Als je je lidmaatschap of gratis proefversie bij Adobe hebt gekocht, lees je hier hoe je kunt annuleren. Als je die ergens anders hebt gekocht, neem dan rechtstreeks contact op met de winkel.

Je proefversie of lidmaatschap annuleren

Je kunt je proefversie of individuele lidmaatschap (gekocht bij Adobe) annuleren via je Adobe-accountpagina.

Meld je aan op https://account.adobe.com/plans.

Aanmelden bij je Adobe-account

Klik op Lidmaatschap beheren of Lidmaatschap weergeven voor het lidmaatschap dat je wilt annuleren.

Klik op Lidmaatschap beheren of Lidmaatschap weergeven

Klik onder Lidmaatschapsgegevens op Lidmaatschap annuleren.

Klik op Lidmaatschap annuleren

Zie je Lidmaatschap annuleren niet? Deze optie is niet beschikbaar als we je betaling aan het verwerken zijn of als er een probleem mee is. Probeer het opnieuw over 24 uur.

Geef de reden op waarom je wilt annuleren en klik op Doorgaan.

De reden voor annulering selecteren

Volg de aanwijzingen op het scherm om je annulering te voltooien.

Een teamlidmaatschap annuleren

Neem contact met ons op als je een teamlidmaatschap wilt annuleren.

Annuleringskosten en terugbetalingen

Een eventuele terugbetaling hangt af van het moment waarop je annuleert en het soort lidmaatschap dat je hebt gekocht. Voor de meeste lidmaatschappen krijg je een volledige terugbetaling als je annuleert binnen 14 dagen na je eerste aankoop. Kijk of je een terugbetaling krijgt wanneer je annuleert.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn Creative Cloud-lidmaatschap annuleer?

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, heb je geen toegang meer tot je Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van je betaalde Creative Cloud-lidmaatschap.

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, blijf je toegang houden tot de voordelen van het gratis lidmaatschap.

Na annulering wordt je toegestane cloudopslag teruggebracht tot 2 GB. Als je de opslaglimiet hebt overschreden, moet je binnen 90 dagen de gebruikte hoeveelheid online opslagruimte verlagen. Het kan zijn dat je na 90 dagen geen toegang meer hebt tot sommige of alle bestanden die zijn opgeslagen op de Creative Cloud-servers. Zie Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt? voor meer informatie over opslag.

Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, heb je nog steeds toegang tot die bestanden op je apparaat.

Adobe bewaart je originele afbeeldingen gedurende één jaar nadat het lidmaatschap is beëindigd. Tijdens die periode kun je Lightroom blijven starten om je originele bestanden van onze cloudservices te downloaden.

Je blijft via de Lightroom-versie voor de desktopcomputer toegang houden tot de foto's op de lokale vaste schijf van je computer. Je kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in een diavoorstelling of op het web te plaatsen. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en ook niet tot Lightroom voor mobiele apparaten.