Find ud af, hvordan du aktiverer eller deaktiverer Adobe-programmer.

Hvad er aktivering?

Under aktiveringsprocessen bekræftes gyldigheden af din softwarelicens for at forhindre svindel med og misbrug af Adobes produkter og tjenester. Under aktiveringsprocessen sendes der data til Adobe ad flere omgange, f.eks. ved download, installation, afinstallation, angivelse af serienummer, programstart samt under søgning efter opdateringer til Adobe-software. Adobe kan også bruge disse oplysninger til at være i stand til at give dig bedre muligheder for abonnementsfornyelse og til at få en bedre forståelse af, hvordan vores produkter anvendes, så vi kan forblive i kontakt med og holde på vores kunder.

Hvad indebærer deaktivering?

Deaktivering afbryder et program fra en gyldig brugerlicens. Når du har deaktiveret et program, kan du til enhver tid genaktivere det, hvis du vil. Det er ikke nødvendigt at afinstallere et program på computeren for at deaktivere det. Licensen til et program deaktiveres ikke nødvendigvis ved afinstallation.

Med en enkelt licens til Adobe-software kan du installere et program på to computere, f.eks. derhjemme og på kontoret. Hvis du vil installere softwaren på en tredje computer, skal du først deaktivere én installation af programmet. Sådan gør du.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du et program

1. Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet.
  2. Åbn det program, som du vil aktivere eller deaktivere.
  3. Find programmet eller programpakken i tabellen nedenfor, og brug derefter den relevante funktion i menuen Hjælp til at aktivere eller deaktivere programmet.
Produkt Aktiveres vha. følgende funktion i menuen Hjælp Deaktiveres vha. følgende funktion i menuen Hjælp Bemærkninger
Creative Cloud-programmer Hjælp > Log på Hjælp > Log af (dit Adobe ID) Du kan læse mere i Aktivering og deaktivering af Creative Cloud-apps.
Hvis der opstår problemer, kan du prøve at finde en løsning i Fejlfinding af problemer med aktivering af Creative Cloud.
Acrobat DC Hjælp > Log på Hjælp > Log af (dit Adobe ID) Du kan læse mere i Aktivering og deaktivering af Creative Cloud-apps
Hvis der opstår problemer, kan du prøve at finde en løsning i Fejlfinding af problemer med aktivering af Creative Cloud.
Acrobat XI, X Hjælp > Aktivér Hjælp > Deaktiver* Adobe Acrobat XI og X aktiveres automatisk, så snart softwaren registrerer en internetforbindelse. For at aktivere Acrobat manuelt skal du bruge kommandoen Aktivér. Hvis der opstår problemer, kan du prøve at finde en løsning i Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.
Creative Suite 6  Hjælp > Aktivér Hjælp > Deaktiver* Softwaren skal aktiveres inden for de første syv dage, efter den er taget i brug. Hvis der opstår problemer, kan du prøve at finde en løsning i Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.
Creative Suite 5  Hjælp > Aktivér Hjælp > Deaktiver* Creative Suite 5-programmerne aktiveres automatisk, så snart softwaren registrerer en internetforbindelse. Alternativt beder softwaren dig om at aktivere i løbet af installationen. Hvis der opstår problemer, kan du prøve at finde en løsning i Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Creative Suite 2 og 3
Acrobat 7, 8 og 3D
Audition 3

I/T I/T Vores ældre servere til aktivering af tidligere versioner af Acrobat og Creative Suite (CS) er blevet fjernet. Uden aktiveringsserverne vises der en aktiveringsfejl i disse programmer, når du forsøger at aktivere en licens. Oplysninger om, hvordan du kan installere en programversion, der ikke kræver aktivering, findes i artiklen Fejlen: "Der kan ikke oprettes forbindelse til aktiveringsserveren" | CS2, Acrobat 7, Audition 3 eller Aktiverings- eller forbindelsesfejl | CS3, Acrobat 8.
FrameMaker RoboHelp
TCS
Hjælp > Log på Hjælp > Log af Produktet aktiveres, når du starter det første gang efter at have indtastet serienummeret. Du kan læse om, hvordan du finder dit serienummer, i Find dit serienummer eller indløsningskode
Photoshop Elements
Premiere Elements
Hjælp > Log på Hjælp > Log af Produktet aktiveres, når du starter det første gang efter at have indtastet serienummeret. Du kan læse om, hvordan du finder dit serienummer, i Find dit serienummer eller indløsningskode
Flash Player
Acrobat Reader
Shockwave Player
I/T I/T Det er ikke nødvendigt at aktivere disse produkter.

