Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää Adobe Musen täyttö- ja selaimen täyttö -valintoja.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Selaimen täyttö ja taustakuvat Adobe Musessa

Taustan täyttö on tärkeä osa sivuston suunnittelua. Adobe Musen taustan täyttötoiminnolla voit lisätä sivustoon taustavärin tai -kuvan. Taustakuvien avulla voit ilmaista tuotteen tai palvelun brändiarvon. Vastaavasti voit täydentää ulkoasua tai yhtenäistää sivuston väriteemaa taustan täyttötoiminnolla.

Kun lisäät taustan täytön ja tarkastelet sivustoa selaimessa, valittu kuva tai väri näkyy taustana selainikkunassa. Voit yhtenäistää sivuston suunnittelun käyttämällä taustan täyttöä sivupohjassa.

Seuraavassa artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää Adobe Musen taustan täyttötoimintoa. Voit tehdä yhden seuraavista toimista:

Lisää selaimeen taustaväri

1. Kaksoisnapsauta Suunnittele-näkymässä A-sivupohjan miniatyyria, jotta se avautuu Muoto-näkymässä.

A-sivupohja avautuu omaan välilehteensä työtilan yläosaan.

Huomaa, että valintaosoitin sijaitsee Hallinta-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Jos sivun elementtejä ei ole valittuna, valintaosoittimessa näkyy sana Sivu. Jos valitset sivulta objektin, kuten kuvan, valintaosoittimessa näkyy sana Kuvakehys.

Varmista valintaosoittimen avulla, että olet valinnut elementin, jota haluat hallita. Jos valitset jonkin muun sivun elementin, voit valita sivun uudelleen napsauttamalla harmaata aluetta sivun ulkopuolella.

Kun sivu on valittuna, voit päivittää täyttövärin ja viiva-asetukset Hallinta-palkin valikoista.

2. Valitse Hallinta-paneelista Selaimen täyttö. Valitse haluamasi väri Väri-kentässä. Voit valita taustan täyttövärin seuraavilla tavoilla:

• Valitse väri värivalitsimella.
    • Kirjoita RGB-arvo.
    • Kirjoita heksadesimaalikoodi Heks-kenttään.
    • Valitse väri jo tallennetuista värimalleista napsauttamalla.
    Värin määritys taustan täytöksi
    Värin määritys taustan täytöksi
  3. Voit käyttää yhtenäistä väritäyttöä tai liukuväritäyttöä valitsemalla Selaimen täyttö -paneelista Yhtenäinen tai Liukuväri. Valitse valintanapilla joko yhtenäinen väritäyttö tai liukuväritäyttö.

4. Voit käyttää liukuväriä valitsemalla Täytön tyyppi -vaihtoehdoksi Liukuväri. Määritä värimallit sekä ensimmäinen ja viimeinen värinvaihtokohta.

Liukuväritäytön määritys
    Liukuväritäytön määritys
  5. Määritä liukuvärin suunta asettamalla suunnaksi Vaaka tai Pysty.

6. Valitse Hallinta-paneelista Täyttö. Varmista, että sivun täyttöväri on Ei mitään. Täyttö-valikossa näkyy valkoinen värimalli, jossa on punainen vinoviiva.

Täyttö-asetuksen Ei mitään -valinta Adobe Musessa
    Täyttö-asetuksen Ei mitään -valinta

Taustan täyttö kuvalla

Kuvia käytetään usein taustan täyttönä verkkosivuilla. Adobe Musessa taustan voi täyttää joko toistuvilla kuvilla tai yhdellä kuvalla. Lisäksi siinä voi valita taustakuvan sijainti- ja vieritysominaisuudet.

Lue, miten voit käyttää kuvia taustan täyttönä Adobe Musessa.

1. Avaa .muse-tiedoston sivupohja.

Voit lisätä taustakuvan tietylle sivulle. Jos kuitenkin haluat, että taustakuva näkyy kaikilla sivuillasi, käsittele sivupohjaa.

2. Valitse Hallinta-paneelista Selaimen täyttö. Varmista, että Täyttötyyppi on Yhtenäinen.

Määritä taustakuva, joka näkyy selainikkunassa.
    Määritä taustakuva, joka näkyy selainikkunassa.

Huomautus:

Jos valitset täytön tyypiksi Liukuväri, et voi määrittää kuvaa taustan täytöksi.

3. Napsauta Lisää kuva -linkkiä, jotta voit valita kuvan taustan täytöksi. Etsi ja valitse haluamasi kuvatiedosto paikallisesta tietokoneesta. Avaa taustakuva valitsemalla Avaa.

4. Määritä taustakuvan Sovitus. Valittavissa ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Täytä: taustakuva skaalautuu sivun kokoon. Kuva skaalautuu määrittämiesi asetusten mukaiseen kokoon ja sijaintiin.
    • Sovita: kuva sovitetaan sivun kokoon.
    • Alkuperäinen koko: kuvaa käytetään taustan täyttönä alkuperäisessä koossaan.
    • Ruudukko: kuvaa toistetaan koko taustan alueella. Vierekkäisyysvaihtoehdolla voi luoda pienemmän kuvan, jota toistetaan koko selainikkunan leveydeltä riippumatta kävijän näytön koosta.
    • Vierekkäin: kuvaa toistetaan vaakasuunnassa.
    • Allekkain: kuvaa toistetaan pystysuunnassa.

