Adobe Creative Suite 5- ja Creative Suite 5.5 -versioiden asennusprosessi on kaksiosainen. Ensin suoritetaan automaattinen käynnistystoimintosovellus ja sen jälkeen Adobe Installer -asennusohjelma käynnistää ja asentaa tuotteen. Asennusohjelma näyttää toiminnon aikana kuusi paneelia:

• Käynnistän
  • Tervetuloa
  • Sarjanumero
  • Adobe-tunnus
  • Asetukset
  • Valmis

Huomaa: Jotkin muiden toimittajien suojausohjelmat saattavat näyttää ilmoituksen tai varoituksen, kun Creative Suite 5- tai Creative Suite 5.5 -tuotteita asennetaan. Jos saat varoituksen, anna ohjelmiston asentua.

Asennusta edeltävät virheet tai ongelmat

Ennen Adobe Creative Suite 5 Installer -sovelluksen käynnistymistä automaattinen käynnistystoimintosovellus valmistelee järjestelmän asennusta varten.

Adobe Installeriin liittyvät virheet ja ongelmat

Alustuspaneeli

Kun asennusohjelma käynnistyy, se kopioi väliaikaistiedostot juuriasemaasi. Jos tarvitset ohjeita virheistä, joita esiintyy alustuksen aikana, katso asennusohjelman luoma PDApp.log-lokitiedosto. Katso CS5:n, CS5.5:n, CS6:n ja CC:n asennuksen vianmääritys asennuslokien avulla.

Tervetulopaneeli

Loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus täytyy hyväksyä, jotta asennus voi jatkua.

Sarjanumeropaneeli

Syötä sarjanumero tai valitse tuotteen asentaminen kokeiluversiona.

Anna sarjanumero.

(Vain päivitykset) Kelvollisen tuotteen vahvistuspaneeli

Jos syötit päivityksen sarjanumeron eikä Installer löydä päivitykseen oikeuttavia tuotteita järjestelmästäsi, se kehottaa antamaan sen.

Syötä päivityksen sarjanumero

Adobe-tunnuspaneeli

Adobe-tunnuksen syöttäminen rekisteröi tuotteesi ja aloittaa CS Live -ilmaistilauksen.

Asetuspaneeli

Määritä, mitkä osat asennetaan ja minne ne asennetaan.

Asennusasetukset
  • Napsauttamalla Lisätietoja saat tietoja esiin ilmestyvistä varoituskuvakkeista.
  • Lokalisoidut polut eivät joskus näy oikein Sijainti-kentässä, mutta tuote asennetaan silti valittuun sijaintiin.
  • Varoituskuvake ilmoittaa, jos asennuksen loppuunsaattamiseen ei ole riittävästi levytilaa. Jos asennusta jatketaan vapauttamatta tilaa, toiminnon lopuksi näkyviin ilmestyy virhesanoma, jossa määritetään asentamatta jääneet osat.
  • Jos vaihtoehtoinen asennussijainti valitaan, jaetut osat asennetaan järjestelmäasemalle. Sekä järjestelmäasemalla että asennussijaintiasemalla täytyy olla riittävästi tilaa tuotteen asentamiseen.
  • Sovellusta ei ehkä voi valita, jos
    • ohjelmistosta on asennettuna ennakko- tai beeta-versio
    • sovelluksesta on asennettuna uudempi versio
    • asennuskieli ei ole saatavilla
  • Adobe After Effects CS5 ja CS5.5 sekä Adobe Premiere Pro CS5 ja CS5.5 eivät ole valittavissa 32-bittisellä Windows-laitteella. Lisätietoja löytyy artikkelista After Effects CS5:n ja Premiere Pro CS5:n asentaminen | Windows Vista, Windows 7 tai artikkelista After Effects CS5.5:n ja Premiere Pro CS5.5:n asentaminen.
  • Growl on asennettu ja käytössä Mac-käyttöjärjestelmässä.
  •  Jos haluat lisätietoja asennuksessa tähän mennessä ilmestyneistä virhesanomista, tutki asennusohjelman luomaa PDApp.log-tiedostoa. Katso CS5:n, CS5.5:n ja CS6:n asennuksen vianmääritys asennuslokien avulla.
  •  Aloita asennus napsauttamalla Asenna.

Asennuksen edistyminen

Kun olet napsauttanut Asenna, näkyviin ilmestyy tilannepalkki.

