Handboek Annuleren

Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements

1. Handboek voor Adobe Premiere Elements
  2. Inleiding tot Adobe Premiere Elements
    1. Nieuw in Premiere Elements
    2. Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Modus met instructies
    5. Gebruik pan en zoom om een video-achtig effect te creëren
    6. GPU-versnelde rendering
  3. Werkruimte en workflow
    1. Het startscherm leren kennen
    2. Automatisch gemaakte collages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Voorkeuren
    5. Tools
    6. Sneltoetsen
    7. Audioweergave
    8. Wijzigingen ongedaan maken
    9. Sneltoetsen aanpassen
    10. Werkschijven gebruiken
  4. Werken met projecten
    1. Een project maken
    2. Instellingen en voorinstellingen voor projecten aanpassen
    3. Projecten opslaan en een reservekopie maken
    4. Films voorvertonen
    5. Een videocollage maken
    6. Een videoverhaal maken
    7. Instant films maken
    8. Clipeigenschappen weergeven
    9. De bestanden van een project weergeven
    10. Projecten archiveren
    11. GPU-versnelde rendering
  5. Media importeren en toevoegen
    1. Media toevoegen
    2. Richtlijnen voor het toevoegen van bestanden
    3. De duur instellen voor geïmporteerde stilstaande beelden
    4. 5.1 audio importeren
    5. Werken met offline bestanden
    6. Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements
    7. Speciale clips maken
    8. Werken met hoogte-breedteverhoudingen en velden
  6. Clips rangschikken
    1. Clips rangschikken in de tijdlijn van de Professionele weergave
    2. Clips groeperen, koppelen en uitschakelen
    3. Clips rangschikken op de tijdlijn van de Snelle weergave
    4. Werken met clip- en tijdlijnmarkeertekens
  7. Clips bewerken
    1. Ruis reduceren
    2. Object selecteren
    3. Spontane momenten
    4. Smart Trim
    5. De snelheid en duur van een clip wijzigen
    6. Clips splitsen
    7. Frames stilzetten en vasthouden
    8. Helderheid, contrast en kleur aanpassen - Bewerken met instructies
    9. Videobeelden stabiliseren met Shake Stabilizer
    10. Beeldmateriaal vervangen
    11. Werken met bronclips
    12. Ongewenste frames bijsnijden - Bewerken met instructies
    13. Clips bijsnijden
    14. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
  8. Overgangen toepassen
    1. Overgangen toepassen op clips
    2. Basisbeginselen van overgangen
    3. Overgangen aanpassen
    4. Overgangen toevoegen tussen videoclips - Bewerken met instructies
    5. Speciale overgangen maken
    6. Een Luma-overgangseffect met vervaging creëren - Bewerken met instructies
  9. Basisbeginselen speciale effecten
    1. Effectenreferentie
    2. Effecten toepassen en verwijderen
    3. Maak een zwart-witvideo met een opvallend kleuraccent - Bewerken met instructies
    4. Tijd opnieuw toewijzen - Bewerken met instructies
    5. Basis voor effecten
    6. Werken met voorinstellingen voor effecten
    7. Effecten vinden en rangschikken
    8. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    9. Frame vullen - Bewerken met instructies
    10. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    11. Aanbevolen procedures voor het maken van een timelapsevideo
  10. Speciale effecten toepassen
    1. Video-effecten creëren met het gereedschap pannen en zoomen
    2. Transparantie en objecten op elkaar plaatsen
    3. Clips verplaatsen, schalen of roteren met het effect Beweging
    4. Een effectenmasker toepassen op uw video
    5. Temperatuur en tint aanpassen
    6. Een glaspaneeleffect creëren - Bewerking met instructies
    7. Een beeld-in-beeld-bedekking maken
    8. Effecten toepassen aan de hand van aanpassingslagen
    9. Titel toevoegen aan uw film
    10. Nevel verwijderen
    11. Een Beeld-in-beeld maken - Bewerken met instructies
    12. Een effect Vignettering maken
    13. Een effect Gesplitste tint toevoegen
    14. FilmLooks-effecten toevoegen
    15. Een HSL-tunereffect toevoegen
    16. Frame vullen - Bewerken met instructies
    17. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    18. Geanimeerde lucht - Bewerken met instructies
    19. Object selecteren
    20. Geanimeerde mattes - Bewerken met instructies
    21. Dubbele belichting - Bewerken met instructies
  11. Speciale audio-effecten
    1. Audio mixen en het volume aanpassen met Adobe Premiere Elements
    2. Geluidseffecten toevoegen aan een video
    3. Muziek toevoegen aan videoclips
    4. Verhalen maken
    5. Soundtracks gebruiken
    6. Muziek remix
    7. Verhaal toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
    8. Muziek toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
  12. Filmtitels
    1. Titels maken
    2. Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen
    3. Kleuren en schaduwen toevoegen aan titels
    4. Tekst bewerken en opmaken
    5. Bewegingstitels
    6. Titels exporteren en importeren
    7. Objecten in titels rangschikken
    8. Titels voor televisie ontwerpen
    9. Stijlen toepassen op tekst en afbeeldingen
    10. Een video toevoegen in de titel
  13. Schijfmenu's
    1. Schijfmenu's maken
    2. Werken met menumarkeertekens
    3. Typen schijven en menuopties
    4. Menu's voorvertonen
  14. Uw films delen en exporteren
    1. Uw video's exporteren en delen
    2. Delen voor afspelen op een computer
    3. Basisprincipes compressie en gegevenssnelheden
    4. Gemeenschappelijke instellingen voor delen

