Fel uppstår vid start av Illustrator (spanska) på Windows 8.1-datorer

Ett felmeddelande visas när du försöker köra spanskspråkiga Illustrator på en dator som kör Windows 8.1. Illustrator startar inte när du klickar på OK (Aceptar) i felmeddelandet.

Felmeddelande Den spanska språkversionen startar inte
Felmeddelande när du försöker starta spanskspråkiga Illustrator CC på en Windows 8.1-dator

Lösning (endast spanskspråkiga Illustrator)

På grund av en nyligen genomförd ändring i Windows 8.1 måste du placera en nyare version av en Illustrator-fil (Alcid.dll) i installationskatalogen i Illustrator. Så här gör du:

Obs!

Hämta, extrahera och ersätt rätt fil (32- och 64-bitars) för installationen av Illustrator.

1. På en dator som har spanskspråkiga Illustrator installerat ska lämplig arkivfil hämtas:

Hämta

Hämta

Obs!

Hänvisningar till 32- och 64-bitarsversioner är specifika för Illustrator, inte för OS. Om du till exempel använder 32-bitars Illustrator på en 64-bitars dator måste du hämta 32-bitarsfilen.

2. Extrahera arkivfilens innehåll till en mapp. I de extraherade filerna hittar du, beroende på vilken bittyp du väljer, filen Alcid.dll i 32-bitarsmappen eller i 64-bitarsmappen.

3. Kopiera filen Alcid.dll till en av följande mappar:

• (32-bitars Illustrator) \Adobe Illustrator CC\Stödfiler\Innehåll\Windows
    • (64-bitars Illustrator) \Adobe Illustrator CC (64-bitars)\Stödfiler\Innehåll\Windows

Obs!

Ersätt CC med CS6 i mappsökvägarna ovan om du har Illustrator CS6.

4. Markera att du vill byta ut och ersätta den befintliga filen Alcid.dll när Windows uppmanar dig att bekräfta.

5. Starta Illustrator.

6. Om Illustrator inte startar, eller om du får felmeddelandet "Alcid.dll är skadad eller inte konstruerad för att köras på Windows. Prova att installera programmet på nytt..., kontrollera att du placerat filen med rätt bittyp i motsvarande Illustrator-bitmapp.

Andra lösningar

Obs!

Med lösningarna i detta avsnitt kan du fortsätta arbeta i en engelskspråkig version av Illustrator. Alternativt uppmanas du att installera om Windows 8. Adobe rekommenderar lösningen ovan som en permanent korrigering av problemet.

Illustrator CC

Lösning 1: Ominstallera Illustrator CC

1. Gör något av följande:

• Klicka på Start, kör programmet Adobe Creative Cloud, klicka på ikonen Inställningar () och sedan på Preferenser.
    • Högerklicka i systemfältet på ikonen för programmet Adobe Creative Cloud () och klicka på Preferenser.
  2. I dialogrutan Preferenser klickar du på Program och ändrar listrutan Programspråk till Engelska (Nordamerika).

3. Klicka på ikonen för Inställningar () och på Avsluta Creative Cloud.

4. Klicka på Start och kör programmet Adobe Creative Cloud. I programmet klickar du på Program, letar reda på Illustrator CC i listan och klickar sedan på Installera.

Lösning 2: Återställ Windows 8.1 till Windows 8

Överväg att ominstallera Windows 8 (uppgradera inte automatiskt till Windows 8.1) för att arbeta i en spanskspråkig version av Illustrator.

Illustrator CS6

Lösning 1: Ominstallera Illustrator CS6

1. Avinstallera den nuvarande spanska språkversionen av Illustrator CS6.

2. Hämta Universal English-versionen av Illustrator på sidan Hämta CS6-produkter och installera den.

3. Gör något av följande, beroende på din licenstyp (permanent eller prenumeration):

Prenumeration

Använd Adobe ID-uppgifterna för att aktivera den engelskspråkiga versionen av Illustrator CS6.

Permanent

Använd Adobe ID-uppgifterna för att använda testversionen av Illustrator (7 dagar).

Lösning 2: Återställ Windows 8.1 till Windows 8

Överväg att ominstallera Windows 8 (uppgradera inte automatiskt till Windows 8.1) för att arbeta i en spanskspråkig version av Illustrator.

Nyckelord:

Illustrator kraschar, problem med Adobe Illustrator, Windows 8.1, start, spanska