Yhteistyö on Creative Cloud Assets -palvelun uusi parannus, jonka avulla voit jakaa Creative Cloud ‑tililläsi olevia resurssiryhmiä muiden Creative Cloud ‑käyttäjien kanssa ja antaa heidän tehdä yhteistyötä kyseisten jaettujen resurssien parissa.

Tietoja Yhteistyön käytöstä on artikkelissa Yhteistyö muiden kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on yhteistyöllä ja linkin lähettämisellä?

Linkin lähettämistä käytetään yksittäisten resurssien, kansioiden, mobiililuomusten, kirjastojen tai kirjastoelementtien jakamiseen muiden kanssa. Yhteistyön avulla voit sallia määrätyille kumppaneille kokonaisten resurssikansioiden tai ‑kirjastojen käytön.

Kun lähetät resurssin linkin muille, he voivat suorittaa sille vain rajoitettuja toimintoja: tarkastella jaettua resurssia ja halutessaan ladata sen tai lisätä siihen kommentteja. Yhteistöissä kumppanit voivat tehdä kaiken, mitä jaetulle resurssille voi tehdä. He voivat myös muuttaa yhteistyöhön kuuluvia resursseja. Kumppanit voivat muun muassa siirtää, lisätä ja poistaa yhteistyöhön kuuluvia resursseja sekä nimetä ne uudelleen.

Miten voin luoda yhteistyön?

Kirjaudu Creative Cloud ‑tilillesi ja siirry kansioon tai kirjastoon, jonka parissa haluat tehdä yhteistyötä. Napsautaoikeassa alakulmassa olevaa valikkoaja valitse Yhteistyö.

Anna ryhmätyöhön lisättävän henkilön sähköpostiosoite ja napsauta Kutsu-painiketta. Jos haluat kutsua useita kumppaneita, anna pilkuilla tai puolipisteillä eroteltujen sähköpostiosoitteiden luettelo. Lisää muita kumppaneita ja/tai poistu valintaikkunasta napsauttamalla sulkemispainiketta (X).

Miten voin lisätä jonkun olemassa olevaan yhteistyöhön tai poistaa hänet siitä?

Voit lisätä kumppaneita toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan. Jos haluat poistaa kumppaneita, napsauta Kumppanit-valintaikkunassa kumppanin nimen vieressä olevaa X-merkkiä.

Mitä tapahtuu, jos lisään jonkun olemassa olevaan yhteistyöhön tai poistan hänet siitä?

Kun lisäät uusia avustajia, he saavat kutsun liittyä yhteistyöhön. Kun he hyväksyvät kutsun, he saavat oikeudet yhteistyön kaikkien resurssien käyttöön. Kun avustajat poistetaan yhteistyöstä, he eivät enää voi käyttää yhteistyöhön kuuluvia resursseja.

Yhteistyöhön liittyminen vie henkilökohtaista tallennuskiintiötä.

Mitä tapahtuu, jos lisään resurssin omaan olemassa olevaan yhteistyöhön tai poistan sen siitä?

Kun lisäät yhteistyöhön resursseja, kaikki määrätyt kumppanit voivat käyttää niitä.

Kun resurssit poistetaan yhteistyöstä, ne siirretään Poistettu-kansioon, eivätkä kumppanit enää voi käyttää niitä.

Mitä tapahtuu, jos kumppani lisää resurssin olemassa olevaan yhteistyöhön?

Kun lisäät yhteistyöhön resursseja, kaikki määrätyt kumppanit voivat käyttää niitä.

Mitä tapahtuu, jos avustaja poistaa resurssin olemassa olevasta yhteistyöstä?

Kun resurssit poistetaan yhteistyöstä, ne siirretään omistajan Poistetut-kansioon, eivätkä avustajat enää voi käyttää niitä. Vain omistajat voivat palauttaa tällaiset resurssit.

Paikallisesti resurssit poistetaan ja siirretään Poistettu-kansioon.

Miten yhteistyö vaikuttaa tallennuskiintiöön?

Yhteistyön sisältö vie tilaa kunkin kumppanin tallennuskiintiöstä.

Mitä tapahtuu, jos kansio tai alikansio nimetään uudelleen?

Jos kumppani nimeää yhteistyön ylimmän tason kansion uudelleen, se muuttuu vain paikallisesti, eikä tämä vaikuta muilla kumppaneilla kansion nimeen. Jos yhteistyön alikansio nimetään uudelleen, muutos näkyy kuitenkin kaikilla kumppaneilla.

