Sneltoetsen in Adobe Connect

Een lijst met alle sneltoetsen voor Windows en Mac die in de desktoptoepassing en in de browser werken.

Mensen met een handicap, bijvoorbeeld beperkte mobiliteit, blindheid of slechtziendheid, vereisen toegankelijkheidsfuncties. Adobe Connect biedt sneltoetsen evenals meerdere toegankelijkheidsfuncties om de meest voorkomende taken met zo min mogelijk muishandelingen uit te voeren.

Zie Toegankelijkheid in Adobe Connect voor meer informatie.

Veelgebruikte toetsen

Resultaat

Windows

Mac

De lijst met sneltoetsen voor vergaderruimten weergeven (HTML-client)

Shift+?

Shift+?

Delen van bureaublad starten/stoppen (voor toepassing)

Ctrl+[

-

De status voor Hand omhoog in- of uitschakelen

Ctrl+E

Command+E

Verhogen tot presentator. Er moet een gebruiker in de pod Deelnemers geselecteerd zijn. Gebruik pijltoetsen om een gebruiker te selecteren.

Ctrl+/

Command+/

Breng de focus op de menubalk van de toepassing voor toetsenbordnavigatie.

Ctrl+spatiebalk

Command+F2

Podmenu voor toetsenbordnavigatie weergeven

Ctrl+F8

Command+F8

Dialoogvenster Deelnemen aan audioconferentie weergeven

Ctrl+M

Command+M

Focus naar chatpod verplaatsen en de cursor in het veld voor nieuwe berichten activeren

Ctrl+;

Command+;

Een dialoogvenster sluiten of annuleren

Esc

Esc

Toetsen om deelnemers te beheren

Resultaat

Windows

Mac OS

De focus verschuiven naar het label van de actieve spreker en verwijzen naar de sprekersactiviteit. (Werkt in Google Chrome en niet in de toepassing.)

Ctrl+H

-

De status voor Hand omhoog in- of uitschakelen

Ctrl+E

Command+E

Verhogen tot gastheer. In de pod Deelnemers moet een item geselecteerd zijn. Gebruik pijltoetsen om een gebruiker te selecteren.

Ctrl+'

Command+'

Verlagen tot deelnemer. Er moet een gebruiker in de pod Deelnemers geselecteerd zijn. Gebruik pijltoetsen om een gebruiker te selecteren.

Ctrl+]

Command+]

Verhogen tot presentator. Er moet een gebruiker in de pod Deelnemers geselecteerd zijn. Gebruik pijltoetsen om een gebruiker te selecteren.

Ctrl+/

Command+/

Vergadering beëindigen

Ctrl+\

Command+\

De toepassing verbergen

-

Command+H

Toetsen om audio en opnames te beheren

Resultaat

Windows

Mac OS

Dialoogvenster Deelnemen aan audioconferentie weergeven

-

Command+M

Het gebruik van deze snelkoppeling in de HTML-client verstoort de functionaliteit voor het minimaliseren van de browser. In Safari (op Mac) wordt de microfoon in- of uitgeschakeld en wordt het venster geminimaliseerd.

Opname starten/stoppen. Bij het starten wordt het dialoogvenster Opname starten geopend

Ctrl+, (komma)

Command+, (komma)

Het gebruik van deze snelkoppeling in de HTML-client verstoort de snelkoppeling voor het openen van het venster met browserinstellingen/voorkeuren in de meeste browsers.

Opgenomen vergaderingen afspelen/pauzeren

U kunt geen opgenomen vergaderingen bekijken in de HTML-client.

P

P

Wanneer VOIP is ingeschakeld, de microfoon loskoppelen en het dialoogvenster Deelnemen aan audioconferentie weergeven

Ctrl+M

-

Toetsen om whiteboard te gebruiken

Resultaat

Windows

Mac OS

Afdrukken (wanneer focus op het whiteboard ligt, bijvoorbeeld wanneer u met de aanwijzer op het whiteboard klikt).

Ctrl+P

Command+P

Ongedaan maken

Ctrl+Z

Command+Z

Opnieuw

Ctrl+Y

Command+Y

Geselecteerde items verwijderen

Verwijderen

Verwijderen

Verplaats de geselecteerde items in een specifieke richting. Selecteer de items van tevoren.

Pijltoetsen

Pijltoetsen

Toetsen om de Chatpod te gebruiken

Resultaat

Windows

Mac OS

Focus naar chatpod verplaatsen en de cursor in het veld voor nieuwe berichten activeren

Ctrl+; (puntkomma)

Command+; (puntkomma)

Het gebruik van deze snelkoppeling in de HTML-client in Chrome is in strijd met de browsersnelkoppeling om spelling in het huidige invoerveld te controleren.

Bericht verzenden, als de cursor zich in het veld voor nieuwe berichten bevindt

Enter

Return

Toetsen om de pod Notities te gebruiken

Resultaat (eerst tekst selecteren)

Windows

Mac OS

Tekst onderstrepen

Ctrl+U

Command+U

Tekst cursief maken

Ctrl+I

Command+I

Tekst vet maken

Ctrl+B

Command+B

Toetsen om dialoogvensters te gebruiken

Resultaat

Windows

Mac OS

Een dialoogvenster sluiten of annuleren

Esc

Esc

De standaardactie uitvoeren (verschilt per dialoogvenster)

Enter

Return