* Acrobat XI, X, Creative Suite 6 og Creative Suite 5 kan deaktiveres på en af følgende måder:

• Deaktiver eller Udsæt aktivering: Disse funktioner deaktiverer softwaren, men bibeholder licensoplysningerne på computeren. Vælg en af disse muligheder, hvis du ønsker at deaktivere softwaren midlertidigt og har planer om senere at aktivere den igen på computeren.
  • Deaktiver permanent: Denne funktion deaktiverer softwaren og fjerner licensoplysningerne fra computeren. Hvis du vil bruge softwaren på denne computer igen, skal du indtaste serienummeret igen.

Find dit serienummer eller din indløsningskode

Nogle produkter kræver, at du indtaster serienummeret, før du kan begynde at bruge programmet. Hvis der fulgte en indløsningskode med produktet, skal du bruge denne til at få fat i dit serienummer.

Bemærk:

Creative Cloud-programmer kræver ikke serienumre. Hvis du bliver bedt om at indtaste et serienummer, når du starter en Creative Cloud-app, er det en fejl. Du kan finde forslag til løsning af dette problem i Fejlfinding af problemer i forbindelse med Creative Cloud-programmer, der beder om serienummer.

Aktivér en app på en ny computer

Du kan installere og aktivere appen på op til to computere eller enheder, men du kan ikke bruge dem på samme tid. Se Hvor mange computere kan jeg bruge mit abonnement på?

Hvis du vil installere produktet på en ny computer, skal du først deaktivere det på en af de eksisterende computere. Når produktet er blevet deaktiveret, kan det installeres på den nye computer.

Har du ikke længere adgang til computeren?

Hvis du ikke længere har adgang til den computer, som du installerede produktet på, skal du kontakte os, så vi kan opdatere dine aktiveringsoplysninger i vores systemer. Når oplysningerne om den gamle computer er fjernet, kan du installere produktet på en ny computer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke oplysninger indsendes til Adobe ved aktivering?

Følgende typer oplysninger kan blive sendt til Adobe under aktivering:

Identifikatorer (id'er)

• Unikke id'er (genereret af Adobe), som er specifikke for din computer og den licens, som du har købt til programmet. Disse id'er kan ikke bruges til at lokalisere din computer eller identificere dig personligt.
  • Dit Adobe ID, hvis du har logget på Adobe i løbet af installationen, opdateringen eller i forbindelse med brugen af Adobe-softwaren. Adobe ID'et identificerer dig og er bindeleddet til alle de oplysninger, du har videregivet til Adobe under oprettelse eller anvendelse af din Adobe-konto. Hvis du selv eller dit firma anvender en administrator eller anden autoriseret part i denne forbindelse, modtager vi også denne parts Adobe ID.

Oplysninger om installeret Adobe-produkt

• Serienumre associeret med de installerede produktlicenser
  • Produktnavn og versionsnummer, licenstypen, som er købt
  • Den version af slutbrugerlicensaftalen, som er knyttet til softwaren
  • Antal gange du har startet et Adobe-program siden sidste aktivering for hvert program, som er tilknyttet produktlicensen

Oplysninger om operativsystem

• Operativsystemtype og version
  • Lokalversion i brug (sprogvariant og skrivesystem)
  • Lokal computertid (inkl. tidszone)
  • Computerens navn
  • MAC-adresse

IP-adresse

Adobe modtager IP-adressen, som din internetudbyder har tildelt dig, som en del af processen, der sender aktiveringsdata til Adobe.