Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit julkaista Adobe Muse -sivustoja Business Catalystiin. Opi viemään sivustoja HTML-muotoon.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Kun olet suunnitellut sivuston Adobe Musessa, voit julkaista sen Adobe Business Catalystissa tai jossakin kolmannen osapuolen isännöintipalvelussa, kuten GoDaddyssa.

Ennen kuin aloitat julkaisun, tallenna sivuston viimeisimmät muutokset valitsemalla Tiedosto > Tallenna. Koko sivusto tallennetaan samaan julkaisuun .muse-tiedostomuodossa. Kun olet esikatsellut sivuston ja vahvistanut, että se on valmis verkossa katseltavaksi, voit julkaista sen.

Huomautus:

Tämän osan ohjeissa kuvataan tiedostojen lähettäminen Adobe Business Catalystiin. Jos haluat käyttää sen sijaan kolmannen osapuolen isännöintipalvelua, lisätietoja on artikkelissa Sivuston lataaminen kolmannen osapuolen ylläpitopalveluun.

Voit julkaista sivuston Adoben isännöintipalvelimiin tilapäisesti, vaikka haluaisit käyttää varsinaisena isännöintipalveluna jotakin muuta palvelua. Näin voit jakaa sivuston asiakkaan hyväksyntäprosessia varten.

Sivujen jättäminen pois julkaisemisesta ja viemisestä

Ennen kuin julkaiset verkkosivustosi, tarkista, onko sivustossa sivuja, jotka eivät ole valmiita julkaistaviksi (tai vietäviksi).

Jos haluat jättää sivun pois julkaisemis- tai viemisprosessista, toimi seuraavasti:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella sivua, jonka haluat jättää pois. Voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella joko sivun miniatyyria Suunnittele-näkymässä tai itse sivua Muoto-näkymässä.

Pikavalikossa Vie sivu -valinnan kohdalla on oletusarvoisesti valintamerkki.

2. Valitse Vie sivu ja poista valintamerkki. Valittua sivua ei julkaista.

Tämä on vaihtovalinta. Kun sivu on valmis julkaistavaksi, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Vie sivu uudelleen, jolloin valintamerkki tulee taas näkyviin. Aloitussivu on sivuston ensimmäinen sivu ja se täytyy viedä.

Poista Vie sivu -valinnan valintamerkki niiden sivujen kohdalta, joita et halua julkaista tai viedä
    Poista Vie sivu -valinnan valintamerkki niiden sivujen kohdalta, joita et halua julkaista tai viedä.

Huomautus:

Vie sivu -vaihtoehto on himmennetty eikä sen valintaa voi poistaa, kun napsautat aloitussivua hiiren kakkospainikkeella.

Kun poistat Vie sivu -valintamerkin, sivua ei viedä, kun sivusto julkaistaan. Tällaisia sivuja ei myöskään oteta mukaan, kun sivusto viedään.

Huomautus:

Vie sivu -valinnan muuttaminen sivuston julkaisemisen jälkeen poistaa sivun kokeilusivustosta, kun julkaiset sen seuraavan kerran.

Väliaikaisen sivuston julkaiseminen Adoben ylläpitopalvelimiin

Sivuston julkaiseminen tarkoittaa sivustotiedostojen lataamista etäpalvelimeen, jotta kävijät, joilla on Internet-yhteys, voivat katsella sivustoa verkossa. Kun julkaiset kokeilusivuston, sitä voi käyttää kuka tahansa, jolla on oikea URL-osoite sen katselemiseen.

Jos lähetät asiakkaalle linkin kokeilusivustoon ja teet sen jälkeen sivustoon muutoksia, voit julkaista siitä uuden version jaettavaksi. Vaihtoehtoisesti voit pyytää asiakkaita kirjautumaan sisään tarkastelemaan keskeneräistä työtä.

Adobe Musessa on integroitu julkaisujärjestelmä, jonka avulla voit julkaista sivustot nopeasti ja helposti. Julkaise-käyttöliittymällä palvelimeen ladattavat tiedostot tallennetaan Business Catalyst -ylläpitopalvelimiin.

Voit julkaista Adobe Muse -sivuston seuraavasti:

1. Napsauta Julkaise-painiketta työtilan yläreunassa tai valitse Tiedosto > Julkaise. Adobe Muse muodostaa yhteyden tiliisi sen käyttäjätunnuksen ja salasanan perusteella, jotka annoit käynnistäessäsi Adobe Musen ensi kertaa.

