Lees hoe je je lidmaatschap of gratis proefversie annuleert.

Je proefversie of lidmaatschap annuleren

Je kunt je proefversie of individuele lidmaatschap annuleren via je Adobe-accountpagina.

Meld je aan bij je Adobe-account.

Meld je aan bij je Adobe ID-account

Klik op Lidmaatschap beheren of Lidmaatschap weergeven voor het lidmaatschap dat je wilt annuleren.

Klik op Lidmaatschap beheren of Lidmaatschap weergeven

Zie je Lidmaatschap beheren of Lidmaatschap weergeven niet? Neem dan contact met ons op om je lidmaatschap te annuleren.

Klik onder Lidmaatschapsgegevens op Lidmaatschap annuleren.

Klik op Lidmaatschap annuleren

Zie je Lidmaatschap annuleren niet? Deze optie is niet beschikbaar als we je betaling aan het verwerken zijn of als er een probleem mee is. Als Lidmaatschap annuleren niet binnen de komende 24 uur beschikbaar is, neem je contact met ons op.

Geef de reden op waarom je wilt annuleren en klik op Doorgaan.

De reden voor annulering selecteren

Volg de aanwijzingen op het scherm om je annulering te voltooien.

Een teamlidmaatschap annuleren

Neem contact met ons op als je een teamlidmaatschap wilt annuleren.

Kom ik in aanmerking voor een restitutie?

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling.

Als je na veertien dagen annuleert, loopt de service door tot het einde van de betalingsperiode van die maand en wordt 50% van de resterende contractverplichting in rekening gebracht voor de vroegtijdige beëindiging. Als er bijvoorbeeld nog 5 maanden van je contract over zijn wanneer je annuleert en je 20 euro/maand betaalt, betaal je 50% van het resterende saldo van 100 euro = 50 euro voor de vroegtijdige beëindiging.

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de contractperiode.

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode voor de betreffende maand.

Opmerking:

De terugbetaling geldt alleen voor de 14 dagen na de oorspronkelijke aanschaf, niet voor de volgende verlengingen.

Raadpleeg de voorwaarden van Creative Cloud-lidmaatschappen voor meer informatie over terugbetalingen.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn Creative Cloud-lidmaatschap annuleer?

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, heb je geen toegang meer tot je Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van je betaalde Creative Cloud-lidmaatschap.

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, blijf je toegang houden tot de voordelen van het gratis lidmaatschap.

Na annulering wordt je toegestane cloudopslag teruggebracht tot 2 GB. Als je de opslaglimiet hebt overschreden, moet je binnen 90 dagen de gebruikte hoeveelheid online opslagruimte verlagen. Na 90 dagen heb je geen toegang meer tot sommige of alle bestanden die zijn opgeslagen op de Creative Cloud-servers. Zie Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt? voor meer informatie over opslag.

Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, heb je nog steeds toegang tot die bestanden op je apparaat.

Adobe bewaart je originele afbeeldingen gedurende één jaar nadat het lidmaatschap is beëindigd. Tijdens die periode kun je Lightroom blijven starten om je originele bestanden van onze cloudservices te downloaden.

Je blijft via de Lightroom-versie voor de desktopcomputer toegang houden tot de foto's op de lokale vaste schijf van je computer. Je kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in een diavoorstelling of op het web te plaatsen. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot Lightroom voor mobiele apparaten.