Creative_Cloud_mnemonic_RGB_48px

Uppdatering finns för Illustrator CS6

Mer information finns i Sammanfattning av nya funktioner.

HiDPI-stöd

För att kunna dra nytta av utvecklingen inom skärmupplösningsteknik har Illustrator inbyggt stöd för skärmar med hög upplösning. Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för Mac OS (till exempel MacBook Pro med Retina-skärm). Du kan arbeta med ett skarpare och klarare användargränssnitt på enheter med högupplösta skärmar. Miniatyrbilder i paneler syns också mycket tydligare.

Text och avancerad grafik visas också med större skärpa och med livfullare färger och nyanser än tidigare.

Stöd för HiDPI gör att grafik visas klarare på en skärm med hög upplösning
Stöd för HiDPI gör att grafik visas klarare på en skärm med hög upplösning

A. Illustrator med HiDPI-stöd B. Illustrator utan HiDPI-stöd

Gäller endast Adobe Creative Cloud

Packa filer

Samla alla filer som används, inklusive länkade bilder och teckensnitt, i en enda mapp för snabb leverans. Välj Arkiv > Packa om du vill samla alla resurser på en plats. Se Packa filer.

Upphäv inbäddning av bilder

Ersätt inbäddade bilder med länkar till bildernas extraherade PSD- eller TIFF-filer. Markera en inbäddad bild och välj Ångra inbäddning på panelen Länkar eller klicka på Ångra inbäddning på kontrollpanelen. Se Ångra inbäddning av bilder.

Förbättringar av panelen Länkar

Visa och spåra ytterligare information om monterade bilder direkt i panelen Länkar. Se Länkinformation

Prestandasystemet Adobe Mercury

Prestandasystemet Adobe Mercury består av en kombination av lösningar som gör att Illustrator fungerar snabbare och mer responsivt och kan hantera större filer.

Internt stöd för 64 bitar

Ger snabbare bearbetning generellt i 64-bitars operativsystem i Macintosh och Windows. Du kan nu utnyttja mer RAM-minne än 3 GB.

Hantera större filer

Färre fel som beror på minnesbrist när flera stora filer används samtidigt. Komplexa uppgifter som att skapa paketdesign, grafik i storformat eller kartografi hanteras effektivare.

Förbättrad minneshantering

Färre fel som beror på minnesbrist vid åtgärder som rastrering, export och arbete med flera stora filer samtidigt.

Mer information finns i videon om prestandasystemet Mercury av Lynda.com.

Förbättrat användargränssnitt

Användargränssnittet är effektivare och mer strömlinjeformat och konfigurerbart så att det blir roligare att arbeta i Illustrator. Mer information om förbättringar i användargränssnittet finns i Förbättrat användargränssnitt.

Exempel på en förbättring i användargränssnittet: Konfigurerbara intensitetsnivåer och färger i arbetsytan
Exempel på en förbättring i användargränssnittet: Konfigurerbara intensitetsnivåer och färger i arbetsytan

Förenklade arbetsflöden

Mönster

Mönsterhantering och redigering har förenklats så att du sparar tid och inte behöver göra samma sak många gånger om. Med den nya panelen Mönsteralternativ får du enkelt en uppsättningar alternativ för att experimentera och ändra din design tills du får det mönster du vill ha.

Mer information om mönsteralternativ och arbetsflöden finns i Skapa och redigera mönster.

Mer information finns i videon om att skapa och redigera mönster av Lynda.com.

Skapa eller redigera ett mönster med den nya panelen Mönster
Skapa mönster

Övertoning på en linje

Med funktionen för övertoning på en linje kan du använda tre typer av övertoning på en linje. Du behöver inte längre expandera en linje för att kunna fylla den och sedan använda en övertoning på den. Tillämpa övertoning på en linje med hjälp av panelen (Fönster > Övertoning):

Inom: Beter sig som om linjen har expanderats till ett fyllt objekt med en övertoning.

Längs: Övertoningen tillämpas utmed hela linjen.

Över: Övertoningen tillämpas tvärs över linjen.

Mer information finns i videon om att tillämpa övertoningar på en linje av Lynda.com.

Tillämpa en övertoning på en linje
Tillämpa en övertoning på en linje

Bildkalkering

Arbetsflödet för att vektorisera en rasterbild ger nu en mycket renare kalkering. Arbetsflödets utdata har nu färre banor och fästpunkter och har bättre färgigenkänning än vad funktionen Direktkalkering hade i tidigare versioner.

Mer information om det nya arbetsflödet för bildkalkering finns i den här artikeln och i den här videon av Lynda.com.

Gaussisk oskärpa

Den nya effekten Gaussisk oskärpa (Effekt > Oskärpa > Gaussisk oskärpa) är snabb och effektiv. Markera kryssrutan Förhandsgranska om du vill visa den oskärpa som tillämpas på teckningen i realtid.

Nya eller förbättrade profiler och komponenter

Använd de förbättrade profilerna och de nya komponentbiblioteken för att snabbt komma igång med dina projekt:

• En ny profil med namnet Enheter har lagts till i dialogrutan Nytt dokument (Arkiv > Nytt). Den nya profilen innehåller förinställningar för enheter som iPad, iPhone, Xoom, Fire, Nook och Galaxy.
  • Profilen Webb har en ny standardstorlek (960 × 560 px).
  • Nya mönsterbibliotek och nya Pantone Plus™-färgbibliotek har lagts till.

Mer information finns i videon om förbättrade startprofiler och andra ändringar av Lynda.com