2. Kirjoita Julkaise Business Catalystiin -valintaikkunassa sivustollesi nimi Sivuston nimi -kenttään.

Kirjoita sivuston nimi
    Kirjoita asiakkaan yrityksen nimi tai nimi, jota haluat käyttää sivuston tunnisteena.

Huomautus:

Antamaasi sivuston nimeä käytetään kokeilusivuston väliaikaisen verkkotunnuksen luontiin. Kun päivität julkaistun sivuston, voit käyttää haluamaasi verkkotunnuksen nimeä sivuston osoitteena.

Adobe Muse luo automaattisesti URL-osoitteen kokeilusivustolle. Esimerkki: sivuston_nimi.businesscatalyst.com.

Automaattisesti luotu nimi näkyy harmaana Sivuston nimi -kentän alapuolella. Sivustojen nimien on oltava yksilöiviä. Jos antamasi nimi on jo käytössä, Adobe Muse muuttaa sitä hieman niin, että se on yksilöivä.

Jos et pidä Adobe Musen automaattisesti luomasta nimestä, voit muuttaa sitä.

3. Laajenna Asetukset-osio napsauttamalla valikkokohdan vieressä olevaa nuolta. Kirjoita uusi yksilöivä nimi URL-kenttään.

Järjestelmä tarkistaa, onko antamasi URL-osoite yksilöivä. Jos nimi on jo järjestelmässä, kenttä muuttuu punaiseksi ja ehdottaa vaihtoehtoista yksilöivää URL-osoitetta.

Anna väliaikaiselle sivustolle yksilöivä URL-nimi
    Anna väliaikaiselle sivustolle yksilöivä URL-nimi

Kun syötät yksilöivän URL-osoitteen URL-kenttään, kentässä ei enää näy punaista reunaa.

Sivuston julkaisuvalinnat
    Yksilöivä URL-osoite hyväksytään, kun URL-kenttä korostetaan sinisellä.

Julkaisukohteeksi on oletusarvoisesti valittuna uusi sivusto. Jos olet luonut kokeilusivustoja jo aiemmin, valitse Olemassa oleva sivusto -valinta. Valitse sitten Julkaise kohteeseen -valikosta nykyisen kokeilusivuston nimi.

Jos olet luomassa versiota olemassa olevasta sivustosta, voit halutessasi julkaista uuden version uudeksi sivustoksi. Näin uudet tiedostot eivät korvaa nykyistä sivustoa. Tämä toiminto on kätevä, kun haluat lähettää asiakkaalle kaksi linkkiä. Tällöin asiakas voi vertailla sivuston kahta versiota samanaikaisesti eri selainikkunoissa.

Tietokeskus-asetus on oletusarvoisesti Automaattinen. Tietokeskus viittaa Business Catalyst -etäpalvelinten maantieteelliseen sijaintiin suhteessa omaan fyysiseen sijaintiisi. Adobe Muse tunnistaa sijaintisi ja valitsee oikean sijainnin automaattisesti. Tavallisesti Automaattinen-asetusta ei tarvitse muuttaa. Jos asiakkaasi on kuitenkin toisessa maassa, voit ohittaa oletusarvoisen asetuksen ja valita seuraavista vaihtoehdoista:

• Yhdysvallat
    • Euroopan unioni
    • Australia

Jos esimerkiksi työskentelet Suomessa ja asiakkaasi on Australiassa, voit valita Australian tietokeskuksen. Näin sivuston suorituskyky on paras mahdollinen, kun asiakkaasi tarkastelee sitä verkossa.

4. Kun olet määrittänyt sivuston nimen, URL-osoitteen ja muut valinnat, valitse OK. Näkyviin tulee hetkeksi etenemispalkki, joka näyttää niiden tiedostojen prosenttiosuuden, jotka on ladattu palvelimeen.

Käytössä oleva kokeilusivusto latautuu uuteen selainikkunaan. Napsauttamalla linkkejä voit testata, miltä sivusto näyttää, kun muutat selaimen kokoa.

5. Palaa Adobe Museen. Näyttöön tulee vahvistusviesti, jossa kerrotaan, että kokeilusivustoa isännöidään palvelimessa.

Jos haluat hallinnoida sivustoa, napsauta vahvistusikkunassa Hallinnoi-painiketta. Voit jatkaa työskentelyä sulkemalla ikkunan OK-painikkeella.

