Læs denne artikel for at lære, hvordan du anvender indstillinger for browser- og baggrundsfyld i Adobe Muse.

Bemærk:

Adobe Muse tilføjer ikke længere nye funktioner og slutter med at tilbyde support 26. marts 2020. Find flere oplysninger og hjælp på Adobe Muses side om ophør af tjeneste.

Browserfyld og baggrundsbilleder i Adobe Muse

Når du planlægger dit webdesign for dit website, udgør baggrundsfyld en vigtig del af designet. Baggrundsfyld i Adobe Muse giver dig mulighed for at føje en baggrundsfarve eller et billede til dit website. Du kan bruge baggrundsbilleder til at fremhæve brandværdien på et produkt eller en tjeneste. På samme måde kan du bruge baggrundsfyld til at tilføje designværdi eller matche farvetemaet på dit website.

Når du tilføjer baggrundsfyld og ser dit website i en browser, vises det valgte billede eller den valgte farve som baggrunden i browservinduet. Du kan gøre designet ensartet og konsistent ved at føje baggrundsfyldet til mastersiden.

Læs følgende artikel for at lære, hvordan du tilføjer baggrundsfyld i Adobe Muse. Du kan gøre et af følgende:

Fyld browseren med en baggrundsfarve

1. Dobbeltklik i visningen Plan på miniaturebilledet for siden A-Master for at åbne siden i visningen Design.

Siden A-Master åbnes under sin egen fane, som er placeret langs den øverste kant af arbejdsrummet.

Bemærk markeringsindikatoren, der kan ses i det øverste venstre hjørne af kontrolpanelet. Hvis der ikke er valgt et sideelement, viser markeringsindikatoren ordet Side. Hvis du har valgt et objekt på siden, f.eks. et billede, vises ordet Billedramme i markeringsindikatoren.

Brug markeringsindikatoren til at bekræfte det valgte element, som du vil styre. Hvis du vælger et andet sideelement, kan du vælge siden igen ved at klikke på det grå område uden for siden.

Når siden er markeret, kan du bruge menuerne på kontrollinjen til at opdatere indstillinger for farveforløb og streg.

2. Klik på Browserfyld i kontrolpanelet. Vælg den ønskede farve i feltet Farve. Du kan gøre et af følgende for at vælge farven til baggrundsfyld:

• Vælge en farve med farvevælgeren.
    • Indtast RGB-værdien.
    • Indtast den hexadecimale kode i feltet Hex#.
    • Klik og vælg en farve fra de farveprøver, der allerede er gemt.
    Angiv en farve som baggrundsfyld
    Angiv en farve som baggrundsfyld
  3. Vælg Ren farve eller Farveforløbsfarve i panelet Browserfyld for at anvende en ren farve eller en farveforløbsfarve. Brug alternativknappen til at vælge mellem rene farver eller farveforløbsfarver.

4. Angiv Fyldtype til Farveforløb for at anvende et farveforløb. Angiv farveprøver for at angive de første og sidste farvestop.

Angiv indstilling for Farveforløb
    Angiv indstilling for Farveforløb
  5. Angiv retningen for farveforløbet ved at angive indstillingen for Retning til Vandret eller Lodret.

6. Klik på Fyld i kontrolpanelet. Sørg for, at udfyldningsfarven på siden er angivet til Ingen. Menuen Fyld viser en hvid farveprøve med en rød diagonal linje.

Angiv Fyld til Ingen i Adobe Muse
    Angiv Fyld til Ingen

Fyld baggrunden med et billede

Det er almindeligt at bruge billeder som baggrund i webdesign. Med Adobe Muse kan du fylde baggrunden med enten gentagne billeder eller et enkelt billede. Det er også muligt at vælge placering og rulleegenskaber for et baggrundsbillede.

Læs videre for at lære, hvordan du bruger billeder som baggrundsfyld i Adobe Muse.

1. Åbn mastersiden for din .muse-fil.

Du kan tilføje et baggrundsbillede for en bestemt side. Men hvis du vil have, at baggrundsbilledet skal vises på alle sider i dit design, skal du gå til mastersiden.

2. Klik på Browserfyld i kontrolpanelet. Bekræft, at Fyldtype er angivet til Ren farve.

Angiv baggrundsbilledet, der vises i browservinduet.
    Angiv baggrundsbilledet, der vises i browservinduet.

Bemærk:

Hvis du angiver Fyldtype til Farveforløb, kan du ikke også angive et billede som baggrundsfyld.

3. Klik på linket Tilføj billede for at vælge et billede som baggrundsfyld. Søg og vælg den ønskede billedfil på din computer. Klik på Åbn for at indstille baggrundsbilledet.

