Leren en ondersteuning voor Adobe Dimension

Tips voor het oplossen van problemen en help

Raadpleeg Systeemvereisten | Adobe Dimension om de minimale en aanbevolen hardwarespecificaties te controleren.

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Ja! U kunt proefversies van alle Creative Cloud-apps, inclusief Adobe Dimension, downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. Meld u aan met een Adobe ID en -wachtwoord om een toepassing te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

Wilt u de toegang tot uw account herstellen, lees dan deze eenvoudige oplossingen voor veelvoorkomende problemen met Adobe ID en aanmelding.

U kunt Adobe Dimension en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u deze eerst op een van de andere computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

Lees Ondersteunde bestandstypen | 3D-modellen om meer te weten te komen over de ondersteunde typen 3D-modellen en enkele aanbevolen procedures voor het maken van inhoud in Dimension.

Adobe Dimension is een 3D-ontwerpprogramma dat uitstekende visuele kwaliteit combineert met gebruiksgemak voor ontwerpers. Om realistische objecten te creëren wordt in Adobe Dimension gebruik gemaakt van materialen die zijn gedefinieerd in NVidia's Material Design Language (MDL). Adobe werkt samen met NVidia en andere partners aan een standaard materiaalsjabloon dat Adobe Standard Material wordt genoemd.

Adobe Standard Material vereenvoudigt en abstraheert een aantal van de meer complexe en technische aspecten van de beschikbare functies in MDL. Gebruikers die niet vertrouwd zijn met 3D, kunnen hierdoor over een eenvoudigere, intuïtievere interface beschikken.

Zie Eigenschappen van Adobe Standard Material voor meer informatie over de eigenschappen die in Adobe Standard Material worden uitgelicht en de typen structuurafbeeldingen die voor elk eigenschapskanaal kunnen worden gebruikt.

De belichting in 3D wordt gemodelleerd op daadwerkelijke, fysieke belichting. Dit is niet hetzelfde als het maken van belichtingseffecten in 2D-toepassingen. Zie Belichting in Adobe Dimension voor meer informatie.

Zie Renderen en exporteren in Adobe Dimension voor meer informatie over de render- en exportopties in Adobe Dimension.

Ja, u kunt sneltoetsen gebruiken om productiever met Adobe Dimension te werken.

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Als u uw creditcardgegevens wilt wijzigen, leest u Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken.

U kunt heel gemakkelijk tussen Creative Cloud-abonnementen wisselen. Zie Uw abonnement upgraden of wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB gereduceerd. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Grafisch ontwerpers gebruiken de app voor het volgende:

  • Reclame- of productfoto's
  • Productontwerp
  • Scènevisualisatie en ontwerpmodellen
  • Abstracte kunst
  • Verpakkingsontwerp
  • Ontwerpen van logo of branding

Ga naar Overzicht van nieuwe functies en update rechtstreeks vanuit de Creative Cloud-desktopapp om te zien wat er nieuw is in de recentste releases.
Wilt u zien welke functies momenteel worden overwogen, stemmen over functies die u graag zou willen hebben, of uw eigen nieuwe ideeën presenteren, ga dan naar de feedbacksite van Adobe Dimension.

3D-elementen zijn over het algemeen groter dan 2D-elementen. Adobe Dimension maakt gebruik van multi-threading en kan zoveel verwerkingskracht gebruiken als op uw computer beschikbaar is. Daarom werkt Adobe Dimension veel sneller op recentere multi-core hardware. Controleer de minimale en aanbevolen hardwarespecificaties.

Als uw computer geen quad-core heeft en niet ten minste over een Intel i5-processor (of equivalent) beschikt, kan Adobe Dimension enigszins traag werken. Bewerkingen zoals het laden van scènes en het toepassen van complexe materialen op 3D-modellen kunnen behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Adobe Dimension is een complexe 3D-toepassing die meerdere methoden gebruikt om 3D-graphics weer te geven. De hardwarevereisten voor 3D-toepassingen zijn hoger dan voor 2D-toepassingen. Zie De prestaties van Adobe Dimension optimaliseren voor meer informatie.

Deze fout doet zich voor wanneer uw systeem een verouderde versie met een bekend probleem gebruikt van het Intel-stuurprogramma. Dit heeft tot gevolg dat Adobe Dimension geen afbeeldingen kan weergeven. Deze fout kan worden verholpen door een update uit te voeren naar de recentste versie van het stuurprogramma van de videokaart die door Intel is uitgegeven.