Napsauta Hallinnoi-painiketta
    Sulje julkaisemisen vahvistusviesti valitsemalla OK tai hallinnoi sivustoa valitsemalla Hallinnoi.

Voit myös lisätä In-Browser Editing -käyttäjiä tai määrittää verkkotunnuksen sen jälkeen, kun olet julkaissut sivustosi.

Business Catalystin avulla voit julkaista sivustosi myös haluamallasi verkkotunnuksella. Lisäksi voit esimerkiksi hallinnoida sivustojasi ja käyttäjiä sekä seurata sivustojen käyttötilastoja. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Business Catalyst -ohje.

Huomautus:

Ennen kuin otat sivuston käyttöön, rekisteröi haluamasi verkkotunnus ottamalla yhteyttä verkkotunnusten kolmannen osapuolen rekisterinpitäjään. Lisätietoja on osoitteessa Domain Name Registrar (englanninkielinen).

Tutustu ennen varsinaisen julkaisuprosessin aloittamista alla kuvattuun työnkulkuun, jotta saat paremman käsityksen vaadituista vaiheista:

• Ota julkaistu sivusto virallisesti käyttöön ja toimita maksutiedot (tai käytä ylläpitopistettä).
  • Lisää käyttäjiä, jotka voivat hallinnoida sivustoa.
  • Lisää sivuston verkkotunnus ja liitä se käytössä olevaan Muse-sivustoon.
  • Kirjaudu sivustoon, jossa rekisteröit verkkotunnuksen, ja päivitä DNS-asetukset.

Adobe Muse -sivuston julkaiseminen Adoben isännöintipalvelimiin

Kun julkaiset maksuttoman kokeilusivuston Adobe Musessa ensimmäistä kertaa, rekisteröit maksuttoman Business Catalyst -tilin. (Mikäli sinulla ei ollut tiliä jo aiemmin.)

Kun julkaiset sivuston, voit käyttää sen Dashboard-näkymää Business Catalystissa.

Muse-sivuston Dashboard
Dashboard on verkkokäyttöliittymä, joka sisältää sivuston hallintaominaisuudet.

Dashboard-näkymässä voit päivittää sivustosi, kun aloitat ylläpitomaksujen maksamisen. Voit päivittää sivuston käyttämällä tilaajana saamiasi ylläpitopisteitä ja napsauttamalla Push Site Live -painiketta Site Status -osassa.

Push Site Live
Käytä ylläpitopisteitäsi napsauttamalla Push Site Live -painiketta.

Huomautus:

Jos olet ostanut Creative Cloud -jäsenyyden ennen 1.5.2015, käytettävissäsi on Business Catalyst -ylläpitopisteitä, jotka sisältävät viiden maksuttoman perussivuston käyttöoikeuden. Voit käyttää ylläpitopisteesi tai lukea lisää siitä, miten voit ostaa Business Catalyst -tilauksen luottokortilla.

Jos haluat käyttää ylläpitopisteesi, valitse Push Site Live -valintaikkunassa Push Site Live.

Push Site Live
Kun valitset Push Site Live, sivusto päivitetään automaattisesti ja käytät yhden ylläpitopisteen.

Jos et ole vielä ostanut Business Catalyst -tilausta, voit antaa luottokorttitietosi ylläpitopalvelun maksamista varten.

Jos haluat käyttää maksamiseen luottokorttia, napsauta Dashboard-näkymässä Partner Portal -linkkiä. Valitse sitten sivuston nimi Clients-välilehdessä. Valitse Upgrade. Voit syöttää maksutiedot avautuvassa Upgrade-ikkunassa.

Business Catalyst Dashboard
Voit syöttää myös luottokortin tiedot, jos et halua käyttää yhtä pisteistäsi.

Dashboard tulee näkyviin ja sivuston tilaksi tulee Live.

Napsauttamalla linkkiä Dashboard-näkymässä voit lisätä käyttäjän sivustoon.

Käyttäjän lisääminen Adobe Muse -sivustoon
Käyttäjän lisääminen sivustoon

On olemassa kahdentyyppisiä käyttäjiä, jotka voit lisätä järjestelmänvalvojiksi:

• Muut sivustojen suunnittelijat: Jos työskentelet Adobe Muse -sivustojen parissa tiimin osana, voit lisätä työkaverisi järjestelmänvalvojiksi. Tällöin he voivat päivittää sivuston tiedostoja ja hallita sivustoa.
  • Asiakkaat: Asiakkaita voi lisätä järjestelmänvalvojiksi, jotta he voivat kirjautua sisään hallintapaneeliin katselemaan raportteja sekä tutustumaan sivuston suorituskykyyn.