4. Angiv Tilpasning for baggrundsbilledet. Du kan angive en af følgende indstillinger:

• Skaler til udfyldning: Baggrundsbilledets størrelse skaleres. Billedet skaleres til størrelse og placering i henhold til de indstillinger, som du angiver.
    • Skaler og tilpas: Billedet skaleres og tilpasses.
    • Oprindelig størrelse: Billedet anvendes som baggrundsfyld i den oprindelige størrelse.
    • Flise: Billedet gentages overalt på baggrunden. Med fliseindstillingen kan du oprette et mindre billede, som gentages hen over browservinduet uafhængigt af den besøgendes skærmstørrelse.
    • Arranger vandret: Billedfliserne gentages i vandret retning.
    • Arranger lodret: Billedfliserne gentages i lodret retning.

Fliseinddelte baggrundsbilleder bruges ofte i webdesign. Når du udgiver websitet, indlæses det oprindelige lille billede, som du angav som fliseinddelt baggrundsfyld, kun én gang i browseren. Med fliseinddelte baggrundsbilleder kan du dække store områder af siden uden at påvirke overførselshastigheden eller dit websites ydeevne.

5. Du kan angive placeringen af baggrundsbilledet ved at vælge den ønskede placering fra ni gitterplaceringer. Hvis du f.eks. klikker på firkanten i midten, vises billedet i midten af browservinduet.

Bemærk:

Du kan fjerne baggrundsfyld ved at klikke på papirkurvikonet ved siden af mappeikonet.

6. Klik et vilkårligt sted uden for panelet Browserfyld for at lukke det.

7. Du kan se baggrundsbilledet ved at se en forhåndsvisning i Adobe Muse eller i en browser.

Anvend 100 % bredde for sideelementer

Elementer, hvis bredde er indstillet til 100 %, udfylder browseren på den vandrette led, uanset hvor bredt den besøgendes browservindue er. Hvis du indstiller et sideelement til at flugte med toppen og bunden af browservinduet, vil et objekt, der har et massivt farvefyld eller er fliseinddelt, også blive udvidet og tilpasset den tilgængelige plads.

1. Åbn den side, hvorpå du vil angive 100 % bredde for sideelementet. Markér det ønskede sideelement. Du kan f.eks. vælge et rektangel, der dækker bredden af siden og er ca. 250 pixels høj, forneden på siden.

2. Indstil Stregbredde til 0, mens rektanglet er markeret. Du kan se, når rektanglet er markeret, fordi ordet Rektangel vises i markeringsindikatoren i øverste venstre hjørne.

Brug feltet Streg til at indstille det markerede rektangels streg til 0.
    Brug feltet Streg til at indstille det markerede rektangels streg til 0.
  3. Klik på Fyld i kontrolpanelet. Sørg for, at menuen Fyld er angivet til Ingen. Du kan se en hvid farveprøve med en rød diagonal linje.

Brug menuen Fyld til at markere rektangelfyldet
    Brug menuen Fyld til at markere rektangelfyldet
  4. Klik på linket Tilføj billede i panelet Fyld. Find det ønskede billede, vælg billedet, og klik på Åbn.

5. Vælg Arranger vandret på rullemenuen Tilpasning. Denne indstilling sikrer, at billedet bevæger sig fra venstre til højre langs X-aksen.

Angiv rektangel med billede til 100 % bredde
    Angiv rektangel med billede til 100 % bredde
  6. Træk i transformeringshåndtagene på rektanglet for at placere det nederst i det synlige område. Tilpas bredden, så den skærer sidens venstre, nederste og højre side.

Der vises midlertidigt en rød ramme, som angiver, når rektanglet er indstillet til 100 % bredde.

Juster opaciteten og gennemsigtigheden på baggrundsfyld

Ud over at tilføje et billede som baggrund på dit website giver Adobe Muse dig også mulighed for at ændre opaciteten på udfyldningen. Du kan justere fyldfarven på siden, så den bliver delvist gennemsigtig. Som standard bruger Adobe Muse en hvid fyldfarve på mastersiden. Du kan kontrollere sidens farve og gennemsigtighed.

1. Klik på Browserfyld i kontrolpanelet for at udvide menuen. Du kan vælge et billede, du vil bruge som baggrundsfyld, ved at klikke på linket Tilføj billede.

2. Klik på Fyld i kontrolpanelet for at udvide menuen Fyld.

3. Angiv Opacitet til 80 %. Med 20 % gennemsigtighed er siden stadig overvejende ugennemsigtig. Du kan fortsætte med at redigere siden og tilføje en ramme eller flere grafiske effekter.

Angiv opaciteten på baggrundsfyld
    Angiv opaciteten på baggrundsfyld

Baggrundsfyld og rulleeffekter

Med Adobe Muse kan du tilføje en rullebevægelse på billeder, der er anvendt som baggrundsfyld. Få mere at vide om rulleegenskaber for baggrundsbilleder i Anvendelse af rullebevægelse på et baggrundsbillede.