Leren en ondersteuning voor Adobe Illustrator

Tips voor het oplossen van problemen en help

Ja! Gelukkig kunt u met Illustrator automatische gegevensherstel waarschijnlijk het grootste deel van uw werk herstellen, zelfs wanneer u het bestand niet kortgeleden hebt opgeslagen.

Raadpleeg Illustrator-crashproblemen verhelpen om enkele basiscontroles en -reparaties uit te voeren en oplossingen te vinden voor uw specifieke crashprobleem. 

Identificeer de fabrikant van de GPU-kaart en update de specifieke GPU-stuurprogramma's.

Voer een update van de Wacom-stuurprogramma's uit.

Verwijder alle instanties van Microsoft Visual C++ van uw computer en installeer de nieuwste versie.

Raadpleeg Problemen met het lettertype verhelpen om beschadigde lettertypen te identificeren en te verwijderen.

Klik in de toepassingsbalk op het pictogram GPU-Prestaties en selecteer GPU-Prestaties. Meer informatie over GPU-Prestaties.

Zorg er eerst voor dat de drivers van uw video-adapter volledig zijn bijgewerkt. Als het probleem hiermee niet is opgelost, volgt u de oplossingen in deze Gids voor het oplossen van problemen met GPU-Prestaties.

Probeer deze technieken om de prestaties van Illustrator op Windows of Mac OS X te optimaliseren.

Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple Silicon M1-chip met 1,5 keer de snelheid van gelijksoortig geconfigureerde systemen van eerdere generaties. Zie Illustrator voor Apple Silicon voor meer informatie.

U stelt de opties voor het insluiten van lettertypen, afbeeldingen en andere informatie in door eerst naar Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan te gaan. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van de door u gekozen bestandsindeling. Meer informatie over Illustraties opslaan.

U kunt de objecten (of teksten) die u wilt laten overlappen selecteren en in de menubalk kiezen voor Object > Verweven > Maken Meer informatie over het maken en bewerken van overlappende ontwerpen vindt u in Objecten verweven.

U kunt realistische 3D-afbeeldingen maken door effecten en belichting te combineren met materialen uit Adobe Substance.

Met Illustrator kunt u een deelbare link maken waarop anderen kunnen reageren, met of zonder Adobe account. Selecteer Delen > Delen ter beoordeling (Beta) en leer hoe u uw documenten ter beoordeling kunt delen.

Ja, u kunt een tekst of een tekstkader kopiëren van InDesign naar Illustrator met behoud van de lettertypestijl, opmaak, en teken- en alinea-eigenschappen van de brontekst. Ontdek hoe u InDesign-tekst kunt kopiëren en plakken naar Illustrator.

Er zijn meerdere manieren om kunstwerken te importeren of exporteren tussen Illustrator en Photoshop. Kom te weten hoe u Illustrator-kunstwerken gebruikt in Photoshop.

U kunt Illustrator uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Selecteer Downloaden om de download van uw product te starten en volg de instructies op het scherm. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden om de download te voltooien. Zie Creative Cloud-apps voor meer informatie.

U kunt ook de systeemvereisten voor Illustrator bekijken om na te gaan of uw systeem compatibel is met onze updates. Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple silicon M1-chip. Zie Illustrator voor Apple silicon voor meer informatie.

Op zoek naar informatie over het installeren van oudere versies? Zie Vorige versies van uw Creative Cloud-apps installeren.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-apps, waaronder Illustrator, downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. U moet u aanmelden met uw Adobe-aanmeldingsgegevens om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

U kunt Illustrator en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over Creative Cloud-app op een andere computer installeren.

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoord vergeten? Ontdek hoe u het opnieuw instelt.

Ontdek hoe u een aantal veel voorkomende aanmeldingsproblemen kunt oplossen om weer toegang te krijgen tot uw account.

Lees hoe u uw betalingsmethode of factuurgegevens kunt updaten naar de nieuwste versies.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

In de meeste gevallen wordt de proefversie automatisch omgezet in een betaald lidmaatschap.Als u niet werd gevraagd om uw betalingsgegevens in te voeren toen u zich aanmeldde voor de proefperiode, kunt u deze stapsgewijze instructies volgen om uw proefperiode om te zetten in een betaald lidmaatschap.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-lidmaatschap en de Adobe-abonnementsvoorwaarden. Nadat u uw Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, hebt u geen toegang meer tot uw Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van uw betaalde Creative Cloud-lidmaatschap. Uw cloudopslag wordt ook teruggebracht tot 2 GB.Maar u blijft toegang houden tot onze gratis ledenvoordelen en alle bestanden die u rechtstreeks op uw apparaat hebt opgeslagen