Waarom is er deze keer een hoger bedrag in rekening gebracht?

Als er hogere kosten op uw rekening staan dan u had verwacht, controleert u hier wat de redenen kunnen zijn.

Is uw lidmaatschap onlangs verlengd?

De hogere kosten kunnen zijn omdat de promotieprijs voor het lidmaatschap is beëindigd en er na verlenging de standaardprijs in rekening is gebracht. 

Geabonneerd op Creative Cloud voor studenten? Als u een Creative Cloud-abonnement voor studenten hebt gekocht, is na het einde van uw promotieperiode mogelijk het standaardbedrag voor het abonnement in rekening gebracht. Ga voor meer informatie naar Creative Cloud-abonnementen.

Bent u geabonneerd op een proefversie van een Adobe-product of -service?

De gratis proefversies van sommige Adobe-producten en -services zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator of Adobe Stock worden na de proefperiode automatisch omgezet naar een betaalde versie. Ga naar de pagina Abonnementen om de producten en services te bekijken waarop u momenteel bent geabonneerd.

Hebt u per ongeluk een premiumafbeelding van Adobe Stock aangeschaft?

Als u een Adobe Stock-lidmaatschap hebt, kunt u standaardafbeeldingen downloaden conform uw abonnementsvoorwaarden. Alle premiumafbeeldingen die u koopt, worden apart in rekening gebracht. Controleer uw Bestellingen en facturen om te zien of u premiumafbeeldingen van Adobe Stock hebt gekocht.

Hebt u extra Stock-afbeeldingen gekocht (buiten uw maandelijkse abonnementsbundel)?

Als u een Adobe Stock-lidmaatschap hebt, zijn er mogelijk kosten in rekening gebracht wanneer u afbeeldingen hebt gekocht buiten uw maandelijkse abonnementsbundel.

Hebt u uw lidmaatschap geannuleerd?

Als u uw lidmaatschap tijdens uw contract annuleert, worden er annuleringskosten in rekening gebracht. Lees Meer informatie over Creative Cloud-abonnementsvoorwaarden en het restitutiebeleid.

Hebt u een service gekocht zoals Adobe Acrobat Export PDF, die jaarlijks wordt betaald?

Als u een service zoals Adobe Acrobat PDF Pack, Adobe Acrobat Export PDF of Fill & Sign die jaarlijks betaald worden hebt aangeschaft, kan het zijn dat uw abonnement is verlengd.Controleer de details van uw abonnement op uw pagina Abonnementen.

Is de lidmaatschapsprijs in uw regio onlangs gestegen?

Als de lidmaatschapsprijs in uw regio onlangs is gewijzigd, worden de bijgewerkte kosten op uw rekening weergegeven. U moet vooraf een e-mailcommunicatie van Adobe ontvangen over eventuele prijswijzigingen. U kunt de lidmaatschapsprijs ook controleren op uw pagina Abonnementen.

Heeft uw bank kosten in rekening gebracht voor de betaalkaart?

In bepaalde regio's kunnen banken u kosten in rekening brengen voor het gebruiken van een betaalkaart. Als u met een betaalkaart heeft betaald, controleer dan of uw bank transactiekosten heeft toegevoegd.

Verwante informatie

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?