Du kan organisere og genbruge widgets, skabeloner og andre designelementer ved hjælp af panelet Biblioteker i Adobe Muse CC.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Panelet Bibliotek i Muse er praktisk til lagring og administration af fælles sideelementer. Føj elementer til biblioteket, så du hurtigt kan få adgang til dem og tilføje indhold på siderne på dit website. Biblioteket indeholder mange typer elementer, herunder logoer, websitebilleder, farveprøver, vejledninger, tilpassede widgets, integreret HTML samt afsnits-, tegn- og grafikformater. I denne artikel får du overblik over, hvordan du kan bruge panelet Bibliotek til at strømline din designproces.

Med Creative Cloud Add-ons kan du vælge mellem en bred vifte af designelementer, der beriger dit design. Hvis du vil downloade, skal du se Creative Cloud Add-ons til Adobe Muse.

Adgang til panelet Bibliotek

Du kan få adgang til panelet Bibliotek i designvisning. Vælg Vindue > Bibliotek, eller klik på fanen Bibliotek i det forankrede panelsæt for at gøre panelet aktivt.

Åbn panelet Bibliotek i Adobe Muse.
Åbn panelet Bibliotek i Adobe Muse.

Bemærk:

Klik på linket for at besøge Adobe Muse Exchange og hente bibliotekselementer, du kan downloade og bruge til fremtidige websiteprojekter.

Organiser mapper i panelet Bibliotek

Opret en ny mappe

Opret en ny mappe for at komme i gang med at bruge panelet Bibliotek. Følg denne fremgangsmåde:

1. Klik på knappen Opret mappe (mappeikon) nederst i panelet Bibliotek.
Klik på knappen Opret mappe for at oprette en ny, tom mappe.
Klik på knappen Opret mappe for at oprette en ny, tom mappe.

1. Indtast et sigende navn i feltet ud for mappeikonet.

Mapper sorteres alfabetisk i panelet Bibliotek efter navn, så du kan bruge ensartede navne for at holde relaterede elementer samlet på listen.

Du kan altid dobbeltklikke på en mappe i biblioteket for at omdøbe den.

Indtast et sigende mappenavn i feltet.
Indtast et sigende mappenavn i feltet.

Når du har oprettet en mappe, kan du føje elementer til biblioteket.

Bemærk:

Du kan ganske vist føje et bibliotekselement til panelet Bibliotek uden først at oprette mappen, men det er hurtigere at oprette en ny mappe, navngive den og derefter tilføje et element end arbejdsforløbet med at tilføje et nyt element og så omdøbe både det nye element og dets mappe bagefter. Uanset din foretrukne metode er det bedst altid at give både mapperne og elementerne sigende navne i panelet Bibliotek.

Hvis du har planer om at føje flere elementer til biblioteket, kan du oprette og navngive et sæt af tomme mapper, før du tilføjer elementerne.

Tilføj mapper for at organisere forskellige Adobe Muse-websiteelementer og gøre dem lette at finde.
Tilføj mapper for at organisere forskellige websiteelementer og gøre dem lette at finde.

Føj sideelementer til mapper

Hvis du vil føje elementer til biblioteket, så du hurtigt kan få adgang til dem og tilføje dem på andre sider, skal du markere et element på en side. Hvis du vil markere flere elementer, skal du holde Skift-tasten nede, mens du klikker på og trækker markeringsværktøjet for at markere de ønskede elementer.

Vælg mellem to muligheder for at føje elementer til biblioteket:

Mulighed 1:

1. Højreklik på det eller de markerede elementer, vælg Føj til bibliotek, og vælg derefter mappen for at gemme bibliotekselementet.
Vælg indstillingen Føj til bibliotek i Adobe Muse-kontekstmenuen.
Vælg indstillingen Føj til bibliotek i kontekstmenuen.

Det eller de markerede elementer føjes til mappen, og der vises en forhåndsvisning i panelet Bibliotek.

1. Indtast et sigende navn til elementet i det viste felt.
Indtast et sigende navn til det nye element, der er gemt i mappen.
Indtast et sigende navn til det nye element, der er gemt i mappen.

