Een overeenkomst twee keer naar hetzelfde e-mailadres verzenden

Soms delen twee of meer personen een e-mailadres en moeten alle handtekeningen op één document worden geplaatst.

Dit kan eenvoudig gebeuren via Adobe Sign. Hiervoor wordt hetzelfde proces gebruikt als bij het ophalen van unieke handtekeningen van verschillende e-mailadressen.

Omdat voor een unieke, juridisch geldige handtekening een unieke geregistreerde gebeurtenis wordt vereist, moet u net zoveel ontvangers toevoegen als dat er ondertekenaars zijn. In dit geval hebben alle ontvangers hetzelfde e-mailadres.

Snelle stappen

1. Ga naar de pagina Verzenden en typ voor elke gebruiker één keer het e-mailadres in het veld Ontvangers.
    1. Als u twee ondertekenaars hebt, moeten er twee ontvangers zijn; als u drie ondertekenaars hebt, moeten er drie ontvangers zijn, enz.
  2. Een document slepen-en-neerzetten, bijvoegen of kiezen om te verzenden
  3. Selecteer Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen
  4. Klik op Volgende.
  5. Sleep de velden op het document voor de eerste ondertekenaar
  6. Kies de volgende ondertekenaar in het pop-upmenu Ontvangers
    1. De tweede ontvanger is de tweede instantie van het e-mailadres in de lijst
  7. Sleep de velden op het document voor de tweede ondertekenaar
  8. Herhaal stap 6-7 voor elke ontvanger van de overeenkomst
  9. Klik op Verzenden.

Stap voor stap

1. Ga naar de pagina Verzenden en typ het e-mailadres in de Ontvanger-velden. Doe dit eenmaal voor elke ondertekenaar van de overeenkomst

In het onderstaande voorbeeld zullen drie ondertekenaars van hetzelfde e-mailadres ondertekenen:

Twee ontvangers met hetzelfde e-mailadres
  2. Sleep een bestand naar de sectie Bestanden of klik op de koppeling Bestanden toevoegen om een document vanuit uw bibliotheek of netwerk te koppelen.

Een document toevoegen
  3. Selecteer Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen en klik op Volgende.

De optie 'Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen' inschakelen
  4. De eerste instantie van het e-mailadres dat u hebt ingevoerd (bovenaan in de lijst met ontvangers) is de eerste persoon die moet ondertekenen.

• Let op de kleurblokken naast de individuele ontvangers. Deze komen overeen met de kleurmarkering op elk veld dat aan de ontvanger is toegewezen
    • Wanneer een ontvanger actief is, staat er een vinkje in zijn of haar kleurvak
    • Alle velden die voor de actieve ontvanger zijn geplaatst, worden automatisch toegewezen aan die ontvanger

Sleep de velden van het rechterdeelvenster naar het document voor de eerste ontvanger

Plaats de velden voor de eerste ondertekenaar
  5. Selecteer de tweede iteratie van het e-mailadres in het pop-upmenu Ontvangers.

• De tweede ondertekenaar heeft een ander kleurblok
    • Nadat deze is geselecteerd, ziet u het vinkje in het blok van de tweede ondertekenaar
    • De ontvanger die in de interface wordt weergegeven, is de tweede ondertekenaar
    Plaats de tweede reeks velden voor de tweede ondertekenaar
  6. Sleep de velden voor de tweede ontvanger naar de benodigde plaatsen op het document.

• De geplaatste velden hebben de kleurmarkering van de tweede ontvanger
    Selecteer de tweede instantie van de e-mail

Opmerking:

De velden die aan de actieve ontvanger zijn toegewezen, worden helder en duidelijker in de interface weergegeven dan de velden die aan andere ontvangers zijn toegewezen (deze zijn lichtgrijs).

7. Stappentekst

Herhaal stap 5-6 voor eventuele andere ontvangers

field_placment
  8. Wanneer u alle vereiste velden hebt geplaatst, klikt u op Verzenden.

Send