Lees hoe je een Adobe Stock-bijdragersaccount instelt.

Een account maken

1. Meld je aan: Ga naar de bijdragersportal en meld je aan met je Adobe ID.

Aanmeldingspagina
    Aanmelden op Adobe Stock
  2. Als je geen Adobe ID hebt, moet je er eerst een registreren.

Registreren voor een Adobe ID
    Registreren voor een Adobe ID als je er geen hebt
  3. Vervolgens wordt je gevraagd of je een Fotolia-bijdrager bent: Als dat het geval is, raadpleeg je Informatie voor Fotolia-bijdragers hieronder. Zo niet, ga dan door naar volgende stap.

Fotolia-vraag
    Fotolia-bijdragers synchroniseren hun account in deze stap
  4. Ga naar je account: Selecteer het tabblad Bijdragersaccount.

Accounttabblad
    Selecteer het tabblad Bijdragersaccount

Opmerking:

In plaats van naar het tabblad Bijdragersaccount te gaan, kun je op dit punt ook een afbeelding uploaden. In dat geval word je gevraagd je identiteitsbewijs te uploaden nadat je de afbeelding hebt verzonden.

5. Bevestig je identiteit: Bovenaan op het tabblad Bijdragersaccount vind je een bericht waarin je wordt gevraagd een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs te uploaden. Selecteer Aan de slag

Verifieer je identiteit
    Selecteer Aan de slag om je identiteitsbewijs te uploaden
  6. Upload je door de overheid verstrekte identiteitsbewijs: Voordat je inhoud kunt indienen, moet je een foto van een geldig, door de overheid verstrekt identiteitsbewijs met foto (zoals een paspoort of rijbewijs) als JPEG-bestand uploaden om je identiteit en je leeftijd te bevestigen.

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren met de aangeleverde informatie, vragen we je deze opnieuw te sturen.

Veelvoorkomende problemen met identiteitsbewijzen:

• Het identiteitsbewijs is verlopen.
    • Denaam ophet identiteitsbewijs en de naam in het bijdragersaccount komen niet overeen.
    • Het geüploade identiteitsbewijs is geen aanvaardbaar door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Een studentenkaart van een universiteit is bijvoorbeeld geen geschikt identiteitsbewijs.

We kunnen pas licenties voor je inhoud verkopen als we je identiteit kunnen controleren aan de hand van een geldig door de overheid verstrekt identiteitsbewijs met foto.

Melding over identiteitsbewijs
    Klik op ID selecteren (JPEG) en blader naar je identiteitsbewijs

Opmerking:

Het door de overheid verstrekte identiteitsbewijs wordt verzonden en verwerkt via https en gecodeerd en opgeslagen op onze servers in de Europese Unie. Door de overheid verstrekte identiteitsbewijzen van bijdragers worden handmatig geopend en gecontroleerd door Adobe-werknemers in Noord-Amerika of de Europese Unie. Deze door de overheid verstrekte identiteitsbewijzen worden binnen 24 uur na de controle van onze servers verwijderd.

7. Nadat we je identiteitsbewijs hebben gevalideerd, kun je media gaan uploaden.

Informatie voor Fotolia-bijdragers

Als je een Fotolia-bijdrager bent, kun je je accounts synchroniseren om via de Adobe Stock-bijdragersportal toegang te krijgen tot je bestaande catalogus met afbeeldingen. Je raakt de toegang tot je Fotolia-account niet kwijt nadat je accounts zijn gesynchroniseerd en je hoeft de inhoud niet opnieuw laden. Deze procedure koppelt je Fotolia-accountgegevens aan je Adobe ID. Nadat je account is gesynchroniseerd, kun je de verkoop controleren, uitbetaling aanvragen en je inhoud uploaden en indexeren via zowel Fotolia als de Adobe Stock-bijdragersportal.

Opmerking:

De synchronisatiefunctie wordt alleen aangeboden wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt of een Adobe ID maakt op de Adobe Stock-bijdragersportal. Het is niet mogelijk om accounts later te synchroniseren.

1. Ga naar de bijdragersportal en meld je aan met je Adobe ID.

2. Als je geen Adobe ID hebt, moet je er eerst een registreren.

3. Als het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij Fotolia hetzelfde is als het e-mailadres van je Adobe ID, wordt je account automatisch gesynchroniseerd wanneer je je voor het eerst aanmeldt bij de Adobe Stock-portal.

Als je e-mailadres verschilt, wordt je gevraagd of je bent geregistreerd als bijdrager op de Fotolia-site. Voer je Fotolia-aanmeldingsgegevens in om je accounts te synchroniseren.

Venster voor Fotolia-synchronisatie
    Vul je Fotolia-gegevens in om te synchroniseren met Adobe Stock