Leer hoe u in Lightroom Classic voor desktop foto's synchroniseert met het Lightroom-ecosysteem voor apps.

Lightroom Classic instellen voor synchronisatie

Let op:

Gebruikt u Lightroom Classic en Lightroom samen met synchronisatieservices, zoals Microsoft OneDrive of Apple iCloud Drive, op uw computer? Controleer of de locatie voor de afbeeldingen van het Lightroom-ecosysteem in uw synchronisatie-instellingen is uitgesloten om ongewild verbruik van de online opslagruimte van uw synchronisatieclient te voorkomen. In de Lightroom-synchronisatievoorkeuren van Lightroom Classic kunt u ook een andere maplocatie opgeven die niet is gemarkeerd voor het uploaden naar de online opslag van uw synchronisatieservice voor het downloaden van de afbeeldingen van het Lightroom-ecosysteem.

1. Klik op Help > Updates. Controleer of u met de meest recente versie van Lightroom Classic werkt.

2. Klik op Aan de slag met Lightroom in de linkerbovenhoek van het scherm. Meld u aan bij Lightroom Classic voor desktop met uw Adobe ID.

3. Voer op de aanmeldingspagina uw Adobe ID en -wachtwoord in en klik op Aanmelden.

4. Klik na het aanmelden op uw gebruikersnaam die nu in de linkerbovenhoek verschijnt en controleer of de optie Synchroniseren met Lightroom is ingeschakeld.

Opmerking:

In het aanmeldscherm hebt u mogelijk de keuze tussen een persoonlijk account en een zakelijk account. Raadpleeg voor meer informatie Van Adobe ID overschakelen op Enterprise ID.

Verzamelingen instellen

Om Lightroom Classic-foto's te synchroniseren met Adobe Photoshop Lightroom-apps, moeten ze zich bevinden in gesynchroniseerde verzamelingen. Foto's binnen een gesynchroniseerde verzameling zijn automatisch beschikbaar in Lightroom op uw desktop, mobiele apparaat en op internet.

1. Tijdens het maken van verzamelingen in Lightroom Classic schakelt u in het dialoogvenster Verzameling maken het selectievakje Synchroniseren met Lightroom in.

2. Als u bestaande verzamelingen hebt, kunt u deze ook instellen op Synchroniseren met Lightroom.

Pictogram Synchroniseren in het deelvenster Verzameling van Lightroom Classic CC
    Klik op het pictogram Synchroniseren om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen in de verzamelingen worden gesynchroniseerd met uw apparaat

A. Niet-gesynchroniseerde verzameling B. Gesynchroniseerde verzameling (pictogram van pijl in twee richtingen)

Opmerking:

U kunt ook met de rechtermuisknop op een bestaande verzameling klikken en Synchroniseren met Lightroom in het contextmenu kiezen.

3. Als u de synchronisatie van een verzameling met uw apparaat wilt stoppen, voert u in het deelvenster Verzamelingen een van de volgende handelingen uit:

• Klik op het pictogram Synchroniseren naast de naam van de verzameling.
    • Klik met de rechtermuisknop op een verzameling en schakel het selectievakje Synchroniseren met Lightroom in het contextmenu uit.

Lightroom-synchronisatievoorkeuren instellen

Op het tabblad Lightroom-synchronisatie in het dialoogvenster Voorkeuren geeft u de instellingen op voor het synchroniseren van foto's tussen Lightroom Classic en het Lightroom-ecosysteem met apps. Om de synchronisatievoorkeuren in Lightroom Classic te openen, kiest u eerst het menu Bewerken (Windows)/Lightroom Classic (Macintosh) en vervolgens het tabblad Voorkeuren > Lightroom Classic synchroniseren.

Account

In het Account-gedeelte kunt u informatie over uw account bekijken: Adobe ID, Naam, Status, Geabonneerd, Einddatum, Uploads. U kunt klikken op Meer accountinfo online om uw Adobe ID-account online te openen, en u aanmelden met uw Adobe ID (uw e-mailadres) en wachtwoord.

Met Alle gesynchroniseerde gegevens verwijderen verwijdert u alle afbeeldingsgegevens en gesynchroniseerde gegevens uit Creative Cloud, zoals voorvertoningen, metagegevens en ontwikkelinstellingen. Dit heeft geen effect op de oorspronkelijke foto's die zijn opgeslagen op uw computer. Ook alle verzamelingen blijven behouden, maar hun synchronisatie-instellingen voor worden teruggezet.

Opties

U kunt de optie Slaapstand tijdens synchronisatie voorkomen selecteren om te voorkomen dat uw computer in de slaapstand komt tijdens het synchroniseren van afbeeldingen tussen Lightroom Classic voor desktop en Lightroom-apps.

Locatie

Standaard synchroniseert Lightroom Classic voor desktop uw afbeeldingen van Lightroom naar:

• (Win) C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\Afbeeldingen
  • (Mac) /Gebruikers/[gebruikersnaam]/Afbeeldingen

U kunt de volgende opties gebruiken om een gewenste locatie te kiezen voor afbeeldingen van Lightroom en om een mapstructuur op te geven.

Geef een locatie op voor de afbeeldingen van Lightroom

Kies een voorkeurspad voor het downloaden van de afbeeldingen van Lightroom.

Submappen met opnamedatum gebruiken

Selecteer deze optie om een gewenste submapindeling te kiezen voor het downloaden van afbeeldingen van het Lightroom-ecosysteem op de hierboven opgegeven locatie.

Lightroom-foto's openen in de Adobe Creative Cloud mobiele app

Foto's in gesynchroniseerde verzamelingen in Lightroom Classic op uw desktop zijn automatisch beschikbaar in de Adobe Creative Cloud mobiele app.

Ga als volgt te werk om uw foto's in een gesynchroniseerde Lightroom Classic-verzameling te openen in de Adobe Creative Cloud mobiele app:

1. Zorg ervoor dat in Lightroom Classic op uw desktop de optie Synchroniseren met Lightroom is ingeschakeld.

Zie voor meer informatie Lightroom Classic instellen voor synchronisatie.

2. In het deelvenster Verzamelingen moet u de optie Synchroniseren met Lightroom inschakelen voor de verzamelingen die u wilt synchroniseren.

Zie voor meer informatie Verzamelingen instellen.

3. Open de Adobe Creative Cloud-app op uw Android of iOS mobiele apparaat en meld u aan met uw Adobe ID.

4. Tik in de Adobe Creative Cloud mobiele app op Uw werk en navigeer naar het tabblad Lr-foto's

Kies My Assets (Mijn middelen) in de Creative Cloud mobiele app