Het beoordelingsproces

Meer informatie over het beoordelingsproces en de criteria van Adobe Stock.

Beoordelingscriteria

Een gekwalificeerd beheerteam controleert alle foto's, video's, illustraties en vectorbestanden om te bepalen of deze geschikt zijn voor onze verzameling. Ons beheerteam hanteert strenge, maar eerlijke richtlijnen voor kwaliteitscontrole bij de beoordeling van elk bestand. Redenen voor weigering worden als een service aangeboden. Zoals vermeld in je bijdrageovereenkomst, kunnen we inhoud naar eigen inzicht weigeren of accepteren.

Bestanden worden beoordeeld op basis vele criteria, waaronder:

  • Juridische normen
  • Technische kwaliteiten
  • Nauwkeurigheid van titel en trefwoorden
  • Commerciële waarde
  • Esthetische eigenschappen
  • Of het bestand iets unieks biedt of te zeer lijkt op andere bestanden die je hebt ingediend of inhoud die al online staat in onze verzameling.

Bestanden worden gecontroleerd in de volgorde waarin ze zijn ontvangen. De wachttijd varieert, maar gewoonlijk krijg je binnen een week antwoord. Hoewel veel bestanden worden geaccepteerd, zullen zelfs bij de meest ervaren stockbijdragers soms bestanden worden geweigerd. Vat het niet persoonlijk op en gebruik dit zo mogelijk als een kans om meer te leren over je inhoud en te bepalen wat het beste werkt. Als je bestand wordt geweigerd, bekijk het dan goed en beslis of het de moeite waard is om het te corrigeren. Geweigerde bestanden kunnen opnieuw worden ingediend met een gewijzigde bestandsnaam nadat correcties zijn aangebracht. Raadpleeg Redenen voor weigering van inhoud, Vergelijkbare inhoud versus spam en Problemen met kwaliteit en technische problemen voor meer informatie.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account