Problem: Text visas som rektangulära rutor

Rektangulära rutor visas istället för vanliga tecken med dubbla byte om du namnger kataloger, personer, händelser, taggar och så vidare med tecken med dubbla byte.

Namn på personer, platser och händelser visas som rektangulära rutor istället för tecken med dubbla byte.

Detta problem inträffar endast på ett icke japanskt Windows 10 OS (till exempel engelskt eller tyskt). Problemet inträffar inte med ett japanskt OS.

Lösning

Använd en japansk version av Windows 10. Alternativt kan du installera ett japanskt typsnitt på datorn som kör ett icke japanskt Windows 10 OS.