Ontbrekende drukgevoeligheids- en kantelknoppen in het Animate-deelvenster

Beschrijving van probleem

Wanneer u met aanraakapparaten zoals Wacom en Surface Pro werkt, ontbreken de drukgevoeligheids- en kantelknoppen in het deelvenster Gereedschappen in Animate CC.

Vereisten

• Wacom-apparaat of een andere tablet die druk-/kantelgevoeligheid ondersteunt, is verbonden.
  • De nieuwste stuurprogramma's van Wacom zijn op de computer geïnstalleerd en de computer is eenmaal opnieuw opgestart. Voor Surface Pro moeten Wintab-stuurprogramma's worden geïnstalleerd.
  • Drukgevoeligheids- en kantelknoppen zijn alleen beschikbaar met het penseel in Animate CC.
  • Selecteer het penseel en vouw het deelvenster Gereedschappen uit om alle gereedschappen of subopties weer te geven die mogelijk verborgen zijn in de standaardweergave. De drukgevoeligheids- en kantelknoppen verschijnen onderaan het deelvenster Gereedschappen.
  • Knoppen zijn alleen zichtbaar na het eerste gebruik van de Wacom-stylus in Animate. Ze zijn niet zichtbaar als u met een muis tekent.

Tips voor het oplossen van problemen

Wacom-apparaat

Nieuwste Wacom-stuurprogramma's installeren

Ga naar de onderstaande koppeling en download de nieuwste stuurprogramma's voor uw besturingssysteem.

Wacom-stuurprogramma's

Start uw computer opnieuw op nadat de stuurprogramma's geïnstalleerd zijn en controleer of de knoppen beschikbaar zijn.

Als u de knoppen nog niet kunt zien, voert u de andere stappen uit die hieronder worden vermeld.

Nieuwste versie van Animate CC installeren

Start uw Creative Cloud-desktopapp en volg de stappen in de onderstaande koppeling om de nieuwste versie van Animate CC te installeren:

Controleren op updates

Als u de nieuwste versie van Animate CC al hebt of als de knoppen na de software-update nog steeds ontbreken, kunt u de volgende stappen proberen.

Wacom-stuurprogramma's verwijderen en opnieuw installeren

1. Volg de stappen in de Windows- of MAC-link hieronder waarin wordt uitgelegd hoe u Wacom-stuurprogramma's verwijdert.
  2. Ga naar de onderstaande koppeling en download de nieuwste stuurprogramma's voor uw besturingssysteem.
  3. Start de computer opnieuw op en controleer of de knoppen in het deelvenster Gereedschappen worden weergegeven.

Surface Pro-apparaat

Animate is een app die op WinTab is gebaseerd en WinTab-stuurprogramma's vereist om pendruk en kanteling te detecteren en gebruiken. Download en installeer WinTab-stuurprogramma's voor uw apparaat via de onderstaande koppelingen. Start vervolgens het systeem opnieuw op.

Surface Pro 3

Surface Pro 4