Vind antwoorden op veelgestelde vragen van bijdragers over belastingen.

General tax FAQs

Met wie kan ik contact opnemen met vragen over belastingformulieren?

Leden van het Adobe Stock-team kunnen je geen advies geven over individuele belastingkwesties of het invullen van formulieren. We kunnen je alleen helpen met technische problemen. Stuur een e-mail naar adobetax@adobe.com.

Kan ik een vooraf ingevuld belastingformulier uploaden?

Nee, je kunt geen vooraf ingevuld belastingformulier uploaden. Je moet het belastingformulier online invullen in het Belastingcentrum.

Mijn belastingformulier wordt geweigerd wanneer ik probeer het bronbelastingtarief (WHT) op regel 10 in te voeren. Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat het formulier wordt geaccepteerd?

Voer geen decimalen in bij het bronbelastingtarief (WHT) (bijvoorbeeld 10% in plaats van 10,00%).

Waar kan ik mijn 1099 downloaden?

We bieden momenteel niet de mogelijkheid een 1099 te downloaden. Eind januari zullen we je een papieren exemplaar van je 1099 sturen. Controleer of het adres in je bijdragersaccount correct is om ervoor te zorgen dat je het formulier ontvangt.

Kunnen jullie me een inkomstenoverzicht verstrekken?

Ja, stuur een e-mail naar adobetax@adobe.com om een ​​ondertekende verklaring aan te vragen met de verdiende royalty's en de bronbelasting (WHT) voor het gewenste jaar.

Moet ik belasting betalen aan de IRS over de royalty's die ik verdien of houden jullie het geld automatisch in?

Wanneer royalty's worden verdiend, worden belastingen (indien van toepassing) automatisch ingehouden en door het belastingteam rechtstreeks betaald aan de Amerikaanse belastingdienst IRS.

Ik heb zojuist het relevante belastingformulier ingevuld. Wordt het geld dat in het verleden is ingehouden (voordat ik een geldig belastingformulier indiende) aan mij terugbetaald?

Nee, het gevalideerde formulier en het toepasselijke bronbelastingtarief zijn alleen van toepassing op toekomstige transacties.

FAQs specific to U.S. citizens and registered aliens

Welk belastingformulier moet ik invullen?

Individuele en zakelijke bijdragers uit de V.S. moeten formulier W-9 invullen.

Heb ik een ingevuld belastingformulier nodig om een ​​betaling aan te vragen?

Bijdragers in de V.S. (Amerikaans staatsburger of geregistreerde buitenlander in de V.S.) moeten beschikken over een gevalideerd belastingformulier om een ​​betaling te kunnen aanvragen.

Ik ben een Amerikaans staatsburger en moet een W-9 invullen, maar ik heb een buitenlands adres en het Belastingcentrum accepteert geen buitenlands adres op een W-9. Wat moet ik doen?

Vul een W-9 offline in (niet in het Belastingcentrum) en stuur deze per e-mail naar adobetax@adobe.com. We sturen je formulier per e-mail naar onze IT-afdeling die het systeem handmatig aanpast, zodat je kunt profiteren van het belastingtarief van 0%.

Ik ben een Amerikaanse bijdrager en ik heb geen exemplaar van mijn 1099 ontvangen. Kunnen jullie deze per e-mail naar mij sturen?

Ja, stuur je verzoek per e-mail naar adobetax@adobe.com. Werk daarnaast je adres in je bijdragersaccount bij om ervoor te zorgen dat je volgend jaar automatisch een papieren exemplaar ontvangt.

Waarom ontvang ik een 1099 als ik geen betaling heb aangevraagd of ontvangen?

Het systeem van Adobe Stock is zo ingesteld dat je een 1099 ontvangt op basis van de verdiende royalty's in elk jaar.

Dit gebeurt om verschillende redenen:

  • Zo wordt voorkomen dat bijdragers royalty's 'opsparen' en ze pas laten uitbetalen wanneer ze er belasting over willen betalen.
  • Verdiende royalty's vormen 'feitelijke inkomsten' op basis van de IRS-regels.
  • Hoewel bijdragers hun inkomsten pas kunnen laten uitbetalen als ze ten minste $ 50 hebben verdiend, kunnen ze technisch gezien hun account sluiten en hun royalty's ontvangen.

Let op: royalty's worden belast in het jaar dat je ze verdient, ze worden niet opnieuw belast wanneer je het geld opneemt.

FAQs specific to non-U.S. citizens

Welk belastingformulier moet ik invullen?

Bijdrager is een buitenlandse persoon: formulier W-8BEN

Bijdrager is een buitenlands bedrijf: formulier W-8BEN-E

Heb ik een ingevuld belastingformulier nodig om een ​​betaling aan te vragen?

Niet-Amerikaanse bijdragers kunnen een betaling aanvragen zonder dat ze een belastingformulier hebben ingevuld. Je moet hiervoor klikken op 'Nee, ik ben geen fiscaal inwoner van de V.S.'

Moet ik een Amerikaanse of buitenlandse TIN hebben om een ​​geldige W-8 te kunnen indienen?

Nee, een Amerikaanse of buitenlandse TIN is niet vereist om een ​​geldige W-8 in te dienen en te profiteren van het belastingverdrag tussen jouw land en de V.S. Opmerking: normaal gesproken heb je een TIN nodig, maar we hebben een speciale overeenkomst met de IRS waardoor je een W-8 kunt indienen zonder de TIN.

Ik woon in een land dat geen belastingverdrag met de V.S. heeft. Moet ik een formulier invullen?

Nee, het invullen van een formulier levert geen belastingvermindering op als je woont in een land zonder belastingverdrag met de V.S. Het bronbelastingtarief is 30%, ongeacht of het formulier is ingevuld of niet.

In het land waar ik woon, moet Adobe een verklaring van woonplaats van de V.S. verstrekken wanneer ik mijn belastingaangifte doe. Kunnen jullie dit verstrekken?

Ja, stuur een e-mail naar adobetax@adobe.com en we zullen je een kopie sturen van de meest recente versie in onze administratie.

In het land waar ik woon, moet Adobe het formulier '1042-S' verstrekken voor Amerikaanse broninkomsten van een buitenlandse persoon die zijn onderworpen aan bronbelasting. Kunnen jullie dit formulier verstrekken?

Vanwege een speciale overeenkomst die we hebben met de IRS, geven we geen afzonderlijke 1042-S-formulieren af aan elke bijdrager. We kunnen je echter op verzoek per e-mail een ondertekend document met inkomsten en de ingehouden belasting sturen. Stuur hiervoor een e-mail naar adobetax@adobe.com.

 

Wat is mijn bronbelastingtarief?

Stuur een e-mail naar adobetax@adobe.com om informatie te vragen over je bronbelastingtarief en andere benodigde gegevens over de bronbelasting.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid