Samarbejde er en ny forbedring af Creative Cloud Assets-tjenesten, der giver dig mulighed for at dele grupper af aktiver fra din Creative Cloud-konto med andre Creative Cloud-brugere og give dem mulighed for at samarbejde om disse delte aktiver.

Se Samarbejd med andre for at få oplysninger om brug af samarbejde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem samarbejde og send link?

Send link bruges til at dele et individuelt aktiv, mapper, mobile værker, biblioteker eller bibliotekselementer med andre. Samarbejde bruges til at dele en hel mappe med aktiver eller et bibliotek, så den/det er tilgængelig(t) for dine udpegede samarbejdspartnere.

Når du sender et link til et aktiv til andre, kan de foretage begrænsede handlinger: få vist et delt aktiv og vælge at downloade det eller føje en kommentar til det. Med samarbejder kan dine samarbejdspartnere foretage alle de ting, der kan foretages med et delt aktiv. De kan også foretage ændringer af aktiver inden for et samarbejde. Samarbejdspartnere kan bl.a. omdøbe, flytte, tilføje og slette aktiver i et samarbejde.

Hvordan opretter jeg et samarbejde?

Log ind på din Creative Cloud-konto, og gå til den mappe eller det bibliotek, som du vil samarbejde om. Klik påmenuen inederste højre hjørne, og klik på Arbejd sammen.

Indtast e-mailadressen på den person, som du vil inkludere i samarbejdet, og klik derefter på knappen Invitér. Du kan invitere flere samarbejdspartnere ved at indtaste en liste over e-mailadresser separeret med et komma eller semikolon. Tilføj flere samarbejdspartnere, og/eller klik på knappen luk (X) for at lukke dialogboksen.

Hvordan tilføjer eller fjerner jeg personer til/fra et eksisterende samarbejde?

For at tilføje flere samarbejdspartnere skal du følge trinnene ovenfor. Du kan fjerne samarbejdspartnere ved at klikke på X ud for en samarbejdspartners navn i dialogboksen Samarbejdspartnere.

Hvad sker der, hvis jeg tilføjer eller fjerner personer til/fra et eksisterende samarbejde?

Når du tilføjer nye samarbejdspartnere, modtager de en invitation til samarbejdet. Når de har accepteret, har de adgang til alle aktiver i samarbejdet. Tidligere samarbejdspartnerne, der er fjernet fra et samarbejde, har ikke længere adgang til nogen af aktiverne i samarbejdet.

Når du tilmelder dig et samarbejde, opbruger det din personlige lagerkvote.

Hvad sker der, hvis jeg tilføjer eller fjerner et aktiv til/fra et eksisterende samarbejde, som jeg ejer?

Når du føjer aktiver til et samarbejde, vil alle udpegede samarbejdspartnere have adgang til alle aktiver i samarbejdet.

Når aktiver først er fjernet fra et samarbejde, flyttes de til mappen Slettet og er ikke længere tilgængelige for samarbejdspartnere.

Hvad sker der, hvis en samarbejdspartner føjer et aktiv til et eksisterende samarbejde?

Når du føjer aktiver til et samarbejde, vil alle udpegede samarbejdspartnere have adgang til alle aktiver i samarbejdet.

Hvad sker der, hvis en samarbejdspartner fjerner et aktiv fra et eksisterende samarbejde?

Når aktiver først er fjernet fra et samarbejde, flyttes de til ejerens mappe Slettet og er ikke længere tilgængelige for samarbejdspartnere. Det er kun ejerne, der kan gendanne sådanne aktiver.

Aktiverne slettes lokalt og flyttes til mappen Slettet.

Hvordan påvirker samarbejde lagerkvoten?

Indholdet af et samarbejde opbruger plads i hver samarbejdspartners lagerkvote.

Hvad sker der, hvis mappen eller en undermappe omdøbes?

Hvis en samarbejdspartner omdøber samarbejdets øverste niveau, ændres det kun lokalt og påvirker ikke navnet på mappen for andre samarbejdspartnere. Hvis en undermappe i et samarbejde omdøbes, vil ændringen dog kunne ses af alle samarbejdspartnere.

