Skapa en tidsfördröjning – guidad redigering

Denna guidade redigering visar hur du skapar en video med time-lapse i Premiere Elements. Redigeringen finns under fliken Roliga redigeringar.

Time-lapse är en teknik där bildrutorna fotograferas på hög bildrutefrekvens och spelas upp på normal hastighet, vilket gör att tiden verkar gå fort. En bild kan till exempel fotograferas med 1 bildruta per sekund, men spelas upp med 40 bildrutor per sekund. Resultatet är en skenbar hastighetsökning på 40 gånger.

Video med time-lapse som skapats med Premiere Elements

Du kan skapa en time-lapse-video med foton och videofilmer. För bästa resultat bör du använda en sekvens av foton eller videoklipp från samma händelse. Mer information om kraven för att spela in en video med tidsfördröjning, inklusive maskinvarukrav och specifikationer för fotografering, finns i Bästa metoder för att skapa en video med tidsfördröjning.

Så här skapar du en video med tidsfördröjning:

1. Välj Guidad > Roliga redigeringar > Skapa video med tidsfördröjning.

2. Skapa en ny mapp i behållaren med projektresurser. Byt namn på mappen. Det gör att du har alla mediefiler på ett ställe när du importerar dem.

3. Klicka på Lägg till media för att importera videoklippet som du vill arbeta med.

Lägg till media i Premiere Elements

4. Sortera mediefilerna efter det datum då de skapades. I behållaren med medieresurser öppnar du Panelalternativ > Sortera efter > Skapat datum.

5. Dra och släpp filerna till video 1-spåret på tidslinjen. Du kan också dra flera filer samtidigt.

6. Högerklicka eller Ctrl-klicka på bilderna på tidslinjen och välj Klipp > Tidssträckning.

7. Justera tidslängden i fönstret Tidssträckning.

Obs!

För foton rekommenderar vi en tidslängd mellan 00;00;00;05 och 00;00;00;06.

8. Du kan förhandsgranska mediet genom att klicka på uppspelningsknappen.

9. Om du vill lägga till text väljer du alternativet Titlar och text på den högra panelen. Dra och släpp Standardtext till spåret Video 2 på tidslinjen. Lägg till text och justera tidslängden. Du kan också justera typsnittet, färgen och stilen på titeln.

10. Om du vill lägga till ljud klickar du på ljudikonen på den högra panelen. Dra och släpp ljudfilen till ljud 1-spåret på tidslinjen.

11. I fönstret Egenskap för bakgrundsmusik aktiverar du kryssrutan Anpassa till hela videon för att säkerställa att ljudet justeras efter videoklippet.

12. Rendera videon för jämn uppspelning.

13. Om du vill exportera det slutgiltiga resultatet väljer du Arkiv > Exportera och dela. Mer information om de olika alternativen för export och delning finns i Exportera och dela videoklipp.

Exportera och dela projekt