Eller brug dette arbejdsforløb for at tilføje det eller de markerede elementer i biblioteket:

Mulighed 2:

1. Klik, mens elementerne er markeret, på knappen Tilføj valgt(e) element(er) (sideskiftikon) i nederste højre hjørne af panelet Bibliotek.
Klik på knappen Tilføj valgt(e) element(er).
Klik på knappen Tilføj valgt(e) element(er).

1. Indtast navnet på elementet i det viste felt.

Når en mappe indeholder mindst ét element, kan du klikke på den nedadgående pil til venstre for mappenavnet for at skifte mellem at udvide og skjule mappens indhold.

I store projektfiler kan du skjule alle mapperne i panelet Bibliotek, så listen over elementer bliver kortere, nemmere at overskue og lettere at administrere. Du kan åbne eller lukke alle mapperne i panelet ved at trykke på Alternativ + klikke på pilen (Alt + klik på Windows).

Omdøb og organiser mapper

Som tidligere nævnt kan du altid dobbeltklikke på en mappe for at omdøbe den. Hvis du gemmer elementer til en specifik klient eller en websitesektion, er det nyttigt at navngive alle mapperne i panelet Bibliotek, så mapperne står ved siden af hinanden på listen.

Mappenavne står alfabetisk på listen i panelet Adobe Muse-bibliotek.
Mappenavne står alfabetisk på listen i panelet Bibliotek.

Det er bedst at give mapper og bibliotekselementer sigende navne – brug ikke standardnavnet unavngivet, der tildeles af Muse. Hvis du tilføjer sigende navne, kan du hurtigt finde elementer ved at skimme listen over mapper. Denne metode giver dig også mulighed for at søge efter specifikke bibliotekselementer, som beskrevet i næste afsnit.

Organiser aktiver i panelet Bibliotek

Søg i panelet Bibliotek

Når du har tilføjet mange forskellige elementer i panelet Bibliotek, kan det være udfordrende at skulle huske, hvilken mappe der indeholder et element, du vil bruge. Du kan altid udvide hver mappe for at få vist dens indhold, men det kan være tidskrævende, hvis du har store biblioteker.

Hvis du vil søge i panelet Bibliotek, skal du skrive en vilkårlig del af navnet på elementet i feltet Filtrer efter navn.

Alle matchende elementer vises på listen nedenfor i udvidede biblioteksmapper.

Søg efter et specifikt element ved at indtaste dets navn i søgefeltet.
Søg efter et specifikt element ved at indtaste dets navn i søgefeltet.

Når du er færdig med søgningen, skal du klikke på knappen X for at rydde feltet og igen se hele listen over elementer i panelet Bibliotek.

Importér aktiver

Tilpassede biblioteksaktiver kan deles mellem brugere, så det er nemt at samarbejde med andre designere og standardisere udseendet af websitets design. De eksporterede Muse-biblioteksfiler gemmes med filtypenavnet .mulib.

Dobbeltklik på en .mulib-fil for at importere en Muse-biblioteksfil i dit aktuelle projekt. Muse startes (hvis ikke allerede åbent), og indholdet af biblioteksfilen føjes til panelet Bibliotek.

Eller følg disse trin:

1. Klik på knappen Importer Muse-bibliotek i nederste venstre hjørne af panelet Bibliotek.
  2. Naviger til og vælg en .mulib-fil på dit skrivebord i dialogboksen Importer bibliotekselementer, og klik derefter på Åbn.
Klik på knappen Importer Muse-bibliotek, og åbn en .mulib-fil i Adobe Muse.
Klik på knappen Importer Muse-bibliotek, og åbn en .mulib-fil.

Den eller de importerede mapper vises i panelet Bibliotek og er klar til brug i den aktuelle fil.

Hvis du vil importere bibliotekselementer, når du ikke arbejder i designvisning, kan du også vælge Filer > Åbn website og derefter navigere til og vælge en eller flere .mulib-filer i dialogboksen Åbn, som vises.

