Lees hoe je je Adobe-lidmaatschap annuleert en kom meer te weten over terugbetalingen en de kosten van vroegtijdige beëindiging.

Hoe je annuleert

Je kunt je lidmaatschap op elk moment annuleren. Dit doe je als volgt:

 1. Meld je aan bij je Adobe ID-account met je Adobe ID (meestal je e-mailadres) en wachtwoord.

 2. Klik onder Lidmaatschappen op Lidmaatschap beheren voor het lidmaatschap dat je wilt annuleren.

  Als Lidmaatschap beheren niet wordt weergegeven, neem je contact op met de klantenservice van Adobe om je lidmaatschap te annuleren.

  Lidmaatschap-beheren
 3. Klik onder Lidmaatschap en betaling op Lidmaatschap annuleren.

  Lidmaatschap-annuleren
 4. Geef de reden op waarom je wilt annuleren en klik op Doorgaan.

  Opmerking:

  In landen waarin Digital River, de e-commercepartner van Adobe, werkzaam is, is het niet mogelijk om online wijzigingen aan te brengen. Neem contact met ons op om je lidmaatschap te annuleren.

 5. In het volgende scherm kun je een ander lidmaatschap kiezen, je lidmaatschap houden, doorgaan met annuleren of chatten met de klantenservice van Adobe.

Als je doorgaat met annuleren, ontvang je per e-mail een bevestiging van de annulering.

Als je je lidmaatschap bij een andere verkoper dan Adobe hebt aangeschaft, neem je contact op met de verkoper.

Als je je lidmaatschap van Creative Cloud voor teams wilt annuleren, neem je contact op met de klantenservice van Adobe.

Wat gebeurt er als ik annuleer?

Jaarlidmaatschap (maandelijkse betaling)

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling.

Als je na veertien dagen annuleert, loopt de service door tot het einde van de betalingsperiode van die maand en wordt 50% van de resterende contractverplichting in rekening gebracht voor de vroegtijdige beëindiging. Als er bijvoorbeeld nog 5 maanden van je contract over zijn wanneer je annuleert en je 20 euro/maand betaalt, betaal je 50% van het resterende saldo van 100 euro = 50 euro voor de vroegtijdige beëindiging.

Jaarlidmaatschap (vooruitbetaling)

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de contractperiode.

Maandlidmaatschap

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode voor de betreffende maand.

Opmerking:

De terugbetaling geldt alleen voor de 14 dagen na de oorspronkelijke aanschaf, niet voor de volgende verlengingen.

Raadpleeg de voorwaarden van Creative Cloud-lidmaatschappen voor meer informatie over terugbetalingen.

 • Nadat je hebt geannuleerd, blijf je toegang houden tot een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.
 • Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, heb je nog steeds toegang tot die bestanden op je apparaat.
 • Je hebt geen toegang meer tot je Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van je betaalde Creative Cloud-lidmaatschap.
 • Je cloudopslag wordt teruggebracht tot 2 GB. Als je de opslaglimiet hebt overschreden, moet je binnen 90 dagen de gebruikte hoeveelheid onlineopslagruimte verlagen. Na 90 dagen heb je geen toegang meer tot sommige of alle bestanden die zijn opgeslagen op de Creative Cloud-servers. Zie Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt? voor meer informatie over opslag.
 • Je blijft toegang houden tot het gratis startlidmaatschap van Adobe XD en het gratis startlidmaatschap van Premiere Rush.

Gebruik je Lightroom CC of Lightroom Classic CC?

 • Lightroom CC: Adobe bewaart je originele afbeeldingen één jaar nadat het lidmaatschap is beëindigd. Tijdens die periode kun je Lightroom CC blijven starten om je originele bestanden van onze cloudservices te downloaden.
 • Lightroom Classic CC: Je hebt via de Lightroom-versie voor de desktop nog steeds toegang tot alle foto's op de lokale vaste schijf. Je kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in diavoorstellingen en beschikbaar te stellen op internet. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot Lightroom for mobile.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid