Deze pagina bevat een overzicht van sjablonen voor motion graphics en contactgegevens voor potentiële bijdragers.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Sjablonen voor motion graphics zijn nuttig voor de hele videogemeenschap. Voor beginnende gebruikers bieden sjablonen kant-en-klare inhoud van hoge kwaliteit die ze kunnen gebruiken als hulp bij hun creatieve pogingen. Gevorderde creatievelingen kunnen sjablonen voor motion graphics gebruiken als efficiënt hulpmiddel waarmee ze tijd besparen, inspiratie kunnen opdoen en nieuwe workflows kunnen ontdekken. Sjablonen gebruiken de beste procedures, zodat gebruikers effectief opties kunnen verkennen en hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Wil je ook sjablonen voor motion graphics bijdragen? Bekijk hier onze volledige richtlijnen en neem contact met ons op via motion@adobe.com, zodat we je materiaal kunnen beoordelen.

Opmerking:

Bijdragers die sjablonen voor motion graphics uploaden naar Adobe Stock, kunnen de bijdragersportal momenteel niet gebruiken. Verzend al je werk dat je wilt laten beoordelen naar motion@adobe.com.

Wat je kunt inzenden

Titels: beeldvullende animaties en scènes, tekstoverlays en call-outs, met intro- en outro-animaties

Overgangen: met opties om de richting van de animatie te wijzigen of met meerdere animatiestijlen

Achtergronden en video-overlays: animaties die in een laag boven of onder video kunnen worden geplaatst

Infographics: animaties die gegevens laten zien, zoals cirkeldiagrammen, staafdiagrammen, locatie en meer

Social media: animaties voor gebruik op socialmediakanalen, zoals video-eindschermen

Onderste derden: links of rechts uitgelijnde of gecentreerde animaties met één of meer tekstinvoervelden

Technische vereisten

Sjablonen moeten zijn gemaakt met After Effects CC versie 16 zonder plug-ins van derden.

Duur: 8-60 seconden

Maximale bestandsgrootte: 500 MB

Plug-ins van derden: geen plug-ins van derden

Compositie-instellingen

Afmetingen: 1920 x 1080 px

Duur: 8-60 seconden

Duur van overgangen: voor deze categorie sjablonen mag de compositie 1 seconde lang zijn

Framesnelheid: tussen 23,976/24 en 59,94/60

Veilige marge voor titels: het standaardontwerp van je motion graphic moet binnen de veilige marge voor titels vallen

Lettertypen

Alle sjablonen moeten Adobe Fonts-lettertypen gebruiken. Adobe Fonts is een lidmaatschapsservice voor lettertypen waarmee gebruikers toegang hebben tot bibliotheken en lettertypen kunnen synchroniseren met hun desktop. Doordat Adobe Fonts is geïntegreerd in Creative Cloud-apps, hoeven er geen aanvullende bestanden te worden gezocht, gedownload en geïnstalleerd, terwijl gebruikers zijn verzekerd van lettertypen van hoge kwaliteit met de juiste licentie. Let op het volgende wanneer je Adobe Fonts-lettertypen voor je sjabloon selecteert:

• Vermijd het gebruik van lettertypen van de Adobe Fonts Marketplace aangezien hiervoor een aanvullende aankoop is vereist naast het Creative Cloud-lidmaatschap.

Expressies/scripts

Expressies moeten universeel worden gemaakt met MatchNames. Gebruik Expression Universalizer 3.0 om expressies voor verschillende talen in te schakelen en fouten te voorkomen.