Brug bibliotekselementer i dine design

Du kan gemme og håndtere forskellige former for aktiver, herunder grafik, vektorbilleder, formularer, overskrifter, sidefodselementer og meget mere. Du kan bruge disse elementer til dine design på to måder:

Placer bibliotekselementer:

Vælg det element, du vil bruge i dit design. Træk bibliotekselementet ind i designvisningen.

Placer bibliotekselementer med brudpunkter:

Hvis dit bibliotekselement indeholder brudpunkter, kan du placere elementerne i dit layout sammen med brudpunkter. Klik på symbolet ved siden af elementet for at bruge bibliotekselementer med brudpunkter. Træk og slip elementet i designvisningen.

Tilføj bibliotekselementer sammen med brudpunkter i Adobe Muse
Tilføj bibliotekselementer sammen med brudpunkter

Brudpunkterne fra bibliotekselementet føjes til siden. Denne funktion gør det muligt at tilføje et sæt brudpunkter på tværs af master- og underordnede sider med et enkelt klik. Du kan også bevare brudpunkter på tværs af forskellige Adobe Muse-projekter.

Hvis der er eksisterende brudpunkter på en side, og du tilføjer et bibliotekselement med brudpunkter, inkluderes alle brudpunkterne på siden.

Eksportér billeder og andre aktiver

Når du har tilføjet indhold i panelet Bibliotek, kan du eksportere det som en selvstændig fil for at dele det med andre designere (eller sætte skub i din egen designproces, hvis du arbejder på flere computere).

Det er vigtigt at være opmærksom på, at indhold, der er sammenkædet med dit website (og ikke integreret i det), såsom Adobe Edge Animate OAM-filer, videoklip og andet sammenkædet indhold, ikke medtages i den .mulib-fil, du opretter, når du eksporterer elementer fra panelet Bibliotek.

Følg disse trin for at eksportere en Muse-biblioteksfil, der også indeholder billedfiler:

1. Brug designvisning til at oprette elementet eller sættet af elementer, der skal føjes til dit bibliotek. Dette sæt af elementer kan indeholde rektangler, tekst og billedfiler.
  2. Før du føjer elementer til panelet Bibliotek, skal du åbne panelet Aktiver (Vindue > Aktiver), højreklikke på det eller de billeder, du vil eksportere, og vælge Integrer lænke.

Bemærk: Hvis de bibliotekselementer, du vil eksportere, ikke indeholder billedfiler, kan du springe trin 2 over.

1. Vælg de ønskede elementer, og føj dem til dit bibliotek.
  2. Klik på knappen Eksporter nederst i panelet Bibliotek.
Vælg de mapper eller elementer, du vil eksportere, og klik på knappen Eksporter.
Vælg de mapper eller elementer, du vil eksportere, og klik på knappen Eksporter.

Der oprettes en .mulib-fil, som gemmes på dit skrivebord (eller det sted, du angiver). Distribuer .mulib-filen via e-mail eller filoverførsel til en anden designer eller et teammedlem.

Når modtageren åbner .mulib-filen og derefter tilføjer bibliotekselementet på en side, vises billederne i panelet Aktiver som integrerede billeder.

Opret tilpassede farveprøver

I panelet Bibliotek kan du gemme et element, der indeholder alle de farver, der bruges i et websitedesign. Du kan også vælge et tilpasset sæt af hjælpelinjer og føje dem til panelet Bibliotek. Disse fremgangsmåder er meget nyttige til standardisering af udseendet af dine websiteprojekter.

Følg disse trin for at importere et specifikt sæt af farver til en ny .muse-fil for at accelerere din designproces.