Hvis ejeren omdøber samarbejdets øverste niveau, påvirker det ikke navnet på mappen for nogen af de eksisterende samarbejdspartnere. Men hvis nye samarbejdspartnere tilføjes herefter, får de vist mappen med det nye navn.

Er der forskellige rettigheder eller tilladelser?

Ja. Der er tre tilladelsesniveauer for samarbejde: Ejer, Samarbejdspartner med redigeringstilladelse og Samarbejdspartner med visningstilladelse. Det er kun ejeren, der kan slette samarbejdsmappen eller -biblioteket. Samarbejdspartnere med redigeringstilladelse kan redigere, omdøbe, flytte og slette indholdet i mappen eller biblioteket. Samarbejdspartnere med visningstilladelse kan se og bruge indholdet i mappen/biblioteket og kommentere den/det.

Kan samarbejdspartnere invitere andre samarbejdspartnere?

Samarbejdspartnere med redigeringstilladelse kan udvide invitationen til alle, der ikke oprindeligt blev inviteret til samarbejdet. Dette er ikke muligt for samarbejdspartnere med visningstilladelse.

Kan samarbejdspartnere fjerne andre samarbejdspartnere?

Kun samarbejdspartnere med redigeringstilladelse kan fjerne andre samarbejdspartnere fra samarbejdet (med undtagelse af ejeren). Dette er ikke muligt for samarbejdspartnere med visningstilladelse.

Hvilken type filer kan jeg inkludere i et samarbejde?

Næsten alle. Enhver fil, der kan overføres til din Creative Cloud-konto, kan inkluderes i et samarbejde.

Skal de personer, jeg samarbejder med, være Creative Cloud-medlemmer?

Ja, alle samarbejdspartnere skal være Creative Cloud-medlemmer med enten et gratis eller betalt medlemskab.

Hvis der sendes en invitation til en e-mailadresse, der allerede er tilknyttet et Adobe ID, så kan kun dette Adobe ID acceptere den.

Hvis der sendes en invitation til en e-mailadresse, der ikke allerede er tilknyttet et Adobe-id, vil den konto, som brugeren logger ind med i forbindelse med accept af invitationen, dog blive brugt i stedet. Det kan være en ny konto eller et eksisterende Adobe-id.

Hvordan kan jeg se, hvem der er en del af et samarbejde?

Vælg den mappe på webstedet med aktiver til Creative Cloud, der indeholder dine samarbejdsaktiver, og klik derefter på ikonet Del (), og vælg Inviter til mappe. Listen over samarbejdspartnere vises. Du kan til enhver tid tilføje eller fjerne samarbejdspartnere.

Hvordan kan jeg afslutte et samarbejde?

Du skal blot fjerne alle samarbejdspartnere og lukke dialogboksen Samarbejdspartnere for at afslutte et samarbejde. Kun en ejer kan afslutte et samarbejde og bibeholde adgangen til aktiverne. Samarbejdspartnerne mister adgangen til aktiverne, når de fjernes (eller når de fjerner sig selv).

Hvad kan en samarbejdspartner helt præcist foretage sig?

Når du føjer samarbejdspartnere til et bibliotek eller en mappe, kan du vælge, om du vil give dem redigeringstilladelse eller visningstilladelse.

Samarbejdspartnere med redigeringstilladelse kan redigere, omdøbe, flytte og slette indholdet i mappen eller biblioteket.

Samarbejdspartnere med visningstilladelse kan kun se indholdet i biblioteket/mappen og kommentere det.

Skal samarbejdspartnere gøre noget for at kunne deltage?

Ja. En Creative Cloud-konto/et Adobe ID (en omkostningsfri konto er OK) er påkrævet. De skal logge ind på deres Creative Cloud-konto og acceptere invitationen til hvert samarbejde, som de er inviteret til.

Kan jeg inkludere undermapper i et samarbejde?

Ja.

Koster det noget at bruge Creative Cloud-samarbejde?

Nej. Samarbejde er en forbedring til Creative Cloud og er tilgængelig for alle brugere uden yderligere omkostninger.

Er der nogen begrænsninger?

Du kan have op til 32 aktive samarbejder. Hvert samarbejde kan have op til 100 aktive samarbejdspartnere.