Het onderstaande artikel beschrijft een proces op de klassieke paginalay-out.
Klik hier om hetzelfde proces in de nieuwe pagina-indeling te bekijken.

Een overeenkomst naar meerdere ondertekenaars verzenden

Het ophalen van meerdere handtekeningen voor één document is een van de belangrijkste workflows in Adobe Sign. Hiermee kunt u handtekeningen in een bepaalde volgorde verzamelen (of gelijktijdig voor individuele accounts en hoger).

Bekijk de video

1. Geef de e-mailadressen van uw ondertekenaars op in het veld Ontvanger van e-mail invoeren. Standaard is de volgorde waarin de e-mailadressen worden ingevoerd ook de volgorde waarin aan de ondertekenaars wordt gevraagd om te ondertekenen.

Opmerking:

Bij het individuele serviceniveau en hoger kan de afzender kiezen om alle ondertekenaars toe te staan zich parallel of opeenvolgend aan te melden.

2. Voeg een document bij, selecteer Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen om velden voor al uw ondertekenaars te plaatsen en klik op Volgende.

3. U gaat naar de Slepen-en-neerzetten-omgeving. Standaard is het eerste e-mailadres geselecteerd in het pop-upmenu Deelnemer selecteren in de rechterbovenhoek van de pagina.

4. Sleep de velden voor die ondertekenaar vanuit het rechterdeelvenster naar het document.

5. Selecteer de volgende ondertekenaar in het snelmenu Deelnemers selecteren.

6. Sleep ook hier velden van het bovenste deelvenster naar het document voor de geselecteerde ondertekenaar.

Opmerking:

U kunt ook aanpassen aan wie een veld wordt toegewezen door te dubbelklikken op het veld en de gewenste ondertekenaar te kiezen uit het snelmenu Functie.

7. Voer stap 5 en 6 uit voor elke ondertekenaar. Als u alle vereiste velden voor elke ondertekenaar hebt geplaatst, klikt u op Verzenden.