1. Åbn den .muse-fil, der indeholder de farver, du vil gemme. Brug rektangelværktøjet til at oprette en enkelt rektangelform, og tryk derefter på Alternativ/Alt, mens du trækker rektanglet for at dublere det flere gange. Indstil fyldet af hvert rektangel til et af websitets primære farveværdier ved hjælp af pipetteværktøjet i menuen Fyld.
  2. Opret en ny mappe i panelet Bibliotek til lagring af farveprøver.
  3. Brug markeringsværktøjet til at markere hele sættet af rektangler. Du kan enten højreklikke på den valgte gruppe af rektangler og vælge Føj til bibliotek eller klikke på knappen Tilføj valgt(e) element(er) nederst i panelet Bibliotek. Indtast et sigende navn i feltet for farveprøvesættet.
  4. Vælg den mappe, som indeholder farveprøverne, og klik på knappen Eksporter nederst i panelet Bibliotek for at eksportere en Muse-biblioteksfil med det valgte indhold. Send .mulib-filen til dit teammedlem ved at vedhæfte den i en e-mail eller overføre filen via et USB-drev.
  5. Modtageren af .mulib-filen starter Muse, opretter et nyt website, åbner panelet Bibliotek og klikker på knappen Importer for at importere den fil, der indeholder farveprøverne, til sit bibliotek. (De kan også vælge Filer > Åbn website og åbne .mulib-filen).
  6. Derefter trækker modtageren det element, der indeholder farverne, fra panelet Bibliotek til en side for at tilføje farveprøverne i panelet Farveprøve.
  7. Derefter åbner modtageren panelet Farveprøver (Vindue > Farveprøver), højreklikker på panelet Farveprøver og vælger Slet alle ubrugte i den viste kontekstmenu.
Når importen er fuldført, skal du slette ubrugte farveprøver på det nye Adobe Muse-website.
Når farveprøverne er importeret til et nyt website, kan du vælge at slette alle ubrugte farver i panelet Farveprøver.

Når du har slettet de ubrugte farveprøver i panelet Farveprøve, kan du slette bibliotekselementet på siden efter behov.

Bemærk:

Det samme trick virker for import af afsnits- og tegnformater, hvis du tildeler dem tekst og tilføjer en tekstramme som et element i panelet Bibliotek.

Opret tilpassede miniaturer

Ruden Forhåndsvisning i panelet Bibliotek er designet til at give dig en visuel indikator for det valgte indhold, så det er nemmere at vælge elementer i biblioteket og føje dem til sider. Men ruden Forhåndsvisning er konfigureret til at vise filer, der grundlæggende er firkantede. Du vil opdage, at miniaturebilledet i forhåndsvisninger skaleres, hvis du tilføjer et bredere eller højere element eller sæt af elementer i biblioteket.

Lav tilpassede miniaturer i Adobe Muse
Lav tilpassede miniaturer i Adobe Muse

Du kan vælge at oprette et andet miniaturebillede til forhåndsvisning af bibliotekselementet. Følg denne fremgangsmåde:

1. Brug Mac Finder eller Windows Stifinder til at søge efter følgende mappe på din computer:
  • Mac: ~/Library/Preferences/Adobe/AdobeMuseLibrary/
  • Windows: %AppData%/AdobeMuseLibrary/

Bemærk:

I Mac OSX kan du vælge Gå > Gå til mappe for at få adgang til mappen. I Windows skal du kopiere ovenstående sti og indsætte den på URL-linjen for at finde mappen.

1. Find det mappenavn, der svarer til den biblioteksmappe i Muse, du vil opdatere. I dette eksempel har biblioteksmappen navnet nav - background.
  2. Åbn mappen for at se dens indhold. Den indeholder en PNG-fil.
  3. Åbn PNG-filen i et billedredigeringsprogram som f.eks. Photoshop eller Fireworks. Rediger PNG-filen efter behov.
  4. Gem PNG-filen på dens aktuelle placering, og afslut billedredigeringsprogrammet.
  5. Vend tilbage til Muse, og vælg elementet i biblioteket. Den PNG-fil, du har redigeret, vises i ruden Forhåndsvisning.
Den tilpassede PNG-fil viser en miniature, der er let at identificere.
Den tilpassede PNG-fil viser en miniature, der er let at identificere.

Hvis du vil vide mere om at arbejde med Adobe Muse, skal du besøge siden Hjælp og selvstudier til Adobe Muse og se Adobe Muse Support Forum.