Leer hoe u in Lightroom Classic CC voor desktop foto's synchroniseert met het Lightroom CC-ecosysteem voor apps.

Opmerking:

U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk Help voor Photoshop Lightroom CC.

Lightroom Classic CC instellen voor synchronisatie

Let op:

Gebruikt u Lightroom Classic CC en Lightroom CC samen met synchronisatieservices, zoals Microsoft OneDrive of Apple iCloud Drive, op uw computer? Om ongewild verbruik van de online opslagruimte van uw synchronisatieclient te voorkomen, controleert u of de locatie voor de afbeeldingen van Lightroom CC in uw synchronisatie-instellingen is uitgesloten. In de Lightroom-synchronisatievoorkeuren van Lightroom Classic CC kunt u ook een andere maplocatie opgeven die niet is gemarkeerd voor het uploaden naar de online opslag van uw synchronisatieservice voor het downloaden van de afbeeldingen van Lightroom CC.

1. Klik op Help > Updates. Controleer of u met de meest recente versie van Lightroom Classic CC werkt.

2. Klik op Aan de slag met Lightroom CC in de linkerbovenhoek van het scherm. Meld u aan bij Lightroom Classic CC voor desktop met uw Adobe ID.

Naamplaatje van Lightroom Classic CC
    U vindt het naamplaatje in de linkerbovenhoek van de interface van Lightroom Classic CC voor desktop.
  3. Voer op de aanmeldingspagina uw Adobe ID en -wachtwoord in en klik op Aanmelden.

4. Na het aanmelden klikt u op uw gebruikersnaam die nu in de linkerbovenhoek verschijnt en bevestigt u dat de optie Synchroniseren met Lightroom CC is ingeschakeld.

De optie Synchroniseren met Lightroom CC van het naamplaatje
    Synchroniseren met Lightroom CC

Opmerking:

In het aanmeldscherm hebt u mogelijk de keuze tussen een persoonlijk account en een zakelijk account. Raadpleeg voor meer informatie Van Adobe ID overschakelen op Enterprise ID.

Verzamelingen instellen

Om Lightroom Classic-foto's te synchroniseren met Adobe Photoshop Lightroom CC-apps, moeten ze zich bevinden in gesynchroniseerde verzamelingen. Foto's binnen een gesynchroniseerde verzameling zijn automatisch beschikbaar in Lightroom CC op uw desktop, mobiele apparaat en op internet.

1. Tijdens het maken van verzamelingen in Lightroom Classic CC schakelt u in het dialoogvenster Verzameling maken het selectievakje Synchroniseren met Lightroom CC in.

De optie Synchroniseren met Lightroom CC in het dialoogvenster Verzameling maken
    Een nieuwe verzameling instellen voor Synchroniseren met Lightroom CC
  2. Als u bestaande verzamelingen hebt, kunt u deze ook instellen op Synchroniseren met Lightroom CC.

Pictogram Synchroniseren in het deelvenster Verzameling van Lightroom Classic CC
    Klik op het pictogram Synchroniseren om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen in de verzamelingen worden gesynchroniseerd met uw apparaat

A. Niet-gesynchroniseerde verzameling B. Gesynchroniseerde verzameling (pictogram van pijl in twee richtingen)

Opmerking:

U kunt ook met de rechtermuisknop op een bestaande verzameling klikken en Synchroniseren met Lightroom CC in het contextmenu kiezen.

3. Als u de synchronisatie van een verzameling met uw apparaat wilt stoppen, voert u in het deelvenster Verzamelingen een van de volgende handelingen uit:

• Klik op het pictogram Synchroniseren naast de naam van de verzameling.
    • Klik met de rechtermuisknop op een verzameling en schakel het selectievakje Synchroniseren met Lightroom CC in het contextmenu uit.

Lightroom-synchronisatievoorkeuren instellen

Op het tabblad Lightroom-synchronisatie in het dialoogvenster Voorkeuren geeft u de instellingen op voor het synchroniseren van foto's tussen Lightroom Classic CC en het Lightroom CC-ecosysteem met apps. Om de synchronisatievoorkeuren in Lightroom Classic te openen, kiest u eerst het menu Bewerken (Windows) / Lightroom Classic CC (Macintosh) en vervolgens het tabblad Voorkeuren > Synchroniseren.

Lightroom-synchronisatievoorkeuren
Lightroom-synchronisatievoorkeuren

Account

In het Account-gedeelte kunt u informatie over uw account bekijken: Adobe ID, Naam, Status, Geabonneerd, Einddatum, Uploads. U kunt klikken op Meer accountinfo online om uw Adobe ID-account online te openen, en u aanmelden met uw Adobe ID (uw e-mailadres) en wachtwoord.

Met Alle gesynchroniseerde gegevens verwijderen verwijdert u alle afbeeldingsgegevens en gesynchroniseerde gegevens uit Creative Cloud, zoals voorvertoningen, metagegevens en ontwikkelinstellingen. Dit heeft geen effect op de oorspronkelijke foto's die zijn opgeslagen op uw computer. Ook alle verzamelingen blijven behouden, maar hun synchronisatie-instellingen voor worden teruggezet.

Opties

U kunt de optie Slaapstand tijdens synchronisatie voorkomen selecteren om te voorkomen dat uw computer in de slaapstand komt tijdens het synchroniseren van afbeeldingen tussen Lightroom Classic CC voor desktop en Lightroom CC-apps.

Locatie

Standaard synchroniseert Lightroom Classic CC voor desktop uw afbeeldingen van Lightroom CC naar:

• (Win) C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\Afbeeldingen
  • (Mac) /Gebruikers/[gebruikersnaam]/Afbeeldingen

U kunt de volgende opties gebruiken om een gewenste locatie te kiezen voor afbeeldingen van Lightroom CC en om een mapstructuur op te geven.

Geef een locatie op voor de afbeeldingen van Lightroom CC

Kies een voorkeurspad voor het downloaden van de afbeeldingen van Lightroom CC.

Submappen met opnamedatum gebruiken

Selecteer deze optie om een gewenste submapindeling te kiezen voor het downloaden van afbeeldingen van Lightroom CC in de hierboven opgegeven locatie.

Lightroom-foto's openen in de Adobe Creative Cloud mobiele app

Foto's in gesynchroniseerde verzamelingen in Lightroom Classic CC op uw desktop zijn automatisch beschikbaar in de Adobe Creative Cloud mobiele app.

Ga als volgt te werk om uw foto's in een gesynchroniseerde Lightroom Classic CC-verzameling te openen in de Adobe Creative Cloud mobiele app:

1. Zorg ervoor dat in Lightroom Classic CC op uw desktop de optie Synchroniseren met Lightroom CC is ingeschakeld.

Zie voor meer informatie Lightroom Classic CC instellen voor synchronisatie.

2. In het deelvenster Verzamelingen moet u de optie Synchroniseren met Lightroom CC inschakelen voor de verzamelingen die u wilt synchroniseren.

Zie voor meer informatie Verzamelingen instellen.

3. Open de Adobe Creative Cloud-app op uw Android of iOS mobiele apparaat en meld u aan met uw Adobe ID.

4. Tik in de Adobe Creative Cloud mobiele app op Uw werk en navigeer naar het tabblad Lr-foto's

Kies My Assets (Mijn middelen) in de Creative Cloud mobiele app