Exportera en videobildruta

Du kan gripa en bildruta från ett videoklipp och använda den som en stillbild i den aktuella filmen eller spara den som en stillbild på hårddisken, om du vill ha den till något annat. Du kan till exempel använda en stillbild i filmen för att visa att någon påbörjar en rörelse och sedan stoppa mitt i rörelsen och frysa den.

1. Välj ett klipp på tidslinjen i snabbvyn eller på tidslinjen i expertvyn.
  2. På tidslinjen i snabbvyn eller på tidslinjen i expertvyn drar du indikatorn för aktuell tid till den bildruta du vill ta tag i.

Den bildruta som finns vid indikatorn för aktuell tid visas på monitorpanelen.

3. Klicka i åtgärdsfältet på Verktyg och välj sedan alternativet Frys bildruta på panelen Verktyg.

Bildrutan visas i fönstret Frys bildruta.

Obs!

Om du har installerat Adobe Photoshop Elements och vill redigera stillbilden i Photoshop Elements, väljer du Redigera i Photoshop Elements efter infogning.

4. Gör något av följande:
    • Klicka på Exportera om du vill exportera bildrutan som en stillbildsfil. Skriv in ett namn på bildfilen i dialogrutan Exportera bildruta, ange var den ska sparas och klicka på Spara.

• Klicka på Infoga i film om du vill infoga bildrutan direkt i filmen som en stillbild vid indikatorn för aktuell tid.

Spela upp och sedan hålla kvar en bildruta (eller hålla kvar och sedan spela upp den)

• Om du vill att videon ska starta med en stillbild och sedan börja spela upp, klickar du på Verktyg i åtgärdsfältet och väljer sedan alternativet Frys bildruta. Skapa en stillbild från en bildruta och infoga sedan stillbilden på platsen för den ursprungliga bildrutan.