Muokkaa > Liitä keskeytyskohdat ja poistamalla liitetyn kohteen piirtoalueelta. Vaikka kohde poistetaan, sivupohjasta kopioidut keskeytyskohdat säilyvät.

Miten voin estää tekstiruutujen päällekkäisyyden responsiivisessa asettelussa?

Jos tekstiruudut eivät ole joustavia, ne eivät skaalaudu ja saattavat siksi asettua päällekkäin. Voit muuttaa tekstiruudut joustaviksi napsauttamalla kutakin hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Muuta kokoa > Reagoiva leveys.

Miten voin poistaa ylimääräisen tai valkoisen tilan responsiivisista sivustoista?

Sivustoon saattaa jäädä ylimääräistä tai valkoista tilaa monista syistä, kuten alareunassa pysyvän alatunnisteen tai piilotetut objektin vuoksi. Lisätietoja ongelman korjaamisesta on tässä artikkelissa.

Miten voin poistaa harmaan alueen, joka näkyy, kun esikatselen sivustoa?

Jos näet esikatselussa harmaan alueen, tarkista onko sivun ulkopuolella ulkoinen tai piilotettu objekti. Voit valita kaikki objektit valitsemalla Näytä > Näytä kehyksen reunat. Voit myös loitontaa sivustoa ja tarkastella kaikkien objektien sijoittelua. Voit ratkaista ongelman tarkistamalla mahdolliset piilotetut tai ulkoiset objektit ja sijoittamalla ne asetteluun.

Miten voin muuttaa kaikki widgetit joustaviksi tai responsiivisiksi?

Adobe Musen widgetit eivät ole tällä hetkellä responsiivisia. Voit tarkistaa kunkin widgetin responsiivisuuden tästä taulukosta.