Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Wat zijn de minimale en aanbevolen hardwarespecificaties voor Adobe Dimension CC?

Raadpleeg Systeemvereisten | Adobe Dimension om de minimale en aanbevolen hardwarespecificaties te controleren.

Hoe kan ik Adobe Dimension downloaden en installeren?

U kunt Adobe Dimension uit de catalogus met Creative Cloud-apps downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord en voltooi de download. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals over het controleren op updates.

Kan ik een proefversie van Adobe Dimension downloaden?

Ja! U kunt proefversies van alle Creative Cloud-apps, inclusief Adobe Dimension, downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. Meld u aan met een Adobe ID en -wachtwoord om een toepassing te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Wilt u de toegang tot uw account herstellen, lees dan deze eenvoudige oplossingen voor veelvoorkomende problemen met Adobe ID en aanmelding.

Kan ik Adobe Dimension op een andere computer installeren?

U kunt Adobe Dimension en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u deze eerst op een van de andere computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

Werken met Adobe Dimension CC

Welke bestandsindelingen worden ondersteund voor het importeren van 3D-modellen in Dimension?

Lees Ondersteunde bestandstypen | 3D-modellen om meer te weten te komen over de ondersteunde typen 3D-modellen en enkele aanbevolen procedures voor het maken van inhoud in Dimension.

Wat is Adobe Standard Material?

Adobe Dimension is een 3D-ontwerpprogramma dat uitstekende visuele kwaliteit combineert met gebruiksgemak voor ontwerpers. Om realistische objecten te creëren wordt in Adobe Dimension gebruik gemaakt van materialen die zijn gedefinieerd in NVidia's Material Design Language (MDL). Adobe werkt samen met NVidia en andere partners aan een standaard materiaalsjabloon dat Adobe Standard Material wordt genoemd.

Adobe Standard Material vereenvoudigt en abstraheert een aantal van de meer complexe en technische aspecten van de beschikbare functies in MDL. Gebruikers die niet vertrouwd zijn met 3D, kunnen hierdoor over een eenvoudigere, intuïtievere interface beschikken.

Zie Eigenschappen van Adobe Standard Material voor meer informatie over de eigenschappen die in Adobe Standard Material worden uitgelicht en de typen structuurafbeeldingen die voor elk eigenschapskanaal kunnen worden gebruikt.

Welke typen belichting worden in Adobe Dimension ondersteund?

De belichting in 3D wordt gemodelleerd op daadwerkelijke, fysieke belichting. Dit is niet hetzelfde als het maken van belichtingseffecten in 2D-toepassingen. Zie Belichting in Adobe Dimension voor meer informatie.

Hoe kan ik Adobe Dimension renderen en exporteren?

Zie Renderen en exporteren in Adobe Dimension voor meer informatie over de render- en exportopties in Adobe Dimensies.

Is er een lijst met sneltoetsen die ik kan gebruiken?

Ja, u kunt sneltoetsen gebruiken om productiever met Adobe Dimension te werken.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan bij uw Adobe-accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy, en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Als u uw creditcardgegevens wilt wijzigen, leest u Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken.

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

U kunt heel gemakkelijk tussen Creative Cloud-abonnementen wisselen. Zie Uw abonnement upgraden of wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw abonnement bij te werken en te starten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB gereduceerd. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Algemene vragen

Voor welke typen projecten kan ik Adobe Dimension gebruiken?

Grafisch ontwerpers gebruiken de app voor het volgende:

• Reclame- of productfoto's
  • Productontwerp
  • Scènevisualisatie en ontwerpmodellen
  • Abstracte kunst
  • Verpakkingsontwerp
  • Ontwerpen van logo of branding

Voor welke typen projecten kan ik Adobe Dimension gebruiken?

Grafisch ontwerpers gebruiken de app voor het volgende:

• Reclame- of productfoto's
  • Productontwerp
  • Scènevisualisatie en ontwerpmodellen
  • Abstracte kunst
  • Verpakkingsontwerp
  • Ontwerpen van logo of branding

Waar kan ik informatie vinden over nieuwe functies en de recentste versie van Adobe Dimension ophalen?

Ga naar Overzicht van nieuwe functies en update rechtstreeks vanuit de Creative Cloud-desktopapp om te zien wat er nieuw is in de recentste releases.
Wilt u zien welke functies momenteel worden overwogen, stemmen over functies die u graag zou willen hebben, of uw eigen nieuwe ideeën presenteren, ga dan naar de feedbacksite van Adobe Dimension.

Wat is de invloed van de processorsnelheid (CPU) op de prestaties van Adobe Dimension?

3D-elementen zijn over het algemeen groter dan 2D-elementen. Adobe Dimension maakt gebruik van multi-threading en kan zoveel verwerkingskracht gebruiken als op uw computer beschikbaar is. Daarom werkt Adobe Dimension veel sneller op recentere multi-core hardware. Controleer de minimale en aanbevolen hardwarespecificaties.

Als uw computer geen quad-core heeft en niet ten minste over een Intel i5-processor (of equivalent) beschikt, kan Adobe Dimension enigszins traag werken. Bewerkingen zoals het laden van scènes en het toepassen van complexe materialen op 3D-modellen kunnen behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Hoe kan ik de prestaties van Adobe Dimension optimaliseren?

Adobe Dimension is een complexe 3D-toepassing die meerdere methoden gebruikt om 3D-graphics weer te geven. De hardwarevereisten voor 3D-toepassingen zijn hoger dan voor 2D-toepassingen. Zie De prestaties van Adobe Dimension optimaliseren voor meer informatie.

Hoe kan ik het probleem met het stuurprogramma van de videokaart verhelpen?

Deze fout doet zich voor wanneer uw systeem een verouderde versie met een bekend probleem gebruikt van het Intel-stuurprogramma. Dit heeft tot gevolg dat Adobe Dimension geen afbeeldingen kan weergeven. Deze fout kan worden verholpen door een update uit te voeren naar de recentste versie van het stuurprogramma van de videokaart die door Intel is uitgegeven.