Leren en ondersteuning voor Adobe Illustrator

Leer hoe u tools en nieuwe functies gebruikt in Illustrator.

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vindt u zelfstudies van beginners tot expert om u te helpen uw vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek

Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt Illustrator uit de catalogus met Creative Cloud-apps downloaden. Selecteer Downloaden om de download van uw product te starten en volg de instructies op het scherm. U wordt mogelijk gevraagd om u aan te melden om de download te voltooien. Zie Creative Cloud-apps voor meer informatie.

U kunt ook de systeemvereisten voor Illustrator bekijken om na te gaan of uw systeem compatibel is met onze updates. Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple silicon M1-chip. Zie Illustrator voor Apple Silicon voor meer informatie.

Bent u op zoek naar informatie om oudere versies te installeren? Zie Vorige versies van uw Creative Cloud-apps installeren.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van elke Creative Cloud-app, waaronder Illustrator, downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. U moet u aanmelden met uw Adobe-aanmeldingsgegevens om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

U kunt Illustrator en andere Creative Cloud-applicaties op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u deze eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het installeren van een Creative Cloud-app op een andere computer.

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoord vergeten? Ontdek hoe u het opnieuw instelt.

Ontdek hoe u een aantal veel voorkomende aanmeldingsproblemen kunt oplossen om weer toegang te krijgen tot uw account.

Lees hoe u uw betalingsmethode of factuurgegevens kunt bijwerken.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-lidmaatschap te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw lidmaatschap bij te werken of te wijzigen.

In de meeste gevallen wordt de proefversie automatisch omgezet in een betaald lidmaatschap. Als u niet werd gevraagd om uw betalingsgegevens in te voeren toen u zich aanmeldde voor de proefversie, dan kunt u deze stapsgewijze instructies volgen om uw proefversie om te zetten in een betaald lidmaatschap.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-lidmaatschap en de Adobe-abonnementsvoorwaarden. Nadat u uw Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, hebt u geen toegang meer tot uw Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van uw betaalde Creative Cloud-lidmaatschap. Uw cloudopslag wordt ook teruggebracht tot 2 GB. Maar u blijft toegang houden tot onze gratis lidmaatschapsvoordelen en alle bestanden die u rechtstreeks op uw apparaat hebt opgeslagen.

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en lidmaatschappen.

Tekst naar vectorafbeelding mogelijk gemaakt door Adobe Firefly, de creatieve, generatieve AI-modellen uit de Adobe-familie, helpt u bewerkbare vectorafbeeldingen te genereren met behulp van een eenvoudige tekstprompt.

Tekst naar vectorafbeelding is beschikbaar overal waar Adobe-services aanbiedt. De functie is niet beschikbaar voor gebruikers in China.

Selecteer de vectorillustratie (en de rasterafbeelding om een mock-up van de illustratie te maken, indien beschikbaar). Selecteer vervolgens Object > Mock-up > Maken. Meer informatie over Mock-up.

Generatief kleuren aanpassen, mogelijk gemaakt door Adobe Firefly, de creatieve, generatieve AI-modellen uit de Adobe-familie, helpt u illustraties snel opnieuw te kleuren met behulp van een simpele tekstinstructie. U kunt de kleuren verder verfijnen met behulp van het wiel voor kleurbalans, de beheerde kleurenbibliotheek of de Kleurthemakiezer.

Generatief kleuren aanpassen is beschikbaar overal waar Adobe services aanbiedt. De functie is niet beschikbaar voor gebruikers in China.

U stelt de opties voor het insluiten van lettertypen, afbeeldingen en andere informatie in nadat u de volgende opties hebt gekozen: Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van de door u gekozen bestandsindeling. Meer informatie over illustraties opslaan.

U kunt de objecten (of teksten) die u wilt laten overlappen selecteren. Selecteer in de menubalk kiezen Object > Verstrengelen > Maken. Meer informatie over het maken en bewerken van overlappende ontwerpen vindt u in Objecten verstrengelen.

U kunt realistische 3D-afbeeldingen maken door effecten en belichting te combineren met materialen uit Adobe Substance.

Met Ter beoordeling delen kunt u een koppeling maken en delen waarmee anderen, met of zonder Adobe account, opmerkingen kunnen toevoegen.

Ja, u kunt een tekst of een tekstkader kopiëren van InDesign naar Illustrator met behoud van de lettertypestijl, opmaak, en teken- en alinea-eigenschappen van de brontekst. Ontdek hoe u InDesign-tekst kunt kopiëren en plakken naar Illustrator.

Er zijn meerdere manieren om illustraties te importeren of exporteren tussen Illustrator en Photoshop. Kom te weten hoe u Illustrator-illustraties gebruikt in Photoshop.

Ja! Gelukkig kunt u met automatisch gegevensherstel van Illustrator waarschijnlijk het grootste deel van uw werk herstellen, zelfs wanneer u het bestand niet recent hebt opgeslagen.

Raadpleeg Illustrator-crashproblemen verhelpen om enkele basiscontroles uit te voeren en oplossingen te vinden voor uw specifieke crashprobleem.

Identificeer de fabrikant van de GPU-kaart en werk de specifieke GPU-stuurprogramma's bij.

Werk de Wacom-stuurprogramma's bij.

Verwijder alle instanties van Microsoft Visual C++ van uw computer en installeer de nieuwste versie.

Raadpleeg Problemen met het lettertype verhelpen om beschadigde lettertypen te identificeren en te verwijderen.

Klik op het pictogram GPU-prestaties op de applicatiebalk en selecteer GPU-prestatiesMeer informatie over GPU-prestaties.

Meer informatie over het optimaliseren van Illustrator-prestaties in Windows en macOS.

Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple Silicon M1-chip met 1,5 keer de snelheid van gelijksoortig geconfigureerde systemen van eerdere generaties. Zie Illustrator voor Apple Silicon voor meer informatie.