Lijst met systeemvereisten die nodig zijn om Adobe Premiere Elements 2022 optimaal te laten functioneren.

Windows

• Intel 6e generatie of nieuwere processor of AMD-equivalent met SSE4.1-ondersteuning
  • Microsoft Windows 10 versie 2004 of later (versie 21H1 aanbevolen); Windows 11 (versie 21H2); Alleen 64-bits versies; Windows 7, Windows 8.1 niet ondersteund
  • HEIF/HEVC-import alleen ondersteund op Windows 10 versie 1903 of hoger; bezoek www.adobe.com/go/preheifinfo
  •  8 GB RAM
  • 6,7 GB beschikbare ruimte op de harde schijf om applicaties te installeren; 13 GB extra om alle optionele content te downloaden; extra vrije ruimte vereist tijdens de installatie (kan niet installeren op een volume dat een hoofdlettergevoelig bestandssysteem gebruikt, of op verwisselbare flash-opslagapparaten)
  • 1280 x 800 weergaveresolutie (op schaalfactor van 100%)
  • Met Microsoft DirectX 12 compatibel stuurprogramma voor geluid en monitor
  • Windows Media Player (vereist voor importeren/exporteren van Windows Media-indelingen)
  •  Compatibele dvd-brander vereist om dvd’s te branden

macOS

• Intel 6th Generation-processor of nieuwer; Apple M1-processor (met Rosetta 2)
  • macOS 10.15, macOS 11 of macOS 12 (12.4 of hoger)
  • 8 GB RAM
  • 8 GB beschikbare ruimte op de harde schijf om applicaties te installeren; 11 GB extra om alle optionele content te downloaden; extra vrije ruimte vereist tijdens installatie (kan niet installeren op een volume dat een hoofdlettergevoelig bestandssysteem gebruikt, of op verwisselbare flash-opslagapparaten)
  • 1280 x 800 weergaveresolutie (op schaalfactor van 100 %)

Voor zowel Windows als macOS

• Dvd-rom-station (voor installatie vanaf dvd)
  • Internetverbinding vereist voor het activeren van het product en het downloaden van content
  • Aanbevolen specificaties:
    • Intel 7e generatie of nieuwere processor of AMD-equivalent met SSE4.1- en AVX-ondersteuning
    • 16 GB RAM voor HD-media
    • 32 GB of meer RAM voor 4K-media
    • 4 GB GPU VRAM*
    • Snelle interne SSD voor app-installatie en cache
    • Extra snel(le) station(s) voor media

Door Adobe Premiere Elements ondersteunde import-/export-indelingen zijn onder andere:

• AVCHD (alleen importeren)
  • DV-AVI (importeren/exporteren onder Windows)
  • DVD (alleen Windows)
  • H.264
  • HEVC
  • HDV
  • MPEG -1 (alleen importeren)
  • MPEG-2
  • MPEG-4, MP3
  • QuickTime (beperkte codecs)
  • Windows Media (alleen Windows)
Opmerking:

Voor een lijst met aanbevolen GPU-kaarten gaat u naar www.adobe.com/go/pregpu_nl.

Opmerking:

* Dit product integreert mogelijk met of staat toegang toe aan bepaalde onlineservices die door Adobe of derde partijen worden gehost. Online services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder, en vereisen dat u akkoord gaat met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het het Adobe-privacybeleid (zie www.adobe.com/go/terms_nl). De online services zijn niet beschikbaar in alle landen of talen, vereisen mogelijk gebruikersregistratie en kunnen helemaal of gedeeltelijk zonder voorafgaande kennisgeving worden stopgezet of gewijzigd. Er zijn mogelijk aanvullende kosten of abonnementskosten van toepassing.