Creative Cloud voor teams biedt je toegang tot de meest recente creatieve desktop-apps, direct vanaf het moment dat ze worden uitgebracht, plus samenwerkingsgereedschappen en -services die je nodig hebt om je beste werk te maken.

Als beheerder kun je licenties snel distribueren via de speciale Admin Console van Creative Cloud voor teams, licenties zo nodig verwijderen en opnieuw toewijzen, op elk moment van de dag gebruikmaken van telefonische toegang tot geavanceerde technische ondersteuning en aanvullende licenties kopen waarbij de prijs evenredig is ten opzichte van de inschrijvingsdatum van je aanvankelijke aankoop.

Ga naar de IT-pagina van Creative Cloud voor teams voor meer informatie.

Op zoek naar mogelijkheden voor ondernemingen? Ga naar de pagina van Creative Cloud voor ondernemingen voor meer informatie.

Aanschaffen

Kies lidmaatschappen voor losse apps, lidmaatschappen voor alle apps of combineer lidmaatschappen op basis van de behoeften van je team.

Met Creative Cloud voor teams kan elke gebruiker in het team gebruikmaken van een van de twee soorten lidmaatschappen. Voor teamleden die behoefte hebben aan meerdere Creative Cloud-apps en -services, 100 GB aan opslagruimte en toegang tot op de gebruiker gerichte sessies met experts, is het Alle apps-lidmaatschap de ideale oplossing. Voor teamleden die uit de voeten kunnen met één favoriete Creative Cloud-app, bijvoorbeeld Photoshop CC, en 20 GB aan opslagruimte, is het lidmaatschap voor een losse app uitermate geschikt.

Welk lidmaatschap de afzonderlijke teamleden ook nog hebben, met Creative Cloud voor teams heb je alles tot je beschikking om ervoor te zorgen dat je hele team aan de slag kan gaan. Je kunt alle lidmaatschappen die je nodig hebt in één keer aanschaffen. Bovendien krijgen de beheerders van je team toegang tot de gebruiksvriendelijke, webgebaseerde Admin Console, waarmee ze alle licenties voor hun team of organisatie centraal onder één lidmaatschapsovereenkomst kunnen aanschaffen, distribueren en beheren.

Je team kan dus meerdere beheerders hebben. Het wordt aanbevolen een beheerder van de IT-afdeling aan te wijzen die kan helpen bij de aanvankelijke distributie en een andere beheerder uit het creatieve team die kan helpen bij het doorlopende beheer. Beheerders kunnen gemakkelijk nieuwe gebruikers toevoegen of bestaande licenties opnieuw toewijzen naarmate het team zich ontwikkelt en de behoeften veranderen.

Voor hulpmiddelen en ondersteuning op bedrijfsniveau verplaats je gebruikers van individuele lidmaatschappen naar Creative Cloud voor teams.

Een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams omvat alles wat je krijgt bij een individueel Creative Cloud-lidmaatschap plus beheerhulpprogramma's voor centrale aanschaf en beheer van licenties. Teamleden met het lidmaatschap Alle apps krijgen als extra voordeel ook meer opslagruimte (100 GB in plaats van 20 GB) en de mogelijkheid tweemaal per jaar een sessie met een expert te houden.

Individuele Creative Cloud-leden kunnen zonder annuleringskosten worden overgezet naar Creative Cloud voor teams.

Teams kunnen contact opnemen met de klantenservice voor ondersteuning. Zorg dat je het volgende bij de hand hebt:
• Adobe ID van de primaire beheerder van het lidmaatschap voor teams
• Telefoonnummer van de primaire beheerder
• Adobe ID's van de individuele lidmaatschappen die je wilt overzetten naar het lidmaatschap voor teams

Meer vragen?

Ga naar de pagina met veelgestelde vragen over Creative Cloud voor teams.

Distribueren

Nadat je Creative Cloud hebt aangeschaft (op Adobe.com, per telefoon of via het wereldwijde leveranciersnetwerk van Adobe), meld je je aan bij de Creative Cloud Admin Console en volg je de eenvoudige instructies om aan de slag te gaan of bekijk je een video met instructies om aan de slag te gaan.