Assets in sjablonen

Je mag alleen elementen gebruiken die je zelf hebt gemaakt: Bijdragers moeten volledig eigenaar zijn van alle rechten op de assets in hun sjablonen, met inbegrip van eventuele benodigde licenties en afstandsverklaringen. Gebruik geen assets die niet je eigendom zijn, zoals foto's die je partner heeft gemaakt of die je online hebt gevonden. Bijdragers mogen geen stockinhoud in sjablonen gebruiken. We accepteren ook geen afbeeldingen met Creative Commons Zero (CC0) of afbeeldingen uit het publieke domein als onderdeel van een sjabloon. Dit geldt ook voor stockafbeeldingen die zodanig zijn gewijzigd dat ze niet meer herkenbaar zijn en voor het gebruik van (bewerkte) stockinhoud voor 3D-texturen. CC0-afbeeldingen van de NASA mogen worden gebruikt voor kaarten, wereldbollen en texturen.

Stockafbeeldingen mogen worden gebruikt in de miniatuurafbeelding en voorvertoningsvideo, maar mogen NIET in de sjabloon worden opgenomen.

Opmerking: Beeldvervanging/slimme objecten worden momenteel niet ondersteund. Verzend dus geen ontwerpen die vereisen dat de gebruiker een afbeelding of video vervangt als essentieel onderdeel van het ontwerp.

De juridische richtlijnen in ons handboek voor Stock-bijdragers is een waardevolle bron voor meer informatie.

Groepen

Gebruik groepen om het deelvenster Essential Graphics beknopt en overzichtelijk te houden. Zorg dat de namen en structuur logisch zijn wanneer je groepen maakt. Maak bijvoorbeeld groepen op basis van algemene bedieningsonderdelen, tekst, elementen enz.

Gesloten groepen
Zodra groepen op de juiste manier zijn gemaakt en georganiseerd, kunnen ze worden gesloten (A) voor een betere organisatie van het deelvenster.

Ga naar de pagina met aanbevolen procedures voor MOGRT's voor meer informatie en beeldmateriaal over de groeperingsfunctie in AE16.

Responsive design: tijd

Geef gebruikers de mogelijkheid om in Premiere Pro de duur van een sjabloonclip te verlengen met behulp van responsive design. Door een responsieve tijd in te stellen in plaats van besturingselementen voor de duur te gebruiken, maak je een soepeler gebruikerservaring mogelijk.

Responsive Design — Time
Ga naar Composition om Responsive Design — Time (A) in te stellen en een intro te maken.

Tekstverwijzingen

Gebruik geen verwijzingen naar herkenbare personen, bedrijven en locaties in sjablonen, met inbegrip van de naam, het logo of de producten van Adobe. Gebruik in plaats daarvan fictieve en algemene namen voor personen, bedrijven/logo's en plaatsen. Lorem Ipsum-tekst wordt aanbevolen voor de meeste tijdelijke tekst.

Voorbeelden:

• Namen: 'Jan Smit', 'Jannie Smit', 'Jan Jansen', 'Voornaam Achternaam'
  • Bedrijven: 'Jouw bedrijf', 'Jouw logo'
  • E-mailadressen/websites: 'jij@voorbeeld.com', 'www.YourCompanyURL.web'
  • Telefoonnummers: '010-1234567'
  • Adressen: 'Dorpsstraat 123, 4567 AB Stad'
  • Social media: '@gebruikersnaam'
  • Dummytekst/-alinea's: 'Ondertiteltekst', 'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing...'

Als je algemene tekst gebruikt, is het voor gebruikers ook duidelijker dat deze tekstvelden alleen tijdelijke aanduidingen zijn en door de gebruiker moeten worden vervangen.

Je bestand opslaan

Je .MOGRT exporteren

Alle sjablonen moeten worden verpakt als sjablonen voor motion graphics met de bestandsextensie .MOGRT. Zie Sjablonen voor motion graphics maken met het deelvenster Essential Graphics voor meer informatie.