Huomautus:

Asiakkaiden ei tarvitse asentaa Adobe Musea voidakseen käyttää oman sivustonsa Dashboard-näkymää. Käyttäjä voi käyttää sitä millä tahansa selaimella ja Internet-yhteydellä käyttämällä hänelle määrittämiäsi käyttäjätunnuksia. Jos työskentelet etänä, voit kirjautua Dashboard-näkymään miltä tahansa tietokoneelta, jossa on selain ja Internet-yhteys.

Kun napsautat Lisää verkkotunnus -kohtaa, voit liittää rekisteröimäsi verkkotunnuksen nimen päivitettyyn sivustoon.

Verkkotunnuksen lisääminen on yksi viimeisistä vaiheista valmiin sivuston käyttöönotossa ja julkaisemisessa yleisön saataviin.

Olemassa olevan verkkotunnuksen valinnat
Syötä sivustolle rekisteröimäsi verkkotunnus Associate Existing Domain -ikkunaan.

Lisätietoja sivuston hallinnasta ja sivuston lataamisesta kolmannen osapuolen ylläpitopalveluun on artikkelissa Sivuston lataaminen kolmannen osapuolen ylläpitopalveluun.

Adobe Muse -tiedostojen vienti

Kun suunnittelet sivustoa Adobe Musessa, voit viedä kaikki sen tiedostot milloin tahansa. Adobe Muse luo HTML-, CSS- ja komentosarjatiedostot sekä luo koko sivuston, joka sisältää kuvatiedostot ja kohteet. Kuvien viipalointitoiminnolla erityisesti suuret kuvat voidaan leikata pienempiin osiin.

Vieminen on yksinkertainen prosessi, joka kestää vain muutaman minuutin. On olemassa kolme pääsyytä sivustotiedostojen viemiselle Adobe Musesta:

• Tiedostot tallennetaan paikalliselle kiintolevylle sivuston varmuuskopioksi, joten voit käyttää niitä paikallisesti.
  • Voit ladata sivustosi mille tahansa palveluntarjoajalle, jota haluat käyttää sivustosi ylläpitämiseen, käyttämällä FTP-ohjelmaa.
  • Voit käyttää uudelleen joitakin sivustoa varten luomiasi kuvatiedostoja muissa projekteissa, kuten yhteisöpalveluissa, sähköpostiuutiskirjeissä ja blogeissa.

Adobe Muse leikkaa ja optimoi kuvatiedostot automaattisesti, kun julkaiset tai viet sivuston. Vienti luo sivuston resursseista kansion, jota voi käyttää missä tahansa projektissa, kuten mobiilisovelluksissa, jotka toimitetaan verkon kautta.

Jäljempänä kerrotaan, miten voit viedä Adobe Musessa avoinna olevan sivuston:

1. Valitse Tiedosto > Vie HTML-tiedostona. HTML-viennin valintaikkuna avautuu.

2. Valitse tietokoneesta sijainti, johon tiedostot tallennetaan, ja valitse OK.

Vie HTML-tiedostona -valintaikkuna
    Syötä sivuston verkkotunnus Vie HTML-tiedostoon -valintaikkunaan ja valitse OK.

Koko sivusto kannattaa viedä paikalliselle kiintolevyasemalle, jos haluat käyttää sen resursseja uutiskirjeissä, yhteisöpalveluissa tai mobiilisovelluksissa.

Adobe Muse vie optimoidut kuvatiedostot erilliseen kansioon. Voit myös ladata viedyt tiedostot manuaalisesti haluamallesi ylläpitotilille. Lisätietoja tiedoston lähettämisestä ulkoiseen ylläpitopalveluun on kohdassa, joka koskee kohteiden lähettämistä ylläpidettyyn Muse-sivustoon kolmannen osapuolen FTP-ohjelmalla.

Adobe Muse -sivuston julkaisun tai viennin yhteydessä esiintyvien virheiden vianmääritys

Jos Adobe Musen julkaisuprosessissa esiintyy virheitä, katso lisätietoja seuraavista linkeistä:

Jos havaitset käyttöoikeuksia koskevia ongelmia, jotka eivät liity edellä mainittuihin virheisiin, varmista, että olet antanut oikeat Business Catalyst tunnistetiedot.

Ota yhteys Adoben tukeen muiden ongelmien ratkaisemista varten.