Jos omistaja nimeää yhteistyön ylimmän tason kansion uudelleen, se ei nykyisillä kumppaneilla vaikuta kansion nimeen. Jos tämän jälkeen lisätään kuitenkin uusia kumppaneita, he näkevät kansion uudella nimellä.

Onko erilaisia oikeuksia tai käyttöoikeuksia?

Kyllä. Yhteistyöoikeuksilla on kolme tasoa: omistaja, muokkaustason avustaja ja tarkastelutason avustaja. Yhteistyökansion tai ‑kirjaston voi poistaa vain omistaja. Muokkaustason avustajat voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kansion tai kirjaston sisältöä. Tarkastelutason avustajat voivat tarkastella ja käyttää kansion/kirjaston sisältöjä sekä kommentoida niitä.

Voivatko avustajat kutsua muita avustajia?

Muokkaustason käyttöoikeudet saaneet kumppanit voivat lähettää kutsun kenelle tahansa, jota ei alun perin kutsuttu yhteistyöhön. Tarkastelutason käyttöoikeudet saaneet kumppanit eivät voi tehdä niin.

Voivatko kumppanit poistaa muita kumppaneita?

Vain muokkaustason käyttöoikeudet saaneet kumppanit voivat poistaa muita kumppaneita yhteistyöstä (omistajaa lukuun ottamatta). Tarkastelutason käyttöoikeudet saaneet kumppanit eivät voi tehdä niin.

Mitä tiedostoja voin lisätä yhteistyöhön?

Käytännössä mitä tahansa. Voit lisätä yhteistyöhön kaikki tiedostot, jotka ovat lähetettävissä Creative Cloud -tiliin.

Onko muiden yhteistyöhön osallistuvien oltava Creative Cloud -jäseniä?

Kyllä, kaikkien kumppanien on oltava maksullisen tai maksuttoman Creative Cloud -tilauksen hankkineita jäseniä.

Jos kutsu lähetetään sähköpostiosoitteeseen, joka on jo liitetty Adobe ID:hen, kutsun voi hyväksyä vain kyseisellä Adobe ID:llä.

Jos kutsu lähetetään sähköpostiosoitteeseen, joka ei ole vielä Adobe ID, silloin käytetään tiliä, jolla käyttäjä kirjautuu sisään, kun hän hyväksyy kutsun. Se voi olla uusi tili tai olemassa oleva Adobe ID.

Mistä tiedän, kuka yhteistyöhön osallistuu?

Valitse Creative Cloud Assets ‑sivustosta yhteistyöresurssisi sisältävä kansio, napsauta Jaa-kuvaketta () ja valitse Kutsu kansioon. Näyttöön tulee avustajien luettelo. Voit lisätä tai poistaa avustajia milloin tahansa.

Miten voin lopettaa yhteistyön?

Voit lopettaa yhteistyön poistamalla kaikki avustajat ja sulkemalla Avustajat-valintaikkunan. Vain omistaja voi lopettaa yhteistyön, mutta säilyttää silti resurssien käyttöoikeudet. Kumppanit menettävät resurssien käyttöoikeudet, kun heidät poistetaan (tai kun he poistavat itsensä).

Mitä kumppani oikein pystyy tekemään?

Kun lisäät kumppaneita kirjastoon tai kansioon, voit valita, haluatko myöntää heille muokkaustason käyttöoikeudet vai tarkastelutason käyttöoikeudet.

Muokkaustason käyttöoikeudet saaneet kumppanit voivat muokata, nimetä uudelleen, siirtää ja poistaa kansion tai kirjaston sisältöä.

Tarkastelutason käyttöoikeudet saaneet kumppanit voivat vain tarkastella kirjaston/kansion sisältöjä ja kommentoida niitä.

Onko avustajan tehtävä jotakin osallistuakseen?

Kyllä. Hän tarvitsee Creative Cloud ‑tilin / Adobe ID:n (maksuton tili käy hyvin). Hänen on kirjauduttava Creative Cloud ‑tililleen ja hyväksyttävä kutsu jokaiseen yhteistyöhön, johon hänet on kutsuttu.

Voinko lisätä yhteistyöhön alikansioita?

Kyllä.

Maksaako Creative Cloudin yhteistyön käyttö jotain?

Ei. Yhteistyö on Creative Cloudin parannus, jota kaikki käyttäjät voivat käyttää ilman lisämaksua.

Onko mitään rajoituksia?

Sinulla voi olla enintään 32 aktiivista yhteistyötä. Jokaiseen yhteistyöhön voi osallistua enintään 100 kumppania.