Find ud af, hvordan du udfører fejlfinding ved forbindelsesfejl.

Fejl når du logger på, aktiverer eller starter?

• "Det var ikke muligt at aktivere [produktnavn]. Der kræves produktaktivering, for at dette produkt kan bruges..."
  • "Opret forbindelse til internettet, og prøv igen."
  • "Enten er din computer offline, eller også er uret på computeren indstillet forkert, hvilket medfører en forbindelsesfejl. En internetforbindelse er påkrævet. Opret forbindelse til internettet, eller indstil uret, og prøv igen."
  • "Du har muligvis begrænset adgang til Adobe-programmer eller -tjenester".

Computeren har muligvis problemer med at oprette forbindelse til Adobes aktiveringsservere. Følg disse trin for at løse problemerne.

Du finder mere overordnet hjælp med almindelige loginproblemer i Fejlfinding i forbindelse med Creative Cloud-aktivering og -login eller Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Fejlfinding af forbindelsesproblemer

Følg disse trin i den angivne rækkefølge til fejlfinding af forbindelsesproblemer.

1. Test din forbindelse til Adobe-aktiveringsservere.

1. Klik på dette link for at afgøre, om du har adgang til Adobe-aktiveringsservere.

Hvis du kan se to Adobe-logoer, har du adgang til aktiveringsserverne. Prøv at aktivere eller at loggeindsoftwaren. Hvis du har brug for hjælp til aktivering af din konto, kan du se flere oplysninger i Fejlfinding i forbindelse med aktivering og deaktivering.

Adobe-ikon

Har du stadig problemer? Gå til næste trin.

2. Åbn en browser, og åbn et af følgende links, afhængigt af versionen af dit produkt:

Du har adgang til aktiveringsserverne, hvis du får vist meddelelsen Test gennemført (se skærmbilleder nedenfor). Prøv at aktivere eller starte softwaren.

Test succesfuld
    Creative Cloud og CS6: Test succesfuld

Test succesfuld - CS5 og CS5.5
    CS5 og CS5.5: Test succesfuld

Bemærk:

Der vises måske en meddelelse om, at adgangen blev nægtet, når du klikker på linket CS5/CS5.5. Det er stadig en bekræftelse på, at du kan få adgang til aktiveringsservere. Prøv at aktivere eller starte softwaren. Se Hjælp til indløsningskoden, hvis du har brug for hjælp til aktiveringskoden.

Har du stadig problemer? Gå videre til "Nulstil din værtsfil".

2. Nulstil din værtsfil.

Operativsystemets værtsfiler knytter værtsnavne til IP-adresser. Hvis en værtsfil ikke er konfigureret korrekt, kan det påvirke computerens evne til at oprette forbindelse til Adobes aktiveringsservere.

Bemærk:

Brugere af Creative Cloud: Nulstilling afværtsfilenkan også løse problemer som "Creative Cloud-programmerne er til rådighed som prøveversion" og "Udløb af prøveperiode".

1. Download værktøjet til reparation af begrænset adgang:

2. Pak den downloadede fil ud, og kør reparationsværktøjet i administratortilstand.

• Windows: Højreklik på værktøjet, og vælg Kør som administrator.
    • Mac OS: Dobbeltklik på værktøjet, og angiv administratoroplysningerne for at fortsætte.

Du kan få flere oplysninger om brug af reparationsværktøjet her: Fejl med begrænset adgang i Creative Cloud-skrivebordsappen.

Bemærk:

Hvis problemet ikke er løst, når du har kørt reparationsværktøjet, skal du nulstille værtsfilen manuelt.

Nulstil værtsfilen manuelt

Hvis problemet ikke er løst, når du har kørt reparationsværktøjet, skal du nulstille værtsfilen manuelt:

Nulstilling af værtsfilen i Windows

Du kan nulstilleværtsfileni Windows på følgende måde:

1. Find C:\WINDOWS\System32\drivers\etc.

2. Åbn værtsfilen i en teksteditor, f.eks. Notesblok.

3. Se efter Adobe-relaterede elementer i værtsfilen.

Nulstilling af værtsfilen – Windows

Hvis der ikke er nogen Adobe-relaterede elementer i værtsfilen, er der ikke behov for yderligere fejlfinding.

Men hvis der er Adobe-relaterede elementer i værtsfilen, skal du fortsætte til næste trin.

4. Hvis der er Adobe-relaterede elementer iværtsfilen, skal du flytte filen til skrivebordet, f.eks. ved at trække den.

5. Slet de Adobe-relaterede elementer i værtsfilen.

Du skal sørge for ikke at slette nogen andre elementer.

6. Gem den værtsfil, som du redigerede i det foregående trin.

Den opdaterede værtsfil må ikke indeholde nogen Adobe-relaterede elementer.

7. Flyt filen fra skrivebordet til dens oprindelige placering:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

Vælg muligheden "Erstat", når du flytter filen.

