Lær at importere SVG-grafik i Adobe Muse CC. Du kan placere, kopiere og importere SVG-grafik ind i Adobe Muse.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Adobe Muse gør det muligt at bruge vektorgrafik, der er oprettet med værktøjer som f.eks. Adobe Illustrator, i dit websitedesign. For øjeblikket understøtter Adobe Muse formatet Scalable Vector Graphics (SVG) som standard. Du kan bruge SVG-formatet til at oprette logoer, ikoner, baggrundsfyld og browserfyld mm. og placere dem direkte på websidelærredet i Adobe Muse.

Grafik, som gemmes i SVG-format, er ikke afhængigt af lys eller opløsning. Derfor kan sådanne grafikker skaleres til store dimensioner uden at påvirke sidens indlæsningstid eller websitets udseende. SVG-filer understøttes også af HiDPI-displays.

Da de er uafhængige af opløsning, behandler Adobe Muse SVG-filer ens på både standardwebsites og websites med høj opløsning. SVG-filer er ikke nedskaleret til 50 % af deres størrelse, når de placeres på websidelærred i visningen Design.

Behandl SVG-filer, før du placerer dem i Adobe Muse

Bemærk:

Følgende fremgangsmåde kan kun følges, hvis du bruger Adobe muse 2015.1 eller tidligere versioner.

For SVG-filer, der er oprettet ved hjælp af Adobe Illustrator, skal du gøre følgende:

1. Når du har designet grafikken i Adobe Illustrator, skal du vælge Filer > Gem som.

2. Vælg SVG i rullelisten Gem som type. Gå til den placering, hvor du vil gemme filen, og klik på Gem.

3. I dialogboksen med SVG-indstillinger kan du indstille følgende attributter:

• Billedplacering: Integrer
    • SVG-profil: SVG 1.1
    • Skrifttyper - Type: Konverter til kontur
    • CSS-egenskaber: Præsentationsattributter
    • Antal decimaler: 3
    • Kodning: Unicode (UTF-8)
    Angiv SVG-indstillinger i Adobe Illustrator, og inden du importer SVG i Adobe Muse CC.
  4. Klik på OK for at gemme filen.

Import af SVG

Hvis du bruger Adobe Muse-version 2015.1 eller tidligere, skal du sikre, at du har fulgt trinnene beskrevet i Forberedelse af SVG-filer til placering i Adobe Muse, før du importerer og placerer en SVG-fil i Adobe Muse.

1. I Adobe Muse skal du vælge Filer > Placer (Ctrl + D i Windows og Cmd + D i MAC).

2. Gå til SVG-filens placering, marker den, og klik på Åbn.

3. En forhåndsvisning i miniature af SVG-filen flyttes langs med markøren i Adobe Muse. Klik på et passende sted på websidelærredet for at placere SVG-filen. Panelet Aktiver viser den fil, du lige har indsat.

Panelet Aktiver

Når SVG-filen er placeret, kan du fortsætte med at designe dit website. Du kan beskære SVG-billedet ved hjælp af beskæringsværktøjet og skalere SVG-billedet, så det passer til dine designbehov.

Kopiering af SVG-filer fra Adobe Illustrator

Adobe Muse gør det muligt at kopiere indhold fra Adobe Illustrator til websidens lærred. Det er nyttigt at kopiere indhold, når du ikke ønsker at gemme og bruge hele indholdet fra en illustration i dit webstedsdesign.

Når du kopierer dele af en illustration, konverterer Illustrator markeringen til en SVG-fil og placerer den i udklipsholderen, så du kan bruge den i Adobe Muse. Adobe Muse behandler det kopierede indhold som en integreret SVG-fil, og du kan tilpasse grafikkens størrelse til dine designmæssige behov.

1. Benyt den ene af de følgende fremgangsmåder i Adobe Illustrator:

• Isoler gruppe eller Valgt kurve: Højreklik på den gruppe eller kurve, du ønsker at kopiere, og vælg Isoler gruppe/Valgt kurve i kontekstmenuen.
    • Vælg gruppe eller kurve manuelt: Vælg en gruppe eller kurve, du ønsker at kopiere.
    Vælg en gruppe eller kurve
  2. Brug kommandoerne Ctrl + C (Windows) eller Cmd + C (Mac) til at kopiere den valgte gruppe eller kurve.

3. Brug kommandoerne Ctrl + V eller Cmd + V i Adobe Muse til at indsætte den valgte gruppe eller kurve på websidelærredet i visningen Design.

Websidelærred

Panelet Aktiver viser den indsatte SVG-fil.

Panelet Aktiver

Import af SVG-filer til baggrunds- og browserfyld

1. Afhængigt af, om du ønsker at tilføje baggrundsfyld eller browserfyld, skal du vælge henholdsvis Fyld eller Browserfyld. Se Indstillinger for brug af udfyldning og browserfyld for at få flere oplysninger.

2. Klik på Tilføj billede. Gå til SVG-filens placering, marker den, og klik på Åbn.

Klik på Tilføj billede
  3. Indstil attributterne for Arranger og Position korrekt.

Indstil attributterne for Arranger og Position korrekt

Bemærk:

Når SVG-filer tilføjes til baggrundsfyld eller browserfyld, rasteriseres billedet i visningen Design, når attributten Arranger er indstillet til Skaler og tilpas eller Skaler til udfyldning. Men under forhåndsvisningen i Adobe Muse eller i en browser gengives billedet som forventet.

Føj SVG-billeder til diasshows

Du kan tilføje SVG-billeder til diasshows i Adobe Muse-versioner 2015.1 og nyere. Træk og placer først et miniaturebillede-widget fra widget-biblioteket. Vælg derefter dine vektorbilleder fra dine Creative Cloud Libraries, og placer dem i dit diasshow.

Videoselvstudier

Videoselvstudier
Danielle Beaumont