Med fönstret Hämtning kan du hämta livevideo från DV-videokameror, HDV-videokameror, webbkameror och WDM-enheter. Kopiera de hämtade klippen till hårddisken.

1. Gör något av följande:

• Sätt på webbkameran för att starta inspelningen.
    • Anslut DV-videokameran, HDV-videokameran eller WDM-enheten till datorn via FireWire-porten (IEEE 1394).
  2. Klicka på Lägg till media.

3. På panelen Lägg till media väljer du alternativet för enheten som du vill använda för att hämta video:

• DV-videokamera
    • HDV-videokamera
    • Webbkamera eller WDM

Hämtningsfönstret öppnas.

gs_capture_panel_cp
    Hämtningspanelen

4. Välj den enhet från vilken du vill hämta videoklipp på menyn Hämtningskälla. Videofilen som enheten hämtar visas på panelen under menyn Hämtningskälla.

5. Klicka på knappen Hämta.

6. Ange ett namn för den hämtade videon.

7. Gör något av följande för att ange en plats för filerna:

• Om du vill spara filer i standardmappen för Adobe ändrar du inte platsen i dialogrutan.
    • Om du vill ange en annan plats klickar du på Bläddra (Windows)/Välj (Mac OS) och väljer en mapp. Du kan också klicka på Skapa ny mapp (Windows)/Ny mapp (Mac OS) för att skapa och namnge en ny mapp.
  8. Klicka på Lägg till media och välj Filer och mappar.

9. Bläddra till den plats där du sparade videofilerna och lägg till dem på tidslinjen i snabbvyn eller expertvyn.

Obs! Du kan också använda Utforskaren i Windows för att hitta de sparade videofilerna och dra dem till Adobe Premiere Elements.