• Tästä vaiheesta lähtien tapahtuvat asennusvirheet tallentuvat CS5:n pääasennuslokiin.Katso CS5:n, CS5.5:n ja CS6:n asennuksen vianmääritys asennuslokien avulla.
  • Jos asennusohjelma havaitsee ristiriidan aiheuttavia prosesseja, nämä sovellukset on suljettava, ennen kuin voidaan jatkaa. Jos pystyt sulkemaan ristiriidan aiheuttavat prosessit normaalisti, tee niin. Jos prosessissa ei ole käyttöliittymää tai käyttöliittymä ei vastaa, toimi seuraavasti:

Ristiriitoja aiheuttavien prosessien sulkeminen Windows-käyttöjärjestelmässä

1. Napsauta tehtäväriviä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tehtävienhallinta.
  2. Valitse Prosessit-välilehti ja valitse Näytä kaikkien käyttäjien prosessit.
  3. Valitse ristiriidan aiheuttava prosessi luettelosta ja valitse Lopeta prosessi.
  4. Toista vaihe 3, jos ristiriitaisia prosesseja on useampia.

Ristiriitoja aiheuttavien prosessien sulkeminen Macintosh-käyttöjärjestelmässä

1. Valitse Finder-etsimistoiminnosta Siirry > Apuohjelmat.
  2. Kaksoisosoita Activity Monitor -sovellusta.
  3. Valitse Kaikki prosessit prosessien suodatuksen ponnahdusvalikosta ikkunan oikeasta yläkulmasta.
  4. Valitse ristiriidan aiheuttava prosessi luettelosta ja valitse Lopeta prosessi. Osoita sitten Pakota lopettamaan -painiketta.
  5. Toista vaihe 4 muille ristiriidan aiheuttaville prosesseille.

Valmis

Jos asennus onnistuu, Valmis-paneelissa näkyy kiitosviesti. Osoita Valmis, niin pääset käyttämään tuotetta.

Epäonnistunutta asennusta koskevat virheet tai ongelmat

Jos asennus epäonnistuu, Valmis-ruudussa näkyy toinen kahdesta seuraavasta tilaviestistä:

• ”Asennuksessa tapahtui virheitä. Käynnistä järjestelmä uudestaan ja yritä asentaa uudelleen.”

Tämä virhe tarkoittaa sitä, että mitään tuotteen komponenteista ei voitu asentaa.
  • ”Asennuksessa oli ongelmia.”

Tällöin vain joitakin tuotteen osia voitiin asentaa. Napsauttamalla Vianmääritys näet virhesanomat ja -koodit ja joitakin vianmääritysvihjeitä.

Asennusvirheiden vianmääritys: kokeile seuraavia vaiheita tässä järjestyksessä.

1. Ellet ole jo tehnyt niin, hae virheitä tietämyskannasta.

Käytä virhesanoman alla mahdollisesti näkyviä lisätietoja ratkaisun etsimiseen Adoben tietokannasta.
    1. Valitse virhetiedot ja paina Ctrl + C (Windows) tai kopioi se painamalla Komento +C (Mac OS).
    2. Vieraile Adoben tukisivustolla ja valitse tuotteesi Valitse tuoteohje- ja tukikeskukset -valikosta.
    3. Lisää virheteksti Hae tietämyskannasta -kenttään ja napsauta Hae.

Huomaa: Poista tiedostopolut ja rekisteriavaimet hakujonosta.
  2. Käytä Adobe Support Advisor -sovellusta.

Adobe Support Advisor on AIR-sovellus, jonka avulla voi tunnistaa ja ratkaista asennusongelmia. Napsauta Asennuksen tila -ikkunassa olevaa Asiakastuki-linkkiä tai tutustu asennuslokitiedostoihin manuaalisesti.

3. Tunnista virheet asennuslokeissa.

Adobe Creative Suite 5 -asennustoiminto kirjaa kaikki virheet ja toiminnot kahteen lokitiedostoon. Voit käyttää lokeja ja etsiä ratkaisuja Adoben tietämyskannasta.Katso CS5:n, CS5.5:n ja CS6:n asennuksen vianmääritys asennuslokien avulla.

4. Suorita yleiset vianmääritysvaiheet

Noudata artikkelissa Asennusvaiheen yleinen vianmääritys | Adobe CS5- ja CS5.5 -tuotteet kuvattuja ohjeita.

5. Ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen

Jos et edelleenkään voi asentaa Adobe Creative Suite 5 -tuotetta, ota yhteyttä Adoben tukeen. Jos suoritit Adobe Support Advisorin ja latasit tukipaketin, Adobe voi käyttää ASA-tunnusnumeroa ja päästä nopeasti käsiksi virhetietoihin.