Kokeile tällä sivulla ehdotettuja ratkaisuja, jos Photoshop laahaa, jumiutuu, takkuilee tai toimii tietokoneessasi odotettua hitaammin.

Etsi sinua koskeva ongelma alla olevasta Ongelma-sarakkeesta, ja kokeile siinä lueteltuja ratkaisuja.

Ongelma

Ehdotetut ratkaisut

Kun käynnistät Photoshopin, se jäätyy joko aloitusnäytöllä, jossa näkyy ' Loading Halide Bottlenecks...' tai jäätyy/kaatuu käynnistyksen aikana. Tämä ongelma johtuu korruptoituneista väriprofiileista tai todella suurista esiasetustiedostoista.Ratkaise ongelman päivittämällä Photoshop uusimpaan versioon.Jos Photoshopin päivittäminen uusimpaan versioon ei ratkaise ongelmaa, yritä poistaa mukautetut esiasetustiedostot. Ohjeet löytyvät kohdasta Photoshop jäätyy käynnistettäessä.

Hidas toiminta tai laahaaminen käytettäessä tiettyjä työkaluja tai toimintoja, esimerkiksi Skaalaava zoomaus, Animoitu zoomaus, Panoraama, HDR, Suotimet, Siveltimet, Valinta ja maski

Hitaus käynnistyksen aikana

• Jos Photoshop on aiemmin toiminut hyvin, mutta on nyt muuttunut hitaaksi, palauta oletusarvot.
  • Älä lataa muiden julkaisijoiden liitännäisiä.Tee tämä seuraavasti: sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen samalla kun painat vaihtonäppäintä.
  • Katkaise yhteys ulkoisiin lisälaitteisiin ja asemiin.
  • Jos tietokoneeseesi on asennettu virustorjuntaohjelmistoja, poista ne.

Hitaus haettaessa kohteita verkkoasemilta

Huomautus: Adoben tekninen tuki tukee Photoshopin ja Adobe Bridgen käyttämistä ainoastaan paikalliselta kiintolevyltä käsin. Verkon ja oheislaitteiden kokoonpanoon liittyvien ongelmien toisintaminen tai määrittäminen täsmällisesti on vaikeaa.

Kopioi kohde paikalliseen asemaan, muokkaa sitä Photoshopissa ja lähetä se uudelleen verkkoasemaan.

Hitaus tai kaatuminen kun Photoshopia käytetään yhdessä lisälaitteiden (esimerkiksi tiettyjen tulostimien, Wacom-tabletin tai Cintiq-näytön) kanssa

• Noudata ohjeen libcef.dll aiheuttaa Photoshopin kaatumisen ehdotuksia.
  • Päivitä lisälaitteen ohjain uusimpaan versioon.
  • Kokeile käyttää Photoshopia jonkin toisen lisälaiteyksikön kanssa.
  • Ota yhteys lisälaitteen valmistajaan lisäavun saamiseksi.

Ongelmat testaamattomien tai sertifioimattomien laitteiden (esimerkiksi grafiikkasuorittimen) kanssa. Photoshopin käyttöä sertifioimattomien laitteiden kanssa ei suositella.

• Poista grafiikkasuoritin käytöstä.Poista valinta kohdasta Asetukset > Suorituskyky > Käytä grafiikkasuoritinta.
  • Varmista, että laitteen ajuri on päivitetty. Jos ongelma ilmeni sen jälkeen, kun päivitit ajurin, ota sen edellinen versio takaisin käyttöön.

Photoshop käyttää kaikki asiakkaan järjestelmän, esimerkiksi suorittimen, resurssit

• Kokeile ohjeessa Runsas suorittimen käyttö CEPHtmlEnginen vuoksi esitettyjä ratkaisuja.
  • Varmista, että tietokoneesi tai käyttöjärjestelmäsi on optimoitu. Käytä esimerkiksi MSConfig-apuohjelmaa Windows-tietokoneissa.
  • Lopeta tarpeettomat prosessit, jotka toimivat tietokoneen taustalla.
  • Tarvittaessa päivitä tietokone, jotta siinä on enemmän resursseja.

Hitaus tai laahaaminen työstettäessä suurikokoisia kohteita tai kohteita, joissa on useita tasoja/tiedostoja/piirtoalustoja

• Lisää muistin varausta Photoshopille 80–85 %:iin.
  • Yhdistä suurikokoiset tasot, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia.
  • Säädä välimuistin kokoa. Varmista, että valitset työstettävälle dokumenttityypille sopivan oikeanlaisen välimuistin esimäärityksen .
  • Paranna tietokoneen laitteistokokoonpanoa. Lisää esimerkiksi RAM-muistia. Nykyaikainen suoritin, esimerkiksi moniytiminen 5:nnen sukupolven i3-suoritin tai uudempi, jonka kellotaajuus on vähintään 2,6 GHz, saattaa auttaa.

Hitaus tiedostoja tallennettaessa tai kohteita vietäessä

• Säädä käyttöjärjestelmän tasolla järjestelmän virtuaalisen muistin tai sivun kokoa. Lue lisäohjeita käyttöjärjestelmän ohjeista (Windows tai MacOS).
  • Varmista, että tietokoneessa on riittävästi vapaata kiintolevytilaa.
  • Varmista, että sinulla on kirjoitusoikeudet paikkaan, johon tallennat tiedostoa.
  • Varmista, ettet ole tallentamassa tiedostoa verkkoasemaan. Tätä käyttötapausta ei tueta.
  • Lisää työlevyjä Photoshopin käyttöön (Asetukset > Työlevyt).

Ongelmia käytettäessä Photoshopia suuriresoluutioisissa näytöissä

Käyttöjärjestelmän tasolla voit kokeilla vaihtaa pienempiresoluutioiseen näytön tilaan. Lue lisäohjeita käyttöjärjestelmän ohjeista (Windows tai MacOS).

Yleinen hitaus tai kaatumiset Photoshopin käytön aikana