Vierekkäisiä ja allekkaisia taustakuvia käytetään usein verkkosivuilla. Kun julkaiset sivuston, taustan täytöksi ruudukkoon määrittämäsi alkuperäinen pieni kuva latautuu selaimessa vain kerran. Ruudukkoon määritetyillä taustakuvilla voi täyttää suuria sivun alueita hidastamatta sivuston latautumista tai muuta toimintaa.

5. Määritä taustakuvan sijainti valitsemalla haluamasi sijainti ruudukon yhdeksästä vaihtoehdosta. Jos valitset esimerkiksi keskimmäisen ruudun, kuva näkyy selainikkunan keskikohdassa.

Huomautus:

Voit poistaa taustan täytön napsauttamalla kansiokuvakkeen vierellä olevaa roskakorikuvaketta.

6. Sulje Selaimen täyttö -paneeli napsauttamalla sen ulkopuolella.

7. Voit tarkastella taustakuvaa esikatselemalla sivustoa Adobe Musessa tai selaimessa.

100 prosentin leveyden käyttäminen sivun elementeissä

Kohteet, joiden leveydeksi on määritetty 100 %, täyttävät selaimen vaakasuunnassa riippumatta siitä, kuinka leveäksi vierailijan selainikkuna on muutettu. Jos määrität sivun elementin tasatuksi selainikkunan ylä- ja alareunan kanssa, yhtenäisellä värillä tai ruudukkokohteella täytetty objekti laajenee myös sopimaan käytettävissä olevaan tilaan.

1. Avaa sivu, jolla haluat määrittää sivun elementin leveydeksi 100 %. Valitse tarvittava sivun elementti. Valitse esimerkiksi läheltä sivun alaosaa suorakulmio, joka kattaa sivun leveyden ja on noin 250 pikseliä korkea.

2. Kun suorakulmio on valittuna, määritä Viivan leveys -asetukseksi 0. Näet, milloin suorakulmio on valittu, koska vasemmassa yläkulmassa olevassa valintaosoittimessa näkyy sana Suorakulmio.

Määritä Viiva-kentässä valitun suorakulmion viivaksi 0.
    Määritä Viiva-kentässä valitun suorakulmion viivaksi 0.
  3. Valitse Hallinta-paneelista Täyttö. Varmista, että Täyttö-valikon tila on Ei mitään. Näet valkoisen värimallin, jossa on punainen vinoviiva.

Suorakulmiotäytön valinta Täyttö-valikosta
    Suorakulmiotäytön valinta Täyttö-valikosta
  4. Valitse Täyttö-paneelista Lisää kuva -linkki. Etsi ja valitse haluamasi kuva ja valitse Avaa.

5. Valitse avattavasta Sovitus-luettelosta Vierekkäin. Tämä vaihtoehto toistaa kuvaa vierekkäin vasemmalta oikealle x-akselilla.

Määritä kuvan sisältävän suorakulmion leveydeksi 100 %
    Määritä kuvan sisältävän suorakulmion leveydeksi 100 %
  6. Sijoita suorakulmio näkyvän alueen alareunaan vetämällä suorakulmion muunnoskahvoja. Säädä leveys leikkaamaan sivun vasemman sivun, alareunan ja oikean sivun kanssa.

Näkyviin tulee väliaikaisesti punainen reuna, joka ilmaisee, että suorakulmiolle on määritetty Leveys 100 % -tila.

Taustan täytön peittävyyden ja läpinäkyvyyden muuttaminen

Adobe Musessa voi sekä lisätä kuvan sivuston taustaksi että muuttaa täytön peittävyyttä. Sivun täyttövärin voi säätää osittain läpinäkyväksi. Adobe Muse käyttää oletusarvoisesti valkoista täyttöä sivupohjassa. Voit valita sivun värin ja läpinäkyvyyden määrän.

1. Avaa Hallinta-paneelista Selaimen täyttö -valikko napsauttamalla. Valitse taustan täytöksi lisättävä kuva valitsemalla Lisää kuva -linkki.

2. Avaa Hallinta-paneelista Täyttö-valikko napsauttamalla.

3. Valitse peittävyyden arvoksi 80 %. Tällöin väri on enimmäkseen peittävä ja läpinäkyvyys on 20 %. Voit jatkaa sivun muokkausta ja esimerkiksi lisätä reunan tai graafisia tehosteita.

Taustan täytön peittävyyden määritys
    Taustan täytön peittävyyden määritys

Taustan täyttö ja vieritystehosteet

Adobe Musessa voi lisätä vieritysliikkeen kuviin, joita käytetään taustan täyttönä. Lisätietoja taustakuvien vieritysominaisuuksien määrittämisestä on artikkelissa Vierityksen käyttäminen taustakuvassa.