Tips voor het oplossen van problemen en help

Ja! Gelukkig kunt u met Illustrator automatische gegevensherstel waarschijnlijk het grootste deel van uw werk herstellen, zelfs wanneer u het bestand niet kortgeleden hebt opgeslagen.

Raadpleeg Illustrator-crashproblemen verhelpen om enkele basiscontroles en -reparaties uit te voeren en oplossingen te vinden voor uw specifieke crashprobleem.

Identificeer de fabrikant van de GPU-kaart en update de specifieke GPU-stuurprogramma's.

Voer een update van de Wacom-stuurprogramma's uit.

Verwijder alle instanties van Microsoft Visual C++ van uw computer en installeer de nieuwste versie.

Raadpleeg Problemen met het lettertype verhelpen om beschadigde lettertypen te identificeren en te verwijderen.

Klik in de toepassingsbalk op het pictogram GPU-Prestaties en selecteer GPU-Prestaties. Meer informatie over GPU-Prestaties.

Zorg er eerst voor dat de drivers van uw video-adapter volledig zijn bijgewerkt. Als het probleem hiermee niet is opgelost, volgt u de oplossingen in deze Gids voor het oplossen van problemen met GPU-Prestaties.

Probeer deze technieken om de prestaties van Illustrator op Windows of Mac OS X te optimaliseren.

Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple Silicon M1-chip met 1,5 keer de snelheid van gelijksoortig geconfigureerde systemen van eerdere generaties. Zie Illustrator voor Apple Silicon voor meer informatie.

U stelt de opties voor het insluiten van lettertypen, afbeeldingen en andere informatie in door eerst naar Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan te gaan. De opties kunnen verschillen, afhankelijk van de door u gekozen bestandsindeling. Meer informatie over Illustraties opslaan.

Deze tutorial begeleidt u bij het maken van een gepersonaliseerd logo met op vectoren gebaseerde afbeeldingen. Kom in dit artikel over transparantie en overvloeimodi meer te weten over het weergeven en wijzigen van transparantie.

U kunt realistische 3D-afbeeldingen maken door effecten en belichting te combineren met materialen uit Adobe Substance.

U kunt objecten op de iPad of desktop laten overvloeien met de tool Overvloeien.

Illustrator bevat verschillende methoden om objecten te knippen, te splitsen en bij te snijden, waaronder de gereedschappen Mes en Schaar.

Gebruik de tool Weergave roteren of de trackpad om de canvasweergave te roteren.

Er zijn meerdere manieren om kunstwerken te importeren of exporteren tussen Illustrator en Photoshop. Kom te weten hoe u Illustrator-kunstwerken gebruikt in Photoshop.

U kunt Illustrator uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates.

U kunt ook de systeemvereisten voor Illustrator bekijken om na te gaan of uw systeem compatibel is met onze updates. Illustrator wordt native uitgevoerd op Apple-computers met de Apple Silicon M1-chip. Zie Illustrator voor Apple Silicon voor meer informatie.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Illustrator en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over Creative Cloud-app op een andere computer installeren.

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Lees hoe u het opnieuw instelt.

Volg de stappen die worden vermeld in Uw creditcard en factureringsgegevens bijwerken.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.