Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

U kunt Illustrator uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Illustrator en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy, en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Kom te hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Algemene taken

U stelt de opties voor het insluiten van lettertypen, afbeeldingen en andere informatie in door eerst naar Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan te gaan. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van de door u gekozen bestandsindeling. Meer informatie over Illustraties opslaan.

Leer om transparantie te bekijken en te wijzigen in dit artikel over transparantie en overvloeimodi.

Illustrator bevat verschillende methoden om objecten te knippen, te splitsen en bij te snijden, waaronder de gereedschappen Mes en Schaar.

Illustrator gebruikt maskers in plaats van bijsnijden om delen van de afbeelding te verbergen. Leer hoe u knipmaskers gebruikt en bewerkt.

Prestaties

Klik in de toepassingsbalk op het pictogram GPU-Prestaties en selecteer GPU-Prestaties. Meer informatie over GPU-Prestaties.

Zorg er eerst voor dat de drivers van uw video-adapter volledig zijn bijgewerkt. Als het probleem hiermee niet is opgelost, volgt u de oplossingen in deze Gids voor het oplossen van problemen met GPU-Prestaties.

Probeer deze technieken om de prestaties van Illustrator op Windows of Mac OS X te optimaliseren.

Crashen

Ja! Gelukkig kunt u met Illustrator automatische gegevensherstel waarschijnlijk het grootste deel van uw werk herstellen, ook als u het bestand niet onlangs hebt opgeslagen.

Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat Illustrator crasht als het wordt opgestart. Mogelijk moet u het stuurprogramma van uw invoerapparaat bijwerken.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Populaire Illustrator-subforums