• Snijd composities bij tot de duur van de animatie.
  • Voer in het deelvenster Essential Graphics een naam voor je .MOGRT in. Namen moeten je sjabloon beschrijven.
  • Verplaats de afspeelkop naar het deel van de animatie dat deze het beste weerspiegelt voordat je de animatie exporteert. Selecteer Posterframe instellen in het deelvenster Essential Graphics.
  • Selecteer Exporteren > Sjabloon voor motion graphics.
  • Controleer of je bestand Typekit-lettertypen en basisfuncties gebruikt door de twee vakjes in te schakelen (zie onder). Als je bestand niet voldoet, wordt je gevraagd de bestanden te herstellen en opnieuw te verzenden.
Het dialoogvenster Exporteren
Zorg dat beide compatibiliteitsvakjes zijn ingeschakeld

Aanlevering

Je inzending moet het volgende bevatten:

• AEP: origineel projectbestand, samengevoegd met alle assets
  • MOGRT: bestand met sjabloon voor motion graphics, maximaal 500 MB groot
  • Thumbnail.jpg: miniatuur van sjabloon
  • MP4: videovoorvertoning
  • XLSX: bestand met metagegevens

Het beoordelingsproces

Bestanden worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:

• Juridische normen: naleving van onze richtlijnen voor intellectuele eigendom en juridische richtlijnen
  • Technische kwaliteit: is de .MOGRT geoptimaliseerd voor eenvoudig gebruik en voldoet deze aan onze specificaties?
  • Metagegevens: zijn titels en trefwoorden accuraat en is de vorm correct?
  • Commerciële waarde: is je inzending bruikbaar in de huidige markt?
  • Esthetische eigenschappen: is je .MOGRT actueel als het gaat om grafische trends en modekleuren?
  • Gelijkenis: lijkt de inhoud niet te zeer op een andere .MOGRT op Stock of op iets dat je al hebt ingediend?

Gegevensgestuurde MOGRT's

Gegevensgestuurde MOGRT's zijn met AE16 gemaakte infographicsjablonen die zijn gekoppeld aan een CSV-bestand waarmee automatisch gegevens worden ingevuld. Ze zijn zeer technisch en doorlopen een langere beoordelingsprocedure dan traditionele AE16 MOGRT's. Als je geïnteresseerd bent in gegevensgestuurde MOGRT's, neem dan contact op met motion@adobe.com voor meer informatie.

Juridische basisinformatie

Net als bij elk ander type inhoud dat wordt verzonden naar Adobe Stock, moeten bijdragers volledig eigenaar zijn van alle rechten op de assets in sjablonen, met inbegrip van eventuele benodigde licenties en afstandsverklaringen. Verzend geen bestanden waarvan je geen eigenaar bent (bijvoorbeeld foto's die je partner heeft gemaakt) of die onderdelen bevatten die niet van jou zijn, zoals inhoud die je op internetsites hebt gevonden.

Bijdragers mogen geen stockinhoud gebruiken in sjablonen die ze naar Adobe Stock verzenden, aangezien de licenties die alle stockbronnen bieden, herdistributie van hun afbeeldingen, video's en andere inhoud beperken. In het algemeen accepteren we ook geen afbeeldingen met Creative Commons Zero (CC0) of afbeeldingen uit het publieke domein omdat bijdragers alle rechten op een werk moeten bezitten, met inbegrip van licenties of afstandsverklaringen van herkenbare personen of eigendommen.

Deze vereisten gelden voor alle afbeeldingen, illustraties en tekst die worden gebruikt in je sjablonen en zijn in overeenstemming met wetten met betrekking tot privacyrechten en publiciteit, auteursrechten, handelsmerk en handelsimago.

Gebruik geen echte namen en verwijzingen naar herkenbare personen, bedrijven en locaties in je sjablonen. Gebruik fictieve en algemene namen voor personen, bedrijven/logo's en dergelijke. (Raadpleeg de aanbevolen procedures hierboven voor meer informatie.)

Meerdere exemplaren van vergelijkbare of identieke inhoud verzenden kan door ons beheerteam als spam worden beschouwd. Spammen is streng verboden en kan ertoe leiden dat we je account blokkeren of sluiten.

Neem voor meer informatie contact met ons op via motion@adobe.com.