Een inleiding in de technische en wettelijke vereisten en kwaliteitseisen voor ontwerpsjablonen in Adobe Stock met contactgegevens voor ontwerpers die hun werk willen indienen.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Sjablonen zijn ontwerpen die gebruikers kunnen bewerken en vervangen door hun eigen inhoud in Photoshop CC, Illustrator CC, or InDesign CC. Adobe Stock is op zoek naar sjablonen die nieuwe gebruikers inspireren en instrueren, terwijl ze ervaren gebruikers helpen consistente normen te hanteren.

Opmerking:

Ontwerpsjablonen worden momenteel niet geaccepteerd via de bijdragersportal.

Als je geïnteresseerd bent in het indienen van ontwerpsjablonen, vul je dit formulier in om je aan te melden als bijdrager van ​​Adobe Stock-sjablonen.

Voorbeelden van sjablonen
Voorbeelden van sjablonen
Aanvaardbare indelingen
Onaanvaardbare indelingen
  • Lay-outs voor drukwerk
  • Lay-outs voor presentaties
  • Web-lay-outs
  • UX/UI-kits
  • Modellen voor drukwerk en briefpapier
  • Apparaatmodellen
  • Fotomaskers
  • Logokits
  • Infographics
  • Afbeeldingen en tekst zonder lagen die niet kunnen worden bewerkt
  • Illustraties
  • Desktopachtergronden
  • Lay-outs met niet-standaardafmetingen (raadpleeg deze standaardafmetingen)

Vereisten voor elke inzending

Een ZIP-pakket dat de volgende drie bestanden bevat:

• Eén sjabloonbestand: moet zijn opgeslagen in de PSDT-, AIT- of INDT-indeling
  • Miniatuurafbeelding: moet Thumbnail.jpg heten

Breedte: 2048 px

Hoogte: 1424 px

• Voorvertoningsafbeelding: moet Preview1.jpg heten

Breedte: 2048 px

Hoogte: 1536-6144 px

Raadpleeg de Richtlijnen voor indiening van Adobe Stock-sjablonen voor meer informatie.

Basisrichtlijnen

Vereisten voor algemene tekst in sjablonen
Vereisten voor algemene tekst

Redenen van weigering

Alle sjablonen die worden ingediend bij Adobe Stock, doorlopen een beoordelingsproces om ervoor te zorgen dat de inhoud voldoet aan de normen voor ontwerp en technische kwaliteit van Adobe. Redenen voor weigering worden als een service aangeboden. Zoals staat vermeld in je bijdragersovereenkomst, kunnen we inhoud naar eigen inzicht weigeren of accepteren. Om je te helpen geslaagde Adobe Stock-sjablonen bij te dragen, vermelden we hier enkele veelvoorkomende redenen voor weigering die je kunt vermijden.

Reden van weigering Wat is het? Oplossing
Gebruik van lettertypen die niet afkomstig zijn van Adobe Fonts Bestand bevat lettertypen die niet kunnen worden gesynchroniseerd met Adobe Fonts.    Vervang lettertypen die niet afkomstig zijn van Adobe Fonts door te navigeren naar de website van Adobe Fonts/Typekit en te zoeken op stijl om een ​​visueel vergelijkbaar lettertype te vinden.
Schending van intellectuele eigendom Een afbeelding, illustratie of tekstgebied in het bestand bevat inhoud die de richtlijnen voor intellectuele eigendom schendt.      Verstrek een afstandsverklaring van het portretrecht of een afstandsverklaring van het eigendomsrecht voor het onderwerp in je inhoud en verwijder alle herkenbare merknamen, handelsmerken of beeldmerken in de inhoud en in de namen van de lagen.
Niet-algemene tekst    De sjabloon bevat tekstverwijzingen naar adressen of andere inhoud die te zeer lijken op bestaande namen, bedrijven of locaties.

Bijdragers mogen geen echte namen en verwijzingen naar herkenbare personen, bedrijven en locaties in hun sjablonen gebruiken. We raden aan fictieve en algemene namen te gebruiken voor personen, bedrijven/logo's en dergelijke.

Voorbeelden:

• Namen: 'Jan Smit', 'Jannie Smit', 'Jan Jansen'
  • Bedrijven: 'Jouw bedrijf', 'Jouw logo'
  • Koppelingen: 'Jij@voorbeeld.com', 'JouwInfo@voorbeeld.nl'
  • Adressen: 'Dorpsstraat 123, 4567 AB Stad'
  • Dummytekst/-alinea's: 'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing...'

Als je algemene tekst gebruikt, is het voor gebruikers ook duidelijker dat deze tekstvelden alleen tijdelijke aanduidingen zijn en door de gebruiker moeten worden vervangen.

Bruikbaarheidsproblemen Het sjabloonbestand is zo onvolledig, beschadigd, ongeorganiseerd of onduidelijk dat dit nadelig van invloed is op de bruikbaarheid.

Raadpleeg de richtlijnen voor specifieke apps voor meer informatie over de aanbevolen werkwijzen voor de verschillende bestandstypen voor sjablonen en om ervoor te zorgen dat je bestand technisch perfect en goed opgebouwd is:

Niet-standaardafmetingen
De sjabloonbestanden bevatten lay-outformaten die niet worden geaccepteerd door Adobe Stock
Raadpleeg de lijst met standaard papier- en schermformaten voor de meest recente formaten die we accepteren en pas je inhoud aan, zodat deze aan deze vereisten voldoet.
Niet uniek Het sjabloonbestand lijkt te veel op andere werken die je al hebt ingediend.
We accepteren maximaal 3 zeer vergelijkbare werken.

Contact opnemen

Als je geïnteresseerd bent in het indienen van sjablonen, vul je dit formulier in om je aan te melden als bijdrager van ​​Adobe Stock-sjablonen.

Voor andere vragen kunt je contact opnemen met template@adobe.com.