Je hebt de volgende mogelijkheden voor distributie:

• Zorg ervoor dat je teamleden zelf licenties kunnen installeren door hen uit te nodigen voor je lidmaatschap van Creative Cloud voor teams. Hiervoor hoef je alleen maar de betreffende e-mailadressen toe te voegen in de Creative Cloud Admin Console. Ze ontvangen dan een uitnodiging om een Adobe ID maken. Nadat de Adobe ID is gemaakt, wordt deze aan het teamlidmaatschap gekoppeld waarna teamleden de Creative Cloud-apps die aan hen zijn toegewezen, kunnen downloaden en installeren.

• Gebruik Adobe Creative Cloud Packager voor de distributie. Met Creative Cloud Packager kun je eenvoudig pakketten met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de clientcomputers in je organisatie. Je kunt Creative Cloud Packager downloaden en toegang krijgen tot documentatie via het deelvenster Distributiegereedschappen in de Admin Console.

Als IT-beheerder heb je 24 uur per dag en 7 dagen per week recht op geavanceerde technische ondersteuning. Neem contact met ons op als je technische vragen hebt.

Beheren

Creative Cloud voor teams wordt geleverd met beheerhulpprogramma's waarmee teams of bedrijven eenvoudig hun software-investering kunnen beheren en schalen. Met de Admin Console kun je licenties centraal beheren, licenties toewijzen, toevoegen of opnieuw distribueren en nog veel meer.

Een ander groot voordeel is dat teams net zoveel beheerders kunnen hebben als ze willen. Je kunt het beste minimaal één secundaire beheerder aan het account toewijzen, zodat beheer en distributie voor het team altijd snel kunnen worden uitgevoerd. Zie Je lidmaatschap van Creative Cloud voor teams beheren voor meer informatie.

Als je lidmaatschap van Creative Cloud voor teams ook Adobe Stock bevat, kun je Adobe Stock-lidmaatschappen toewijzen aan één teamlid, aan meerdere teamleden of aan alle teamleden. Zie Je Stock-lidmaatschap beheren voor meer informatie.

Hulp krijgen

Beheerders van Creative Cloud voor teams hebben 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot geavanceerde technische ondersteuning via telefoon, livechat en forums. Aan de slag.

Gebruikers van Creative Cloud voor teams krijgen ook toegang tot ondersteuningen zelfstudies voor Creative Cloud en kunnen gebruikmaken van exclusieve een-op-eensessies met web-, fotografie-, video- en drukwerkexperts en experts op het gebied van digitale publicaties. Plan nu je sessie met een expert.

Nadat je Creative Cloud hebt aangeschaft (op Adobe.com
, per telefoon of via het wereldwijde leveranciersnetwerk
van Adobe), meld je je aan bij de Creative Cloud Admin Console en volg je de eenvoudige
instructies om aan de slag te gaan.

Je hebt twee mogelijkheden voor distributie:

De eerste mogelijkheid is om je teamleden uit te nodigen voor je
lidmaatschap van Creative Cloud voor teams. Hiervoor hoef je alleen maar in
de Creative Cloud Admin
Console de betreffende e-mailadressen toe te voegen. De teamleden ontvangen een uitnodiging om een Adobe ID maken. Nadat de
Adobe ID is gemaakt, wordt deze aan het teamlidmaatschap gekoppeld waarna teamleden
de Creative Cloud-apps die aan hen zijn toegewezen, kunnen downloaden en installeren.

De tweede mogelijkheid is om de distributie uit te voeren met Adobe Creative
Cloud Packager. Met Creative Cloud Packager kun je eenvoudig pakketten
met Adobe Creative Cloud-producten en -updates maken. Deze pakketten
kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar de clientcomputers in je organisatie. Je kunt
Creative Cloud Packager downloaden en toegang krijgen tot documentatie via het deelvenster
Distributiegereedschappen in de Admin
Console

Als IT-beheerder heb je 24 uur per dag en 7 dagen per week recht op geavanceerde
technische ondersteuning. Neem contact met ons op als je nog steeds vragen hebt.