Renset værtsfil

Nulstilling af værtsfilen i macOS

Du kan nulstille værtsfilen i macOS på følgende måde:

1. Du finder værtsfilen ved at åbne Finder og vælge > Gå til mappe. Indtast følgende placering i feltet, og tryk på Retur:

/private/etc/hosts

Gå til dialogboksen Mappe

Hvis du ikke kan finde den, er værtsfilen skjult. Indtast følgende kommando i Terminal for at vise filen, og gentag trin 1.

chflags nohidden /etc/hosts

2. Åbn værtsfilen i en teksteditor, f.eks. Text Edit.

3. Se efter Adobe-relaterede elementer i værtsfilen.

værtsfil

Hvis der ikke er nogen Adobe-relaterede elementer i værtsfilen, er der ikke behov for yderligere fejlfinding.

Men hvis der er Adobe-relaterede elementer i værtsfilen, skal du fortsætte til næste trin.

4. Hvis der er Adobe-relaterede elementer i værtsfilen, skal du flytte filen til skrivebordet, f.eks. ved at trække den.

5. Slet de Adobe-relaterede elementer i værtsfilen.

Du skal sørge for ikke at slette nogen andre elementer.

6. Gem den værtsfil, som du redigerede i det foregående trin.

7. Flyt filen fra skrivebordet til dens oprindelige placering:

/private/etc/hosts

Vælg muligheden "Erstat", når du flytter filen.

Denopdaterede værtsfil skal ikke indeholde nogen Adobe-relaterede elementer.

Renset værtsfil

3. Kontrollér, at du har adgang til sikre websteder.

Adobes aktiveringsservere findes på sikre websteder (HTTPS), så computeren skal have adgang til denne type websteder.

Sikkert websted i Firefox

Følg disse trin for at kontrollere, om du har adgang til sikre websteder:

1. Åbn en browser, f.eks. Firefox eller Internet Explorer.

2. Indtast https://www.adobe.com i adresselinjen, og tryk på Enter.

Kan du ikke få adgang til sikre websteder?

Kontrollér computerens ur.

Kontrollér, om computerens ur viser det korrekte klokkeslæt og er indstillet til den korrekte tidszone.

Deaktiver godkendelsesproxyservere.

Hvis computeren er bag en godkendelsesproxyserver, skal denne deaktiveres. Du kan få yderligere vejledning ved at kontakte netværksadministratoren eller se i dokumentationen til proxyserveren.

Kontrollér firewall-indstillingerne.

Hvis computeren er bag en firewall, skal du sørge for, at firewallen ikke blokerer aktiveringsserveren gennem port 80 og 443.

Du kan få yderligere vejledning i, hvordan man tillader adgang til aktiveringsserveren, ved at kontakte netværksadministratoren eller læse dokumentationen til hjemmenetværkets firewall.

Bemærk:

Hvis firewallen kræver en eksekverbar fil, skal du angive PDApp.exe, der findes her:

• Windows: Programmer\Fælles filer\Adobe\OOBE\PDApp\core
  • Mac OS: Programmer > Hjælpeprogrammer > Adobe Application Manager > core > PDApp

4. Kontrollér GlobalSign Root CA-certifikatet.

GlobalSign Root CA-certifikatet er nødvendigt for at logge på (CC) og aktivere (CS).

Følg disse trin for at kontrollere, om GlobalSign Root CA-certifikatet er installeret og aktiveret.

Windows

1. Klik på Start, og indtast certmgr.msc.

2. Åbn Aktuel bruger > Pålidelige rodcertificeringsmyndigheder > Certifikater.

3. Højreklik på GlobalSign Root CA, og vælg Egenskaber

GlobalSign Root CA-egenskaber
    GlobalSign Root CA-certifikat i Windows

Bemærk:

Hvis certifikatet ikke er til rådighed, kan du finde en installationsvejledning i Advarsel: "Der er ikke tillid til certifikatudstederen for dette websted".

4. Kontrollér, at certifikatet er aktiveret til servergodkendelse.

Kontrollér, at certifikatet er aktiveret
    Certifikat indstillinger (Windows)

Mac OS

1. Åbn Programmer/Hjælpeprogrammer/Hovednøglering.

2. Find GlobalSign Root CA-certifikatet. Du skal muligvis vælge kategorien Alle elementer og derefter søge efter Global for at finde certifikatet.

Vindue med adgang til nøglering
    GlobalSign Root CA certifikat på Mac OS

Bemærk:

Hvis certifikatet ikke er til rådighed, kan du finde en installationsvejledning i Advarsel: "Der er ikke tillid til certifikatudstederen for dette websted".

3. Højreklik på certifikatet, ogvælg Vis info.

4. Kontroller at certifikatet er aktiveret.

Kontrollér, at certifikatet er aktiveret
    Certifikat indstillinger (Mac OS)

Kontakt Adobes supportafdeling

Kontakt kundeservice, hvis det stadig ikke er muligt at løse forbindelsesproblemerne.